واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مرگبارترين حوادث جهان
بدترين آتش سوزي تاريخ در سانتياگو در كشور شيلي به تاريخ 8 دسامبر 1863 رخ داد. در جريان يك جشن مذهبي جمعيت زيادي در كليساي شهر حضور داشتند. براي تامين روشنايي مراسم از لامپهاي گازي استفاده مي شد. در جريان مراسم به دليل شكستن يكي از لامپها آتش سوزي به وقوع پيوست
به گزارش گروه خواندني هاي باشگاه خبرنگاران، حوادث گوناگوني در طول تاريخ بشر رخ داده است كه موجب مرگ انسان هاي بسياري نيز شده است. تعدادي از اين حوادث به مانند زلزله و سيل جزء بلاياي طبيعي بوده كه انسان در به وجود آمدن آن نقشي ندارد و حوادثي نيز وجود دارد كه بر اثر سهل انگاري انسان به وجود مي آيند. در اين مطلب شما با ده حادثه مرگبار در طول تاريخ آشنا مي شويد.
_ مرگبارترين فاجعه هوانوردي
در 27 مارس 1977 ميلادي بمبي در فرودگاه " گرن كاناري" در جزاير قناري كشور اسپانيا منفجر شد. اين بمب خسارت چنداني به بار نياورد اما سبب شد كه مسئولين فرودگاه با اعلام توقف عمليات پروازي از ساير پروازها خواستند كه در فرودگاه "تنريف" در شمال اين جزيره تنريف فرود بيايند. در اين ساعات مه شديدي در فضا وجود داشته و باعث شده بود كه ديد افراد شديدا كاهش پيدا كند.
دو هواپيماي بوئينگ 747 ، يكي متعلق به خطوط هوايي هلند و ديگري خطوط هوايي "پان آمركين" از جمله پروازهايي بودند كه ناچارا به اين فرودگاه منتقل شده بودند. در اين ميان و در ساعت 17:5 دقيقه هر دو هواپيما براي پرواز به سمت يك باند حركت مي كنند. برج مراقبت به پرواز هلندي اجازه پرواز داده و همزمان به دليل نبود ديد كافي به پرواز پان آمريكن نيز اجازه پرواز مي دهد.
پرواز هلندي از زمين برخاسته اما قبل از اين كه به اندازه كافي از زمين فاصله بگيرد دم آن با بخش بالايي پرواز پان آمريكن برخورد كرد كه موجب سقوط خود هواپيما و انفجار در هواپيماي آمريكايي شد. 248 مسافر در پرواز خط هوايي هلند و 335 نفر از 396 خدمه و مسافران پرواز پان آمريكن كشته شدند.
_انفجار در معدن "بنزيهو"
اين معدن كه در ناحيه "لاياونينگ" كشور چين قرار داشت در شرايط عادي نيز مكان امني براي كار نبود. در طول جنگ دوم جهاني نيروهاي ژاپني به اين ناحيه حمله كرده و كنترل اين بخش را بدست گرفتند. پس از آن كارگران چيني مجبور شدند ساعات طولاني با غذايي بسيار كم در اين معدن مشغول به كار شده كه اين امر موجب شيوع بيماري هايي مثل تيفوئيد و وبا در ميان كارگران شد.
در روز 26 آوريل سال 1942 ميلادي جمع شدن گاز در معدن باعث وقوع انفجاري در معدن شد. سربازان چيني با نصب كردن فنس هاي الكتريكي و برقراري پستهايي از نزديك شدن دوستان و خانواده هاي معدن چيان به معدن براي كمك به آنها جلوگيري كردند. پس از بر قراري امنيت به مدت 10 روز كارگران در حال تخليه جنازه ها و تميز كردن درون معدن بودند.
بسياري از جنازه ها كه به دليل شدت سوختگي قابل شناسايي نبودند در گورهاي دست جمعي به خاك سپرده شدند. ژاپني ها در مورد اين حادثه سكوت اختيار كرده و تلفات را 31 تن اعلام كردند. در تحقيقات پس از جنگ كه توسط اتحاد شوروي انجام شد ميزان تلفات در حدود 1549 نفر ، شامل 31 ژاپني يعني چيزي در حدود يك سوم كارگران معدن اعلام شد.
_انفجار در بندر هاليفاكس
يك از بزرگترين انفجارهاي توليد شده بر اثر اشتباه انساني در 6 دسامبر 1917 ميلادي در بندر هاليفاكس در كشور كانادا رخ داد. يك كشتي نروژي به نام "Imo " در زماني كه قصد ترك بندر را داشت با كشتي باربري فرانسوي " Mont-Blance " برخورد كرد. اين كشتي فرانسوي حامل 200 تن تي ان تي، پنبه مخصوص ساخت فيتيله و 35 تن ماده بنزوئيل بود.
علت برخورد اين دو كشتي انجام مانورهاي غلط از طرف هر دو كشتي بود كه منجر به برخورد شد. در ساعت 8:44 صبح دو كشتي با هم برخورد كردند و آتش سوزي در كشتي فرانسوي آغاز شد. 40 نفر خدمه اين كشتي كه توان مبارزه با آتش را نداشتند آن را تخليه كردند. مردم زيادي نيز در ساحل جمع شده و نزديك شدن كشتي شعله ور به ساحل را تماشا مي كردند. 20 دقيقه پس از برخورد انفجاري به قدرت 3 كيلوتن ( يك پنجم قدرت انفجار اتمي هيروشيما) به وقوع پيوست كه زبانه آتش آن تا 2 كيلومتر به آسمان رفت و تكيه هاي فلزي كشتي را به اطراف پرتاب كرد.
سونامي به ارتفاع 18 متر تشكيل شد كه شعاع چندين كيلومتري كشتي ها ، خانه ها و مدارس را نابود كرد. تكيه هاي كشتي منفجر شده تا مساحتي در حدود 1 كيلومتر مربع پخش شده است. 1600 كشته ، 9000 مجروح ، 1630 خانه نابود شده ، 12000 خانه آسيب ديده از نتايج اين انفجار بود. صداي اين انفجار تا شعاع 316 كيلومتري شنيده شد. تلفات نهايي اين انفجار 1950 نفر اعلام شد. تمامي خدمه كشتي فرانسوي به غير از يك نفر از اين حادثه جان بدر بردند.
_آتش سوزي سانتياگو
بدترين آتش سوزي تاريخ در سانتياگو در كشور شيلي به تاريخ 8 دسامبر 1863 رخ داد. در جريان يك جشن مذهبي جمعيت زيادي در كليساي شهر حضور داشتند. براي تامين روشنايي مراسم از لامپهاي گازي استفاده مي شد. در جريان مراسم به دليل شكستن يكي از لامپها آتش سوزي به وقوع پيوست و مردم عادي سعي در خاموش كردن آتش كردند.
متاسفانه به دليل ازدحام جمعيت درب كليسا بسته شده و جمعيت در كليسا به دام افتادند. پس از مدتي آتش به سقف چوبي كليسا سرايت كرده و موجب فرو ريختن سقف كليسا شد. در اين حادثه 2 تا 3 هزار نفر كشته شدند و 10 روز براي پاكسازي محل حادثه زمان صرف شد. بسياري از اجساد شديدا سوخته و در هم فرو رفته بودند كه امكان جداسازي آن ها از يكديگر وجود نداشت. اين جنازه ها در گورهاي دست جمعي به خاك سپرده شدند.
_حادثه كشتي مسافربري Dona Paz
زماني كه مردم به غرق شدن يك كشتي ماسفربري اقيانوس پيما فكر مي كنند به سرعت به ياد كشتي تايتانيك مي افتند. اما اين حادثه پنجمين حادثه مرگبار در تاريخ مسافرتهاي دريايي بود. مرگبارترين حادثه دريايي تاريخ در بيستم دسامبر سال 1987 ميلادي رخ داد كه در طي آن كشتي مسافربري Dona Paz با 1583 نفر مسافر و 58 نفر خدمه در مسير خود به سمت مانيل در كشور فيليپين با نفت كشتي " MT Vector " كه 8800 بشكه گازوئيل حمل مي كرد برخورد كرد.
اين حادثه كه در تاريكي شب رخ داد باعث آتش گرفتن نفت كش شده و موجب شد تا آتش به كشتي مسافربري نيز نفوذ كند. به دليل در دسترس نبودن جليقه هاي نجات بسياري از مسافران مجبور شدند كه به درون دريايي پر از كوسه بپرند. بنا بر اظهار نظر بازماندگان چيزي در حدود 3 تا 4 هزار نفر مسافر در اين كشتي وجود داشته كه با توجه به تعداد مراجعات وابستگان آنها عددي صحيح به نظر مي رسد. چيزي در حدود 8 ساعت پس از وقوع حادثه مسئولين امر از اين حادثه آگاه شده و 8 ساعت ديگر طول كشيد تا تيم هاي جستجو نجات تشكيل شود. آمارهاي مختلف تلفات اين حادثه را چيزي در حدود 1749 تا 4341 نفر تخمين مي زنند.
_بمباران " چونگ كينگ"
در جريان جنگ دوم جهاني ارتش ژاپن 5 هزار ماموريت بمباران هواي را بر عليه اهداف مختلف انجام داد. ژاپني ها در كل چيزي در حدود 11500 بر روي شهر " چونگ كينگ" در كشور چين رها كردند.
در 8 ژوئن سال 1941 يكي از سنگين تر بمباران هاي ژاپني بر عليه اين شهر آغاز شد. مردم شهر به درون پايگاه هاي ضد بمب رفتند. اين بمباران براي مدتي طولاني به طول انجاميد و در نتيجه اقرادي كه در درون پناه گاهها قرار داشتند به دليل كمبود هوا دچار خفگي شدند. تلفات اين حادثه در حدود 2500 تا 4000 نفر تخمين زده شده است. موزه اي در آن مكان به عنوان يادبود قربانيان ساخته شده است.
