واضح آرشیو وب فارسی:معماری نیوز: افتتاح قطعه چهارم آزاد راه تهران شمال تا پايان سال
قطعه ۴ آزاد راه تهران شمال به طول ۲۰ كيلومتر تا پايان امسال به طور كامل به بهره برداري ميرسد. /به مناسبت دهه فجر هزار و ۸۱۴ كيلومتر بزرگراه و راه اصلي با اعتبار يازده هزار و ۷۵۰ ميليارد ريال به بهره برداري ميرسد.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه قطعه چهار آزاد راه تهران شمال به طول ۲۰ كيلومتر تا پايان امسال افتتاح ميشود گفت: قطعه يك اين آزاد راه نيز تا پايان دولت دهم به بهره برداري ميرسد.
به گزارش ايلنا، احمد صادقي در نشست خبري صبح امروز افزود: قطعه چهار آزاد راه تهران شمال به طول ۲۰ كيلومتر تاكنون ۹۵ درصد پيشرفت فيزيكي داشته است كه تا پايان امسال به طور كامل به بهره برداري ميرسد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور تصريح كرد: سهم ما با بنياد مستضعفان تقريبا برابر است اما با اقداماتي كه اخيرا انجام دادهايم و اعتبار ۲۰ ميليارد توماني كه در آينده نزديك از بانك دريافت ميكنيم سهم ما به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا ميكند.
وي به دليل تعويق افتتاح مناطق يك و چهار اشاره كرد و گفت: قرار بود اين مناطق زودتر به بهره برداري برسد اما به دليل بارندگي پائيز منطقهاي از قطعه ۴ دچار رانش شد و پروژه به تعويق افتاد كه تلاش ميكنيم در شيفتهاي كاري متعدد اين قطعات را تا پايان امسال افتتاح كنيم.
وي با بيان اينكه در قطعه يك حدود ۲۹ كيلومتر تونل داريم خاطرنشان كرد: ۵۰ درصد از تونلها حفاري شدهاند و اميدواريم اين قطعه نيز تا پايان دولت دهم به بهره برداري برسد.
صادقي درباره قطعات دو و سه آزاد راه تهران شمال ضمن اعلام اينكه طول كل آزاد راه ۱۲۰ كيلومتر است گفت: در رابطه با قطعات دو و سه به طول ۷۰ كيلومتر با چند كنسرسيوم در حال مذاكره هستيم كه اميدواريم به زودي به تفاهم برسيم و قراردادي را منعقد كنيم.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور به افتتاح پروژههاي حوزهٔ حمل و نقل در دهه فجر اشاره كرد و اظهارداشت: به مناسبت دهه فجر هزار و ۸۱۴ كيلومتر بزرگراه و راه اصلي با اعتبار يازده هزار و ۷۵۰ ميليارد ريال كه ۹۳۵ كيلومتر آن بزرگراه با اعتبار هفت هزار و ۴۴۴ ميليارد ريال و ۷۷۹ كيلومتر نيز راه اصلي با اعتبار چهار هزار و شش ميليارد ريال مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
معاون وزير راه و شهرسازي در توضيح مطلب فوق افزود: بزرگراه مشهد -تربت حيدريه به طول ۷۶ كيلومتر و اعتبار ۵۸۵ ميليارد ريال، ۲۶۱ كيلومتر بزرگراه با اعتبار ۱۴۳۶ ميليارد ريال در استان خراسان رضوي، كمربندي ميبد- اردكان به طول ۳۲ كيلومتر و اعتبار ۳۵۳ ميليارد ريال، در استان خراسان شمالي در مجموع ۸۷ كيلومتر با اعتبار ۵۱۰ ميليارد ريال، در استان گلستان بزرگراه گرگان-آزاد شهر به طول ۷۲ كيلومتر و اعتبار ۲۴۵ ميليارد ريال و همچنين پروژههايي در استانهاي كردستان، مركزي، گيلان، خوزستان و... به مناسبت دهه فجر و تا پايان امسال به بهره برداري ميرسد.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه در دولت نهم و دهم تحولات خوبي در زمينه احداث زيربناهاي حمل و نقل صورت گرفته است گفت: در حال حاضر در مجموع راههاي كشور بيش از ۲۵ هزار كيلومتر در بخش راه اصلي ۱۰۰۰۰ كيلومتر، راه آهن ۸۵۰۰ كيلومتر، بزرگراه ۵۰۰۰ كيلومتر و آزاد راه ۲۲۰۰ كيلومتر در حال اجرا است.
صادقي افزود: در شش ماههٔ ابتداي امسال تاكنون ۹۴۲ كيلومتر راه آهن، آزادراه، بزرگراه و راه اصلي با اعتبار بالغ بر ۱۲ هزار و ۱۱۶ ميليارد ريال افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفته است كه از جمله آنها ميتوان به راه آهن اراك- ملاير به طول ۹۰ كيلومتر، مراغه-مياندوآب، خرمشهر-شلمچه به طول ۱۷۱، راه آهن شيراز-بندرعباس، احداث آزاد راه زنجان – شيراز به طول ۱۸۸ كيلومتر، بزرگراه تهران-رودهن-فيروزكوه به طول ۸۵ كيلومتر، راه اصلي قم، گرمسار كه بخشي از پروژهٔ حرم تا حرم است به طول ۱۵۰ كيلومتر، راه اصلي اردبيل-سرچم به طول ۱۱۷ كيلومتر، راه اصلي همدان-بيجار به طول ۹۵ كيلومتر به بهره برداري رسيده است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور به مقايسه پروژههاي انجام شده بعد از انقلاب با خدمات دولت نهم و دهم پرداخت و خاطرنشان كرد: از سال ۵۷ تا قبل از دولت نهم و دهم ۸۸۲ كيلومتر آزادراه ساخته شد كه در دولت نهم و دهم ۷۱۸ آزادراه نيز به بهره برداري رسيد؛ اين در حالي است كه از ابتداي انقلاب تا سال ۸۴ چهار هزار و ۲۰۷ كيلومتر راه آهن به طور ميانگين سالي ۱۵۶ كيلومتر و از سال ۸۴ تاكنون ۱۵۵۰ كيلومتر راه آهن ساخته شد.
صادقي ادامه داد: همچنين در بخش راه اصلي از ابتداي انقلاب تاكنون دوازده هزار و ۶۸۰ كيلومتر راه اصلي بهسازي شده است در حالي كه در دولت نهم و دهم اين تعداد به ۸۱۳۳ كيلومتر رسيده است.
معاون وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه به دليل كمبود منابع دولتي نيازمند حركت به سمت سرمايه گذاري بخش خصوصي هستيم افزود: براي تكميل پروژههاي نيمه تمام حوزهٔ حمل و نقل به ۴۰۰ هزار ميليارد ريال نيازمنديم كه امسال تنها ۴ هزار ميليارد تومان در اختيار داريم يعني ۱۰ درصد اعتبار مورد نيازتامين شده است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور در ادامه افزود: در بودجه ۹۰ بستههاي سرمايه گذاري مناسبي براي تامين اعتبارات در نظر گرفته شده است به طوري كه اوراق مشاركت، فاينانس داخلي و خارجي، واگذاري سهام شركتهاي دولتي و صندوق توسعه ملي از جمله اين منابع است.
وي به فروش اوراق مشاركت اشاره كرد و گفت: بر اساس مجوزي كه از مجلس و دولت گرفتهايم چهار هزار ميليارد تومان اوراق مشاركت با سود بازخريد كمتر از يكسال ۱۸ درصد و بيش از يكسال ۵/۱۹ درصد ميتوانيم به فروش برسانيم كه بخش عمدهاي از اعتبارات ما را تامين ميكند.
وي همچنين گفت: پنج هزار ميليارد دلار فاينانس در برنامه داريم كه نيز اميدواريم تحقق يابد.
صادقي به واگذاري سهام شركتهاي دولتي اشاره كرد و گفت: با مصوبهاي كه اخيرا گرفتهايم بخشي از اعتبارات ما تامين شده است و اميدواريم سال آينده بتوانيم در جهت سرمايه گذاري از اين اعتبارات استفاده كنيم.
معاون وزير راه و شهرسازي در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا مبني بر ميزان درآمد شركت ساخت و توسعه از عوارضهاي دريافتي افزود: آزادراهها با مشاركت بخش خصوصي احداث ميشود كه ۵۰ درصد هزينه آزاد راهها توسط كمك بلاعوض دولت و ۵۰ درصد ديگر توسط بخش خصوصي سرمايه گذاري ميشود كه سرمايه گذار بايد از طريق عوارض بتواند هزينه و سود خود را تامين كند كه بايد در اين راستا فرهنگ سازي مناسب صورت گيرد.
وي همچنين در پاسخ به سوال ايلنا مبني بر برنامههاي جديد در خصوص كاهش سوانح جادهاي براي سال آينده گفت: ۷۰ درصد سوانح جادهاي عامل انساني و ۳۰ درصد آن عوامل جادهاي و نقص وسيله نقليه است كه در اين خصوص شركت ساخت و توسعه با ساخت جادههاي جديد و توسعه راهها توانسته تراكم ترافيك را به اشباع برساند و همچنين با احداث راه آهن مقداري از تراكم جادهاي به بخش ريلي منتقل شده است.
وي در خصوص قراردادهاي مقطوع در پروژهها نيز گفت: از امسال قراردادهاي مقطوع را شروع كرديم كه ايستگاههاي راه آهن و بخشي از قراردادهاي پروژههاي راه به صورت مقطوع با پيمانكاران بسته ميشود كه اين كاهش هزينه و اتمام پروژه در زمان معين را در پي دارد.
صادقي همچنين درباره تحقق اهداف طبق برنامه افزود: در برنامه سالي هزار كيلومتر راه آهن ساخته شود كه حداقل براي هر كيلومتر سه ميليارد تومان اعتبار لازم است در حالي كه كل اعتبار راه آهن ۷۰۰ ميليارد تومان است.
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: معماری نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]