واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ورود بخش خصوصي ايران در بازار عراق در توسعه صادرات موثراست
دبير ستاد توسعه روابط اقتصادي ايران و عراق گفت:ورود بخش خصوصي ايران در بازار عراق بر توسعه روابط اقتصادي اين كشور موثر است.
به گزارش ايرنا "حسن دانايي فر" شنبه در دومين نشست تخصصي تجار ، بازرگانان و صادركنندگان و واحدهاي توليدي صادراتي براي حضور پايدار در بازار عراق كه شنبه در اتاق بازرگاني اهواز برگزار شد افزود: با وارد شدن بخش خصوصي به بازار عراق، مشكلات موجود براي توسعه روابط اقتصادي اين كشور شناسايي شد و همين باعث شد كه اقدامات مناسب براي برطرف كردن مشكلات اقتصادي از بين برود.
وي گفت:چنانچه فقط ده درصد از ظرفيت موجود بخش بازرگاني عراق استفاده شود شاهد تحول عمده اي در روابط اقتصادي و تجاري اين دو كشور خواهيم بود.
دانايي فر ،ميزان صادرات كشور ايران به عراق در سال 83 را 970 ميليون دلار اعلام كرد و افزود:پيش بيني شده اين ميزان تاپايان امسال به چهار ميليارد و 200 ميليون دلار برسد.
دبير ستاد توسعه روابط اقتصادي ايران و عراق در ادامه به لزوم سرمايه گذاري در بخش خدمات و ارايه تسهيلات به زوار عراقي اشاره كرد و گفت: ارايه خدمات در بخش تجارت به كشور عراق در چهار گروه گردشگري، انرژي ، خدمات فني و مهندسي و بازرگاني ارايه مي شود.
دانايي فر گفت:در ده ماه گذشته استانهاي كرمانشاه، ايلام، كردستان، آذربايجان غربي و خوزستان بيشترين ميزان صادرات به كشور عراق را انجام داده اند.
دبير ستاد توسعه روابط اقتصادي ايران و عراق در خصوص نقش استانهاي تاثير گذار در روابط اقتصادي با كشور عراق گفت: توسعه روابط تجاري متخص به استانهاي همسايه عراق نيست و تاكنون چندين نشست تخصصي دراين زمينه در استانهاي مركزي كشور ايران برگزار شده است.
در ادامه نماينده تام الاختيار سازمان توسعه تجارت ايران در امور تجاري عراق گفت: در ده ماه امسال ميزان صادرات جمهوري اسلامي ايران به كشور عراق حدود سه ميليارد و 800 ميليون دلار بوده و پيش بيني شده اين ميزان صادرات تا پايان امسال به چهار ميليارد و 200 ميليون دلار برسد.
"خيرالله خادمي"با اعلام اينكه ميزان صادرات ايران به 180 كشور جهان در اين مدت 20 ميليارد دلار بوده افزود:اختصاص چهار ميليارد دلار از ميزان صادرات كل كشور به عراق نشاندهنده اهميت بازار عراق مي باشد.
خادمي گفت:دو ميليارد و 300 ميليون دلار از ميزان صادرات به عراق به اقليم كردستان بوده و 900 ميليون دلار به مناطق عربي،جنوبي و مركزي بوده است.
وي افزود:متاسفانه خوزستان به رغم بهره مندي از شرايط مساعد و نزديكي فرهنگي و قومي با مردم عراق نتوانسته به طور مناسبي از ظرفيت موجود استفاده لازم را ببرد و تنها ده درصد از ميزان صادرات عراق را به خود اختصاص داده است.
خادمي گفت:چند عامل مهم براي سرمايه گذاري از جمله وجود ذخاير نفتي، انرژي و گستردگي بازار عراق باعث شده كشور عراق به عنوان بزرگترين پروژه اقتصادي منطقه در قرن اخير معرفي شود.
نماينده تام الاختيار سازمان توسعه تجارت ايران در امور تجاري عراق افزود: دولت عراق به منظور توسعه زير ساختهاي تجاري خود ، 200 ميليون دلار را براي اين امر در پنج سال آينده در نطر گرفته است.
وي گفت: اين ميزان اعتبار جدا از ميزان اعتباري است كه بخش خصوصي اقدام به سرمايه گذاري خواهد كرد.
خادمي با تاكيد بر اينكه بخشهاي توليد مسكن، ارتباطات، آموزش و پرورش ، توليد برق، راه آهن و بهداشت عراق نيازمند سرمايه گذاري هستند گفت:مي توان با فعال كردن بخش خصوصي كشور در اين زمينه اقدامات لازم را انجام داد.
وي در ادامه به ضرورت رعايت نكات بسته بندي كالاي توليد شده در كارخانجات و بهره مندي از ظرفيت صادرات به عراق و رقابت در بازار تجاري اين كشور اشاره كرد و افزود:رعايت نكات بسته بندي مناسب از جمله درج برچسب استفاده كالا به زبان انگليسي و عربي امري ضروري است.
نماينده تام الاختيار سازمان توسعه تجارت ايران در امور تجاري عراق ،بهبودي امنيت در كشور عراق را به عنوان مهمترين مزيت موجود در حال حاضر براي توسعه تجار ايراني در عراق اعلام كرد و گفت:استفاده مناسب از اين شرايط دركنار بازاريابي براي كالاهاي ايراني تاثير قابل توجهي در كسب بازار عراق و افزايش توان رقابت در اين بازار خواهد داشت.
در پايان اين جلسه نشست پرسش و پاسخ تجار و بازرگانان خوزستان برگزار شد.ك2/
7162 / 640
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]