واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *رونمايي از 33 عنوان كتاب حوزه ايثار و شهادت* سردار انصاري: وظيفه اصلي بنياد شهيد ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه
33 عنوان كتاب منتشر شده توسط نشر شاهد در قالبهاي هنري، نفيس، زندگينامه داستاني، زندگينامه مستند،خاطره، زندگي داستاني نوجوان و ترجمه به مناسبت سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در كتابخانه تخصصي ايثار و شهادت بنياد شهيد و امور ايثارگران رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه صبح امروز 17 بهمن ماه و با حضور جمعي از مديران بنياد شهيد برگزار شد سردار انصاري سرپرست معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثاگران با بيان اينكه وظيفه اصلي بنياد شهيد ترويج فرهنگ ايثار و شهادت است، افزود: اهتمام بنياد شهيد اين است تا طبق حكم تأسيسي كه امام(ره) در بدو تاسيس بنياد شهيد مبني بر فرهنگي بودن اين سازمان دادند روح حاكم بر بنياد فرهنگي باشد و همه ما نيز تمام توان خود را به كار ميبنديم تا بتوانيم روح بنياد شهيد را به اين جهت ببريم و همچنين انتظارات مقام معظم رهبري را در خصوص كار فرهنگي و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت به خوبي پاسخ دهيم.
سردار انصاري با بيان اينكه برنامه معاونت پژوهش بنياد شهيد استفاده از هنر است، افزود: فرمايشات معظم رهبري درباره كتاب و كتابخواني مانيفست ما در باره ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني است و چون يكي از مراكزي كه مورد اشاره مقام معظم رهبري در سخنانشان در رابطه با ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني، بنياد شهيد است ما نيز در بنياد شيوهنامه كتاب و كتابخواني را تنظيم كرديم كه به زودي ابلاغ ميشود.
وي ادامه داد: اگر در بحث استفاده از هنر بخواهيم به ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني بپردازيم نكاتي كه بايد رعايت كنيم، نوآوري، توجه به محتوا، تناسب كتاب با سن مخاطبين، سير مطالعاتي، تيراژ مناسب كتابها، يافتن خلاءها و نيازهاي جامعه و احصاي آنها و همچنين تبليغات لازم است.
سردار انصاري در پايان گفت:در بحث انتشار كتاب، از نخبگان، متعهدان و كساني كه قلبشان براي انقلاب و اسلام ميتپد و در مسير شهدا و امام (ره) هستند، استفاده خواهيم كرد.
به گزارش ايسنا، همچنين مجتبي شاكري جانباز و نويسنده دفاع مقدس نيز كه در اين مراسم حضور داشت، گفت: در طول سالهاي گذشته به دليل موقعيتهايي كه در بنياد شهيد و حوزه انتشار كتاب اين بنياد داشتهام نكاتي را بيان ميكنم تا در چاپ و نشر كتابهاي آينده اين نهاد به آنها توجه شود. مسلما در انتشار كتاب درباره شهيد و شهادت نميتوانيم بدون داشتن درون مايه و جوهره به خلق اثر بپردازيم.
وي با بيان اينكه بايد جوهره و درونمايه كتابهاي ما، اسلام و شريعت دين باشد، گفت: بايد در كتابهايمان بر اساس همان درون مايهاي كه باعث تاسيس انقلاب اسلامي شد با ترويج دين سعي ميكنيم انسان نويني خلق كنيم و براي اين كار لازم است به مؤلفههاي آن مسلط باشيم.
شاكري اظهار كرد: اگر ما امنيت، عدالت و مبارزه با استكبار را براي تمام مردم جهان شعار خود قرار بدهيم بايد همين مفاهيم نيز جوهره و مباني آثار ما باشند بنابراين براي ما اهميت يك اثر هنري به اندازه انقلاب است.
