تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837110551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقش منيزيم در بدن چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: نقش منيزيم در بدن چيست؟
منيزيم از ريزمغذي‌هايي است كه به جذب كلسيم كمك كرده و يكي از ضروري‌ترين املاح مي‌باشد كه بايد بطور روزانه در رژيم غذايي گنجانده شود. اين عنصر نقش حياتي در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان دارد.
آفتاب: منيزيم از ريزمغذي‌هايي است كه به جذب كلسيم كمك كرده و يكي از ضروري‌ترين املاح مي‌باشد كه بايد بطور روزانه در رژيم غذايي گنجانده شود. اين عنصر نقش حياتي در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان دارد.

مهم‌تر از همه، اين عنصر آنزيم‌ها را فعال مي‌كند، به بدن انرژي مي‌دهد و به كاركردن بهتر بدن كمك مي‌كند. منيزيم در بدن موجب تسكين اعصاب مي‌شود و براي سلامت قلب، عضله و كليه مهم و مفيد است. منيزيم براي آرام نگه‌داشتن گردش خون در بدن، كمك به مقابله با استرس، حفظ سلامت و بهداشت رواني در برابر افسردگي و تغييرات احساسي مؤثر است. منيزيم همچنين موجب خواب بهتر شده و بي‌خوابي را كاهش مي‌دهد.

منيزيم در تمام طول روده كوچك جذب مي‌شود. ويتامين D جذب آن را افزايش مي‌دهد. محل ذخيره آن در استخوان‌ها است. دفع منيزيم از كليه‌ها صورت مي‌گيرد. فقر منيزيم يكي از دلايل شيوع اختلالات عصبي، خستگي‌هاي مزمن، كمردرد، حملات ميگرني، ضعف عضلاني، كاهش اشتها، حالت تهوع و بي‌خوابي و ريتم نامنظم ضربان قلب به شمار مي‌رود.
با وجود اهميت حياتي كه منيزيم براي بدن دارد، ولي گاهي اوقات نقش آن در سلامت بدن مورد بي‌توجهي و غفلت قرارمي گيرد. زيرا بيش از ۸۰ درصد از مردم آمريكا با كمبود اين ريزمغذي اصلي مواجه هستند كه اين كمبود مي‌تواند به اختلال در سلامتي يا حتي بيماري‌هاي جدي منتهي شود.

منابع غذايي حاوي منيزيم:

منيزيم در بسياري از غذاها به مقدار فراوان يافت مي‌شود و با يك رژيم غذايي در صورت انتخاب درست غذاهاي مصرفي مي‌توان مقدار كافي آن را تامين كرد. توفو (پنير سويا)، آجيل ( بادام، بادام زميني، پسته، گردوي سياه و …)، غلات، گندم، آرد سويا، ملاس و… منابع خوب منيزيم مي‌باشند.

اين ريزمغذي در موادغذايي مانند سبزيجات برگ تيره مانند اسفناج، كلم براكلي، نعنا و علاوه بر آن، در خيار، لوبيا سبز، گوجه‌فرنگي، چغندر و برگ چغندر، بلوط، سيب زميني با پوست و سيب زميني شيرين، دانه‌هاي گياه كتان، كنجد، تخمه آفتابگردان، تخمه كدوحلوايي، تخم رازيانه، تخم زيره، تخم ترخون، تخم مرزنجوش و تخم خشخاش و در لبنيات مانند شير و ماست و نيز در آرد جو، آرد گندم و بلغورگندم، حبوبات، جودوسر، موز و ماهي يافت مي‌شود. همچنين مي‌توان منيزيم را از بعضي گياهان و جلبك‌ها مانند جلبك آگار، گشنيز، مرزه، شويد، ريحان، گياه خردل، خردل خشك و نيز پودر كاكائو بدست آورد.

خواص منيزيم در بدن:

جلوگيري از تصلب شرايين (سخت شدن شريان‌ها)

جلوگيري از حمله و سكته قلبي

كاهش فشار خون

كاهش سطح كلسترول و تري گليسيريد خون

تصحيح بي‌نظمي‌هاي ضربان قلب

توقف حمله حاد آسم

كاهش ميزان نياز به انسولين در صورت ديابتي بودن

نگهداري و تجديد سطح انرژي طبيعي بدن

بهبود وضعيت خواب

جلوگيري از تشكيل سنگ كليه

بهبود بينايي در صورت داشتن گلوكوما

كاهش گرفتگي عضله

كاهش اضطراب و افسردگي

نقش منيزيم در بيماري‌ها:

فشار خون: منيزيم در تنظيم فشار خون نقش مهمي را ايفا مي‌كند. در بيماران مبتلا به پُر فشاري خون، فقر منيزيم شايع است و باعث تشديد بيماري مي‌شود. رژيم‌هاي غذايي كه حاوي مقدار زيادي سبزي و ميوه باشند منيزيم و پتاسيم را در حد كافي تأمين كرده و باعث كاهش فشار خون بالا مي‌شوند. مطالعات نشان مي‌دهد دريافت زياد منيزيم، پتاسيم و كلسيم و دريافت كم چربي و سديم در رژيم غذايي تأثير زيادي در كاهش فشار خون بالا دارد،
بنابراين توصيه مي‌شود با دريافت كافي منابع حاوي منيزيم از وقوع فشار خون بالا پيشگيري و آن را كنترل كنيد، از اين رو براي درمان اين بيماري، مصرف مكمل‌هاي حاوي منيزيم نيز توصيه مي‌شود.

