واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: مردم خيلي آسان براي جنگ آماده ميشوند
ترجمه: سيد علي موسوي خلخالي
ديپلماسي ايراني: "علم در پرونده هستهاي ايران با دروغ مبارزه ميكند"، عنواني است كه يكي از استراتژيستها و طرفداران ضد جنگ با ايران در يادداشتي در يكي از سايتهاي خبري تحليلي معتبر امريكايي براي نوشته خود برگزيده است.
استناد اين يادداشت بر اين است كه در حال حاضر بر اساس آخرين اطلاعات امريكاييها بيشك ايران به دنبال دستيابي به سلاح هستهاي نيست. خيلي ساده بايد گفت تا كنون يك دليل كه نشان دهد ايران به دبنال تسليحات هستهاي است كشف نشده است. حتي كارشناسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي اذعان دارند كه ديگر بيشتر از اين براي خواستههاي امريكا و اسرائيل نميتوانند، ايران را بگردند و بهانهتراشي كنند. براي همين با اطمينان كامل گفتهاند كه ايران هيچ برنامهاي براي توليد سلاح هستهاي ندارد. اين نكته را حتي لئون پانهتا، وزير دفاع امريكا و ايهود باراك، وزير دفاع اسرائيل نيز اعتراف كردهاند.
به گزارش روزنامه لبناني السفير، گري لوپ، استاد دانشگاه در يكي از دانشگاههاي معتبر امريكا با اين رويكرد تلاش كرده كه در يادداشتي كه در سايت امريكايي كاونترپانچ منتشر كرده است به تشريح اهداف اصلي مواضع امريكا بپردازد. وي مينويسد: سياست امريكا در حال حاضر بر "گمراهي فضاي سياسي هماهنگ" استوار است. به همين دليل است كه ميبينيم مقامهاي امريكايي با جرات تمام دروغهاي مفتضحانهاي بر زبان ميرانند و در رسانهها منتشر ميكنند. به گونهاي كه در نهايت اين دروغها به هسته اصلي سياست آنها تبديل شده و اكنون ادعا دارند كه ايران به دنبال دستيابي به سلاح هستهاي است. طرفداران اين دروغپراكنيها معتقدند كه هر چه باشد اين دروغها مخاطبان خود را پيدا خواهند كرد. چرا نه، ايران كشوري اسلامي است و افكار عمومي جهان غرب حتي حاضر است خبرهايي از اين بدتر از مسلمانان بشنود به خصوص اين كه ايران مدت طولانياي است كه با امريكا سر ناسازگاري دارد.
گري لوپ همچنين مينويسد: با توجه به اين ديدگاه كسي ديگر به اين حقيقت توجه نميكند كه ايران در عصر مدرن تا كنون به هيچ كشوري حمله نكرده و حتي به هيچ نحوي از انحا در حوادث 11 سپتامبر كه بدترين نوع حمله به امريكا محسوب ميشود نيز دست نداشته است. ولي با همه اين احوال رهبران سياسي براي گمراه كردن افكار عمومي فكر خطرناك بودن ايران هستهاي را ترويج ميكنند. به گونهاي كه به ياد داريم كه سياستهاي جورج بوش بر سر پرونده عراق در آن دوران تا چه اندازه به منطق حزب نازي نزديك شد و همه را به ياد مقوله هرمان گورينگ، يكي از رهبران بارز آلمان نازي و پدر معنوي دستگاه پليسي اين حزب كه ميگفت: «طبيعي است كه مردم عادي رغبتي به جنگ نداشته باشند ولي در نهايت اين رهبران هستند كه سياستها را تعريف ميكنند و اين بسيار آسان است كه ملتي را به قبول جنگ راضي كنند، كافي است بگوييم كه وجود و بقايشان مورد تهديد است و بگوييم كه كساني كه حرف از صلح ميزنند خائنان به وطن هستند و امنيت كشور را مورد تهديد قرار ميدهند. اين سياستي است كه براي همه كشورهاي جهان قابل اجرا است.»
گري لوپ ضمن تاييد اين نظريه كه ايالات متحده امريكا و اسرائيل هر كاري ميكنند كه ايران برنامه هستهاياش را به نتيجه نرساند، مينويسد: با اين حال همان طور كه بوش نتوانست دليلي بيابد تا ثابت كند كه ايران هستهاي اسرائيل را مورد هدف قرار خواهد داد، اوباما نيز تا كنون نتوانسته است چنين چيزي را ثابت كند و هر آنچه گفته ميشود صرفا تحت فشارهاي لابي اسرائيل است.
وي در پايان اين يادداشت خود مينويسد: با همه اين احوال فاصله قابل توجهي ميان مواضع امريكا و اسرائيل بر سر پرونده هستهاي ايران وجود دارد. بيشك حزب ليكود اسرائيل خوشبين است كه ميتواند واشنگتن را به جنگي ديگر به نفع مصالح اسرائيل بكشاند در حالي كه اوباما به هيچ وجه تمايل به چنين جنگي ندارد. رئيس جمهوري امريكا نميتواند اعتراف كند كه چنين جنگي فقط به سود لابيهاي اسرائيلي و منافع نو محافظهكاران خواهد بود.
جمعه|ا|14|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]