واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رئيس جمهوري: بايد سطح بالاتري از خدمت به مردم را فراهم كنيم
رئيسجمهوري در جلسه دولت با اشاره به سفر دورهاي خود به آمريكاي لاتين و ظرفيتهاي بالاي همكاريهاي دوجانبه ايران و كشورهاي اين منطقه گفت: منطقه آمريكاي لاتين و روابط با كشورهاي اين حوزه براي ايران داراي اهميت راهبردي است.
دكتر محمود احمدينژاد اضافه كرد: توسعه روابط با كشورهاي آمريكاي لاتين در چارچوب سياستهاي كلان جمهوري اسلامي ايران و در راستاي تقويت همكاريها و مراوده با كشورهاي مستقل در عرصه بينالمللي در مقابل زيادهخواهيهاي سلطهطلبان و مستكبران صورت ميگيرد.
رئيسجمهوري بر تلاش تمامي دستگاهها در پيگيري و اجراي دقيق تفاهمنامهها و موافقتنامههاي دوجانبه بين ايران و كشورهاي آمريكاي لاتين به ويژه توسط وزارتخانههاي راه و شهرسازي، نفت، اقتصاد و دارايي، صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه تاكيد و علي سعيدلو معاون امور بينالملل خود را مامور پيگيري دقيق نحوه اجراي اين موافقتنامهها و ارائه گزارش به دولت كرد.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود از همه اعضاي هيات دولت خواست تا تمركز خود را بر روي كار براي مردم قرار دهند و افزود: بايد با همدلي، همكاري و مساعي تمامي دستگاهها و قوا، نسبت به ساختن كشور همت كرده و سطح بالاتري از خدمت را براي مردم عزيز فراهم كنيم.
رئيسجمهوري بر لزوم افزايش سرعت و دقت در انجام كارها و پروژهها در عرصه خدمترساني توسط دستگاههاي اجرايي تاكيد كرد.
در اين جلسه همچنين، احمدينژاد همه دستگاههاي اجرايي را مكلف كرد همه اختيارات و وظايف و مسئوليتهاي خود را در محدوده مناطق آزاد تجاري و صنعتي طبق تصريح قانون برنامه پنجم به مديران عامل اين مناطق تفويض كنند تا مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي به عنوان فرصتهايي ويژه براي اقتصاد كشور بتوانند، با قدرت بيشتري در خدمت اقتصاد ملي قرار گيرند.
به گزارش ايسنا معاون پارلماني رئيسجمهور هم در حاشيه جلسه هيات دولت گفت: بعد از تعطيلات هفته آينده مجلس شوراي اسلامي، لايحه بودجه سال 91 را تقديم مجلس ميكنيم.
حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدرضا ميرتاجالديني اظهار داشت: اميدواريم با برنامهريزي كه هيات رئيسه مجلس و نمايندگان انجام ميدهند، تا پايان سال بررسي بودجه به اتمام برسد.
مصطفي محمدنجار وزير كشور هم در رد اين موضوع كه هياتهاي اجرايي در بررسي صلاحيتها، منتقدين دولت را ردصلاحيت كرده است اظهار داشت: وزارت كشور همواره اعلام كرده است كه در راهبرد خود به عنوان اصول چند مورد را هميشه دنبال ميكند كه از جمله آن اجراي قانون است.
وي با بيان اينكه هياتهاي اجرايي براساس مر قانون عمل كردهاند گفت: از طرف ديگر تلاش داريم شاهد مشاركت حداكثري مردم در انتخابات باشيم و اصل امانتداري مورد توجه وزارت كشور است و بر اصولي كه اشاره شد با تمام قوا پافشاري ميكند و ما تا اينجا تلاش كردهايم براساس مر قانون عمل كنيم و از 25 فرآيند انتخابات تاكنون 8 فرآيند آن اجرا شده است.وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح هم از افتتاح چند پروژه نظامي و همچنين پرتاب ماهواره در ايام دهه فجر امسال خبر داد.
سردار احمد وحيدي در جمع خبرنگاران در اين ارتباط اظهار داشت: در ايام دهه فجر امسال همچنين چند پروژه در حوزه زيرساختهاي فضايي افتتاح ميشود.
وي كه ارائه اطلاعات بيشتر در مورد اين پروژههاي ماهوارهاي را به زمان آينده موكول كرد، افزود: تلاش داريم كه حداقل يكي از پروژههاي پرتاب ماهواره در ايام دهه فجر را به انجام برسانيم.
گردشگري قرباني نگاه اقتصادي شده است
رئيسجمهوري دوشنبه در مراسم توديع و معارفه روساي قبلي و فعلي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي با اشاره به اهميت اين سازمان، ماموريتهاي آن را متنوع و اثرگذار دانست.
به گزارش ايسنا، دكتر محمود احمدينژاد در اين مراسم با برشمردن سه ماموريت براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، با انتقاد از نگاه برخي از افراد به موضوع گردشگري گفت: برخيها از اين موضوع نگران هستند و از نوع برخوردها و فكرهايي كه ميكنند انسان ناراحت ميشود و غصه ميخورد. چرا برخي فكر ميكنند وقتي مردم ميروند مسافرت، گناه ميكنند، آن هم در مورد مردم ايران. اين چه نگاهي است به ملت.
رئيسجمهور با بيان اينكه «فكر برخيها اين است كه مردم بايد از صبح تا شب فقط كار كنند» گفت: انسان به استراحت نيز نياز دارد و در همين راستاست كه ميگويم فكر برخي از ماها سرمايهداري است، ولي خيال ميكنيم انقلابي هستيم. خانواده، خريد خانه، توجه به خانه، حتي تلويزيون نگاه كردن با اعضاي خانواده، اينها همه كار است. چرا برخي به همه چيز نگاه اقتصادي دارند؟
وي با اشاره به اهميت موضوع گردشگري و تاثير آن گفت: برخيها وقتي ميگوييم گردشگر خارجي به كشور وارد شود و بيايند كشور ما را ببينند، ميگويند آنها ميآيند فرهنگ ما را نابود ميكنند.
رئيسجمهور با انتقاد از اين نگاه گفت: چندين بار ايران در طول تاريخ اشغال شده، ولي باز هم جوانه زده و باز هم همان ايران بوده و رشد كرده است. چرا ما اثرگذار نباشيم؟
احمدينژاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود با بيان اينكه "در دولتهاي نهم و دهم كارهاي زيادي در اين عرصه انجام شده است" گفت: من نميخواهم عدد و ارقام بگويم، ولي حجم كار بيش از 10 برابر شده است و بودجه اختصاص داده شده به اين موضوع نيز چندين برابر شده است و به اين موضوع توجه شده است.
رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه «در طول اين مدت كارهاي خوبي در اين سازمان انجام شده، به بازگرداندن برخي از ميراث فرهنگي كشورمان كه در ديگر موزهها بوده و به ايران بازگردانده شده» اشاره كرد و گفت: انشاءالله اين شروع پربركتي باشد كه ديگر آثار ما نيز كه در ديگر جاهاست به كشور بازگردانده شود.
احمدينژاد با اشاره به فرهنگ و تمدن ملت ايران گفت: نظام سرمايهداري با قلدري مراكز قدرت را گرفته و داراي تير و تفنگ است، ولي ما فرهنگ داريم و آنچه كه ميتوانيم به بشريت عرضه كنيم فرهنگمان است و فرهنگ و انسانيت در بيفرهنگي و وحشيگري غلبه دارد و باور داريم يكي از سازمانهايي كه باعث پيشبرد اين انديشه ميشود، سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي است.
به گزارش ايسنا احمدينژاد در ابتداي صحبتهاي خود سه ماموريت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را سنگين خواند و در تشريح آن اظهار كرد: ماموريت اول، صيانت از ميراث فرهنگي است. انسان بدون فرهنگ و منهاي فرهنگ معنا ندارد. فرهنگ در واقع همه چيز انسان است. چهره ايران در طول تاريخ چهره فرهنگي است و كساني كه تاريخ ايران را مطالعه كردهاند و آن را ميشناسند، يك تصوير فرهنگي از ايران دارند، هرجا ايرانيها رفتهاند، يك اثر فرهنگي ـ كه در واقع يك اثر انساني و بيانگر اخلاق، معرفت و انديشه متعالي است ـ از خود به جا گذاشتهاند.
وي با بيان اينكه «ايران هميشه با انديشه و فرهنگ خود با دنيا حرف زده و به خاطر اين انديشه و فرهنگ توانسته در سطح جهان به موفقيت و جايگاه بالا برسد» اظهار كرد: صيانت از دستاورد از مهمترين مسئوليتها و ماموريتهاست كه بخشي از آن در ميراث مادي از جمله در ساختمانها و بناهاست.
رئيسجمهور همچنين با بيان اينكه «صنايع دستي نيز جزو ميراث فرهنگي كشور است» ادامه داد: بخشي ديگر از اين ميراث جنبه معنوي دارد، مانند آداب و رسومها، انديشهها و سنتها و در واقع آنچه كه به ملت ايران هويت داده است.
وي با اشاره به نوع نگاه ملت ايران به جهان و توجه ملت ايران به عدالت، اخلاق و توحيد گفت: خدمتي كه ملت ايران به فرهنگ بشريت كرده بينظير است و اگر سهم ايران را از فرهنگ و تمدن جهان بخواهيم برداريم تقريبا چيزي ته آن باقي نميماند.
