واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير كشور: افزايش كشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان هزينههاي سنگيني را به كشورهاي منطقه وارد كرده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با رييس فدرال مبارزه با گردش غيرقانوني مواد مخدر فدراسيون روسيه، گفت: افزايش كشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان هزينههاي سنگيني را به كشورهاي منطقه به ويژه ايران و روسيه وارد كرده است.
به گزارش سرويس«اجتماعي» ايسنا، مصطفي محمدنجار در اين ديدار با اشاره به افزايش كشت خشخاش و قاچاق مواد مخدر از افغانستان در مدت حضور نيروهاي خارجي در اين كشور گفت: اين وضعيت هزينههاي سنگيني را به كشورهاي منطقه بهويژه ايران و روسيه تحميل كرده است.
وي با اشاره به ناتواني دولت افغانستان در جلوگيري از قاچاق مواد مخدر به خارج از اين كشور افزود: اين وضعيت حاكي از بي تفاوتي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و آمريكا به قاچاق مواد مخدر از افغانستان است.
دبيركل ستاد با اشاره به سياستهاي توسعهطلبانه ناتو و آمريكا ادامه داد: آمريكا با بي تفاوتي به مقوله افزايش كشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان، سياست مشغول كردن كشورهاي همسايه را دنبال مي كند.
محمدنجار تصريح كرد: بديهي است در چنين شرايطي ايران و روسيه در معرض خطرهاي مخرب ناشي از اين امر مانند افزايش آمار جرايم سازمانيافته و تروريسم قرار دارند و يك دهه حضور نظامي و اشغالگري آمريكا و ناتو در افغانستان نشان مي دهد كه هدف اصلي آنها نفوذ در كشورهاي پيراموني و متشنج كردن اوضاع منطقه است.
وي در ادامه با تشكر از استقبال گرم مقامات روسيه از هيات كشورمان گفت: ما اكنون در شرايطي كه تحولات منطقه، جهان را تحت تاثير قرار داده است با هم ديدار ميكنيم و اين نشانه اهميت مسكو و تهران براي همديگر در زمينه حل مسايل دو جانبه، منطقهاي و بينالمللي است.
محمدنجار افزود: ايران و روسيه دو كشور دوست هستند و بهترين همكاريها را در عرصههاي مختلف از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر دارند.
وي همچنين نقش آمريكا در برهم زدن ثبات منطقه را غيرقابل اغماض خواند و گفت: تحولات منطقهاي و اقدامات تحريكآميز آمريكا براي مداخله در امور داخلي كشورهاي ديگر، زمينهساز افزايش فعاليتهاي مرتبط با قاچاق مواد مخدر، جرايم سازمانيافته و تروريسم هستند.
وي همچنين به همكاريهاي تنگاتنگ ايران و روسيه در حوزه مسايل امنيتي مانند مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تروريسم و جرايم سازمان يافته اشاره و ابراز اميدواري كرد كه روند همكاريهاي دو كشور در آينده بيش از پيش گسترش يابد.
ايوانف گفت: خوشبختانه ايران و روسيه در سايه همدلي و مناسبات تنگاتنگ، مسائل حقوقي، ابزار و ساختارهاي مديريتي لازم را براي تشريك مساعي در زمينه مبارزه قاطع با قاچاق مواد مخدر ميان خود فراهم آوردهاند.
وي در ادامه با اشاره به سفرهاي متعدد خود به ايران، اين امر را حاكي از عمق همكاريهاي دو كشور همسايه و دوست در زمينه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و ديگر چالشهاي موجود عنوان كرد.
به گزارش ايسنا، ايران و روسيه همچنين دو سند همكاري در حوزه مسايل امنيتي و مبارزه با قاچاق مواد مخدر امضا كردند و محمدنجار پس از امضاي اين اسناد با اشاره به تعميق همكاريهاي تهران و مسكو در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر گفت: ايران و روسيه در مسير اصلي قاچاق مواد مخدر افغانستان به اروپا از طريق بالكان و آسياي ميانه واقع شدهاند و به همين دليل هر سال هزينههاي سنگين جاني و مالي بسياري را متحمل ميشوند.
وي افزود: قرار گرفتن در مسير قاچاق مواد مخدر افغانستان به اروپا براي ايران و روسيه و همچنين كل منطقه پيامدهاي ناگواري دارد كه افزايش تروريسم، جرايم سازمان يافته و ناامنيهاي اجتماعي، اقتصادي و امنيتي از جمله آنها است.
دبيركل ستاد با اشاره به تامين بخش عمده منابع مالي تروريستها از قاچاق مواد مخدر افغانستان اظهار كرد: مبارزه با كشت ترياك در افغانستان عزم جامعه بينالمللي را ميطلبد و بايد با ارايه كشت جايگزين به كشاورزان افغاني با اين پديده شوم بهطور جدي مبارزه شود.
محمدنجار از بي توجهي نيروهاي ناتو و آمريكا نسبت به افزايش قاچاق مواد مخدر انتقاد كرد و افزود: امروزه جهانيان شاهد هستند كه در يك دهه حضور تجاوزگرانه آمريكاييان در افغانستان به اسم مبارزه با تروريسم و دفاع از حقوق بشر نه تنها چنين اتفاقي نيفتاد بلكه ميزان كشت و قاچاق مواد مخدر40 برابر افزايش يافته است.
وي در خصوص امضاي اسناد همكاري گفت: امروز دو سند با طرف روس امضا شد كه بر مبناي آنها همكاريهاي اطلاعاتي و عملياتي ميان ايران و روسيه در زمينه مبارزه با قاچاق مواد مخدر افزايش خواهد يافت.
محمدنجار با بيان اينكه امروزه اعتياد جوانان منطقه و سرمايه انساني آن را تهديد ميكند، افزود: با امضاي اين دو سند از اين پس همكاريهاي ايران و روسيه در زمينه امنيت مرزي افزايش مييابد و اين نه تنها براي دو كشور بلكه براي تمامي كشورهاي منطقه مفيد است.
همچنين رييس سازمان فدرال مبارزه با گردش غير قانوني مواد مخدر روسيه گفت: امضاي يكي از اين اسناد كمك بزرگي در توسعه همكاريهاي ايران و روسيه در ارتباط با مسايل امنيتي بهويژه در پهنه آبي درياي خزر محسوب ميشود.
ايوانف ادامه داد: با امضاي اين سند از اين پس ايران و روسيه قادر خواهند بود تردد سالانه يك هزار و 500 فروند كشتي را در درياي خزر كنترل و بر عبور و مرور آنها نظارت كنند.
وي يادآور شد: البته بايد به اين نكته توجه داشت كه هر چند با امضاي اين اسناد مناسبات اقتصادي ايران و روسيه تقويت ميشود و تجار دو كشور همسايه از مزاياي آن بهرهمند ميشوند، ولي فرصتهاي جديدي براي سوء استفاده قاچاقچيان مواد مخدر ايجاد مي شود كه مقابله با آن نيازمند تشديد همكاريهاي امنيتي ميان تهران و مسكو و ديگر كشورهاي ساحلي خزر است.
اين مقام روس در ادامه، روند همكاريهاي ايران و روسيه در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر را رو به رشد توصيف كرد و افزود: سال گذشته تنها در يك فقره عمليات مشترك در درياي خزر با دوستان ايراني توانستيم 19 متخلف را دستگير كنيم.
ايوانف تصريح كرد: سند دوم امضا شده ميان وزرات كشور جمهوري اسلامي ايران و سازمان فدرال مبارزه با قاچاق مواد مخدر روسيه در نشست امروز در برگيرنده بازه زماني 2012 تا 2014 ميلادي است و بر اساس آن ماموران مبارزه با قاچاق مواد مخدر دو كشور ضمن تبادل اطلاعات لازم در زمينه انجام عمليات مشترك نيز با همديگري همكاري تنگاتنگي خواهند داشت.
وي گفت: بدون شك اين همكاريها به واسطه نقش برجسته ايران و روسيه در آن هم جنبه دوجانبه خواهد داشت و هم با توجه به ضرورت مشاركت كشورهاي ساحلي خزر در اجراي آنها ميتواند بعد بينالمللي نيز داشته باشد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]