واضح آرشیو وب فارسی:الف: زمان انتقال ببرهاي سيبري به ايران
معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست از احتمال انتقال چهار قلاده ببر سيبري تا پايان سال جاري و يا بهار آينده به پناهگاه حيات حش ميانكاله خبر داد.
اصغر فاضل در گفتگو با مهر افزود: ارتباط ما با طرف روسي براي تبادل ببر سيبري سه جنبه مجزا دارد بخشي از اين ارتباط ارتباطات رسمي است كه بايستي ترتيبات رسمي، قانوني و قضايي بين سازمان محيط زيست ايران و روسيه از طريق ديپلماتيك طي شود و مجوز براي خروج و ورود رسمي اين ببرها از مجاري رسمي پيگيري شود.
به گفته وي، بخش ديگر اين تبادل مباحث اجرايي است كه از نظر چگونگي انتقال و اينكه با چه تكنيك پرواز و داروهاي آرام بخشي و همچنين در چه روزي اين ببرها به كشور وارد شوند هماهنگي ها توسط دفتر حيات وحش انجام مي شود.
فاضل اظهار داشت: پس از ورود ببرها به كشور تصميمات اجرايي مبني بر اينكه اين ببرها در قرنطينه سمسكده يا پارك پرديسان نگهداري شوند و يا مستقيماً به پناهگاه حيات وحش ميانكاله منتقل شوند اتخاذ مي شود.
وي ادامه داد: بخشي از اين تبادل نيز به مباحث فني مربوط مي شود كه موضوع از نظر مسائل ژنتيكي، بيولوژيك، فيزيولوژيك، بهداشتي و دامپزشكي بررسي مي شود و كارشناساني از گروه گربه سانان IUCN ، اتحاديه باغ وحش هاي اروپا و دانشگاه محيط زيست بر روند انتقال و تكثير در اسارت نظارت مي كنند.
معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست تصريح كرد: سازمان محيط زيست از آذرماه براي دريافت ۴ قلاده ببر سيبري اعلام آمادگي كرده اما طرف روسي اين تبادل را موكول به دو سفر كرده است.
به گفته وي، يكي از اين سفرها سفر كارشناسان روسي براي بازديد از محل نگهداري ببرها در ميانكاله و بررسي مناسب بودن اين مكان است و ديگري اعزام تعدادي از كارشناسان سازمان محيط زيست به روسيه براي ديدن آموزش هاي لازم است.
فاضل افزود: سازمان محيط زيست يك تيم پنج نفره متشكل ازكارشناسان محيط زيست، يك محيط بان و يك دامپزشك معرفي كرده اما هنوز اعزام نشده اند.
وي در پاسخ به اينكه پيش از اين اعلام شده بود فصل مناسب براي ورود ببر هاي سيبري به ايران زمستان است و با توجه به زمان باقي مانده از اين فصل مي توان اميدوار بود كه تا پايان سال اين تبادل انجام شود گفت: اميدواريم تا پايان سال اين اتفاق بيافتد چون بهترين زمان انتقال فصل زمستان است اما اگر روند مذكور طي نشود انتقال در فروردين و ارديبهشت بلامانع است.
فاضل در پاسخ به اينكه در ازاي اين ببر ها ايران چه گونه اي را به طرف روسي اهدا مي كند گفت: از آنجايي كه جمعيت پلنگ قفقاز يعني همان پلنگي كه در ايران وجود دارد در منطقه رو به كاهش است طرف روسي تمايل دارد مانند دفعه قبل اين گونه را دريافت كند.
به گفته وي، از آنجايي كه زمانيكه جمعيت يك گونه به يك قلمرو خاص محدود شود تبادلات ژنتيكي به همان قلمرو محدود مي شود و در نتيجه مانند ازدواج هاي فاميلي اين تبادلات ژنتيكي كه اصطلاحاً به آنها تبادلات خويشاوندي گفته مي شود منجر به افزايش احتمال بيماري و يا فرسايش ژنتيكي در يك گونه مي شود بنابراين ما نيز از اين پيشنهاد استقبال مي كنيم.
وي در پاسخ به اينكه آيا پلنگها يي كه اهدا مي شوند مانند ببرهاي دريافتي از ميان پلنگهاي در اسارت انتخاب مي شوند گفت: در حال حاضر برنامه ما اين است كه پلنگ هاي در اسارت به طرف روسي بدهيم اما ممكن است از طبيعت هم زنده گيري كنيم.
فاضل در پاسخ به اينكه در اينصورت به نظر مي رسد كه ايران از اين تبادل ضرر مي كند گفت: در طي سال چندين قلاده پلنگ در كشور در اثر حادثه و تصادف از بين مي رود بنابراين نمي توان گفت كه صد در صد ضرر مي كنيم و ممكن است در دراز مدت اين اقدام به نفع محيط زيست كشور باشد.
وي در خصوص انتقال ببر ماده سيبري كه در باغ وحش ارم در شرايط قرنطينه به سر مي برد به پناهگاه حيات وحش ميانكاله گفت: اگرچه در حال حاضر اين ببردر شرايط خوبي به سر مي برد اما چون ممكن است كه به صورت نهفته ناقل بيماري مشمشمه باشد هرگز براي تكثير در اسارت به ميانكاله منتقل نمي شود و تنها مي توان از ابعاد زيبايي شناسي و تحقيقاتي در باغ وحش ها از آن استفاده كرد.
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]