واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: سونامي حمله به جوليا گيلا رد در روز ملي استراليا رونمايي از التهاب نژادي در سرزمين كانگوروها
هجوم گروهي از معترضين خشمگين استراليا به جوليا گيلارد پرده از التهابي كه زير پوست اين كشور وجود دارد برداشت، ابتدا از محافظين نخست وزير اين كشور به دليل عكس العمل مناسب تقدير شد اما با انتشار عكس هاي فرار خانم نخست وزير با پاي بدون كفش و حتي كشيده شدن وي بر روي زمين موج انتقادات آغاز شد.
گروهي از بوميان استراليا روز پنجشنبه با محاصره رستوراني در كانبرا، پايتخت، كه نخست وزير و رهبر حزب مخالف براي شركت در مراسمي به مناسبت روز ملي اين كشور در آن حضور داشتند، خانم گيلارد را مجبور به فرار كردند.
روز ملي استراليا يادآور ورود مهاجران بريتانيايي به اين سرزمين در سال 1788 ميلادي است اما برخي از بوميان استراليايي اين واقعه را اشغال سرزمين اجدادي خود مي نامند و با بزرگداشت آن مخالفند.
سخنان امسال توني آبوت، رهبر حزب مخالف در مجلس استراليا، منجر به برافروخته شدن آتش احساساتي شد كه دامن سياستمداران استراليا را گرفت و برخي از آن تعبير به تحقير نخست وزير استراليا كردند. خانم گيلارد گفته است مشاور او سرخود اين كار را كرده است اما رهبر گروه مخالف خواهان ارائه جزئيات بيشتر و تحقيق كامل در اين مورد شده است. توني آبوت پيش از آغاز مراسم روز ملي استراليا گفته بود "وقت آن رسيده كه چادر برداشته شود. بسياري چيزها در جهان تغيير كرده است و بوميان استراليايي بايد قدردان كساني باشند كه به اين سرزمين آمده اند".
هنگام خروج خانم گيلارد از رستوران، تظاهركنندگان خشمگين به سوي اتومبيل او هجوم آوردند ، شدت درگيري به حدي رسيد كه نيروهاي امنيتي پس از بيست دقيقه كشمكش مجبور به خارج كردن نخست وزير و توني آبوت از در كناري رستوران شدند. در جريان اين خروج سراسيمه نخست وزير به زمين خورد،جوليا توسط محافظش برروي زمين كشيده مي شد ، در اين بلوشويكي از كفش هاي او كه از پايش درآمده بود در صحنه باقي ماند.
در ادامه اعتراضات بوميان استراليا، روز جمعه نيزگروهي متشكل از 200 نفر از فعالان با حركت به سوي پارلمان استراليا، خيابان اصلي پايتخت را مسدود كردند و شعار "استراليا در گذشته و آينده سرزمين بوميان بوده و خواهد بود"، سر دادند.
با نزديك شدن معترضان به ساختمان پارلمان، پليس عقب نشيني كرد و معترضان تا بيرون در ورودي رفتند اما يك ساعت بعد محل را ترك كردند. برخي از آنها پرچم استراليا را آتش زدند.
يكي از رهبران معترضان در مصاحبه با تلويزيون سراسري استراليا گفته است آن هايي كه در اطراف رستوران تجمع كرده بودند نمي دانستند كه نخست وزير هم آنجاست. آن ها در انتظار خروج توني آبوت بودند تا از او بپرسند آيا آنچه در رسانه ها مطرح شده گفته هاي خود او بوده است يا نه. در همين حال، يكي از مشاوران خانم گيلارد بعد از آنكه اذعان كرد كه اطلاعات مربوط به حضور اين دو نفر در مراسم روز ملي استراليا را درز داده است، از مقام خود كناره گيري كرد.
ماجرا از روز 27 ژانويه سال 1972آغاز شد كه چهار مرد سياهپوست بومي با يك چتر آفتابگير ساحلي وارد محوطه چمن مجلس استراليا در شهر كانبرا، پايتخت، شدند تا مقري به نام "سفارت بوميان استراليا" را افتتاح كنند. سفارتي كه هرگز از جنبه سياسي به رسميت شناخته نشد اما چنان پا گرفت كه مجلس استراليا ناگزير به مكان تازه اي نقل مكان كرد.