احمدينژاد با بيان اينكه «بايد از ميراث فرهنگي صيانت كنيم» گفت: متاسفانه برخي از آدمهاي كوتهفكر كه قبلا بيشتر بودند و اكنون كمتر شدهاند مطالبي ميگويند؛ مثلا ميگويند چرا يك كاشي را برداشتهايم و گذاشتهايم داخل موزه و از آن نگهداري ميكنيم. بنده يادم ميآيد كه يك نفر پشت تريبون فرمان داد چند عدد حمام تاريخي را با محاسبات اقتصادي كه كرده بودند، بزنند و خراب كنند.
وي با انتقاد از اين نگاه گفت: مگر يك ملت با پول ميماند، يك ملت با فرهنگ، انديشه و گذشته خود ميماند و سابقه تاريخي يك ملت مثل حافظه يك ملت است و آنچه كه هويت و مبناي پردازش ذهني يك ملت براي تصميمگيريهاي بزرگ و مبناي تحليل درست از وقايع در پيچ و خمهاست، گذشته يك ملت است، تاريخ يك ملت است.
رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور با بيان اينكه «ميراث فرهنگي بالاترين ميراث يك ملت است كه بايد آن را حفظ كرد و به نسلهاي بعدي سپرد» به موضوع صنايع دستي و اهميت آن اشاره كرد و گفت: در واقع آنها هنرهاي دستي هستند، هنر و زيبايياي هستند كه با انسان حرف ميزنند.
وي با انتقاد از نگاه و فكر سرمايهداري به انسان، فرهنگ و تمدن گفت: متاسفانه بعضي از ماها اسير انديشههاي سرمايهداري هستيم و بر اساس آن عمل ميكنيم ولي خيال ميكنيم كه انقلابي هستيم. زندگي كه امروز در نظام سرمايهداري درست شده است را ببينيد، انسانها در آن چون برده هستند و آدمها با بازدهي اقتصاديشان ارزيابي ميشوند و در چنين فضايي زيبايي معنا ندارد در حاليكه در يك زندگي انساني حقيقي، زيبايي جايگاه مهمي دارد. حتي مثلا آرايش سفره معنا دارد، نوع چيدن خانه معنا دارد، شكل ليوان و نوع خوردن آب معنا دارد. انساني كه دائما به زيبايي مطلق توجه دارد بايد زندگي آن زيبا باشد و اخلاق آن نيز زيبا باشد.
وي با بيان اينكه «در نظام سرمايهداري انسانها با بازدهي اقتصاديشان ارزيابي ميشوند» ادامه داد: ما يك زندگي انساني و متعالي ميخواهيم، نه اينكه اشرافي باشد، زندگي ميتواند ساده و معمولي اما زيبا باشد.
وي ماموريت سوم سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را گردشگري عنوان كرد و گفت: گردشگري نيز يك كار فرهنگي است. متاسفانه ميبينيم به همه چيز رنگ اقتصادي زدهاند، حتي روابط ملتها نيز در منافع اقتصادي خلاصه شده است، چشمها را بر روي حق و عدالت ميبندند به حساب اينكه فايده اقتصادي ندارد يا اگر در مورد حق و عدالت سخن بگوييم ضرر اقتصادي دارد.
وي با بيان اينكه «گردشگري نيز از آن موضوعاتي است كه با چنين نگاهي قرباني شده است» گفت: همه نگاهها به اين موضوع از جنبه درآمدي و اقتصادي است در حالي كه گردشگري يك كار فرهنگي است و اصل آن، ارتباط فرهنگي ملتهاست.
وي با بيان اينكه «بالاترين مخلوق خداوند، انسان است» گفت: وقتي كه يك انسان به انسان ديگري نگاه ميكند بايد به نحوي نگاه كند كه در واقع به بالاترين خلق خداوند مينگرد.
وي همچنين با بيان اينكه «گردشگري يكي از بسترهايي است كه اين انديشه را تقويت و به طراحي نظم و آينده كمك ميكند» گفت: در واقع اين ميتواند فكرها و انديشهها و دلها را به هم نزديك كند، زمينه را براي ارتباط و گفتوگوي ملتها فراهم كند.
رئيسجمهور با تاكيد دوباره بر اينكه «گردشگري يك كار فرهنگي است كه آثار اقتصادي نيز در آن هست» ادامه داد: زماني آن سعادت وعده داده شده محقق ميشود كه تمام انسانها جهاني فكر كنند و اگر اينگونه فكر نكنند دنبال حكومت و عدل جهاني نخواهند رفت.
پس از سخنان رئيسجمهور، حكم موسوي به عنوان رئيس جديد سازمان ميراث فرهنگي به وي اعطا شد و او به ايراد سخنراني پرداخت.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]