_مه بزرگ
شهر لندن از زمان انقلاب صنعتي به اين سو با آلودگي هوا رو به رو بوده است. اما اوج آلودگي هوا در زمستان سال 1952 ميلادي رخ داد. اين واقعه به " مه بزرگ 52 " و " دود بزرگ " معروف شد. اين واقعه به مدت 5 روز از آغاز ماه دسامبر آغاز شد. در اين مدت به دليل سرماي شديد هوا ساكنين لندن مجبور شدند زغال زيادي را براي گرم كردن منازل خود مصرف كنند.
زغال هاي مورد استفاده دز آن زمان حاوي ماده اي به نام " سولفور دي اكسيد" بود كه در تركيب با خروجي اگزوز اتومبيل ها باعث به وجود آمدن ابري از مواد آلوده شدند كه به مدت 5 روز بر فراز لندن باقي ماند. بر اساس گزارشات منتشره در آن زمان 4 هزار نفر كشته و 100 هزار نفر بيمار شدند. تحقيقاتي كه اخيرا صورت گرفته است تلفات اين فاجعه در حدود 12 هزار نفر اعلام شده است.
_فاجعه بوپال
بين روزهاي دوم و سوم دسامبر 1984 ميلادي كارخانه توليد كننده حشره كش در بوپال هندوستان دچار نشتي مواد شيميايي صنعتي شد. اين مواد سمي كه وارد وارد منابع آب كارخانه شده بودند پس از واكنش شيميايي به بخار تبيدل شده و سپس به وسيله جريان باد بر فراز بوپال پخش شد. اين گاز باعث به وجود آمدن آسيب هاي چشمي ، حالت تهوع و احساس خفگي در بين اهالي شده و باعث شده تا اهالي منطقه را تخليه كنند.
چيزي در حدود 170 هزار نفر بر اثر اين حادثه آسيب ديدند. منابع مختلف تلفات آني حادثه را در حدود 8 هزار تا 30 هزار نفر اعلام كردند. چيزي نزديك به 100 هزار نفر هنوز با مشكلات و بيماري هاي ناشي از اين حادثه درگير هستند. فضاي اطراف اين منطقه 40 برابر آلوده تر از حد استاندارد كشور هندوستان است.
_تخريب آمفي تئاتر فيدنا
اين حادثه يكي از قديمي ترين و در عين حال مخربترين حوادث ضبط شده در تاريخ است. اين حادثه در 27 سال پس از ميلاد مسيح در شهري به نام "فيدنا" در نزديكي روم در ايتاليا امروزي قرار گرفته بود رخ داد. پس از برداشته شدن منع مبارزه گلادياتورها شخصي به نام " آتيليوس" يك آمفي تئاتر چوبي را به منظور شروع دوباره اين رقابتها ساخت.
چيزي نزديك به 50 هزار نفر براي تماشاي اين مسابقه به آمفي تئاتر آمدند. به دليل ازدحام جمعيت آمفي تئاتر فروريخته و 20 هزار نفر كشته شدند. اين حادثه موجب شد تا سناي روم قانوني را تصويب كند كه بر اساس آن تنها افراد ثروتمند كه مي توانستند آمفي تئاترهايي مستحكم بنا كنند اجازه برگزاري مسابقه داشته باشند. آتيليوس نيز از روم تبعيد شد.
_فروپاشي سد "بانكياو"
سد " بانكياو" در سال 1952 بر روي رودخانه هوآيي در استان هنان چين ساخته شد. اين سد نيروي در حدود 18 گيگاوات الكتريسيته را براي اين ناحيه تامين مي كرد. بعد از پايام مراحل اوليه ساخت ، ترك هايي در بدنه سد ديده شد كه با توصيه هاي مشاوران روس تعمير شده و اين سد به عنوان سدي پايدار به نام " سد آهنين " مشهور شد.
اين سد براي مقاومت در برابر بارش 300 ميلي متر در روز، اتفاقي كه در هر 1000 سال در آن ناحيه رخ مي دهد ساخته شده بود. اما در آگوست سال 1975 ميلادي طوفان "نينا "باعث شد كه در يك روز 1060 ميلي متر باران ببارد. به دليل وقوع طوفان سيستم هاي ارتباطي نابود شده و باعث شده كه در خواست باز كردن دريچه هاي سد به موقع به واحدهاي مهندسي نرسد.
سد هاي كوچكتر در بالا دست اين سد شكسته و به سمت سد اصلي سرازير شدند. با شكست اين سد چيزي در حدود 78800 تن آب در ثانيه آزاد شد كه به ايجاد موجي عرض 10 كيلومتر و به ارتفاع 7 متر منجر شد. اين موج كه با سرعت 50 كيلومتر بر ساعت حركت مي كرد زميني به طول 55 و عرض 15 كيلومتر را تخريب كرد و درياچه اي به مساحت 12 هزار كيلومتر ايجاد كرد. دستور تخليه نيز به دليل نبود وسايل ارتباطي دير رسيده و باعث شد تا 26 هزار نفر از سيل و 145 هزار نفر نيز از بيماري و قحطي جان خود را از دست بدهند. چيزي در حدود 11 ميليون نفر از اين حادثه آسيب ديدند./ق پ
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]