تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828696289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ارتباط بي خوابي با بروز۸۶ اختلال جسمي و روحي


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ارتباط بي خوابي با بروز۸۶ اختلال جسمي و روحي
با وجود تحقيقات بسيار درباره اختلالات خواب و تاثير كم خوابي بر سلامت جسمي و رواني انسان به نظر مي رسد چندان به تبعات بي خوابي نه فقط در ميان عامه مردم حتي در ميان پزشكان توجه نمي شود. محققان مي گويند هنوز بي خوابي در تشخيص و درمان بيماري ها به رسميت شناخته نشده است و اغلب درمان نشده باقي مي ماند.

در اين مطلب به بررسي آخرين خبرهاي مرتبط با اختلالات خواب پرداخته ايم كه ارتباط بي خوابي با بروز ۸۶ اختلال جسمي و روحي از اين خبرهاست.

عادت هاي خواب و بيماري ها

از آن جا كه بي خوابي با بروز ۸۶ اختلال جسمي و روحي انسان در ارتباط است، پزشكان بايد از بيماران خود درباره عادات خواب سوال كنند چرا كه ممكن است ريشه بيماري آن ها همين كم خوابي باشد. به گزارش ايرنا محققان دريافته اند بي خوابي درمان نشده خطر بروز بيماري هايي مانند افسردگي، ديابت و فشارخون بالا را افزايش مي دهد. اين در حالي است كه با وجود پيشرفت هاي بسيار در تشخيص و مديريت بيماري ها، هنوز به عوارض و تبعات بي خوابي توجه جدي نمي شود و اغلب درمان نشده باقي مي ماند. در اين پژوهش آمده است افرادي كه ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه دارند، از عمر طولاني تر و سلامت بيشتري برخوردارند و افرادي كه كمتر از ۶ ساعت مي خوابند، بيشتر در خطر مرگ پيش از موعد قرار دارند. اين افراد ۵ برابر بيشتر درمعرض خطر افسردگي و اضطراب و دو برابر بيشتر در معرض خطر ابتلا به نارسايي قلبي و ديابت و در نتيجه مرگ پيش از موعد هستند.اهميت اين تحقيقات زماني آشكارتر مي شود كه بدانيد حداقل ۵۰ درصد از بزرگسالان از كم خوابي رنج مي برند. نتايج مطالعات جديدي كه در اسكاتلند انجام شده است نشان مي دهد حدود ۵۱ درصد بزرگسالان به سختي به خواب مي روند يا مدت كوتاهي پس از خوابيدن بيدار مي شوند. طبق آمار، اين مشكل در ۷۵ درصد مردان و ۲۵ درصد زنان وجود دارد و كيفيت زندگي آن ها را تحت تاثير قرار مي دهد.

شب بيداري و پوكي استخوان

علاوه بر اختلال بي خوابي، شب بيداري نيز كه حاصل زندگي شهرنشيني است، سلامت جسمي و روحي افراد را به شدت به خطر مي اندازد. دكتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه درباره تاثير نامطلوب شب بيداري بر سلامت جسمي و ارتباط آن با پوكي استخوان مي گويد: افرادي كه شب هنگام بيدار هستند و صبح به خواب مي روند بيشتر دچار پوكي استخوان و چاقي شكمي مي شوند زيرا اين افراد در طول روز به جاي فعاليت، مشغول استراحت و خواب هستند و مواد معدني از استخوان ها خارج مي شود. به گزارش فارس و به گفته دكتر مظهري بسياري از كارهاي بازسازي بدن در خواب انجام مي شود و بهترين آنزيم هاي بدن با طلوع و غروب در بدن افراد ساخته مي شود. بدن فردي كه شب ها بيدار است و روزها مي خوابد، قادر به انجام فعاليت هاي شبانه نيست و نمي تواند مواد مغذي دريافت شده در طول روز را ذخيره كند. بنابراين شب بيداري شبانه هم به اندازه بي خوابي سلامت جسمي فرد را به خطر مي اندازد.اما گاهي اختلالات خواب به حدي جدي است كه كيفيت خواب و زندگي فرد را كاملا تحت تاثير قرار مي دهد. يكي از اين اختلالات، فلج خواب است كه بسياري از افراد آن را تجربه كرده اند. ريشه اين اختلال را كه به «بختك» در زبان عاميانه معروف است، از زبان كارشناس ارشد روان شناسي باليني جويا شديم.

