واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خسارتي كه قاچاق كالا ميزند
قاچاق كالا پديده شومي است كه نه تنها آثار زيانباري بر اقتصاد جامعه دارد، بلكه پيامدهاي اجتماعي فراواني به همراه داشته و از سويي باعث در خطر قرار گرفتن سلامت جامعه ميشود بنابراين جا دارد مسئولان امر به صورت جدي با اين پديده شوم مبارزهاي قاطع و همه جانبه كنند.
به گفته مسئولان در قاچاق كالا چهار ركن اصلي جامعه يعني مردم، توليدكنندگان، دولت و اصناف بيشترين خسارت را متحمل ميشوند.
كالاي قاچاق هنگامي كه وارد بازار شد، تبعات آن دامنگير همه خواهد شد و اركان مختلف جامعه را درگير خود ميسازد و كمتر كسي ميتواند از تبعات منفي آن در امان باشد.
پوشاك قاچاق به دليل آنكه مشخص نيست از چه جايي تهيه شده است، سلامت خانوادهها را نشانه ميرود. داروي قاچاق زندگي طبيعي را از انسان ميگيرد و افراد را درگير پيامدهاي ناخواسته ميسازد.
قاچاقچيان كالا را سوداگران مرگ ناميدهاند كه تعبيري زيباست و بيانگر آن است كه همه بايد با اين سوداگران با جديت مبارزه كنند.
كالاهاي اقتصادي كه مورد قاچاق قرار ميگيرد را در اصطلاح، كالاي قاچاق مينامند و شخص يا اشخاصي كه مبادرت به انجام قاچاق ميكنند را قاچاقچي يا سوداگر ميگويند.
يكي از بازاريان تهران در خصوص پديده قاچاق در بازار تهران ميگويد: وجود جنس قاچاق در بازار تهران به مبادي ورودي كشور باز ميگردد كه آنقدر فضا باز است كه قاچاقچيان به راحتي و بدون هيچ ترس و واهمهاي اقدام به قاچاق انواع كالاها به داخل كشور ميكنند. علي حيدري ميافزايد: اكنون تمامي فروشگاههاي بازار تهران اجناس قاچاق را در ويترينهاي خود در كنار اجناس رسمي در معرض فروش گذاشتهاند و مبارزه با آن در اين مرحله كار بسيار سختي است.
وي بيشترين ميزان كالاي قاچاق در بازار تهران را مربوط به پوشاك دانسته و ميگويد: انواع و اقسام پوشاك بنجل قاچاق در بازار تهران سلامت مردم را به خطر انداخته است و از طرف ديگر سبب ضربه خوردن اقتصاد ميشود.
اين فعال بازار تهران اضافه ميكند: منافعي كه از طريق قاچاق عايد سودجويان شده، آنقدر خوب و بالا بوده كه آنها اقدام به خريد مغازههاي بازار تهران به چندين برابر قيمت واقعي كردهاند و اكنون مغازههاي بازار كه تا پيش از اين از قيمتهاي بالايي برخوردار نبودند، به قيمتهاي ميلياردي رسيده اند.
بنا به گفته معاون اول رئيسجمهوري آمار فعلي قاچاق در كشور سالانه 16 ميليارد دلار است.
محمدرضا رحيمي در سخناني افزوده است: از طريق قاچاق، اجناس بنجل و غيراستاندارد وارد بازار ميشود كه براي سلامت مردم خطر دارد و توليد كشور را در معرض نابودي قرار ميدهد.
حيدري كه سالها در بازار تهران فعاليت ميكند و جزو هيات امناي بازار تهران است، ميگويد: نبود نظارت جدي در بازار پوشاك تهران سبب افزايش ميزان اجناس قاچاق در اين بازار شده است به گونهاي كه اين نوع اجناس حتي فرهنگ حجاب و عفاف ما را نشانه گرفتهاند. يكي ديگر از فعالان بازار تهران معتقد است: قاچاق در بازار تهران پديدهاي پسنديده شده است و به دليل نبود برخورد جدي با اين نوع كالاها، مردم به حضور اين كالاها عادت كرده اند.
محمدرضا جعفريان ميگويد: هنگامي كه كالاي قاچاق وارد بازار تهران شد ديگر به راحتي نميتوان با آن مبارزه كرد زيرا اين نوع كالاها در كنار كالاهاي رسمي عرضه ميشوند و يافتن آنها كاري مشكل است.
اين در حالي است كه رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به كاهش حجم قاچاق كالا در سال 89 به 14 ميليارد دلار گفته است: از اين ميزان 13 ميليارد دلار آن كالاهاي ورودي و يك ميليارد دلار ديگر كالاهاي خروجي بوده است.
سعيد مرتضوي در مراسمي ميگويد: در سال 88 حجم قاچاق با استفاده از بررسيهاي علمي و تجارب ميداني 19 ميليارد دلار بوده است.
سعيد مرتضوي درخصوص پروندههاي رسيدگي به قاچاق كالا گفته است: سهم پروندههاي كمتر از يك ميليون تومان در سال 88 حدود 55 درصد بوده، ولي در سال 89 به 50 درصد رسيده و اين نشان ميدهد كه در رابطه با پروندههاي خرد 5 درصد رشد منفي داشتهايم، اما در مقابل، در مورد پروندههاي كلان و باندي، ارزش پروندههاي بالاتر از 100 ميليون تومان در سال 88 بالغ بر 162 ميليارد تومان بوده كه در سال 89، اين ميزان به 400 ميليارد تومان افزايش يافته است.
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]