حملات قلبي: فقر منيزيم در بدن يكي از دلايل افزايش ابتلا به حملات قلبي است. منيزيم ريتم ناموزون قلب را تنظيم كرده و از وقوع حملات قلبي مي‌كاهد، بنابراين دريافت كم منيزيم، باعث اختلال در ريتم قلبي و بروز حملات و سكته‌هاي قلبي مي‌شود.

پوكي استخوان (استئوپروز): منيزيم از تركيبات مفيد و موثر در پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان بوده و مصرف مقادير كافي آن در بيماران مبتلا به پوكي استخوان احتمال شكنندگي استخوان‌ها را كاهش مي‌دهد. كمبود منيزيم، متابوليسم كلسيم و هورمون تنظيم كننده كلسيم را در بدن تنظيم مي‌كند. محققين معتقدند مكمل‌دهي منيزيم، چگالي معدني استخوان را بهبود مي‌بخشد، ولي براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است.

ديابت: مصرف موادغذايي حاوي منيزيم، بهترين منبع غذايي براي بيماران ديابتي محسوب مي‌شود. وجود منيزيم براي متابوليسم كربوهيدرات لازم است. اين ريزمغذي مفيد باعث بهبود واكنش انسولين به توليد قند خون و نيز آزاد سازي و فعال شدن انسولين (هورمون تنظيم كننده قند خون) مي‌شود. افزايش مقدار گلوكز (قند) خون در بيماران ديابتي باعث كاهش منيزيم خون و كمبود آن در ادرار مي‌شود. حال مي‌توان فهميد چرا كمبود منيزيم در افراد ديابتي نوع ۱ و نوع ۲ كه خوب كنترل نمي‌شوند، وجود دارد.

حملات ميگرني: حملات ميگرني از مشكلات شايع افراد در دنياي صنعتي و پر از استرس محسوب مي‌شود. كمبود منيزيم از جمله علل سردردها و وقوع حملات ميگرني محسوب مي‌شود. مكمل‌دهي منيزيم ممكن است باعث كاهش سردرد شود، اما براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است.

آسم: مصرف مكمل‌هاي حاوي منيزيم يا پيروي از الگوهاي غذايي حاوي منيزيم در بيماران مبتلا به آسم از اسپاسم عضلات تنفسي پيشگيري كرده و تعداد دفعات حمله را كاهش مي‌دهد. همچنين مصرف مقادير كافي از اين مكمل در بيماران مبتلا به آسم از خس‌خس و تنگي نفس مي‌كاهد.

كمردردهاي مزمن: يكي از راهكارهاي تخفيف كمردردهاي مزمن مصرف مكمل‌هاي حاوي منيزيم يا بهره مندي از الگوهاي غذايي سرشار از اين ريزمغذي است. اين ريزمغذي مفيد، اسپاسم عضلات كمر را كاهش مي‌دهد.

همچنين مصرف منيزيم به رفع خستگي‌هاي مزمن، مشكلات گوارشي و مشكلات عصبي كمك مي‌كند.

مضرات كمبود منيزيم:

اگر چه كمبود شديد منيزيم نادر است، ولي علائم باليني آن با لرزش، ضعف و اسپاسم عضله، تغييرات شخصيتي، بي اشتهايي، تهوع و استفراغ، بي‌نظمي در ضربان قلب شامل انقباضات نامنظم عضله قلب و يا افزايش ضربان قلب، عدم تعادل در ميزان قند خون، سردرد و بالا رفتن فشار خون مشخص مي‌شود. پرش عضله، حركات غير ارادي، تشنج و كـُما نيز در افراد با كمبود شديد منيزيم گزارش شده است.
يك رژيم غذايي ايده‌آل و مناسب بايد حاوي مقادير كافي از منيزيم باشد، اما متاسفانه گرايش به مصرف مواد غذايي فرآوري شده، طبخ زياد غذاها و مشكلات معمول گوارشي، مانع از جذب كافي اين ماده معدني مهم در بدن مي‌شود.

بارداري:

مصرف مكمل‌هاي حاوي منيزيم در دوران بارداري نه تنها ريسك ابتلا به پوكي استخوان را كاهش مي‌دهد، بلكه با كنترل فشار خون بارداري، شانس ابتلا به مسموميت بارداري را كم مي‌كند.

نكات مهم:

- اگر بيماري شديد كليوي يا قلبي داريد، بدون مشورت پزشك از مكمل‌هاي منيزيم استفاده نكنيد.

- مصرف بيش از حد شير منيزيم (به عنوان مسهل يا آنتي اسيد) يا نمك‌هاي اپسوم Epsom salt (سولفات منيزيم) به عنوان مسهل يا تقويت كننده باعث مي‌شود كه شما مقادير زيادي منيزيم هضم كنيد، مخصوصاً اگر مشكل كليوي داشته باشيد، مصرف زياد منيزيم باعث ايجاد مشكلات جدي براي سلامتي و حتي مرگ مي‌شود.

- بعضي از غذاها، نوشيدني‌ها و داروها، بدن را براي مصرف منيزيم مورد نياز با مشكل و سختي روبرو مي‌كنند. اين‌ها شامل آهن، منگنز، فسفر، روي و چربي است.

- مصرف زياد سديم (نمك)، كافئين، الكل، فيبر، ريبوفلاوين، انسولين و ديورتيك‌ها (ادرارآور) باعث از دست دادن منيزيم توسط بدن مي‌شود.

كد مطلب : 144974

دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3683]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن