واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /حاشيههاي سفر لاريجاني به تركيه/ عكس يادگاري هيات ايراني در مقبره مولانا بازديد از سفارت ايران در خيابان تهران آنكارا
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
بوئينگ 737 حامل رييسمجلس شوراي اسلامي و هيات همراه عصر چهارشنبه 21 ديماه عازم تركيه شد تا علي لاريجاني در كسوت رييس مجلس هشتم، گفتوگوها و رايزنيهايي براي بررسي مسايل منطقهاي و همكاريهاي دوجانبه با همتاي ترك خود و ساير مسوولان عاليرتبه تركيه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين سفر به دعوت جميل چيچك رئيس مجلس تركيه تا شامگاه جمعه 23 دي ادامه داشت.
هيات همراه لاريجاني متشكل از محسن كوهكن، جواد جهانگيرزاده، حجتالاسلام رضايي، لاله افتخاري، جمشيد انصاري و اسدالله بادامچيان از نمايندگان مجلس و قشقاوي معاون پارلماني وزارت امور خارجه و حسين شيخ الاسلام مشاور امور بينالملل رئيس مجلس بود.
ديدار با رئيس جمهور، نخست وزير، رئيس مجلس و وزير امور خارجه تركيه از مهمترين برنامههاي سفر لاريجاني بود.
پيش از آغاز اين سفر، لاريجاني در جمع خبرنگاران با تشريح اهداف سفر، گفتوگو براي رفع اختلاف نظرها بين ايران و تركيه را از مهمترين اهداف اين سفر عنوان كرد.
هواپيماي حامل رييسمجلس و هيات همراه، ساعت 18 روز چهارشنبه از فرودگاه مهرآباد تهران پرواز كرد و پس از 2 ساعت و 40 دقيقه در فرودگاه آنكارا به زمين نشست.
در اين سفر خبرنگاران ايسنا، فارس و خانه ملت برنامههاي سفر لاريجاني را پوشش دادند.
لاريجاني هنگام طي مسير به سمت آنكارا در جمع خبرنگاران و كادر پرواز حاضر شد و با آنها احوالپرسي كرد.
هنگام پرواز كارتهاي آبي كوچكي ميان خبرنگاران توزيع شد كه روي آن نام خبرنگاران، شماره اتاق آنها در هتل و شماره خودرويي كه در فرودگاه بايد سوار ميشدند نوشته شده بود.
لاله افتخاري نماينده تهران هم كه تنها نماينده خانم حاضر در هيات پارلماني بود با حضور در قسمت خبرنگاران ضمن گفتوگو با دو خبرنگار خانمي كه در هيات حضور داشتند به آنها سلام و خسته نباشيد گفت.
دماي هوا در آنكارا در روز چهارشنبه، حداقل 3- و حداكثر 3+ همراه با بارش برف پيش بيني شده بود.
لاريجاني در بدو ورود به آنكارا مورد استقبال معاون استاندار آنكارا و رئيس گروه دولتي پارلماني تركيه – ايران و تعداد زيادي از خبرنگاران و عكاسان تركيه قرار گرفت.
رييسمجلس در پاويون فرودگاه استه بووآي آنكارا در گفتوگويي كوتاه با رييسگروه دوستي پارلماني تركيه-ايران، هيات پارلماني همراه خود را معرفي كرد.
لاريجاني، جمشيد انصاري نماينده فراكسيون خط امام(ره) را از نمايندگان اپوزيسيون و اسداله بادامچيان را از اعضاي يك حزب قوي و ريشه دار در ايران معرفي كرد.
فاصله ميان فرودگاه تا شهر آنكارا حدود 40 كيلومتر بود.
در همه مراكز رسمي مثل فرودگاه و مجلس و ... تنها عكس موجود، عكس آتاتورك موسس جمهوري ترك به چشم ميخورد.
در مسير فرودگاه تا شهر آنكارا، آنچه بيش از هر چيزي به چشم ميخورد، تعداد پمپ بنزينهايي بود كه تقريبا هر 500 متر در دو طرف خيابان وجود داشت.
هيات پارلماني ايراني در بدو ورود به آنكارا، ابتدا به سفارت ايران در خيابان تهران آنكارا رفت، نماي بسيار زيبا و بزرگ اين سفارت بسيار جذاب بود، ضمن اينكه در يكي از سالنهاي سفارت، نمادهايي از زندگي ايراني همچون قوري و سماور در طاقچه و تزيين ستونها با نصب قابهايي از اشعار شعراي ايراني ديده ميشد، ابيات شعر "كجاييد اي شهيدان خدايي" يكي از آنها بود.
در شب اول، هيات پارلماني در ضيافت سفارت ايران شركت كردند، در منوي غذاي مقابل ميهمانان آمده بود: پذيرايي با سوپ قارچ، جوجه كباب، كباب كوبيده، پلو زعفراني، خورش قيمه، دسر: باقلوا.
محل اقامت هيات ايراني در اين سفر، هتل هيلتون بود كه دقيقا در كنار سفارت ايران قرار داشت، در نتيجه براي تردد ميان سفارت و هتل فقط 5 دقيقه پياده روي ميكرديم.
بر خلاف استانبول كه يك شهر اقتصادي است و فروشگاههاي آن تا نيمههاي شب باز بود، آنكارا يك شهر اداري و سياسي است و از ساعت 9 شب به بعد تقريبا همه فروشگاههاي آن (به غير از بعضي از اغذيه فروشيها) همه بسته است.
برنامههاي لاريجاني در روز اول اين سفربا ملاقات داوود اوغلو وزير امور خارجه تركيه آغاز شد كه اين ديدار در محل اقامت لاريجاني صورت گرفت و البته بيش از 2 ساعت به طول انجاميد اما باز هم ناتمام باقي ماند و ادامه آن فرداي آن روز در قونيه انجام شد.
يكي از نكات جالب در اين سفر آن بود كه متوجه شديم، كميسيون فرعي دادگاه قانون اساسي تركيه، طرح افزايش طول دوره رياست جمهوري گل به 7 سال را تدوين كرده و قرار است در مجلس اين كشور مورد بررسي قرار گيرد.
استقبال چيچك از لاريجاني حضور هيات ايراني در مجلس تركيه و شركت در ضيافت جميل چيچك رئيس مجلس تركيه نيز پس از مذاكرات اوغلو و لاريجاني انجام شد.
لاريجاني كه در بدو ورود به آنكارا مورد استقبال چيچك قرار گرفته بود، در سه مرحله با وي مذاكره كردند كه دو مرحله آن خصوصي و بدون حضور خبرنگاران بود.
ساختمان مجلس تركيه با نمايي سنگي و قديمي در يكي از محلههاي قديمي آنكارا قرار داشت.
در حياط مجلس، مجسمه بسيار بزرگي از آتاتورك قرار داشت، ضمن آنكه در مقابل ساختمان اصلي مجلس آن محفظههاي شيشهاي بزرگي قرار داشت كه نگهبانان براي مصون ماندن از سرما در آن ميايستادند، آنقدر اين سربازان بدون حركت بودند كه حتي ميگفتند حتي پلك هم نميزنند و در مقابل عكاسان كمترين واكنشي از خود نشان نميدادند.
عكس روساي مجالس تركيه در يكي از راهروهاي داخلي مجلس تركيه نصب شده بود.
لاريجاني و چيچك در نشستي كه با حضور هياتهاي پارلماني دو كشور و خبرنگاران برگزار شد، ابتدا اعضاي هيات را معرفي كردند، لاريجاني در معرفي كوهكن گفت كه ايشان عضو هيات رئيسه مجلس و نماينده اصفهان است، اصفهان را كه ميشناسيد يك شهر تاريخي است؛ جهانگيرزاده هم نماينده اروميه و عضو كميسيون امنيت ملي است، با او به راحتي ميتوانيد تركي صحبت كنيد، آقاي انصاري هم عضو كميسيون اقتصادي و نماينده زنجان و جزو اپوزيسيون و عضو گروه دوستي پارلماني دو كشور است، آقاي بادامچيان نيز نماينده تهران و رئيس حزب موتلفه، از احزاب قدرتمند ايران است.
دكتر لاله افتخاري هم نماينده تهران است، ايشان فرزند و همسر شهيد هستند، ضمن آنكه رياست فراكسيون قرآن و عترت مجلس هم بر عهده دارند و البته حجتالاسلام رضايي از نمايندگان خراسان و جزو علماي مجلس هستند، شيخ الاسلام هم مشاور رئيس مجلس است، البته يك سفر سابقه داشت و نماينده مجلس بود.
چيچك هم اعضاي گروه خود را معرفي كرد و به نمايندگان ايراني خوشامد گفت و اظهار اميدواري كرد كه با ذهنيت و برداشت خوبي تركيه را ترك كنند.
بعد از سه نشست لاريجاني و چيچك، ضيافت نهاري برگزار شد، از نكات جالب زمان ضيافت نهار صف گارسونهايي بود كه با بشقاب سوپ پشت در سالن ايستاده بودند كه با اولين اشاره هم به طور مرتب وارد سالن پذيرايي شدند.
بعد از ضيافت هم مراسم تقديم هداياي روساي مجالس دو كشور انجام شد، هديه طرف ايراني يك تابلو فرش وان يكاد و هديه طرف ترك يك كوزه صنايع دستي بود.
ديدار با عبدالله گل و اردوغان نيز عصر همان روز انجام شد.
ساعت 20:30 روز 5 شنبه در سفارت ايران نشست خبري لاريجاني با خبرنگاران تركيه برگزار شد كه لاريجاني ابتداي نشست خود از خبرنگاران به خاطر تاخير خود عذرخواهي كرد، البته سفارت ايران در اين مدت از خبرنگاران با پسته و شيريني و آبميوه پذيرايي كرده بود.
لاريجاني در زمان پاسخ به پرسش خبرنگار سي ان ان در خصوص اختلاف شيعه و سني در عراق گفت كه اختلافي ندارند، ضمن آنكه در يك عشيره ممكن است از همسران يك مرد يكي شيعه و ديگري سني باشد و يا در يك خانواده يك برادر شيعه و ديگر سني باشد؛ اين آمريكاييها و غربيها هستند كه دوست دارند بين فرقههاي اسلامي تفرقه بيندازند.
لاريجاني گت: الان ما با دوستان تركيهاي خود صميمي هستيم كمااينكه ما شيعه و اردوغان سني است و بسيار هم با هم رفيقيم. حماس سني است و ما از آنها حمايت ميكنيم، مساله شيعه و سني نيست، آنكه عرق اسلامي و غيرت اسلامي داشته باشد، مورد حمايت ماست.
لاريجاني گفت: من متولد عراق هستم و آن كشور را خوب ميشناسم، شيعه و سني در عراق به خوبي زندگي ميكنند.
لاريجاني در مقابل اصرار خبرنگار سي ان ان گفت نميدانم چرا اينقدر سي ان ان نگران اختلاف شيعه و سني است.
لاريجاني هم چنين به خبرنگاري كه سوال خود را اول تركي و سپس به فارسي پرسيد گفت: شما دو گانه صحبت ميكنيد؟
لاريجاني در پاسخ به خبرنگار ديگري كه در مورد راهاندازي تلويزيون فارسي پرسيد و گفت كه راهاندازي آن با موانع مواجه شده گفت از اين موضوع اطلاع ندارد و سپس به مزاح گفت در تركيه الا ماشاالله آنقدر تلويزيون داريد كه در اين زمينه كمبودي نداريد.
سفر به قونيه و زيارت قبر مولانا روز جمعه انجام شد، اين سفر هم با هواپيما بود كه 35 دقيقه به طول انجاميد، در فرودگاه قونيه، مسئولان اين شهر براي استقبال از لاريجاني منتظر ايستاده بود، دختر بچهاي هم مثل همه مراسمهاي ديگر دسته گلي را تقديم رييسمجلس ايران كرد، هواي قونيه خيلي سردتر از هواي آنكارا بود و بارش پراكنده برف هم آن را سردتر ميكرد.
فاصله فرودگاه تا شهر قونيه هم پر بود از بيلبوردهاي بسيار بزرگي كه تصاويري از آيين سماء را نشان ميداد.
هيات پارلماني ايراني زمان اذان ظهر به مرقد مولانا رسيدند، براي وارد شدن به مرقد مولانا بايد پلاستيكهايي كه براي اين امر پيش بيني شده و در سطلهاي چوبي بزرگ جلوي در قرار داشت روي كفشهاي خود مي كشيديم.
البته بر اي وارد شدن به مرقد روسريهاي رنگي بزرگي هم در كنار در قرار داشت كه هيچ كس بدون حجاب وارد نشود.
غير از مقبره مولانا، قبور مشايخ فرقه صوفيه مولوي هم در آن مكان بود كه در ميان آنان، قبر يك زن هم وجود داشت.
با آنكه عكسبرداري و فيلمبرداري ممنوع بود اما هيچ كدام از نگهبانان حاضر در مرقد از عكاسي و فيلمبرداري هيات ايراني جلوگيري نميكردند، ضمن آنكه تقريبا همه اعضاي هيات در مقابل قبر مولانا عكس يادگاري گرفتند.
محوطه اصلي قبور در ارتفاعي تقريبا يك متري از زمين قرار داشت و زنجيري دور آن بود كه بازديد كنندگان نميتوانستند به آن طرف بروند ولي از دور همه چيز به خوبي ديده ميشد.
اشعار مولانا و اسامي ائمه و چهار خليفه روي ديوارها ديده ميشد.
در مجاورت قبر مولانا سالني قرار داشت كه در آن آئين سماء برگزار شد و واقعا جالب بود، بعد هم قرائت فاتحه و تقديم هديه هيات ايراني براي اين مكان صورت گرفت.
در حياط مرقد مولانا، خبرنگاران قونيه منتظر رئيس مجلس ايران و وزير امور خارجه تركيه ايستاده بودند و لاريجاني و اوغلو در ميان آنها حاضر شدند و لاريجاني گفت كه از مدتها پيش علاقه داشته كه قونيه را به خاطر مرقد مولانا ببيند.
در حياط مرقد مولانا حوض كوچكي بود كه تعداد زيادي پول خرد در آن بود كه خاطره حافظيه شيراز و حوض معروفش را تداعي ميكرد.
لاريجاني در روز جمعه و در آخرين روز از سفر خود به تركيه براي شركت در نماز جمعه به مسجد سلطان سليم رفت و وقتي از مسجد بيرون آمد، جمعيت بيرون مسجد، به ابراز احساسات پرداختند و از هيات ايراني استقبال كردند.
لاريجاني همچنين از زيارتگاهي كه منتسب به شمس تبريزي بود بازديد كرد و در نهايت هواپيماي حامل رييسمجلس و هيات پارلماني ساعت 17 به وقت تهران از قونيه به سمت تهران پرواز و ساعت 30/19 به فرودگاه مهرآباد رسيد.
به مناسبت شب اربعين، رضايي نماينده تربتحيدريه در هواپيما براي هيات پارلماني روضه خواني و عزاداري كرد.
گزارش از خبرنگار ايسنا: زهرا حيدري
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]