واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: 40 تا 45 درصد موارد مننژيت مربوط به كودكان زير يكسال است
يك فوق تخصص عفوني كودكان گفت: حدود 40 تا 45 درصد موارد مننژيت مربوط به كودكان زير يكسال و 35 تا 40 درصد نيز مربوط به كودكان يك تا پنج سال است.
بهروز والي نژاد، فوق تخصص عفوني كودكان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: مننژيت يكي از مهمترين بيماري هاي عفوني در سراسر جهان است كه همه گيري آن مي تواند همه جمعيت يك منطقه و حتي كشور را تا حد زيادي تحت تأثير قرار دهد.
وي با بيان اينكه ميزان مرگ و مير و عوارض بيماري مننژيت نسبتاً بالا است تصريح كرد: پيشگيري تشخيص و درمان مننژيت در مقايسه با بسياري از بيماري هاي ديگر، دشوارتر است و همچنين نظام ثبت و گزارش دهي اين بيماري نيز با مشكلات زيادي همراه است.
والي نژاد گفت: مشكلاتي نظير عدم توانايي آزمايشگاه ها در جداسازي پاتوژن مولد مننژيت و عدم ارسال گزارش به هنگام، دقيق و موفق از سطوح محيطي به مياني و مركزي از جمله مواردي است كه مراقبت از اين بيماري را با مشكل مواجه كرده است.
وي با اشاره به اينكه بيماري مننژيت به طور عمده كودكان را درگير مي كند تأكيد كرد: حدود 40 تا 45 درصد موارد مننژيت مربوط به كودكان زير يكسال و 35 تا 40 درصد نيز مربوط به كودكان يك تا پنج سال است.
والي نژاد گفت: همچنين بر طبق آمارهاي موجود از سن پنج سالگي تا سنين سالمندي ميزان بروز مننژيت تا حد زيادي كاهش مي يابد به طوريكه در سنين 6 تا 60 سال، ميزان ابتلا به اين بيماري به طور متوسط بين 5 تا 10 درصد برآورد شده است.
وي با بيان اينكه پس از 60 سالگي نيز ميزان ابتلا به مننژيت تغيير خاصي نخواهد كرد خاطرنشان كرد: در مجموع حدود 5 درصد از افراد بالاي 60 سال دچار مننژيت مي شوند كه البته اين ميزان با توجه به نوع جنسيت و همچنين شرايط محيطي مي تواند تا حدودي متفاوت باشد.
**حدود 70 درصد موارد مننژيت از نوع ويرال است
اين فوق تخصص عفوني كودكان در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بيماري مننژيت در مجموع به نوع دو نوع ويرال و باكتريال تقسيم بندي مي شود و اگر چه نوع ويرال بسيار شايع تر است، اما نوع باكتريال اين بيماري بسيار خطرناكتر بوده و عوارض بيشتري به دنبال دارد.
وي با بيان اينكه حدود 70 درصد موارد مننژيت از نوع ويرال است تأكيد كرد: بقيه موارد مننژيت به طور عمده به نوع باكتريال و قسمتي نيز مربوط به عوامل ناشناخته و نامشخص است.
والي نژاد خاطرنشان كرد: با توجه به عوارض نسبتاً شديد مننژيت باكتريال از جمله نوع هموفيلوس آنفولانزا و مننگوكوكي، تشخيص زودهنگام، تعيين سريع عامل احتمالي مولد بيماري، آغاز هرچه سريعتر درمان مناسب آنتي بيوتيكي و درمان عوارض ايجاد شده بسيار حائز اهميت خواهد بود./ح
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]