واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: ساكتين فتنه چه كساني هستند – 4 مرور مواضع روحاني و ناطق نوري در قبال فتنه
ناطق نوري، آن روزها همچنان ضمن اختيار سكوت در قبال حوادث جاري در كشور، به حمايت تلويحي خود از فتنه گران با رفتارش ادامه ميداد؛ او در همين راستا ضمن شركت در نمازجمعه 26 تيرماه به امامت هاشمي، از حضور در مراسم تنفيذ و تحليف احمدي نژاد در تابستان 88 امتناع ورزيد.
گروه سياسي«خبرگزاري دانشجو»؛ در ادامه بررسي عملكرد ساكتين فتنه 88، در ادامه مواضع حسن روحاني و علي اكبر ناطق نوري مورد بررسي قرار مي گيرد.
حسن روحاني
حجتالاسلام حسن روحاني، عضو جامعه روحانيت مبارز و مجمع تشخيص مصلحت نظام، يكي از خواص شناخته شده اي است كه در جريان فتنه 88 ترجيح داد به موضع گيري مبهم درباره اين جريان اكتفا و بيشتر سكوت كند.
حضور در نمازجمعه هاشمي؛ غيبت در تحليف و تنفيذ رئيس جمهور
وي در روزهاي آغاز اردوكشي خياباني فتنه گران و حتي پس از نماز جمعه مقام معظم رهبري در 29 خرداد، در سكوت كامل به سر مي برد اما برخي رفتارهايش نشان دهنده حمايت ضمني او از جريان فتنه بود.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، از طرفي در نماز جمعه 26 تيرماه هاشمي رفسنجاني، كه بسياري از دلسوزان نظام از حضور در آن خودداري كردند، به همراه افرادي چون موسوي، كروبي، باهنر و رضايي شركت كرد و از سوي ديگر در مراسم تنفيذ و تحليف رياست جمهوري غايب بود تا معلوم شود بي ميل به همراهي با فتنه گران نيست.
روحاني پس از عاشوراي 88: بايد به نقد مردم رسيد/ برخي تندروي مي كنند!
حسن روحاني، حتي در آستانه بيست و دوم بهم 88، زماني كه پس از بروز حوادث تلخ روز عاشورا و خروش مردمي 9 دي، پرده نفاق از روي جريان فتنه فرو افتاده و مشخص شده بود كه اعتراض به نتايج انتخابات بهانه اي بيش نيست، گفت: وقتي نتيجه انتخابات اعلام شد، عده اي به اين نتيجه معترض بودند كه به اعتقاد من اين حق طبيعي مردم است. حكومت بايد به نقد مردم برسد، در اين امور وقتي بعضي تندروي ها وارد مي شود همه زيبايي ها را از بين مي برد.
وي كه به نظر مي رسيد سعي در تبرئه سياسي سران فتنه دارد، افزود: ممكن است كسي سابقه انقلابي داشته باشد اما يك حرف نادرست هم بزند اشكالي ندارد ما بايد به او جواب بدهيم، ممكن است حتي كسي نقد كند اما نقدش درست نباشد، خوب به او جواب بدهيم چرا بايد به او انگ بزنيم.
اولين مواضع نسبتا صريح حسن روحاني در قبال سران فتنه و دنباله روهاي آنها به پس از وقايع 25 بهمن 89 بر مي گردد؛ وي در مورد اين حركت فتنه گران گفت: حركت 25 بهمن گروهي فريب خورده كاملاً محكوم است و قوهقضاييه بايد براساس وظايف ذاتي خود نسبت به اين حركت ضدانقلابي اقدام كند.
حسن روحاني با ضد اسلامي و ضدملي خواندن حركت 25 بهمن افزود: اين حركت از يك سو ميخواست فرياد قاطعانه ملت ايران در روز 22 بهمن را تحتالشعاع قرار داد و از سوي ديگر وسيلهاي براي انحراف افكار مردم منطقه از دشمنان اصلي يعني آمريكا و رژيم صهيونيستي و شكست اخير آنان گردد.
سكوتم براي جلوگيري از تهمت ها بود!
وي همچنين مدتي قبل، در خصوص حضور اصلاحطلبان در انتخابات آينده مجلس، با درخواست از شوراي نگهبان براي خودداري از ردصلاحيت آنها اظهار داشت: اصولاً براي برگزاري انتخابات، قانون وجود دارد و همه افراد بايد به آن ملزم باشند؛ يعني اگر در قانون شرايطي براي يك كانديدا آمده، اين شرايط بايد مدنظر باشد و هيچ فردي نميتواند شروط ديگري را به آن اضافه كند و شوراي نگهبان موظف است كه فقط ناظر بر اجراي قانون باشد.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنانش درباره علت سكوت خود توضيحي نداد اما به طور كلي درباره سكوت نخبگان گفت: اين سكوت به اين دليل است كه هر فردي كه سخن ميگويد عدهاي ديگر براي هجمه و تهمت به او آماده هستند كه چنين فضايي بايد از بين برود؛ وقتي يك رسانه خود را مجاز ميداند نسبت به هر فردي، هر قضاوتي داشته باشد و اتهام بزند، عدهاي از افراد كنار كشيده و سكوت اختيار ميكنند و بايد تلاش كنيم فضاي اتهام و تهمت را در جامعه از بين ببريم.
علي اكبر ناطق نوري
علي اكبر ناطق نوري، عضو جامعه روحانيت مبارز و مجمع تشخيص مصلحت نظام هم يكي از افراد سابقه دار در نظام جمهوري اسلامي است كه به نظر مي رسد در دوران فتنه 88، موضعگيري آشكار و بموقعي در قبال فتنه گران نشان نداد.
رئيس مجالس چهارم و پنجم، در دوران فتنه 88 سكوت سنگيني اختيار كرده بود ولي مانند حسن روحاني، از رفتارهايش اينطور برمي آيد كه در آن دوره به راه و روش هاشمي رفسنجاني متمايل بوده است.
نام ناطق در مناظره تلويزيوني و دفاع رهبري از وي
مطرح شدن نام ناطق نوري در جريان انتخابات88، به يكي از مناظره هاي تلويزيوني انتخاباتي در خردادماه بر مي گردد كه در آن، احمدي نژاد با نام بردن از ناطق نوري و هاشمي رفسنجاني، فرزندان آنها را به فساد مالي متهم نمود.
در نمازجمعه تاريخي 29 خرداد 88 به امامت مقام معظم رهبري، ايشان ضمن انتقاد از نام بردن از برخي اشخاص در مناظره هاي انتخاباتي، از ناطق نوري به عنوان يكي از شخصيت هاي خدوم انقلاب اسلامي نام بردند و فرمودند: ايشان هم خدمات زيادى كرده و در دلبستگى ايشان به اين نظام و انقلاب هيچ شكى نيست.
حضور و غيبت معنادار
ناطق نوري، آن روزها همچنان ضمن اختيار سكوت در قبال حوادث جاري در كشور، به حمايت تلويحي خود از فتنه گران با رفتارش ادامه مي داد؛ او در همين راستا ضمن شركت در نمازجمعه 26 تيرماه به امامت هاشمي، از حضور در مراسم تنفيذ و تحليف احمدي نژاد در تابستان 88 امتناع ورزيد.
يكي ديگر از مسائلي كه نام علي اكبر ناطق نوري را به خبرها باز كرد، عدم حضور وي در جلسات جامعه روحانيت مبارز بود كه در اين رابطه، در مصاحبه اي گفت: به دليل رعايت نشدن قواعد و ضوابط تشكيلاتي در جامعه روحانيت مبارز و افشاي مواضع و رأي هاي مخفي در اين تشكل به نشانه اعتراض در جلسات آن شركت نمي كنم.
همچنين غلامرضا مصباحي مقدم، عضو ديگر جامعه روحانيت، در مصاحبه اي در پاسخ به اين سوال كه آيا نام بردن از ناطق نوري در مناظرات انتخاباتي، در عدم حضور او در جلسات موثر است، تصريح كرد: ناطق نوري از اينكه نام او در مناظرهها برده شد و كسي از او حمايت نكرد گلهمند است.
با شيوه ام در دوران فتنه نگذاشتم دشمن سوء استفاده كند!
ناطق نوري در مصاحبه اي كه در مهر 89 انجام داد، دشمن شناسي را رمز نجات خواص دانست و گفت: مرزبندي شفاف و روشن با دشمنان و هوشياري در مقابل فريب دشمن و اطاعت از ولي فقيه بايد ملاك عمل خواص و نيروهاي انقلابي باشد.
وي با بيان اينكه در دوران فتنه شيوه اي اتخاذ كردم تا مورد سوء استفاده دشمنان قرار نگيرد، افزود: با دشمن شناسي به موقع در دوران فتنه زمينه سوء استفاده دشمنان را از بين بردم.
25 بهمن و بالاخره موضع آشكار
پس از حوادث 25 بهمن 89 در تهران، ناطق نوري در مصاحبه اي در اين رابطه گفت: كساني كه روزگاري در كنار خدمتگزاران جمهوري اسلامي ايران حضور داشتند و به نظام و انقلاب خدمت مي كردند و امروز در مقابل ملت و نظام قرار گرفته اند، اگر كمترين هوش سياسي و غيرت داشتند بايد خود و اندك هوادارانشان را در روز ملي 22 بهمن فرا ميخواندند تا ضمن دفاع از آرمان هاي امام و انقلاب و رهبري از مردم مصر و قيام ملت مصر هم حمايت مي كردند.
وي با بيان اين كه قوه قضائيه بايد بر اساس قانون و عدالت اسلامي با مسببين اين حادثه شرمآور برخورد قاطع كند، افزود: فتنهگران در حساسترين شرايط خاورميانه، عملي ضدانقلابي انجام دادند و خوراك تبليغاتي براي دشمنان ايران و اسلام فراهم كردند.
لازم به ذكر است، حسن روحاني و ناطق نوري، در نمازجمعه 15 بهمن 89 به امامت مقام معظم رهبري هم شركت نكردند تا نشان دهند علاقه اي به رفع سوء ظن جامعه نسبت به عملكرد خود ندارند.
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4629]