تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835629183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

لرستان مهد گياهان دارويي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: لرستان مهد گياهان دارويي
زاگرس گوشه اي از طبيعت بكر ايران زمين است كه علاوه بر اينكه زيستگاه انواع جانوران است رويشگاه انواع گياهان دارويي نيز محسوب مي شود كه براي هر كدام از دردها و آلام بشري درماني دارد.


به گزار ش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛سابقه درمان بيماريها با گياهان دارويي به قدمت تاريخ زيست انسان بر روي كره زمين است و انسان همواره به حكم تجربه، علم و انديشه و بنا به مقتضيات در طول عمر حيات در كره زمين به كمك گياهان دارويي خود را مداوا كرده و مي‌كنند.

گياهان دارويي از ارزش و اهميت خاصي در تامين بهداشت و سلامت جوامع هم به لحاظ درمان و هم پيشگيري از بيماريها برخوردار بوده و هستند.

اين بخش از منابع طبيعي قدمتي همپاي بشر داشته و يكي از مهمترين منابع تامين غذايي و دارويي بشر در طول نسلها بوده اند.

از نقطه نظر تاريخي، گياهان اهميت فراواني در توسعه جوامع داشته اند و تحقيقات وسيعي براي يافتن فرآورده ها و مواد طبيعي دارويي گياهي در طول تاريخ انجام شده است.

از سوي ديگر ارزش اقتصادي و تجاري گياهان دارويي فوق العاده زياد است به طوريكه در بعضي آمارها ارزش تجارت جهاني گياهان دارويي بالغ بر 43ميليارد دلار در سال برآورد شده و طي آمار منتشره در اينترنت فروش فرآورده هاي گياهي در سال 1997 بالغ بر 3/24 ميليارد دلارآمريكا بوده است.

از طرف ديگر گرايش عمومي جامعه به استفاده از داروها و درمانهاي گياهي و به طور كلي فرآورده هاي طبيعي به ويژه در طي سالهاي اخير روبه افزايش بوده و مهمترين علت آن، اثبات اثرات مخرب و جانبي داروهاي شيميايي از يك طرف و ايجاد آلودگيهاي زيست محيطي كه كره زمين را تهديد مي كند از سوي ديگر بوده است.

لرستان مهد داروهاي گياهي ايران/ ضرورت حمايتهاي دولتي عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران در حاشيه جلسه كارگروه گياهان دارويي استان لرستان در اين رابطه گفت: استان لرستان رويشگاه بي نظيري از گياهان دارويي در ايران است.

ولي الله مظفريان كار تحقيق و پژوهش در زمينه شناسايي گياهان دارويي عرصه زاگرس را فعاليتي علمي، منطقي و اجرايي دانست كه نيازمند تلاش بي وفقه و تعهد مجريان اين كار است و تصريح كرد: در اولين گام براي كارعملي در اين بخش شناسايي گياهان و منطقه ضروري است كه اين امر بايد بر روي نمونه هايي كه با اطلاعات دقيق كشاورزي همراه است انجام شود. عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران بر ضرورت حمايتهاي دولت در اين بخش تاكيد كرد و گفت: حمايتها موجب مي شود كه كشاورز با اطمينان از اينكه مي تواند گياهان دارويي بكارد و ارگاني وجود دارد كه گياهان توليد شده او را بخرد كارش را به نحوه احسن و با علاقه انجام دهد.

مظفريان يادآور شد: بايد ميزان توليد در اين زمينه در حد مزرعه باشد تا پس از اينكه بذر و نهال و قلم براي كشاورز فراهم شد و محصول به مرحله توليد رسيد پس از آن بتوانيم محصول را به مرحله صنعتي شدن ببريم.

وي بيان داشت: با تهيه "فلور" استان لرستان كه در آن ارزش مرتعي و جنگلي گونه هاي مختلف اين استان آورده مي شود افراد مي توانند هر اطلاعاتي راجع به كاشت و داشت يك گياه را به دست آورند و شناخت كافي از هر گونه گياهي موجود در لرستان براي همه علاقمندان فراهم شود. عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران ادامه داد: استان لرستان بعد از استانهاي ايلام، خوزستان، يزد و چهار محال و بختياري پنجمين استاني خواهد بود كه مي تواند به اين فلور دست پيدا كند.

استمرار پتانسل طبيعت در گرو ايجاد فرصت جايگزيني است نكته اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه متأسفانه سودآوريهاي كلان اقتصادي و توجه روز افزون به تجارت جهاني گياهان دارويي، مشكلات و مسائل ناگواري را براي اين منابع به وجود آورده و نسل گونه هاي گياهي را با خطر انقراض مواجه ساخته است.

چرا كه بخش عظيمي از تجارت، مربوط به گونه هاي گياهي دارويي است كه از طبيعت جمع آوري شده و بعضا با شيوه هاي نادرست، نه تنها به انقراض نسل گونه ها مي انجامد بلكه تنوع زيستي منطقه و جهان را نيز با خطرنابودي مواجه مي سازد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران گفت: لرستان استاني با تنوع گياهي منحصر به فرد گستردگي و موقعيت اقليمي آن هم در مناطق گرمسيري و هم در مناطق سردسيري است و گياهان دارويي زيادي در سطح اين استان پراكنده هستند كه ما بنا داريم در سه اكوسيستم گرمسيري و سردسيري و ميان بند يعني سردسيري متوسط در زمينه توليد گياهان دارويي فعاليت كنيم.

