واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: اولين شبكه پادكستينگ فارسي راه اندازي شد
ICTna.ir - هدف اين شبكه ارائه خدمات، آموزش ها، ابزار و محتواي فارسي بر اساس فناوري مبتني بر انتقال صوت در اينترنت به ايرانيان و فارسي زبان ها است.
در ابتدا، اين شبكه با تهيه چند مقاله از يكي از وب سايت هاي تخصصي تجارت الكترونيك كه توسط محمود بشاش مديريت مي شود، با اين هدف كه افراد نابينا و كم بينا نيز بتوانند از محتواي فارسي ايجاد شده در اين وب سايت استفاده كنند، بوجود آمد و در حال حاضر از معدود پادكست هاي فارسي موجود در شبكه اينترنت در همين وب سايت قابل دسترس هستند.
مزايا و موارد استفاده پادكستينگ بسيار گسترده است و مي تواند شامل موارد زير باشد:
1- ايستگاه هاي راديوي اينترنتي شخصي. با كمترين هزينه و توسط يك دستگاه رايانه شخصي مي توان ايستگاه راديوي شخصي ايجاد كرد و به علاقمندان، مطالب مفيد ارائه كرد.
2- آموزش الكترونيكي و غير حضوري. انواع آموزش هاي راه دور مثل آموزش زبان و ساير آموزش هائي كه نياز به توضيح شفاهي دارد.
3- كتاب خواني
4- شعر و شاعري. شاعر هاي جوان مي توانند به راحتي اشعار خود را با كمترين هزينه منتشر كنند.
5- پخش موسيقي
6- تبليغ خدمات و محصولات. معرفي محصولات و خدمات با جذابيت بسيار بالا كه به راحتي توسط تيم هاي بازاريابي و فروش شركت ها و سازمان ها، قابل تهيه و انتشار خواهند بود.
7- ارتباطات مردمي و روابط عمومي. بهترين راه معرفي خدمات سازمانهاي دولتي به مردم، حفظ ارتباط و اطلاع رساني مناسب به استفاده كنندگان خدمات شركت ها و سازمان هاي بزرگ و دولتي توسط اين روش با كيفيت و جذابيت بيشتري ارائه خواهد شد.
8- رپورتاژ و گزارش گري
9- تفريح و سرگرمي - جك و لطيفه، فال، مسابقه ...
10- موارد استفاده كودكان. انواع آموزش ها، قصه گوئي، تفريحي و غيره.
پادكستينگ چيست؟
پادكستينگ يك روش ارائه محتوا در اينترنت است كه بر مبناي فايل هاي صوتي كار مي كند. مانند ساير روش هاي ارائه اطلاعات به صورت فايل هاي صوتي مثل Radio Broadcasting و Online Audio/Video streaming كه بر اساس ارسال فايل هاي صوتي كار مي كنند، روش پاد كستينگ نيز اساسا شبيه همين روش ها است ولي چند تفاوت عمده و متمايز كننده دارد:
1- پاد كستينگ بر خلاف ساير روشهاي ارائه محتواي صوتي كه به روش Push Technology كار مي كنند، بر اساس روش Pull Technology است. يعني، در اين روش، مصرف كننده بر اساس تقاضاي مشخص خود، به محتواي وب دسترسي دارد و مانند راديو، مطالب به او تحويل داده نمي شود بلكه او آنها را بر اساس نياز خود تحويل گرفته و مصرف مي كند.
2- در اين روش، مصرف كننده محتواي مورد نظر را توسط دستگاه هاي پخش غير از كامپيوتر استفاده مي كند و در زمان استفاده، نيازي به دسترسي به كامپيوتر نيست. معمولا دستگاه هاي استفاده از پادكست ها بسيار كوچك و قابل حمل است و كاربر در هر زمان و مكاني قادر به استفاده از محتواي صوتي خواهد بود. بنا براين، شرايط گوش دادن به پادكست ها مي تواند بسيار راحت باشد، مثل زمان كوه پيمائي، رانندگي، استراحت و غيره كه مي تواند تاثير بهتري بر شنونده نيز داشته باشد.
3- محتوا پس از دريافت از اينترنت، بدون نياز به ارتباط با اينترنت، قابل استفاده خواهد بود در حالي كه در ساير روشها، نياز به ارتباط اينترنتي براي استفاده از محتوا وجود دارد.
4- در اين روش، امكان شنيدن هر بخش از محتوا، جلو و عقب بردن آن، شنيدن محدوده خاص از محتوا و ساير كنترل ها از طرف كاربر ممكن است. كاربر به هر تعداد بار كه بخواهد مي تواند محتوا را گوش دهد در حالي كه در راديو اينترنتي، چنين امكاني به خودي خود وجود ندارد.
5- در اين روش، نيازي به مراجعه به وب سايت هاي مختلف براي دسترسي به انواع محتويات نيست و با تنظيم نرم افزار مخصوص اين كار، كپي محتوا به دستگاه پخش آن بطور اتوماتيك انجام شده و كاربر هميشه آخرين و جديد ترين اطلاعات را در دستگاه پخش محتواي صوتي خود خواهد داشت.
در حال حاضر وب سايت تخصصي www.podcast.ir به ارائه خدمات و آموزش در اين زمينه پرداخته و در اين وب سايت دسترسي به انواع اطلاعات در مورد اين فناوري فراهم گرديده است. همچنين محل مناسبي براي بحث و گفت و گو در اين مورد در وب سايت تخصصي www.podcastingtalk.ir كه در حال راه اندازي است، وجود دارد و علاقمندان مي توانند نظرات خود را با ديگران به اشتراك گذاشته و جواب بسياري از سوال هاي خود را بيابند. البته هر دو وب سايت بسيار جوان هستند و محتواي آنها در حال تكميل است.
همان گونه كه وبلاگ نويسي بصورت يك موج محرك و انقلابي در اطلاع رساني و توليد محتوا در اينترنت بود و هم اكنون درصد بالائي از محتواي فارسي موجود در اينترنت نيز در وبلاگ ها قرار دارد، فناوري پادكستينگ نيز موج جديد دنياي اطلاع رساني اينترنتي خواهد بود و دير يا زود همه درگير آن خواهند شد.
با توجه به تازه بودن اين فناوري، نياز بسيار زيادي براي فعال شدن متخصصين ايراني در جهت توليد محتواي فارسي با ساختار پادكست وجود دارد و اميدواريم اين اولين گام بتواند تاثير مثبتي در اين زمينه بگذارد و علاقمندان بيشتري جذب اين موضوع شوند و شاهد افزايش ابزار و وب سايت هاي ارائه كننده خدمات و اطلاعات در اين زمينه باشيم.
علاقمندان مي توانند سوالات و نظرات خود را به آدرس [email protected] ارسال كنند.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]