فلج خواب يا بختك

فلج خواب يا به زبان عاميانه بختك يكي از انواع اختلالات خواب است كه هم رديف وحشت شبانه يا كابوس قرار مي گيرد. مهدي آزاد كارشناس ارشد روان شناسي باليني با بيان اين مطلب مي گويد: بهتر است ابتدا توضيح مختصري درباره وحشت شبانه و كابوس ارائه دهيم. در وحشت شبانه فرد در ثلث اول خواب شبانه به طور ناگهاني بيدار مي شود و اغلب به حالتي وحشت زده گريه مي كند يا فرياد مي كشد و دچار اضطراب شديدي مي شود. پس از رفع ترس اوليه فاقد احساس جهت يابي است. وي روز بعد خاطره اي از وحشت شب گذشته اش ندارد. اين عارضه بيشتر در كودكان وجود دارد و يك تا ۶ درصد كودكان در برهه اي از زمان وحشت شبانه را تجربه مي كنند. اين عارضه ممكن است بازتاب بروز يك ناهنجاري شديد عصبي يا به علت داشتن سابقه خانوادگي باشد. به اين ترتيب درمان شامل بررسي وضعيت خانوادگي و زمينه هاي بروز اضطراب در خانواده يا روان درماني مي شود.

آزاد درباره تفاوت كابوس با وحشت شبانه مي گويد: كابوس يك روياست و برخلاف وحشت شبانه همواره در خواب «رم» رخ مي دهد. بسياري از افراد هميشه كابوس مي بينند و عده اي ديگر به هنگام بيماري يا پشت سر گذاشتن يك تجربه تلخ آن را تجربه مي كنند. معمولا درمان خاصي براي كابوس در نظر گرفته نمي شود اما ممكن است داروهاي وقفه دهنده خواب براي كاهش تعداد دفعات كابوس توسط پزشك تجويز شود.

ذهن خواب، بدن بيدار

فلج خواب مثل كابوس در خواب رم رخ مي دهد.زماني كه فرد در ورود خواب «رم» به «نان رم» دچار مشكل مي شود همان طور كه مي دانيد در مرحله نان رم (non-rem) حركات سريع چشم اتفاق نمي افتد و خواب در اين مرحله عميق مي شود. در مرحله رم حركات سريع چشم رخ مي دهد، حافظه در اين مرحله تثبيت مي شود و فرد هم در اين مرحله دچار كابوس يا رويا مي شود.در گذشته مردم معتقد بودند فردي كه دچار فلج خواب شده، در واقع دچار بختك شده است، يعني حالتي كه قادر نيست پس از بيدار شدن از خواب حركتي كند و به علت سنگيني قفسه سينه و ناتواني در حركت آن را به آل يا بختك يا ... نسبت مي دادند، در صورتي كه اين عارضه ممكن است به علل ژنتيكي، اختلال هراس، اضطراب و استرس شديد، اختلال در نظم خواب ايجاد شود. آزاد درباره علايم اين عارضه مي گويد: فردي كه دچار فلج خواب مي شود، در حركت دادن دست، پا و تنه خود مشكل دارد، ذهنش بيدار اما بدنش خواب است. دوست دارد فرياد بكشد و براي بيدار شدن تقلا مي كند اما نتيجه اي نمي گيرد. تمام يا بخشي از عضلات اسكلتي بدنش فلج شده است و همين امر به وحشت او مي افزايد. احساس خفگي به علت احساس سنگيني شديد روي قفسه سينه باعث مي شود فرد حس كند به مرگ بسيار نزديك است. وحشت و اضطراب زيادي را تجربه مي كند و گاه ممكن است دچار توهمات شنيداري، ديداري و لمسي شود. گاهي فرد يك منبع نوراني يا سايه هايي پراكنده يا افراد ديگر يا شبح مي بيند و گاهي صداي افرادي كه آنجا نيستند، قدم هايي كه حركت مي كند، صداي بسته يا باز شدن درها را مي شنود كه تمام اين ها جزو توهمات شنيداري است. در گذشته بروز اين اختلال را به موجودات ماورايي نسبت مي دادند اما با پيشرفت علم دليل آن مشخص شده است.