مظفريان در خصوص استفاده نا مناسب مردم از گياهاني مانند موسير و ساير گياهان عرصه زاگرس كه جنبه دارويي دارند، معتقد است كه طبيعت يك پتانسيل طبيعي دارد و زماني مي تواند اين پتانسيل استمرار داشته باشد كه بر اساس ارزش توليد شده از آن استفاده كنيم يعني فرصت جايگزيني به بخشي كه از آن استفاده كرده ايم را بايد بدهيم.

وي همچنين در اين زمينه به افزايش جمعيت انساني و دامي در اين منطقه اشاره كرد و يادآور شد: افزايش جمعيت انساني و دامي باعث شده ما از پتانسيل هاي ذاتي طبيعت بيش از حد ظرفيت آنها استفاده كنيم.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس تهران تصريح كرد: يكي از علتهاي ايجاد مزرعه براي توليد گياهان دارويي اين است كه به كشاورز ياد بدهيم چطور مي شود از مزارع طبيعي استفاده كرد و با اين روش از تخريب و ويراني طبيعت جلوگيري كنيم، چرا كه بايد در حد پتانسيلهاي توليدي برداشت كرد و به گياه فرصت رشد را داد. مظفريان خاطر نشان كرد: هدف از ايجاد مزارع ها توليد گياهان دارويي به منصه ظهور رساندن اوج رويش و توليد گياهي در حد مزارع است. داروهاي گياهي در سبد خانوار قرار بگيرد

مدير عامل شركت دارو سازي شهرستان خرم آباد نيز اظهار داشت: اگر بخواهيم براي همه افراد دارو تهيه كنيم بايد اين داروها به شكل مكمل در سبد غذايي خانوار گنجانده شود. علي صالح نيا با تشريح مزاياي گياهان دارويي، تصريح كرد: حتي اگر بتوانيم تنها پنج نوع گياه دارويي را شناسايي كنيم خود اين امر مي تواند هزينه حفظ طبيعت را تامين كند.

وي با تاكيد بر ضرورت تهيه داروها از گياهان دارويي، افزود: ما به دنبال اين هستيم كه با اخذ دارو از گياهان بيماريهاي كنوني را جوابگو باشيم.

مدير عامل شركت دارو سازي شهرستان خرم آباد با بيان اينكه دولت موظف است در بخش استحصال دارو از گياهان دارويي كمك كند، يادآور شد: اگر تنها بخشي از ميلياردها دلاري كه در بخش هزينه درمان مصرف مي شود را در زمينه گياهان دارويي و مزارع آنها خرج كنيم اين امر مي تواند بخش عمده اي از مشكلات را مرتفع كند. صالح نيا بر ضرورت كاربردي شدن استفاده از انواع گياهان دارويي در صنعت داروسازي، افزود: با توجه به اينكه فعاليت در اين عرصه يك كار فرابخشي است بايد دانشگاههاي لرستان با همكاري دستگاههاي متولي امر از جمله جهاد كشاورزي، منابع طبيعي و مركز تحقيقات كشاورزي اين فعاليت را ساماندهي كنند.

رسيدن به برنامه راهبردي توليد گياهان دارويي نيازمند كار چند وجهي است وي تاكيد كرد: رسيدن به برنامه جامع راهبردي توليد و فرآوري گياهان دارويي در استان لرستان نيازمند كار چند وجهي در بخش هاي توسعه زيرساخت ها، تحقيقي و پژوهش، توليد ، بازرگاني و توريسم است.

مدير عامل شركت دارو سازي شهرستان خرم آباد عنوان كرد: لرستان با موقعيت جغرافيايي خاص در مركز رشته گوههاي زاگرس يك مركز پژوهشي بي نظير در عرصه گياهان دارويي محسوب مي شود.

صالح نيا با اشاره به وجود بيش از 800 قلم گياه در منطقه زاگرس، ادامه داد: از اين تعداد گياه متنوع در اين اقليم بيش از 400 گونه آنها از جمله گياهان دارويي منحصر به فردي هستند كه در اين منطقه وجود دارد. وي خاطر نشان كرد: با شكوفايي صنعت دارويي گياهان دارويي در لرستان بيش از 5 هزار فرصت شغلي در منطقه ايجاد خواهد شد.

مدير عامل شركت دارو سازي شهرستان خرم آباد با تاكيد بر ضرورت توسعه كشاورزي مدرن در عرصه گياهان دارويي، يادآور شد: گياهان دارويي منطقه زاگرس پس از شناسايي بايد توسط متخصصان امر "اهلي" شده و سپس در سطح مورد نياز كشت شوند.

صالح نيا از دانشگاه لرستان خواست در زمينه فتوشيمي و كشاورزي در اين زمينه كند، عنوان كرد: همچنين بايد لابراتوارها، اساتيد مجرب و دانشجويان علاقمند براي فعاليت در اين عرصه تعامل لازم را داشته باشند./س

چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن