محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826665229
10سال با موبايل ايراني !
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: 10سال با موبايل ايراني !
نويسنده : آرش كريم بيگي
ناشر : ICTna.ir و روزنامه هوطن سلام
درست 10 سال پيش بود كه براي اولين بار در خيابانهاي شهر مردماني را ديديم كه گوشي هاي زمخت و بزرگ نوكيا 1611 ، نوكيا 2110 ويا صاايران 620 را با فخر فروشي از دست و كمرشان آويزان كرده بودند يا با زاويه خاصي آن را به گوش خود چسبانده و مشغول فرياد كشيدن بودند !
ارائه تلفن همراه در مردادماه 1373 با نصب و راه اندازي 176 سلول فرستند و گيرنده در قالب 24 ايستگاه BTS براي تنها 9 هزار و 200 شهروند تهراني و مبتني بر فنآوري نسل دوم شبكه هاي سلولي و در فركانس 900مگاهرتزي و درست با 10 سال تاخير از كشورهاي ديگر آغاز شد.
پيش از آن تنها وسيله ارتباطي پرتابلي كه شركت مخابرات ايران به متقاضيان ارائه ميداد چمدان بزرگي بود به نام "اينمارست" كه قابليت برقراري تماس ماهواره اي را برقرار ميساخت !
قيمت نجومي
در ابتدا مديران و مشاوران سيد محمد غرضي (وزير وقت پست و تلگراف و تلفن) هرگز فكر نميكردند سيم كارت 500هزارتوماني اي كه با يك گوشي 180 هزارتوماني اجباري به متقاضيان تحويل ميدهند در بازار آزاد به 2ميليون و چهارصدهزار تومان برسد! اين قيمت نجومي نشان از بازار پر استعداد و نوپايي داد كه حالا ما ديگر آن را به نام "بازار موبايل" ميشناسيم،بازاري كه حالا ديگر مثل باقي بازارهاي سنتي ايران براي خود "آداب و رسوم" و "فرهنگ" و حتي "مافيا"ي خود را دارد.
ماهم موبايل ميخواهيم!
شبكه تلفن همراه ايران در ابتدا براي 9200 مشترك و آن هم فقط براي تهران طراحي شده بود اما درست سه سال بعد يعني در دهه فجر 1376 چيزي در حدود دويست هزار نفر براي ثبت نام موبايل با حواله واريز 500هزار توماني دردست جلوي دفاتر منتخب پست صف بستند. هنوز هم مخابرات به اجبار يك گوشي 180 تا 240 هزار توماني صاايران را به مشتركين تحميل ميكرد اما كم كم پشت ويترين مغازه هاي جمهوري چند مدل گوشي زمخت ديگر هم چيده ميشد.
در جدول زير به تفكيك سال روند افزايش تعداد مشتركان تلفن همراه كشور را مشاهده ميكنيد:
سال
تعداد مشتركين
1373
9200
1374
15907
1375
59967
1376
238942
1377
389974
1378
490478
1379
962597
1380
2087353
1381
2279143
1382
3449876
1383
4310000
مشاهده ميكنيد كه در طول 10 سال تعداد مشتركين از 9هزار و 200 نفر به 4 ميليون و 310هزار نفر افزايش يافته يعني تعداد مشتركين 468 برابر شده !
روند افزايش متقاضيان ثبت نام تلفن همراه هر سال زياد و زيادتر ميشد تا آنكه در آخرين نوبت ثبت نام به اوج خود رسيد:ثبت 5 ميليون و ششصدهزار تقاضا رقم نجومي 2576000000000توماني را نصيب شركت مخابرات ايران كرد و به گفته همتي مديرعامل شركت ارتباطات سيار مخابرات آنها را مجبور به شروع يك نهضت و بسيج در شركت مخابرات ايران كرد نهضتي كه نتيجه اش تا به اينجا افزايش اختلالات و تحويل قطره اي سيم كارتهاي جديد بود.
گسترش شهرهاي تحت پوشش
بعد از تهران در پاييز 1374 شهرهاي مشهد، اهواز، تبريز، اصفهان و شيراز زير پوشش شبكه تلفن سيار رفتند و سال بعد نيز 28 شهر ديگر به شهرهاي تحت پوشش اضافه شدند در جدول زير روند توسعه پوشش تلفن همراه در شهرهاي كشور به تفكيك سال مشاهده ميشود:
سال
تعداد شهرهاي تحت پوشش
1373
فقط تهران
1374
6
1375
34
1376
63
1377
116
1378
217
1379
337
1380
493
1381
594
1382
708
1383
اعلام نشده
برقراري تماس يك معجزه است!
شايد اگر از يك كارشناس تلفن همراه اروپايي در مورد اختلالات و معضلات شبكه تلفن همراه كشورش سوال كنيد بعد از كلي فكر كردن و با كلي اغراق چيزهاي در مورد سرويس هاي ارزش افزوده و سرعت كم اينترنت موبايلش (كه بازهم چندبرابر سرعت و كيفيت سرويس اينترنت در كشور ماست) بگويد اما بايد بگويم كه بعد از گذشت ده سال طرح و توسعه هنوز هم برقراري يك مكالمه بي دردسر با موبايل يك ميليون تومانيمان بنوعي يك سرويس ارزش افزوده و معجزه محسوب ميشود !!!
هنوز هم و بعد از گذشت ده سال اختلالات ناشي از كمبود BTS و ترافيك شبكه،نقاط كور و خارج از سرويس و طراحي غيرمهندسي شبكه در كلانشهر ها و خصوصا تهران كار و زندگي و اعصاب ميليونها مشتركش را مختل كرده است.
مشتركين حالا بعد از 10 سال به اين سرويس پراختلال عادت كرده اند اما هر از گاهي و با اوج گرفتن اختلالات زخم كهنه موبايل ايراني زبان باز ميكند: روزي برقراري يك مكالمه عادي براي ساعت ها غير ممكن ميشود و روزي ديگر ارسال كوته پيام مختل ميشود و روز بعدش اختلال در سيستم بيلينگ مخابرات هزاران مشترك عصبي را با صورتحساب هاي اشتباه به دفاتر امور مشتركين ميكشاند !
موبايل ايراني سال 83 ديگر مثل دهه 70 پزبايلي براي فخر فروشي نيست گذشت آن زمان كه نمايندگان مجلس پنجم بر اساس طرحى تلفن همراه را يك وسيله تجملى دانسته و مديران دولتى را از خريد آن منع كردند حالا ديگر ابزاري است حياتي براي زندگي ميليونها ايراني كه يا مستقيما مشتركش هستند يا از طريق خريد و فروش خط و گوشي هاي مدرنش زندگي خود و خانواده خود را ميگذرانند اما ظاهرا مديران مخابرات در وادي ديگري سير ميكنند! هر وقت خبرنگاري از سيداحمد معتمدي (وزير فعلي ارتباطات و فناوري اطلاعات كه حالا ديگر كم كم بايد به فكر جمع كردن ميزكارش باشد در مورد وضعيت نابهنجار تلفن همراه ميپرسد با لبخند هميشگي اش اختلالات را سطحي و گذرا توصيف ميكند و ميگويد من كه هروقت از دفتر كارم باري آزمون با موبايلم تماس گرفته ام در اولين تلاش تماس برقرار شده ، حتي يك بار به خبرنگاري گفت تا بحال پيام "مشترك مورد نظر در دسترس نميباشد" يا "برقراري ارتباط مقدور نيست" را نشنيده است!!!
سرويس هاي ويژه
تا دو سال پيش تنها سرويس هاي ويژه اي كه به مشتركين عرضه ميشد سرويس نمايشگر شماره تماس گيرنده، اتصال تلفن همراه به نمابر و ديتا، انتقال مكالمه، انتظار مكالمه و محدوديت مكالمه بود كه از دو سال پيش سرويس هاي ويژه انتظار مكالمه و انتقال مكالمه كه باعث افزايش مكالمات موفق و طبيعتا بيشترشدن سطح درآمد مخابرات ميشد رايگان شدند و از سرويس نمايشگر شماره تماس گيرنده هم كه باز به نوعي باعث افزايش حجم تماسها ميشد براي عموم مشتركان بصورت پيش فرض فعال شد (البته در ابتدا اعلام شد كه آبونمان اين سرويس دوره اي 500تومان خواهد بود كه از اولين صورتحساب به بعد مشخص شد اين رقم در مجموع صورتحساب 1000تومان احتساب شده) ولي نخستين سرويس ارزش افزوده اي كه با استقبال مشتركين روبروشد سرويس ارسال و دريافت پيامهاي كوتا يا SMS بود كه از نوروز سال گذشته به عموم ارائه شد و تا كنون يك و نيم ميليون مشترك دارد كه البته چند ماهي است ظرفيتش تمام شده و مشترك جديد نمي پذيرد!
چند ماهي هم هست كه سرويس صندوق پستي صوتي يا VMS مبتني بر بستر SMS به مشتركان عرضه شده كه با استقبال چنداني مواجه نشده است. چند گروه تحقيقاتي و شركت خصوصي هم فعاليت هاي را در زمينه سرويس هاي ارزش افزوده تلفن همراه انجام داده اند كه به سبب عدم همكاري مخابرات و بستر ضعيف GSM نسل دوم نتيجه چنداني نداشته اند.
مشاور خارجي
بگفته تمامي مديران و كارشناسان مخابراتي طراحي اوليه شبكه تلفن همراه و زيرساخت آن از ابتدا اشتباه بوده ولي مديران ارتباطات سيار كشور بر روي اين بستر ناقص الخلقه اقدام به طراحي و توسعه شبكه كردند،در سال 81 وزارت پست و تلگراف و تلفن كه در حال تغيير نام به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بود براي شبكه تلفن همراه كشور اقدام به استخدام شركت ايركام انگلستان بعنوان مشاور خارجي كرد تا با بررسي و تحليل وضعيت موجود پيشنهادات خود را براي اصلاح زيرساخت و اجراي طرح توسعه و آموزش پرسنل انجام دهد. از نتيجه مشاوره هاي اين شركت انگليسي اطلاعات روشني منتشر نشده است.
داستان مناقصه موبايل هاي اعتباري
شركت مخابرات ايران تيرماه سال 81 در اعلاميه اي خبر از برگزاري مناقصه براي عقد قرار T.O.B (ساخت، راه اندازي و واگذاري) داد. اين منطقه براي اجراي پروژه تلفن همراه اعتباري با ظرفيت 2 ميليون مشترك (قابل توسعه به 6 ميليون مشترك ولي بدون حق افزايش بيش از 2 ميليون) برگزار مي شد. مخابرات از شركت كنندگان خواست با يك اپراتور GSM از اروپا، يك شركت مشاور باتجربه و سرمايه گذاري با قدرت مالي چنين پروژه عظيمي را معرفي كنند. از 27 كنسرسيومي كه در دوره اول پيشنهادهاي خود را تسليم مخابرات كردند 8 كنسرسيوم براي ادامه شركت در مناقصه انتخاب شدند. پيشنهادها در سه پاكت ارائه شد. پاكت اول حاوي ضمانت نامه شركت در مناقصه به ارزش تقريبي 1/87 ميليون دلار و مدارك مويد صلاحيت شركاي كنسرسيوم بود. پيشنهادات فني و طرح اجرايي، بازاريابي و فروش پروژه در پاكت دوم قرار داشت. پاكت سوم هم حاوي پيشنهاد مالي و سهم شركت مخابرات از درآمد ناخالص پروژه بود. شركت فناوران امواج به دليل تاخير در ارائه مدارك در موعد مقرر در همان ابتدا حذف گرديد. فعل و انفعالات تيرماه 81 تا فروردين 82 نشان داد كه پاكت آخر حرف اصلي را خواهد زد. چه اينكه بهرامپور در نظر داشت كه بر اساس آن در يك حركت با گزينش يكي از اين 7 كنسرسيوم هم سهم دولت را بالا جلوه دهد و از كار خود در برابر نهادهاي نظارتي دفاع كند و هم ارزش عملكرد خود را براي ديگران نمايان سازد. روند آتي مناقصه از همان ابتدا روشن بود. چرا كه شركت مجتمع صنعتي رفسنجان با سابقه مخابراتي تاسيس يك كارخانه كابل سازي، صاحب 40 درصد از سهام شركت گسترش ارتباط پويا است. همچنين اين شركت 39 درصد از سهام ايرافون را هم در اختيار دارد. يعني رقبايي با يك مالك وارد «مناقصه» شده اند. نكته جالب تر آنكه شركت ميليكوم كه به عنوان اپراتور از سوي ايرافون معرفي شده است سهامدار تله 2 سوئد يعني همان اپراتور مجتمع صنعتي رفسنجان است. در ادامه اين تقسيم كار هم مدير عامل ايرافون رئيس هيأت مديره شركت مجتمع صنعتي رفسنجان است. كسي از مديران مخابرات نپرسيد كه چگونه يك شركت اروپايي كه سهام شركت ديگري را هم در اختيار دارد به عنوان رقيب آن وارد رقابت مي شود؟
در نهايت بعد از كلي جنجال و ابهام و سوال روابط عمومي شركت مخابرات ايران نام كنسرسيوم مجتمع صنعتي رفسنجان و تله 2 سوئد و شركايشان را به عنوان برنده اعلام كرد. سهم 57 درصدي دولت مي تواند توجيه خوبي براي اين تصميم باشد. اما پرسش ها تحقق اين رقم و حتي حضور شركت هايي كه نام آنها از سوي مجتمع صنعتي رفسنجان به عنوان عضو كنسرسيوم برده شده را با ابهام مواجه مي سازد. عدم شفافيت از سوي شركت مخابرات ايران بعد از ارزشيابي پيشنهاد فني از يكسو و تكذيب حضور شركت Tele2 در كنسرسيوم توسط مديرتوسعه تجاري شركت Tele2 باعث افزايش ابهامات اين پروژه مي شود.
شركت تعاوني پسته كاران رفسنجان بعنوان مجري پروژه سيم كارتهاي اعتباري شناخته شد اما اين درحالي است كه بر اساس كليات توافقات انجام شده مجتمع صنعتي رفسنجان مي بايست تا سه روز پيش يك ميليون خط در تهران و 28 مركز استاني داير كرده باشد كه البته وعده توزيع اوليه 50 هزار سيم كارت اعتباري در تهران را داده بود كه هيچكدام تا اين لحظه عملي نشده اند.
در اين مورد و همچنين وضعيت اپراتور دوم تلفن همراه كه به ترك سل واگذار شده است در گزارش هاي بعدي صحبت خواهد شد.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
360 1
نام:
پست الكترونيك:
وبسايت:
نظر شما:
پيش نمايش ارسال
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[مشاهده در: www.peonews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]
-
گوناگون
پربازدیدترینها