مكانيسم ايجاد فلج خواب

وي درباره علت ايجاد اين عارضه توضيح مي دهد: در خواب رم يا مرحله اي كه حركات سريع چشم رخ مي دهد و رويا در آن اتفاق مي افتد، انتقال سيگنال هاي عصبي به سوي عضلات اسكلتي توسط مغز مسدود مي شود تا رويا برون ريزي شود. وقتي از خواب بيدار مي شويد مغز دوباره كنترل عضلات بدن را به دست مي گيرد. گاهي مغز قبل از اين كه كنترل عضلات را به دست بگيرد، فرد هوشياري خود را به دست مي آورد. نتيجه اين حالت، احساس فلج شدن در كل بدن است و فرد با تمام وجود احساس مي كند كه فلج شده است. اين عارضه سلامت فرد را تهديد نمي كند و تاثير درازمدتي بر سلامت وي ندارد. وي درباره عواملي كه باعث تكرار اين عارضه مي شود، مي گويد: كساني كه به صورت طاق باز مي خوابند بيشتر در معرض اين عارضه قرار دارند. برنامه خواب نامنظم، محروميت از خواب، استرس و اضطراب فراوان، تغيير ناگهاني در سبك زندگي، مصرف قرص هاي خواب آور يا آنتي هيستامين هم در بروز اين عارضه نقش دارد. به افرادي كه به اين مشكل دچار مي شوند توصيه مي شود كه سعي كنند انگشتان دست و پاي خود را حركت دهند، چشم هاي خود را باز و بسته كنند و خروج از اين حالت را به خود القا كنند. در بيشتر موارد با بيان علل بروز اين عارضه به بيمار و رعايت بهداشت خواب مي توان از تكرار آن جلوگيري كرد و يا ميزان آن را به حداقل رساند.

مردان ۵۰ درصد بيشتر از زنان خرخر مي كنند

مردان ۵۰ درصد بيشتر از زن ها خرخر مي كنند. دكتر ابراهيم رزم عضو هيئت رئيسه انجمن پزشكي خواب پا در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين كه خرخر كردن معمولا مشكل جدي به حساب نمي آيد، عنوان كرد: بسياري از افراد ممكن است گه گاه در خواب به خرخر بيفتند. وي با اشاره به اين كه گاهي خرخر كردن علامت يك بيماري خطرناك است، عنوان كرد: قطع تنفس انسدادي هنگام خواب (آپنه) از جمله همين بيماري هاست. در اين صورت اين امكان وجود دارد كه فردي كه خرخر مي كند از چند ثانيه تا دو دقيقه دچار قطع تنفس شود.اين متخصص گوش و حلق و بيني اضافه كرد: اين امر به كاهش اكسيژن در خون منجر مي شود و فرد مبتلا تا دو روز بعد از سردرد و خستگي رنج مي برد. اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ، با بيان اين كه يك عارضه نادر اما خطرناك در اين بيماري مرگ ناگهاني است، گفت: قطع تنفس هنگام خواب همچنين ممكن است عواقب ديگري هم به دنبال داشته باشد كه از جمله آن ها افزايش فشار خون، چاقي، بيماري هاي قلبي و سكته مغزي است. همچنين شواهدي وجود دارد كه خرخر را به ديابت ارتباط مي دهد.

چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن