واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان صنايع كوچك در پاسخ به ايسنا: بهره وامهاي ما بالا نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
مدير عامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي از حمايتهاي ويژه اين سازمان از صنايع كوچك و تلاش براي واگذاري امور شهركها به بخش خصوصي خبر داد و درپاسخ به انتقاداتي كه درباره بالا بودن درصد سود وامهاي اين سازمان مطرح مي شود، خاطرنشان كرد: آنهايي كه از بهرههاي بالا گله دارند، احتمالا از ما وام نگرفتهاند، چرا كه وامهايي كه از طريق سازمان صنايع كوچك اهداء ميشود، با بهرهي بسيار پايين 12 درصد واگذار ميشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فخرالله مولايي امروز به صحبت دربارهي برنامههاي كلي سازمان متبوعش پرداخت و گفت: در حال حاضر مسوولان نظام از جمله مقام معظم رهبري به شدت دغدغهي توليد صادراتگرا دارند و من به عنوان متولي اين بخش خدا را شاكرم كه از نزديك از وضعيت و درد واحدهاي صنعتي خبر دارم و به خوبي ميدانم تاكنون تحريمها هيچ تاثيري بر اين بخش نگذاشتهاند.
** اجرايي شدن تمام مصوبات دورهاي اول و دوم سفرهاي استاني
مدير عامل سازمان صنايع كوچك در عين حال به سفرهاي استاني و مصوبات آنها اشاره كرد و با تاكيد بر اينكه تمامي مصوبات دور اول و دوم سفرهاي استاني اجرايي شده، از تحقق 85 درصد از مصوبات دور سوم اين سفرها خبر داد.
وي خاطر نشان كرد: خوشبختانه در اين زمينه سربلنديم و تاكنون حتي يك اعتراض از هيچكدام از استانها به ما نرسيده است.
** موفقيت 92درصدي در زمينه زيرساختها
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بيان اينكه اين سازمان تلاش بسيار كرده است تا زيرساختهاي مختلف صنايع كوچك را فراهم كند، اظهار كرد: تاكنون در بحثهاي زيرساختي به موفقيتي 92 درصدي دست يافتهايم و هشت درصد باقيمانده هم بيشتر به دليل به بحثهاي طبيعي و محيطي محقق نشده است.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با تاكيد بر اينكه تاكنون سازمان صنايع كوچك متولي اموري كه تا پيش از توليد متوجه واحدهاست بوده، اظهار كرد: مدتي است كه وظايفي دربارهي فرآيند پس از فروش هم برعهدهي ما قرار گرفته است.
معاون وزير صنايع با بيان اينكه صنوف با 476 هزار واحد توليدي و بيش از 1.5 ميليون جمعيت در حال ادغام با سازمان صنايع كوچك هستند، خاطر نشان كرد: براساس آمارهاي موجود در حال حاضر در كل كشور 894 شهرك و ناحيهي صنعتي وجود دارد كه 664 شهرك از ميان اين شهركها به بهرهبرداري رسيدهاند.
** دورخيز براي بودجه پنج برابري در سال 1391
مدير عامل سازمان صنايع كوچك در ادامهي صحبتهايش به معرفي برنامههاي آتي اين سازمان پرداخت و گفت: براي تحقق و عملياتيكردن برنامهها و اهدافمان پيش از همه نياز به افزايش بودجهمان داريم. در حال حاضر ما با سازمانها و بخش هاي متعددي كه در اين زمينه فعال هستند، مذاكراتي داشتهايم تا در سال آينده بودجهي 430 ميليارد توماني سازمان صنايع كوچك را به دو هزار ميليارد تومان برسانيم.
وي با تاكيد بر اينكه اين بودجه براي اتمام پروژههاي نيمهتمام و به ظرفيترساندن كارخانههاي نيمهتمام و فعالسازي واحدهاي راكد مورد نياز است، خاطر نشان كرد: براساس قوانين جديد، استانداران سراسر كشور مجاز شدهاند كه به جاي سه درصد، تا پنج درصد از بودجهي خود را صرف امور عمراني استانها كنند كه اين رقم اگرچه ممكن است رقم چنداني به نظر نيايد، اما براي ما بسيار موثر است.
او همچنين به ماليات بر ارزش افزوده شهركهاي صنعتي اشاره كرد و گفت: پيش از اين دو درصد از اين ماليات به شهرداري داده ميشد، اما از آنجا كه امور مربوط به واحدهاي صنعتي به واسطهي هيات امناي اين شهركها دنبال ميشود، قرار بر اين است كه اين دو درصد به سازمان صنايع كوچك يا هيات امناي شهركها اختصاص پيدا كند.
** واگذاري مديريت شهرك ها به بخش خصوصي
مولايي در بخش ديگري از صحبتهايش به واگذاري شهركهاي صنعتي به بخش خصوصي اشاره كرد و افزود: در تلاش هستيم با تدوين اساسنامه چگونگي اداره شهركهاي صنعتي، اداره شهركها را به طور مستقيم به بخش خصوصي واگذار كنيم.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين به برنامههايي جهت توسعه و تكميل شهركها و نواحي صنعتي اشاره كرد و توجه به حمايت و پشتيباني از صنايع كوچك را به عنوان مهمترين ماموريت سازمان متبوع خود برشمرد.
مولايي همچنين عنوان كرد: پيش از اين خدمات سازمان صنايع كوچك تنها تا در ورودي شهركها بود، اما قرار بر اين است كه از اين پس اين خدمات تا در واحدهاي توليدي گسترش يابد.
وي همچنين از بستههاي حمايتي و تشويقي صنايع و تاكيد وزير بر اعطاي اين بستهها ياد كرد و گفت: با توجه به اين بستهها به نظر ميآيد كه در سال 1391 استقبال واحدهاي صنعتي براي حضور در شهركهاي صنعتي به مراتب بيش از سابق شود.
** آمار واحدهايي كه پس از هدفمندي يارانه ها تعطيل شدند
اما در ادامهي اين نشست، مدير عامل سازمان صنايع كوچك در پاسخ به اين سوال كه گفته ميشود بسياري از واحدهاي توليدي پس از هدفمندي يارانهها از گردونه خارج شدهاند، اظهار كرد: اينكه گفته ميشود واحدهاي صنعتي پس از اجراييشدن قانون هدفمندي يارانهها با آسيبهاي جدي مواجه شدهاند درست نيست و طبق آمارهاي موجود، پس از هدفمندي يارانهها حدود 120 واحد تعطيل شدهاند كه اكنون 40 واحد از ميان اين واحدها دوباره راهاندازي شده است، اما 87 واحد همچنان تعطيل است. البته 219 واحد هم در شرف تعطيلي هستند و 890 واحد با كاهش توليد مواجه شدهاند.
مولايي ادامه داد: با توجه به آماري كه ارائه شد، مشخص ميشود آمارهايي كه گاه اعلام ميكنند پس از هدفمندي يارانهها بيش از دو هزار واحد تعطيل شده است، صحت ندارند.
وي خاطر نشان كرد: البته بايد در نظر داشته باشيم كه هرگاه واحدي تعطيل ميشود، علت آن هدفمندي يارانهها نبوده و بحثهاي ديگري مانند سرمايه در گردش، اختلاف سهامداران، عدم آشنايي با فنون بازرگاني و اقتصاد روز و امثال آن ميتواند از دلايل تعطيلي واحدهاي توليدي باشد.
** اهليت نداشته باشيد، زمينتان را پس مي گيريم
مدير عامل سازمان صنايع كوچك در بخشي ديگري از اين صحبتها به دستورش براي بازپس گرفتن زمينهايي كه متوليان آنها عمليات ساخت واحد توليدي را پس از مدتها آغاز نكردهاند، خبر داد.
وي همچنين به ايجاد شهركهاي مرزي ايران و تركيه و ايران و عراق اشاره كرد و تلاش براي راهاندازي اين شهركها را از جمله اهداف سازمان صنايع كوچك برشمرد.
اما مولايي در پاسخ به سوال ديگري كه چرا پيش از اين مبارزه با زمينخواري در سازمان صنايع كوچك صورت نميگرفته است؟ توضيح داد: بحثي تحت عنوان زمينخواري در اين سازمان صورت نگرفته است، چرا كه قوانين ما چنان محكم است كه به هيچ عنوان نميتوان از آن فرار كرد. اكنون هم ما ميگوييم برخي واحدها زمين را تحويل گرفتهاند تا با ساختوساز آن به فعاليت بپردازند، اما با گذشت مدتي عمليات ساختوساز را آغاز نكردهاند و به نظر ميرسد كه اهليت در اختيار گرفتن زمين را ندارند. در اين زمينه هر مدير سياستهاي خاص خود را دارد و من فكر ميكنم بايد هر چه سريعتر اين زمينها پس گرفته شود.
**اگر بهره وام واحدي بالاست، از ما وام نگرفته است
اما مدير عامل سازمان صنايع كوچك در پاسخ به مطلب ايسنا مبني بر اينكه بسياري از توليدكنندگان از بهره بالاي وامهايي كه از طريق سازمان صنايع و يا بانكها دراختيار آنها قرار داده ميشود، گله دارند و اين وامها را از دلايل ورشكستگي خود ميدانند، توضيح داد: آنهايي كه از بهرههاي بالا گله دارند، احتمالا از ما وام نگرفتهاند، چرا كه وامهايي كه از طريق سازمان صنايع كوچك اهداء ميشود، با بهرهي بسيار پايين 12 درصد واگذار ميشوند و اگر كسي اهليت داشته باشند و بتواند پروژه خود را در موعد مقرر تكميل كرده و به بهرهبرداري برساند، حدود 30 درصد از سود صاحب سرمايه به او بازگردانده ميشود. به همين دليل ما با بالابودن بهرهي وامهايمان مخالفيم.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]