تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855604944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك استاد هنرهاي سنتي اسلامي:


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك استاد هنرهاي سنتي اسلامي:
خبرگزاري فارس: يك استاد هنرهاي سنتي اسلامي با بيان اينكه از مادي‌ها به عنوان يك عنصر طراحي شهري ياد مي‌شود، گفت: مادي‌ها نقش مهمي در بافت، شكل گيري بناهاي و سازمان اصفهان عصر صفوي داشتند.


به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، فرشته احمدي صبح امروز در نشست تخصصي نقش مادي‌ها در شكل‌گيري ساختار فضاي شهر اصفهان كه در محل پژوهشكده هنرهاي سنتي - اسلامي برگزار شد، با بيان اينكه مادي‌ها در شهر اصفهان بر اساس شرايط خاصي شكل گرفته كه مي‌توان عوامل محيطي و اقليمي، معيار بر اساس كشاورزي، آباد شدن زمين‌هاي باير و شكل گيري باغات بزرگ را از جمله عوامل فلسفه پيدايش مادي‌ها در اصفهان دانست، اظهار داشت: نخستين مقسم آب زاينده‌رود را اردشير بابكان دانسته‌اند، البته حمزه اصفهاني نيز موضوع تقسيم آب زاينده‌رود را به پيش از اسلام نسبت مي‌دهد كه اين موضوع در زمان صفويه نيز بر اساس طومار شيخ بهايي پذيرفته شد.
وي افزود: به طور كلي 154 نهر يا مادي از زاينده‌رود جدا شده است كه در طومار شيخ بهايي تعداد اين نهرها 78 عدد ذكر شده است.
اين استاد هنرهاي سنتي اسلامي در مورد نحوه تقسيم‌بندي اين مادي‌ها گفت: نزديك به 47 نهر از سمت چپ و 38 نهر از سمت راست زاينده‌رود منشعب مي‌شوند و در واقع اين تقسيم بندي زاينده‌رود بر اساس 33 سهم اصلي اين رودخانه انجام مي‌شود و در هر سهم به نوبه خود تقسيمات فرعي ديگري هم داشته است.
وي تصريح كرد: از اين تعداد مادي در حال حاضر تنها 10 مادي در بافت كنوني شهر اصفهان جاري هستند كه براي حركت آنها از جنوب غربي به سمت شمال شرقي است.
احمدي با اشاره به اينكه در گذشته زاينده‌رود در حد جنوبي شهر بوده و در حال حاضر محله‌هايي كه در گذشته مادي از آن عبور مي‌كرده تبديل به شهر شده است نام برخي از مادي‌هاي شهر اصفهان را ذكر كرد و ادامه داد: مادي نياصرم، فرشادي، فدن، تيران، قميش در سمت شمالي زاينده‌رود واقع شده و در سمت جنوبي رودخانه نيز مادي‌هاي شايج، نايج، عبدالله خان واقع شده‌اند.
*مادي‌ها نقش زيادي در بافت و سازمان شهر ايفا مي‌كردند
وي به نقش مادي‌ها در سطح شهر اصفهان نيز اشاره كرد و گفت: مادي‌ها در درجه اول عملكرد آب‌رساني داشته‌اند كه البته اين موضوع سال‌ها است كه نقش خود را از دست داده است.
اين پژوهشگر و نويسنده اضافه كرد: اهميت ارتباط اين شبكه با بخش‌هاي مختلف شهر مهم است و در واقع مادي‌ها نقش زيادي در بافت و سازمان شهر ايفا مي‌كردند.
وي بيان داشت: اين شبكه با گسترش خود از جنوب غربي به شمال شرقي در واقع خارج از اينكه به عنوان محور اصلي و مركزي شهر تلقي مي‌شد به عنوان راحت‌ترين محورهاي فرعي در شبكه بافت شهري عمل مي‌كرد.
احمدي در ارتباط با عملكرد و نقش زيست محيطي مادي‌ها در سطح شهر اصفهان اظهار داشت: اهميت مادي‌ها در بخش زيست محيطي نيز قابل توجه است چرا كه اين شبكه در محلات مركزي بوده و اغلب آن‌ها داراي تراكم جمعيتي بالايي است و در واقع نقش مهمي در پالايش رواني و جسمي اين شبكه در درون آلودگي‌هاي صوتي و بصري و ازدحام جمعيت دارد.
وي به تأثير مادي‌ها بر بافت و مرفولوژي شهر اصفهان اشاره داشت و افزود: در واقع مادي‌ها به دو شكل در طرح كالبدي شهر اصفهان مورد استفاده قرار مي‌گرفتند كه يكي از آن‌ها بر اساس فضاي شهري و هندسه خطي بوده كه نمونه آن در محور چهارباغ قابل مشاهده است.
احمدي ادامه داد: اغلب مادي‌ها با عبور از بافت تاريخي شهر اصفهان ضمن تأثيري كه بر بافت و محدوده اطراف خود گذاشته‌اند از ويژگي‌هاي كالبدي، تاريخي و اجتماعي محل عبور خود نيز تأثير پذيرفته‌اند.
وي تصريح كرد: به طور كلي يك مادي با گذر از محله‌هاي مختلف كه ويژگي‌هاي اجتماعي و فرهنگي متفاوتي داشته در هر قسمت رنگ و طرح ويژه‌اي را در بدنه خود نمايان كرده‌اند.
اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اينكه مادي‌ها نقش بسيار مهم و قابل توجهي در شكل گيري بناهاي عصر صفوي دارند، اظهار داشت: از اين رو از مادي‌ها به عنوان يك عنصر طراحي شهري ياد مي‌شود و اما با اين عنصر به شيوه‌اي به طور كامل متفاوت با آنچه در غرب متداول بوده قابل مشاهده است.
وي با بيان اينكه در شهرسازي غرب وقتي آب به عنوان عنصري در طرح شهر وارد مي‌شود، بدنه‌هاي مشرف به مسير آب رو به آن جبهه مي‌گشايد و فضاي دروني خود را در معرض آن قرار مي‌دهند، گفت: اين اقدام با ايوان‌ها و بازشوهايي به سمت آب انجام مي‌شود، اما در ايران و اصفهان رو گشودن به آب در گذر عمومي با شيوه ساخت شهري كه مبتني بر برونگرايي فضاها است، سازگاري ندارد، بنابراين اين آب است كه به درون بنا برده مي‌شود و حياطي درون بنا به آن چهره مي‌گشايد.
احمدي نقش مادي‌ها در فضاي سبز شهري با استفاده از مادي‌ها را با اهميت خواند و بيان داشت: مادي‌ها در بافت ارگانيك شهر اصفهان در كوچ‌ها و معابر آن محورهاي سبزي را تعريف كرده‌اند كه به زعم بسياري چون سفرنامه شاردن اصفهان را به صورت يك باغ شهر يا شهري درون جنگل در آورده است.
وي ادامه داد: مادي‌ها با عبور از داخل فضاي شهري و سيراب كردن باغ‌ها و منازل سبب ايجاد فضاي سبز پايدار در اطراف خود مي‌شوند كه اوج آن را در خيابان چهارباغ اصفهان مي‌توان ديد.
انتهاي پيام/خ۱۰

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن