واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايلام سرزمين ناشناختههاي گردشگري
ايلام ـ خبرنگار اطلاعات: بيابانگردي، طبيعت درماني، غارنوردي، كوهنوردي، كوهپيمايي، ورزشهاي آبي و طبيعتگردي از بخشهاي اكوتوريسم است كه سبب ميشود اين صنعت رو به رشد داراي نشاط ويژه خود باشد.
مدير روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: ايلام، سرزمين ناشناختههاي گردشگري واقع در غرب ايران و جاي گرفته در دل زاگرس با وسعت 20 هزار و 150 كيلومتر مربع، 2/1 درصد از مساحت كشور را در بر دارد. وي افزود: اين استان با داشتن تنوع زيستي، اقليمي و جاذبههاي طبيعي متاسفانه در ردههاي آخر صنعت اكوتوريسم ايران قرار دارد.
محمدنورالهي گفت: استان ايلام از مجموعههاي مختلف براي بهرهوري در صنعت اكوتوريسم همچون چشمههاي آبگرم، رودخانهها، غارها، طبيعت بكر، كوهها و كوهپايهها و دشتهاي هموار برخوردار است و از نظر شرايط اقليمي جزو مناطق گرمسير كشور به شمار ميآيد.
به گفته وي در استان ايلام به علت وجود ارتفاعات و اختلافات درجه حرارت و بارندگي ميتوان مناطق سهگانه سردسيري، گرمسيري و معتدل را به خوبي مشاهده كرد.
او افزود: رشته كوههاي مرتفع و موازي كبير كوه به طول 160 كيلومتر از شمال غرب تا جنوب شرق استان را در بر گرفته است و قسمتي از مناطق غربي و شمال غرب ايلام را از قسمتهاي ديگر مجزا ميكند.مدير روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: در نواحي جنوبي استان كه در دامنههاي غربي زاگرس واقع شدهاند و ناحيه مرزي استان را تشكيل ميدهند، دشتهاي همواري وجود دارد كه مهمترين آنها شامل مهران، محسنآباد، صالحآباد، دهلران، موسيان و دشتعباس است.
نورالهي گفت: در استان ايلام 15 رودخانه دائمي جريان دارد كه عمدهترين آنها رودخانههاي سيمره، كنگير، گدار خوش، كنجانچم، چنگوله، ميمه، دويرج و چرداول است.
به گفته وي غناي استان ايلام در جاذبههاي طبيعي بكر و ناشناخته زيادي مانند تالابهاي سياهگاو آبدانان است كه به وسعت سه هكتار در فاصله 24 كيلومتري بخش سراب باغ قرار گرفتهاند و دو درياچه بيضي شكل كه توسط رودخانه سياهگاو از هم جدا ميشوند را به وجود آورده است.
او افزود: در محدوده تالابها اكوسيستم متنوعي از حيات وحش را ميتوان مشاهده كرد كه آبزيان وابسته به تالاب نوعي پيوند و همبستگي اكولوژيكي ميان درياچه و نواحي اطراف آن را برقرار ميسازد، اين موضوع از نظر فرايندهاي زيستمحيطي اهميت فراواني دارد.
مدير روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: با توجه به شرايط محيطي اطراف تالابها و وجود منابع غذايي فراوان و پذيرش پرندگان مهاجر آبچر و كنار آبچر و همچنين قابليت زيستگاهي بالاي آن از نظر زيستمحيطي ميتواند به عنوان يك اكوسيستم ويژه تلقي شود.
وي يادآور شد: اين نمونهها نشان ميدهد استان ايلام داراي پتانسيلهاي مختلف طبيعي براي به كارگيري صنعت اكوتوريسم است. صنعتي كه به هتل چهار ستاره و چند ستاره، به اتوبوسها و ماشينهاي لوكس و مدل بالاي توريستي، به فرودگاههاي عريض و طويل، به رستورانهاي مدرن و به دهها امكانات ديگر نياز ندارد.
وي گفت: شايد بتوان گفت اصليترين مانع در توسعه صنعت اكوتوريسم و اشتياق بخش خصوصي در استان ايلام همين موضوع باشد.نورالهي افزود: با برنامهريزي مدون، آموزش، فرهنگسازي و شناختي كه از عشق و دوستي ايلاميان به طبيعت وجود دارد ميتوان افقي روشن در صنعت اكوتوريسم استان ايلام را شاهد بود.
مدير روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ايلام گفت: راهاندازي تورهاي طبيعت درماني در چشمههاي آبگرم مهران و دهلران، تورهاي كوهنوردي در كوههاي كبيركوه، مانشت و دالاهو، تورهاي آبي در سدهاي استان و رودخانههاي كنجانچم و سيمره، تورهاي غارنوردي در غارهاي زينهگان، كان گنبد، خفاش و برهزرد ميتواند از برنامهها و تورهاي متنوع طبيعتگردي در استان به شمار رود.
وي يادآور شد: خوشبختانه ايلام داراي طبيعتگردهاي بومي فراواني است كه با آموزش استاندارد ميتوان آنان را به راهنمايان مجرب تبديل كرد و با تهيه نقشههاي طبيعتگردي و شناخت مكانهاي مستعد در اين زمينه و تبليغات و اطلاعرساني برنامهريزي شده، اكوتوريسم را در استان ايلام رونق بخشيد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]