تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828007448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تدوين اسناد راهبردي فعاليت‌هاي قرآني براي نخستين‌بار در كشور


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تدوين اسناد راهبردي فعاليت‌هاي قرآني براي نخستين‌بار در كشور
قرآن كريم > فعاليت‌ها - همشهري آنلاين:
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور در نشست خبري امروز خود از تدوين اسناد راهبردي فعاليت‌هاي قرآني براي نخستين‌بار در كشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) نشست خبري حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدي، رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور و قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني امروز، 27 دي‌ماه، در اين مركز برگزار شد.

در اين نشست حجت‌الاسلام محمدي با اشاره به پيشينه فعاليت‌هاي اين مركز در دولت نهم اظهار كرد: در دوران دولت نهم، رشد چشمگيري در زمينه فعاليت‌هاي قرآني در كشور ايجاد شد به گونه‌اي كه بودجه قرآني دستگاه‌هايي كه در آن زمان 500 ميليون تومان بودجه داشتند به ميزان بالغ بر 10 ميليارد تومان در زمان حاضر رسيده است.

وي ادامه داد: اين ميزان از رشد در بودجه فعاليت‌هاي قرآني كشور نشان‌گر بالابودن ظرفيت‌ها و استعدادهاي موجود در اين عرصه است. در آغاز دولت دهم كه مسئوليت اين مركز بر عهده من واگذار شد، بودجه مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور فقط در حد انجام كارهاي فاخر در سطح شهر تهران بود و نه بيشتر.

وي افزود: بعد از تصويب لزوم بودجه نيم درصد بودجه كشور به فعاليت‌هاي قرآني رقم 3هزار ميليارد تومان طبق برنامه‌هاي مختلف و مدون دستگاه‌ها مشخص شد و اين امر به نوعي يادآوري اين است كه امكان جذب بودجه و انجام فعاليت‌هاي قرآني در كشور بسيار بيشتر از اين ميزان است.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني عنوان كرد: در اين راستا از 22 دستگاهي كه به نوعي در بحث گسترش فرهنگ قرآني موثر بودند، حدود 3هزار برنامه ارائه شد و اين نشان‌دهنده اقدامات و بسترهاي مناسب انجام شده در امور قرآني در طي سال‌هاي اخير است.

وي تصريح كرد: مقام معظم رهبري در فرمايشات اخير خود كه خواستار افزايش تعداد حافظان قرآن كريم از يك ميليون نفر به 10 ميليون نفر شدند و به زيرساخت‌ها و اقدامات صورت گرفته در كشور اشاره كردند كه اين رشد اين تعداد از حافظان قرآن را به ميزان 10 ميليون نفر ميسر مي‌كند.

وي عنوان كرد: حفظ قرآن كريم خود به تنهايي هدف نيست بلكه از اين جهت از اهميت بالايي برخوردار است كه خود مقدمه تدبر و فهم در قرآن و فهم قرآن نيز مقدمه عمل به قرآن كريم مي‌شود. به عبارت ديگر رشد توسعه قرآني از سه عامل ايمان به قرآن كريم، فهم و تدبر و فعاليت‌هاي قرآني و عمل به آموزه‌هاي قرآني حاصل مي‌شود.

حجت‌الاسلام محمدي ضمن اشاره به مصوبات شوراي توسعه فرهنگ قرآني در زمينه تحصيل رايگان حافظان كل قرآن كريم گفت: ضوابط تحصيل رايگان حافظان كل قرآن كريم در جلسه‌اي كه در 18 دي ماه سال جاري برگزار شد به تصويب رسيد و بر اين اساس حافظان كل قرآن كريم مي‌توانند تا مقطع دكتري به طور كاملا رايگان در همه دانشگاه‌ها تحصيل كنند.

رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور بيان كرد: مقرر شده است مشمولان اين مصوبه كه در نيم‌سال اول تحصيلي هزينه تخصيل خود را پرداخت كردند، اين هزينه با آنها عودت داده شود. نفرات اول تا سوم مسابقات بين‌المللي قرآن كريم، نفرات اول تا سوم مسابقات استاني اوقاف، دارندگان رتبه اول تا پنجم مسابقات قرآن در مرحله كشوري، دارندگان مدرك تخصصي حفظ قرآن در پايه 1، 2، و 3 و ... از جمله مشمولان اين مصوبه هستند.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني يادآور شد: با همكاري بنياد ملي نخبگان ايران مقرر شده است كه تمامي نخبگان در عرصه‌ي قرآني مانند قاريان، حافظان، مربيان قرآن، مفسران قرآن، محققان و پژوهشگران قرآني، هنرمندان قرآني و ... از مزاياي قابل توجهي استفاده كنند كه جزييات آن طي ماه‌هاي اينده اعلام خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدي اظهار كرد: تمامي اين رشد چشمگير در عرصه‌هاي قرآني به نوعي محصول اقدامات انجام شده در شكل‌گيري شوراي توسعه فرهنگ قرآني در بدنه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تصويب و پيگيري مصوبات منشور توسعه فرهنگ قرآني است كه در آن 5 وزير عضويت دارند.

وي ادامه داد: وزاري علوم، تحقيقات و فن‌آوري، بهداشت و درمان و آموزش پزشكي، فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش عضو هستند كه به تازگي وزير ورزش و امور جوانان نيز به عضويت اين شوراي مهم در آمده است. همچنين تا شش ماه نخست سال 91 به همت اين شورا، براي نخستين بار داراي اسناد راهبردي فعاليت‌هاي قرآني خواهيم شد كه به صورتي قانوني به تصويب مي‌رسد.

رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور افزود: به منظور تكريم از فعالان قرآني كشور، تعداد 750 سهميه حج عمره به خادمان و فعالان، مربيان، حافظان و قاريان، نفرات برتر مسابقات، كارشناس قرآن و عترت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي، مديران مؤسسات قراني و ... از سراسر كشور اختصاص يافته است.

وي بيان كرد: همچنين در شوراي توسعه فرهنگ قرآني كشور مصوب شد كه هماهنگي و پيگيري تحقق منشور توسعه فرهنگ قرآني كشور بر عهده شوراي فرهنگ عمومي در استان‌‌ها است. رياست اين شوراها در استان‌ها بر عهده نماينده ولي فقيه در استان‌ها است و رياست كل اين شوراها بر عهده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي است.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني با اشاره به برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته براي برپايي بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم خاطرنشان كرد: براي برپايي اين دوره از نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم جلسات متعددي برگزار شده است كه رويكرد ارتقاي محتوا در بخش‌هاي مختلف مورد تاكيد قرار گرفته است.

وي گفت: همچنين در برپايي نمايشگاه بيستم مقرر شد كه دستگاه‌هاي مختلف كه در تحقق مصوبات منشور توسعه فرهنگ قرآني دخيل هستند، به معرفي فعاليت‌ها و وظايف قرآني خود بپردازند و نه اينكه دستگاه‌ خود را براي بازديدكنندگان توضيح دهند.

حجت‌الاسلام محمدي عنوان كرد: براي گسترش فعاليت‌هاي قرآني ارتباط خوبي با مراكز حوزه‌هاي علميه برقرار شده است كه در طي آن نزديك به 100 مركز قرآن در حوزه علميه بانوان راه‌اندازي مي‌شود كه پذيراي قرآن‌آموزان آن حوزه و مناطق اطراف در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد است و امكان شركت 50 تا 300 نفر ار در خود دارد.

وي گفت: بر توزيع بودجه نيم درصد قرآني كه ميزان آن به 138ميليارد تومان رسيده است و طي هفته‌هاي آتي اختصاص مي‌يابد، به دقت نظارت مي‌شود و اين توزيع با دقت فراوان و طبق برنامه‌هاي اعلام شده دستگاه‌ها صورت مي‌گيرد كه 49 درصد آن براي آموزش عمومي قرآن، 39 درصد براي تبليغ و ترويج و 12 درصد آن براي پژوهش‌ اختصاص يافته است.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني خاطرنشان كرد: در زمينه هنرهاي قرآني بايد فعالان قرآني كه توانايي‌هاي هنري را نيز دارند وارد عرصه شوند و طي گذراندن آموزش‌هاي لازم، راهبردي اين رشته‌هاي هنري را برعهده گيرند. همچنين در اين راستا طي هفته‌ آتي، مركز علمي و كاربردي هنرهاي قرآني راه‌اندازي مي‌شود.

رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور ضمن تأكيد وجود ظرفيت‌هاي بسيار بالا در عرصه‌هاي هنري با محوريت امور قرآني بيان كرد: در صورت تامين بودجه و حمايت‌هاي لازم اين ظرفيت وجود دارد كه حداقل 300 فيلم قرآني در كشور ساخته شود و در اين راستا نبايد از ظرفيت‌هاي بسيار بالاي تئاترهاي فاخر قرآني غافل شد.

وي اظهار كرد: رشد متوازن بين اضلاع توسعه فرهنگ قرآني بايد مورد توجه جدي قرار گيرد و اگر اضلاع آن به صورت متوازن و ناهماهنگ رشد كنند ممكن است آسيب‌هايي نيز در بر خواهد داشت. به عبارت ديگر تربيت «حافظ حامل عامل» مد نظر است.

وي ضمن ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور توضيح داد: از سال 84 تا 88، در بخش‌هاي مختلف اين مركز شاهد رشدهاي بسيار خوبي هستيم به عنوان مثال پيش از اين زمان 192 موسسه داراي مجوز فعاليت مي‌كردند كه هم اكنون تعداد موسسات فرهنگي قرآن و عترت به 1100 موسسه رسيده است كه بيش از 2000موسسه نيز در حال شناسايي هستند.

وي تصريح كرد: ما بايد به اين افق برسيم كه براي هر 10هزار نفر از جمعيت كشور يك موسسه قرآني بوجود داشته باشد يعني در جميعت 75 ميليوني كشور ايران بايد 7500 موسسه قرآني فعاليت كند و در قدم بعدي در اين راستا اين است كه به ازاي هر يك هزار نفر يك موسسه قرآني تشكيل شود.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني گفت: اين رشد در تعداد موسسات قرآني زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حالي رخ داده است كه براي صدور مجوز بايد متقاضيان بر خلاف جاهاي ديگر، سه نفر داراي مدرك كارشناسي مرتبط با علوم قرآني باشند و نه يك نفر ديپلمه.

وي افزود: تحقق تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم كه در فرمايشات مقام معظم رهبري آمده است نيازمند يك برنامه دقيق و منسجم است كه نيازمند زمان است. هم اكنون آماري بين 10هزار يا 20 هزار حافظ قرآن در كشور تخمين زده مي‌شود كه رسيدن به مرز 2 ميليون و بعد از ان به 5 ميليون و سپس به مرحله 10 ميليون حافظ قرآن كريم امري زمان‌بر است.

رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني كشور گفت: ستاد ساماندهي جلسات سنتي قرآن تشكيل شده است ضمن توجه به حفظ اصالت مردمي و خودجوش بودن اين جلسات قرآن، سعي مي‌شود از لحاظ مالي و اعطاي تجهيزات از اين جلسات حمايت شود.

حجت‌الاسلام محمدي اظهار كرد: اين جلسات سنتي قرآن كريم بستر شكل‌گيري نيروهاي انقلابي را در پيروزي بر رژيم طاغوت فراهم كرد و مي‌توان با حمايت مالي و نرم‌افزاري و برنامه‌اي از اين جلسات، آنها را احيا كرد. تاكنون نزديك به 5هزار جلسه سنتي قرآن شناسايي شده است.

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني ادامه داد: اين جلسات سنتي قرآن كريم داراي ويژگي‌هايي است كه موسسات قرآني ندارند و آن عبارت است از ارتباط چهره به چهره و تاثير زياد استاد بر شاگردان و البته در كنار اين بايد از مزيت‌هاي دوره‌هاي آموزشي در موسسات نيز در اين جلسات استفاده كرد.

وي افزود: همايش تجليل از فعالان قرآني جلسات سنتي قرآن طي يك ماه آتي برگزار مي‌شود. هرقدر كه براي فعاليت‌هاي قرآني در كشور هزينه شود، باز هم ظرفيت‌هاي بيشتري وجود خواهد داشت. به عبارت ديگر هزينه در امور قرآني مانند سرمايه‌گذاري در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي است و خود منشا خدمات و بركات بيشتري خواهد بود.

چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن