تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840263766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير نفت خبر داد كاهش سهم شل و توتال در پارس جنوبي


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير نفت خبر داد كاهش سهم شل و توتال در پارس جنوبي
گروه اقتصادي؛ وزير نفت روز گذشته به مناسبت 12 بهمن ماه به جمع خبرنگاران آمد و پاسخگوي سوالات آنها شد. او اگرچه در جايگاه يك مسوول پاسخگو قرار داشت اما از نگاه خبرنگاران، وزير نفت دولت نهم پاسخ روشني به بسياري از سوالات اصحاب رسانه نداد،از جمله به سوال جذب سرمايه در پارس جنوبي در دولت نهم. اين سوال كه چهار بار از سوي نمايندگان مختلف رسانه ها عنوان شد، پاسخ روشن و شفاف نداشت اگرچه غلامحسين نوذري به آينده كاملاً اميدوار است. نوذري اما سرمايه گذاري در صنعت نفت طي 30 سال گذشته را دقيق بيان كرد؛ طي 30 سال گذشته 450 ميليارد دلار در صنعت نفت سرمايه گذاري شده است.

متوسط سالانه سرمايه گذاري در صنعت نفت 15ميليارد دلار بوده است.

تخفيف بي تخفيف

اجراي خط لوله موسوم به صلح از جمله سوالاتي است كه ابهامات زيادي در ذهن خبرنگاران به وجود آورده. يكي از آنها مي پرسد چندين 45 روز از اولتيماتوم آقاي رئيس جمهور به هند و پاكستان مي گذرد اما هنوز خبري جدي در زمينه اين خط لوله وجود ندارد كه نوذري پاسخ داد؛ اولتيماتوم آقاي احمدي نژاد با ادامه مذاكره با پاكستان و كنار گذاشتن هند در واقع اجرايي شد. نوذري درباره پاسخ پاكستان به نتيجه مذاكرات خط لوله صلح خاطرنشان كرد؛ با توجه به اينكه مهلت يك ماهه پاكستان تمام شده، نظر طرف پاكستاني را دريافت كرديم كه نكات مثبتي در آن بود، ولي به نظر مي رسد يك دور مذاكره ديگر برگزار شود. اگرچه به طور كلي شواهد نشان مي دهد امضاي قرارداد با پاكستان نزديك است. او تخفيف قيمت گاز به پاكستان را تكذيب كرد و گفت؛ اين خبر را رسانه ها اعلام كردند و هيچ گاه منبع رسمي آن را تاييد نكرد. نوذري همچنين درباره قرارداد گاز با كرسنت اظهار كرد؛ كرسنت هيچ نشستي با وزارت نفت نداشته و تنها در صورت اصلاح قيمت و تامين منافع ملي به آنها گاز خواهيم فروخت. در غير اين صورت خط لوله سيري - عسلويه در حال اتمام است و گاز به داخل كشور منتقل مي شود. شركت كرسنت اگر به گاز ايران نياز دارد، بايد اصلاح قيمت انجام دهد و در اين زمينه پيشنهادهايي شده كه بايد تفاهم كنيم، ولي با شرايط موجود، گازي به كرسنت تحويل نخواهيم داد.

درآمد 64 ميليارد دلاري از نفت

درآمدهاي نفت سوالي است كه يكي از خبرنگاران از وزير پرسيد كه او توضيح داد؛ آنچه قطعي شده اين است كه در 9ماهه امسال 64 ميليارد دلار درآمد داشته ايم. او توان توليد نفت را 3/4 ميليون بشكه اعلام كرد و گفت؛ به دليل همكاري با تصميم هاي اوپك كه در مجموع سهم ايران حدود 500 هزار بشكه كاهش يافته، توليد خود را كاهش داده ايم، ولي متوسط صادرات نفت امسال روزانه 339/2 ميليون بشكه بوده است. نوذري متوسط قيمت نفت خام در ماه ژانويه را 40 دلار اعلام كرد و افزود؛ به نظر مي رسد متوسط سال را نيز با قيمت 40 دلار بگذرانيم. البته فصل بهار به دليل كاهش تقاضاي فرآورده هاي نفتي و كمي مسافرت معمولاً فصل سختي است، ولي به نظر مي رسد پس از آن وضعيت مناسب شود.

تاخير در تحقق برنامه توليد گاز

او درباره برنامه پنج ساله پنجم در بخش توليد نفت و همچنين سند چشم انداز و تفاوت هاي موجود توضيح داد؛ ارزيابي هاي توليد با دانش امروز است، در حالي كه از مجموع 570 ميليارد بشكه نفت درجا تاكنون تنها 138 ميليارد بشكه آن قابل استحصال اعلام شده است و با ارتقاي دانش قادر خواهيم بود ظرفيت هاي جديدي را توليد كنيم. به نظر مي رسد هيچ نسلي اجازه نمي دهد اين ميزان نفت بر زمين بماند و راه حل هايي براي برداشت حداكثر ايجاد خواهد شد. نوذري درخصوص سهم 8 تا 10 درصدي ايران در بازار گاز دنيا بر اساس برنامه چشم انداز توضيح داد؛ با توجه به اهداف برنامه ريزي شده تا پايان برنامه پنجم، توليد گاز بايد به روزانه 4/1 ميليارد متر مكعب در روز برسد كه ممكن است يك تا 5/1 سال به تاخير بيفتد كه بخشي از اين گاز به صادرات اختصاص پيدا كرده است. براي صادرات با خط لوله قرارداد با سوئيس نهايي شده است و درخصوص تركيه قرارداد موجود را پيگيري مي كنيم. همچنين با برخي شركت هاي اروپايي (آلمان و اتريش) مذاكراتي شده كه علاقه مند به دريافت گاز ايران بوده اند.

سه ميليارد دلار براي واردات بنزين و گازوئيل

وزير نفت درباره آخرين وضعيت واردات بنزين و گازوئيل از ابتداي سال اين گونه توضيح داد؛ يكي از دلايل افزايش رقم واردات فرآورده در ابتداي سال افزايش قيمت ها تا مرداد ماه بود به گونه يي كه بنزين به سقف 1300 دلار در هر تن نيز رسيده بود. از سوي ديگر مصرف نفت گاز كشور نيز به دليل از سرويس خارج شدن نيروهاي برقابي افزايش يافته بود. نوذري افزود؛ اين عوامل در مجموع مصرف اين دو فرآورده را در كشور افزايش داد كه با برآوردهاي صورت گرفته تا پايان سال سه ميليارد دلار ديگر براي واردات اين دو فرآورده نياز داريم. وزير نفت در تشريح آخرين وضعيت فازهاي 11 ، 13 و 14 پارس جنوبي نيز گفت؛ شركت توتال به صراحت اعلام كرده كه مي خواهد در ايران بماند و به فعاليت ادامه دهد. از سوي ديگر شركت هاي شل و توتال، براي كاهش سهم خود در اين پروژه ها با شركت هاي ديگر در حال مذاكره رسمي هستند تا اجراي پروژه توسط آنها انجام شود. او در پاسخ به اين سوال كه در بودجه امسال ديده شده شش درصد درآمد نفت براي سرمايه گذاري هاي نفتي، پنج درصد به توسعه ميادين مشترك و سه درصد به پارس جنوبي اختصاص پيدا كند، اظهار كرد؛ در اين رابطه براي توسعه برخي ميادين مشترك توافق هاي اوليه با بانك مركزي انجام شده تا منابع مورد نياز را از داخل تامين كنيم. پيش بيني مي شود چهار ميليارد دلار براي اجراي پروژه ها به شركت ملي نفت اختصاص پيدا كند.

ارزش معنوي در واگذاري ها

او درباره واگذاري شركت هاي نفتي به بخش خصوصي با اشاره به اينكه هم اكنون 114 شركت آماده واگذاري هستند كه مراحل مختلف ارزيابي را طي مي كنند، خاطرنشان كرد؛ برخي شركت ها واگذار شده و برخي در حال بررسي هستند و براي نمونه در شركت پترو ايران آنچه عرضه مي شده، ارزش فيزيكي بود، در حالي كه يك شركت يك ارزش معنوي نيز دارد. پروژه هاي در اختيار اين شركت مانند سلمان، آزادگان و جفير پروژه هايي نيست كه به دست شركتي با 100 ميليارد تومان اعتبار بتواند ادامه پيدا كند. اگرچه معتقديم تنها راه شكوفا كردن اقتصاد بخش خصوصي و اولويت واگذاري ها در بخش مديريت هاست. او همچنين درباره اساسنامه نفت اظهار كرد؛ اساسنامه شركت نفت خرداد ماه به دولت تحويل داده شده و اميدواريم پس از تكميل بررسي ها در دولت به مجلس ارائه شود.

پرشين جايگزين ناباكو

نوذري در پاسخ به سوالي مبني بر دليل عدم حضور ايران در نشست خط لوله ناباكو توضيح داد؛ ما به دنبال خط لوله پرشين هستيم و به عنوان گزينه ناباكو آن را پيگيري مي كنيم. اگرچه اظهارات اروپايي ها نشان مي دهد گاز بلندمدت براي ناباكو وجود ندارد و بدون ايران اين پروژه امكان پذير نيست. ما فرصت مي دهيم همه ارزيابي ها انجام شود و قطعاً آخرين تصميم اروپايي ها مبني بر حضور ايران خواهد بود. وزير نفت همچنين در پاسخ به سوالي درباره توقف پروژه هاي توسعه يي با توجه به كاهش قيمت نفت اين گونه توضيح داد؛ در شرايط كنوني انجام هيچ پروژه يي را در داخل كشور حذف نمي كنيم، ولي در تخصيص منابع مالي اولويت را به پروژه هايي مي دهيم كه زودتر به نتيجه برسند و همچنين ميادين مشترك. در اين زمينه توسعه ميدان گازي كيش و ساير فازهاي پارس جنوبي در اولويت هستند و به صورت هفتگي بررسي مي شوند.

يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن