واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اعلام تازهترين ارزيابي كيفي خودروهاي داخلي
پارس خودروييها يك نماينده ديگر را نيز به نام ماكسيما در جمع بالانشينان جدول دارند كه اين محصول در رده چهارم جا خوش كرده و در پنج معيار از جمله صداهاي غيرعادي، بدنه و رنگ حائز نمره منفي شده است.
تازهترين گزارش كيفيت خودروهاي داخلي در حالي اعلام شد كه طبق آن، به جز دو مدل از پرايد، ساير خودروهاي توليد كشور «خيلي خوب» به شمار ميروند.
در اين گزارش كه به دي ماه مربوط است، باز هم ژاپنيها در صدر جدول رده بندي كيفي قرار دارند و پرايدها نيز همچنان ميهمان انتهاي جدول هستند.
27 خودرويي كه در گزارش دي ماه مورد ارزيابي كيفي قرار گرفتهاند، مانند ماههاي قبلي در ۹ معيار «سيستم فنربندي، تعليق و فرمان»، «سيستم موتور»، «ترمز»، «تجهيزات الكتريكي»، «تزئينات داخلي و خارجي»، «صداهاي غيرعادي»، «بدنه»، «نفوذ آب» و «رنگ» ارزيابي شدهاند. در اين بين، خودروهايي كه بين صفر تا ۱۲۰ نمره منفي كسب كرده اند، در دسته «خيلي خوب» قرار گرفته اند و آنها كه بين ۱۲۰ تا ۲۰۰ نمره منفي به دست آوردهاند، در گروه «خوب»ها جاي دارند.
از نكات قابل توجه ارزيابي كيفي دي ماه ميتوان به صعود كيفي پژوپارس، رتبه بهتر تندر پارس خودرو نسبت به تندر ايران خودرو و همچنين حضور مزدا2 در جمع خودروهاي تحت ارزيابي براي اولين بار، اشاره كرد.
جمع ژاپنيها جمع!
پنج رده ابتدايي جدول رده بندي كيفي خودروهاي داخلي در حالي به ژاپنيها اختصاص يافته كه در حال حاضر هيچ يك از آنها وضعيت توليد چندان مناسبي ندارند و با كمبود و حتي نبود قطعه دست و پنجه نرم ميكنند.
در اين بين، نيسان تيانا كه در پارس خودرو مونتاژ ميشود، با كسب كمترين نمره منفي، باكيفيتترين خودرو داخلي لقب گرفته و تنها در دو معيار بدنه و رنگ امتياز منفي به خود ميبيند. پارس خودروييها يك نماينده ديگر را نيز به نام ماكسيما در جمع بالانشينان جدول دارند كه اين محصول در رده چهارم جا خوش كرده و در پنج معيار از جمله صداهاي غيرعادي، بدنه و رنگ حائز نمره منفي شده است.
ردههاي دوم و سوم جدول را اما دو مزدايي در اختيار دارند. مزدا2 و مزدا3 كه جزو مونتاژيهاي بخش خصوصي به شمار ميروند، در حالي دومين و سومين خودروهاي باكيفيت توليد داخل در ديماه هستند كه هماكنون با مشكل تامين قطعه روبهرو و اوضاع مناسبي در توليد ندارند. هر دو خودرو در بخشهاي بدنه و رنگ نمرات منفي مشابه هم كسب كردهاند. اما ديگر مونتاژي ژاپني بالانشين جدول، سوزوكي گرندويتارا است كه اين خودرو نيز مانند چهار هموطن اش، اوضاع توليد مناسبي نداشته و با كمبود قطعه دست و پنجه نرم ميكند. اين محصول كه در ايران خودرو خراسان مونتاژ ميشود، رده پنجم جدول را به خود اختصاص داده و در سه معيار تزئينات، بدنه و رنگ نمره منفي به خود ميبيند.
بهترين فرانسوي؟
از ژاپنيها كه بگذريم، در ردههاي ششم تا دهم فرانسويها جا خوش كردهاند و در ميان آنها، مگان داراي بهترين كيفيت است.
اين محصول كه در پارس خودرو مونتاژ ميشود، در چهار معيار از جمله سيستم موتور، بدنه و صداهاي غيرعادي نمره منفي به خود ميبيند. پس از مگان در حالي به تندر-90 پارس خودرو برميخوريم كه اين محصول كيفيت اندك بهتري را در مقايسه با همتاي ايران خودرويياش دارد و در پنج معيار از جمله بدنه و رنگ نمره منفي به خود ميبيند. تندر ايران خودرو نيز كه در رده بعدي جاي گرفته، به جز سيستم تعليق در ساير معيارها حائز نمره منفي شده است. اختلاف كيفي تندرهاي توليدي اندك است زيرا هر دو شركت ايران خودرو و پارس خودرو تحت نظارت رنوپارس (تامين كننده قطعات تندر-90 در ايران) به توليد تندر مشغول هستند.
با اين حال، گاهي تندر ايران خودرو كيفيت بهتري پيدا ميكند و گاهي تندر پارس خودرو از وضعيت كيفي مناسب تري برخوردار ميشود. اين اختلاف كيفي البته فقط مختص تندر-90 نيست، به نحوي كه مدلهاي هاچبك و صندوقدار پژو 206 نيز كيفيت متفاوتي دارند و در معيارهاي 9گانه نمرات منفي مختلفي كسب كرده اند.
در گزارش كيفي دي ماه، پژو 206هاچ بك به جز سيستم تعليق و ترمز در ساير معيارها نمره منفي دارد و عضو نهم جدول است، حال آنكه 206 صندوقدار علاوه بر اين دو معيار، در نفوذ آب و تجهيزات الكتريكي نيز نمره منفي به خود ميبيند و دهمين عضو جدول به شمار ميرود. پشت سر 206 صندوقدار باز هم هيوندايي آوانته به چشم ميآيد، خودرويي كه در بخش خصوصي مونتاژ ميشود و به جز سيستم موتور، ترمز، صداهاي غيرعادي و نفوذ آب، در ساير معيارها نمره منفي دارد. ريو نيز كه در بين معيارهاي مورد ارزيابي فقط در نفوذ آب نمره منفي كسب نكرده، دوازدهمين عضو جدول محسوب ميشود. اين خودرو كمتر از يك ماه و نيم ديگر ميهمان سايپا خواهد بود و از سال آينده ديگر در اين شركت توليد نميشود.
از ريو كه بگذريم، در رده سيزدهم جدول پژوپارس را ميبينيم. اين خودرو كه در رده بندي دي ماه بالاتر از MVM مدل 530 قرار گرفته، در تمام معيارها نمره منفي كسب كرده و بيشترين آن با تزئينات داخلي و خارجي در ارتباط است.
بهترين خودرو چيني؟
اما سري هم به خودروهاي چيني توليد داخل بزنيم و ببينيم اوضاع كيفي آنها در دي ماه به چه شكل بوده است.
آن طور كه در جدول ردهبندي دي ماه آمده، شش خودرو چيني تحت ارزيابي كيفي قرار گرفتهاند و در اين ميان، MVM مدل 530 بهترين كيفيت را به خود اختصاص داده است. اين خودرو كه در جدول ردهبندي بالاتر از سمند و پژو ۴۰۵ قرار گرفته، به جز صداهاي غيرعادي در ساير معيارها نمره منفي به خود ميبيند. MVM مدل 530 نه تنها بيشترين نمره منفي را در بخش تجهيزات الكتريكي كسب كرده، بلكه نمره منفي آن در تعليق نيز همچنان بالا به نظر ميرسد. البته بر خلاف ماههاي گذشته، اين بار ليفان 620 كمترين كيفيت را در سيستم تعليق به خود اختصاص داده است. اين محصول كه هجدهمين عضو جدول به حساب مي آيد، به جز تجهيزات الكتريكي و نفوذ آب در ساير معيارها نمره منفي دارد و كيفيت آن بالاتر از تيبا و پايين تر از پژو 405 است.
ديگر چيني جدول كيفي دي ماه، يك شاسيبلند است كه هم اكنون ارزانترين شاسي بلند بازار كشور به حساب ميآيد. MVM مدل X33 تنها در صداهاي غيرعادي نمره منفي ندارد و نوزدهمين عضو جدول به شمار ميرود.
اما ردههاي بيستويكم تا بيست و سوم جدول را سه چيني ديگر به نامهاي ليفان 520، MVM مدل 110 و ويانا در اختيار گرفتهاند.
در اين بين، ليفان 520 اگرچه در تجهيزات الكتريكي و نفوذ آب نمره منفي ندارد، اما حائز كمترين كيفيت در سيستم ترمز است.
همچنين MVM مدل ۱۱۰ نيز كه از آن به عنوان كممصرفترين خودرو توليد داخل ياد ميشود، فقط در نفوذ آب نمره منفي ندارد و طبق آمار، داراي بيشترين صداهاي غيرعادي است. ويانا نيز با وجود عدم كسب نمره منفي در معيارهاي موتور، ترمز، صداهاي غيرعادي و نفوذ آب، كمترين كيفيت را در تزئينات و رنگ داراست.
كيفيت 405 و سمند و تيبا
در آمار كيفي دي ماه، سمند و پژو 405 همسايگي خود را حفظ كردهاند و اختلاف امتيازي اندك با يكديگر دارند. سمند كه پانزدهمين عضو جدول است، در تمام معيارها نمره منفي به خود ميبيند و بيشترين آن به تزئينات مربوط ميشود. پژو405 خراسان نيز به عنوان عضو شانزدهم جدول، فقط در نفوذ آب نمره منفي ندارد، اما مدل تهراني آن كه هفدهمين عضو جدول كيفي دي ماه به حساب ميآيد، در تمام معيارها حائز نمره منفي شده است. در سه رده پايينتر از 405، در حالي به تيباي سايپا ميرسيم كه اين خودرو در همه معيارها نمره منفي به خود ميبيند، اين در حالي است كه بيشترين نمره منفي تيبا به بدنه آن مربوط ميشود.
پرايدهاي خيلي خوب و خوب
اما ردههاي انتهايي جدول كيفي خودروهاي داخلي را همچنان مدلهاي پرايد در اختيار دارند. در اين بين، مدل 131 سايپا بهترين كيفيت را داراست و در عين حال در تمام معيارها نمره منفي به خود ميبيند. مدل 132 سايپايي پرايد نيز كه در تمام معيارها حائز نمره منفي شده، رده بيست و پنجم را به خود اختصاص داده است.
تا اينجاي جدول، تمام خودروهايي كه نام برده شدند «خيلي خوب» به حساب ميآيند و دو خودرو انتهاي جدول يعني پرايد 131 پارس خودرو و پرايد 132 كاشان، «خوب» محسوب ميشوند. پرايد 131 پارس خودرو عضو يكي به آخر جدول است، كه در تمام معيارها نمره منفي دارد. پرايد 132 كاشان نيز در تمام معيارها نمره منفي به دست آورده و كمترين كيفيت را نيز در نفوذ آب به خود اختصاص داده است.
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]