واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: در هر حالي بايد شكر گذار خداوند و نعمت هاي او باشيم
خبرگزاري آريا- نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در مراسم تواصي به حق در ادامه سلسله مباحث " زمينه هاي آسيب پذيري انسان و راهكارهاي مقابله با آن بر اساس آيات و روايات " به مقوله شكر و سپاسگذاري از نعمت هاي ظاهري و باطني كه خداوند به انسان عنايت كرده است " پرداخت .
به گزارش آريا به نقل ازروابط عمومي پايگاه اطلاع رساني حج،وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني : در مقدمه سخنان خويش افزود :درهفته گذشته گفته شد كه در آيات قرآن و روايات، سلسله مطالبي در زمينه آسيب پذيري انسان مطرح شده است كه مي تواند براي پيشگيري از آسيب ها به ما كمك كند و گفته شد كه يكي از اين آسيب ها احساس بي نيازي است. درسي كه مي توان گرفت اين است كه انسان بايد همواره خود را نيازمند به خدا ببيند .
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر افزود : آيه ديگري كه آسيب پذيري انسان رابيان مي كند: در اين ايه شريفه است : إن الإنسان لربه لكنود وإنه علي ذلك لشهيد " .كلمه "كنود "به معني ناسپاس ناسپاسي است و كسي را گويند كه قدر نعمت هاي خدا را نداند و به نعمت هاي خدا بي توجهي كند و سرمايه اش را كم حساب كند و انچه را كه خدا به او داده، نايده بگيرد .
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در باره نعمت هايي كه خداوند به انسان داده است به ايه 34 از سوره ابراهيم استناد كرد ه و افزودند : در سوره ابراهيم آيه 34 آمده است "وَآتَاكُم مِّن كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ ۚ وَإِن تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّـهِ لَا تُحْصُوهَا ۗ إِنَّ الْإِنسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ". در حقيقت هر آنچه كه انسا ن ها از خدا مي خواهند به آنها عطا مي كند .در برخي موارد ممكن است خواسته انسان غير منطقي باشد يا برآوردن آن به مصلحت فرد نباشد . خداوند به انسان ها نعمت هاي زيادي عطا نموده است ونعمت هاي خدا انقدر زياد است كه امكان شمارش آنها وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در ادامه افزود : در بيان امير المومنين علي (ع)در خطبه اول نهج البلاغه آمده است" خداوندي را ستايش مي كنم كه گويندگان توان اين كه حمد و ثناي او را به جاي اورند ندارند و كسي را توان شمردن نعمت هاي او نيست ".
ايشان سپس اظهار داشتند: در قرآن بخشي از نعمت هايي كه خداوند به انسان ارزاني داشته بيان شده است و يك جا مي فرمايد :"و سَخَر لكم ما في سماوات و ما في الارض" آيا شما اين نكته را نمي دانيد كه خداوند انچه كه در آسمان ها و زمين است را مسخر شما قرار داده است؟
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در ادامه تصريح كرد : اسلام بزرگترين نعمتي است كه خدا به ما عنايت كرده است . در شرايط كنوني در كشوري مانند هندوستان، در هر محله اي بت خانه اي وجود دارد و مردم در برابر بت ها عبادت مي كنند. اگر به چين برويد مي بينيد مجسمه اي از بودا در آنجا ساخته شده است كه ارتفاع آن به 18 متر مي رسد و مردم در مقابل آن عبادت مي كنند.در ژاپن نيز وضع به همين شكل است .در غرب شيطان پرستي و مذاهب ديگر وجود دارد و بشر امروز در اوج انحطاط به سر مي برد .
ايشان از دين مبين اسلام و وجود مبارك پيامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) به عنوان بزرگ ترين نعمت هاي الهي ياد كرد و افزود : ما با آشنايي با سيره اين بزرگواران و الگو قرار دادن آن ها در زندگي خود مي توانيم در مسير دستيابي به كمال قرار گرفته از بسياري از رذائل دور شويم.
سرپرست حجاج ايراني سپس به نعمت هايي كه خداوند به انسان عطا كرده است به ساختمان بدن انسان اشاره كرد و افزود : شكل و شمائلي كه خدا به ما عطا فرموده است .اگر در اثر تصادف يا پاشيده شدن اسيد دچار عارضه اي شود ، صورتي كه به آن زيبايي بود به شكلي در مي آيد كه انسان ديگر نمي تواند آن را تحمل كند . يا اگر يك پاي انسان از پاي ديگرش يك سانتي متر كم و زياد باشد نحوه راه رفتن انسان عوض شده و نمي تواند سالم راه برود.
ايشان در ادامه افزود:در مورد نعمت چشم و گوش نيز كه خداوند به ما عطا كرده است اگر چيزي را نمي شنيديم يا نمي ديديم و اگر از عقل سالمي برخوردار نبوديم با مشكلات بسياري در زندگي مواجه مي شديم و در روايات از همه اين موارد به عنوان نعمت هاي الهي ياد شده است.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت از نعمت هايي را كه در بالا برشمرده شد به عنوان نعمت هاي ظاهري خداوند ياد كرده و در ادامه به نعمت هاي باطني كه به انسان داده شده است اشاره كرد و افزود : خداوند پوشاننده عيوب ما است. آيا تا به حال به اين انديشيده ايم كه ما چقدر در وجود خود عيب داريم ؟ آيا اين ها را مردم مي دانند ؟به بيان امام سجاد (ع)در دعاي ابو حمزه ثمالي ، گاهي كارهايي را كه در طول زندگي خود انجام داده ايم اگر نزديك ترين كسان ما از آن ها اطلاع پيدا مي كردند ما را از خود طرد مي نمودند.
ايشان در ادامه به فراز هايي از دعاي عرفه اشاره كرده و افزودند : دعاي عرفه داراي معاني و مضامين بسيار عميق و زيبايي است و انسان عاشقانه با خداي خويش سخن مي گويد "خدايا تويي كه بر من منت نهادي ، تويي كه به من نعمت دادي، تويي كه به من نيكي كردي و برتري دادي، تويي كه نعمت هايت را بر من كامل كردي، تويي كه به من روزي رساندي و... من به گناهانم اعتراف مي كنم و اين من هستم كه بدم و بد مي كنم ، من اشتباه مي كنم و منم كه ناداني ميكنم و... " .
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني به تعبيري از رسول خدا(ص) درباره ناسپاسي انسان نسبت به خداوند استناد كرد و گفت:تعبيري از پيامبر(ص) است كه از قول خداوند بيان مي دارد " اي فرزند ادم تو با انصاف با من رفتار نمي كني من از راه اعطاي نعمت دست دوستي به طرف تو دراز مي كنم اما تو با گناهانت با من دشمني مي كني ، من مرتبا براي تو نعمت و خير نازل مي كنم و تو به جاي آن شر برايم مي فرستي ".
ايشان در پايان گفت:نتيجه بحث اين است كه هر كدام از ما در هر حدي كه هستيم ناشكري و ناسپاسي خدا را نكنيم چرا كه خداوند انقدر به ما نعمت داده است كه بايد شاكر او باشيم .
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]