واضح آرشیو وب فارسی:موج: در جشنواره پژوهشي وزارت نفت:پروژه ي رخساره شناسي استاد دانشگاه اصفهان سوم شد
خبرگزاري موج - پروژه ي رخساره شناسي سازند آسماري در شمال غرب و غرب زاگرس (دهلران- خرم آباد- چنگوله) موفق به دريافت رتبه ي سوم پروژه ها در شركت ملي نفت ايران شد.
به گزارش موج از اصفهان، دكتر علي صيرفيان عضو هيات علمي گروه زمين شناسي دانشگاه اصفهان مجري اين پروژه و دكتر حسين وزيري مقدم عضو هيات علمي گروه زمين شناسي دانشگاه اصفهان ، دكتر ناصر ارزاني عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور اصفهان ، دكتر عزيز ا... طاهري عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شاهرود و دكتر محمود هاشمي عضو هيات علمي دانشكده ي فني و مهندسي دانشگاه اصفهان ، همكاران اين پروژه ي بزرگ بوده اند.
دكتر علي صيرفيان مجري پروژه ي رخساره شناسي سازند آسماري در مورد برنامه و هدف اين پروژه ي بزرگ گفت: سازند آسماري بزرگترين سنگ مخزن نفت دار در زاگرس مي باشد.
وي در ادامه گفت: بالغ بر يك صد سال است كه از اين سنگ مخزن در جاي جاي زاگرس بهره برداري مي شود هرچند مطالعات زيادي در گذشته و حتي در حال حاضر در بررسي سازند آسماري در جريان بوده است، با اينحال بررسي جامع تر سازند آسماري با استفاده از تكنولوژي نو در مقياس ناحيه اي مي تواند در شناخت بيشتر آن سازند موثر تر واقع گردد به همين منظور از سال 1381 تا كنون دو پروژه بزرگ تحت عنوان هاي ، رخساره شناسي سازند آسماري در بلندي هاي زاگرس مركزي ( شهركرد- ايذه- بلداجي- جنوب ياسوج) و 2 رخساره شناسي سازند آسماري در غرب شمال غرب زاگرس (دهلران- خرم آباد- چنگوله) توسط اين تيم تحقيقاتي انجام شده است.
دكتر صيرفيان در خصوص راهكار هاي تسهيل پژوهش هاي برون دانشگاهي گفت:دانشگاه ها اصولا" آموزش محور بوده و لذا فارغ التحصيلان جوان به سختي قادر به ارائه توانائي ها و يا آموخته هاي خويش به سازمان هاي اجرائي كشور هستند.
وي در ادامه گفت:از طرف ديگر سازمان هاي اجرائي نيز عليرغم تمايل به جذب متخصصان كارآمد بر اين باورند كه شخص تازه وارد كارائي ندارد و بايد مدتي را به كارآموزي و كارورزي بپردازد.
براي پر كردن اين فضا و نزديك تر شدن اين ارتباط متقابل ، بايد دانشگاهيان گمشده ي پژوهشي خود و پروژه ي تحقيقي دانشجويان را در رابطه با نياز سازمان هاي اجرائي كشور دنبال نمايند ديگر اينكه با توجه به آموزش محور بودن دانشگاه ها ، جايگاه تعريف شده اي براي پژوهشگران در دانشگاه تعريف نشده است و مقررات آموزشي حاكم بر دانشگاه وظايف اعضاي هيات علمي را از ديدگاه آموزشي پژوهشي در قالب فعاليت در دوره هاي كارشناسي و تحصيلات تكميلي تعريف مي نمايد .
لذا مشخص نمي باشد آندسته از اعضاء هيات علمي علاقه مند به انجام پروژه هاي تحقيقي برون دانشگاهي ماموريت گرا با وجود الزام به حفظ وظايف آموزشي موظف ، چگونه بايد به اينگونه پژوهش ها بپردازند .
اين چنين تحقيقات به فرصت فكر كردن و زمان لازم جهت انجام تحقيق و دسترسي به امكانات وسيع تر نياز دارد. كه در حال حاضر جايگاه خاصي در آئين نامه ها مصوبه هاي دانشگاهي براي آن پيش بيني نشده است. به عبارت ديگر آن دسته از اعضاء هيات علمي دانشگاه مي توانند با فراغت فكر پژوهش برون دانشگاهي را دنبال نمايند كه به نوبه ي خود در رفع مشكلات صنعت و سازمان موثر واقع شوند كه مقررات آموزشي دانشگاه اين امكان را براي آن ها فراهم سازند.
وي در توصيه اي خطاب به همكاران دانشگاهي خود گفت:به همكاران دانشگاهي علاقه مند به پژوهش و فناوري و انجام پروژه هاي برون دانشگاهي توصيه مي شود كه در قالب كار تيمي پروژه را تعريف نمايند موضوع را از چند منظر بررسي نمايند .
واقعيت اين است كه بسياري از سازمان ها داراي پرسنلي با تجربه مي باشند و اين پرسنل تجربه ي خود را در صنعت اندوخته و علم خويش را در دانشگاه آموخته اند .
به عبارتي هم داراي مدرك دانشگاهي و هم داراي تجربه ي كارگاهي مي باشند. ورود به اين سازمان ها جهت همكاري هاي متقابل و پاسخگويي به خواسته هاي آن ها نياز به اعتماد سازي بين دانشگاه و سازمان ها و ايجاد تفاهم بين پرسنل آن سازمان ها و دانشگاهيان را طلب مي نمايد.
وي گفت: توصيه مي نمايم همكاران دانشگاهي حداقل يك دو فرصت مطالعاتي خود را در يكي از سازمان هاي داخلي گذرانده تا از نزديك با مشكلات و خواسته هاي آن ها آشنا شوند متعاقب آن راه جهت تعريف پروژه هاي برون دانشگاهي و مورد علاقه سازمان ها به سهولت هموار مي شود .
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]