شمار روزها و مكان هايي با دو مفهوم متضاد كم نيستند اما بوميان استراليا روز ملي اين كشور مهاجرپذير را به نام "روز تهاجم" مي شناسند. زخمي كه پس از گذشت دهه ها همچنان تازه است.
از سال 1808 روز 26 ژانويه به نام "روز ملي استراليا" نامگذاري شده است. علت نامگذاري اين روز، ورود اولين كشتي مستعمره نشينان به سيدني بيست سال پيش از اين در همين روز و در سال 1788 ميلادي بوده است.
هر ساله نخست وزير استراليا در روز 26 ژانويه ميزبان گروه بزرگي از برگزيدگان اين كشور در زمينه هاي مختلف است تا يادبود سال را طي مراسمي رسمي به "شخصيت سال استراليا" اهدا كند.
هر ساله همزمان با اين مراسم، بوميان استراليا نيز در اطراف "سفارت چادري" گرد هم مي آيند تا به تصاحب سرزمين شان توسط سفيدپوستان اروپايي اعتراض كنند.
آنچه در چهل سال گذشته منجر به برپا نگهداشته شدن "سفارت چادري" شده تقاضاي بوميان استراليا براي پرداخت غرامت در ازاي تصرف زمين هاي شان توسط دولت است.
به رغم اين كه از جنبه اداري منطقه "سرحد شمالي" كه سكونتگاه اصلي بوميان استرالياست به شكل يك ايالت اداره نمي شود اما همين نقطه تمايز نيز براي بوميان قابل قبول نيست. اعتراض آن ها متوجه كوچ دادن نامحسوس آن ها از كناره هاي سواحل حاصلخيز به مناطقي ست كه از جنبه ي طبيعي جزو بيابان هاي استراليا طبقه بندي مي شوند.
رهبران بوميان استراليا مي گويند كوچ دادن آن ها كه بر اساس يك برنامه استعماري بوده منجر به از دست رفتن بخش بزرگي از زبان و فرهنگ شان شده و اكنون فقط تعداد انگشت شماري زبان و فرهنگ از ميان 300 زبان شناخته شده بوميان استراليا به جا مانده است. علاوه بر اين، برنامه هاي فرهنگي سفيدپوستان منجر به بي هويتي نسل هاي جديد بوميان شده است.
گرچه، كوين راد، نخست وزير پيشين استراليا، در سال 2008 از فجايعي كه براي دهه ها بر بوميان استراليا روا داشته شد به طور رسمي عذرخواهي كرد اما رهبران بوميان مي گويند بي هويتي نسل جوان بوميان موضوعي است كه از برنامه هاي ضدفرهنگي دولت هاي استراليا ناشي شده و حالا عذرخواهي رسمي چاره كار نيست.
آمارها نشان مي دهند در منطقه سرحد شمالي ميزان اعتياد جوانان بومي به مواد مخدر سه برابر بيشتر از ساير مناطق در استرالياست. بيكاري شديد و تجاوز به كودكان نيز از جمله معضلات شايع در ميان بوميان است و اين در حالي ست كه پليس سرحد شمالي به طور مداوم از دستگيري والديني خبر مي دهد كه از تحصيل كودكان شان جلوگيري مي كنند.
رهبران بوميان استراليا از دولت خواسته اند منطقه سرحد شمالي را به عنوان يك ايالت شناسايي كند و اداره امور آن را در انحصار بوميان قرار دهد. علاوه بر اين، اجازه بهره برداري از معادن منطقه را فقط به بوميان استراليا بدهد و علاوه بر پرداخت شش ميليارد دلار غرامت به بوميان هر ساله نيز درصد مشخصي از توليد ناخالص ملي استراليا را به بوميان بپردازد.
گرچه تاكنون هيچ دولتي در استراليا به چنين درخواستي پاسخ مثبت نداده اما حمله بوميان معترض به نخست وزير و رقيب انتخاباتي او در روز ملي استراليا نشان مي دهد حالا ديگر بسياري چيزها در جهان تغيير كرده است. حرفي كه توني آبوت به زبان آورد و حمله امروز به او نشان داد بوميان استراليا نيز به چنين تغييراتي واقفند.
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]