وي يادآور شد:در حال حاضر ما در جهان شاهد يك تحول عظيم هستيم. امروز ساختارهاي مديريتي و سياسي دنيا در حال تغيير، دگرگوني و فروپاشي هستند. معيارهاي امروز براي تعيين جايگاه كشورها همان معيارها و مؤلفههاي گذشته نيست چرا كه ديديم در جنگ 33 روز، حزبالله لبنان توانست رژيم اشغالگر قدس را كه از نظر نظامي جزو چهار قدرت برتر جهان است، شكست دهد.
اين جانباز دوران دفاعمقدس در ادامه به داستان نويسي و پرداختن به موضوع ايثار و شهادت در كتابهاي منتشر شده در كشور اشاره كرد و گفت: نويسندگان ما نبايد تصور كنند چون داستان نويسي و رمان نويسي در غرب شكل گرفته است بايد مؤلفههاي نگاه به انسان و محتواي آثار كتابهايشان هم همان مضامين نويسندگان غربي را تشكيل دهد. ما ميتوانيم تكنيك را از غرب بگيريم اما آن را بوميسازي كنيم و محتواي خود را در قالب آن تكنيكها بيان كنيم.
اين نويسنده كتابهاي دفاع مقدسي در ادامه گفت: در حال حاضر بسياري از كتابهايي كه در جامعه ما منتشر ميشوند با فرهنگ جامعه، مضامين مورد نظر ما و خانوادههاي اسلامي ما در تعارض هستند.بسياري از آثاري كه در رابطه با شهيد و جانباز نوشته ميشود بعضا توصيفي از يك مرده و يك معلول است.
وي ادامه داد: در انتشار يك اثر هنري در رابطه با شهيد، شهادت و فرهنگ ايثار، نويسنده بايد خود را به سوژهاي كه مد نظر دارد نزديك كند و در اينجاست كه يك اثر هنري ميتواند كاري امامگونه انجام دهد و با نوع ريزپردازي روايت و شخصيتپردازي درست الگوسازي كند و اين اثر به ميزاني كه بتواند بر مخاطب نفوذ كند ميتواند در قد و قواره خود اثرگذار باشد.
وي در پايان گفت: هنوز ادبيات ما از حد توصيف و پدافند خارج نشده و به مرحله گستردگي و هجوم به فرهنگ مادي غرب نرسيده است. همچنين هنوز اثر و جرياني كه بتواند به آثار مادي و پوچ غرب بتازد را خلق نكردهايم.
به گزارش ايسنا، فقيه، مديركل انتشارات و اطلاع رساني بنياد شهيد نيز در سخناني با تشكر از نويسندگاني كه به انتشار كتاب در رابطه با فرهنگ ايثار و شهادت پرداختهاند، گفت: ما به عنوان يكي از دستگاههاي مسئول فرهنگ كتاب و كتابخواني مؤظف هستيم منويات مقام معظم رهبري را با حداكثر توان اجرا كنيم.
وي اظهار كرد: پس از تأسيس نشر شاهد در بنياد شهيد و امور ايثارگران و تا كنون 1050 عنوان كتاب در اين مؤسسه به چاپ رسيده و 300 عنوان از اين تعداد تجديد چاپ شده است.
حجت الاسلام فريدون، امام جمعه موقت شهرستان گرمسار و معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و ايثارگران استان سمنان نيز سخناني با موضوع لزوم توجه به انتشار كتابهاي حوزه فرهنگ ايثار و شهادت بيان كرد.
«فجر آفرينان»(دو جلد)،«يادگاران انقلاب»( شش جلد)، «فرهنگ جاودانههاي تاريخ»(پنج جلد)،«خانه هميشه منتظر»، «فصلي از پايداري گيلان غرب»،« سختتر از فولاد»، «سايههاي سرو»، «وضو با خاك»، «لحظه ديدار»، «يلداي كوير»،«شكفتن بر هامون»،«صداي آخر»،«حكايت سرداران»( پنج جلد)، «زندگينامه شهيدان محمدعلي رجايي»، «بهشتي»، «شهيد چمران»، «شهيد بابايي»،«مدرس» و «عماد مغنيه» كتابهايي بودند كه در اين مراسم از آنها رونمايي شد.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]