واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تهران، ميزبان اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي اسلامي/ وزيربهداشت عنوان كرد: افت شديدشاخصهاي بهداشتي درعراق وافغانستان ٨٠درصدباربيماريها بردوش كشورهاي فقيراست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
وزير بهداشت با اشاره به وجود ناهمگوني بين كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي به لحاظ شاخصهاي بهداشتي - درماني گفت: به دنبال اشغال كشور همسايه - عراق - شاهد افت چشمگير شاخصهاي بهداشتي اعم از ميزان مرگ و مير مادران باردار و كودكان زير پنج سال بودهايم.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در آستانه برگزاري دومين اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در نشست خبري ضمن تبيين اهداف برگزاري اين اجلاس اظهار كرد: طي شش سال گذشته در آن كشور يك ميليون كودك و زن به علت افت شاخصهاي بهداشتي جان خود را از دست دادهاند.
وي با بيان اينكه، كشور افغانستان نيز با يكهزار و 900 مورد مرگ مادر باردار در يكصد هزار زايمان بيشترين آمار مرگ و مير مادران باردار را دارد، گفت: در ايران اين شاخص 7/24 به ازاي يكصد هزار زايمان است از اين رو براي بهبود اين شاخصها نيازمند همفكري و كمك كارشناسانه بيشتر هستيم.
وزير بهداشت با بيان اين كه آخرين رتبه بندي سازمان جهاني بهداشت در خصوص شاخصهاي سلامتي مربوط به 9 سال پيش (سال 2000 ميلادي) بوده است، افزود: اين رتبه بندي از ناهمگوني برخوردار بود و ايران هم اكنون با بيش از 95 درصد پوشش واكسيناسيون و بيش از 95 درصد ميزان دسترسي مردم به خدمات بهداشتي از كشورهاي مطرح در مباحث بهداشتي به شمار ميرود.
دكتر لنكراني با اشاره به اجراي موفق برنامه كنترل و حذف بيماريهايي چون مالاريا، فلج اطفال و سرخك ادامه داد: اخيرا نيز در خصوص بيماريهاي غير واگيردار وارد مرحله غربالگري ديابت در كشور شديم و بحث بهداشت روان نيز در شبكه ادغام شد.
وي با بيان اينكه مدل حاكم در كشور به عنوان مدلي فراگير و با بحث عدالت در سلامت مورد توجه كشورها است، افزود: از اين رو و با توجه به تجارب خوب ايران در اين زمينه كميته راهبردي براي دومين اجلاس به جمهوري اسلامي ايران سپرده شد.
وزير بهداشت با اشاره به ناهمگوني كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در ادامه توضيح داد: برخي كشورها با درآمد و ميزان سرانه بسيار كم و برخي با درآمد ميزان سرانه بسيار زياد هستند. برخي نيز دچار بحران مالي شديد و برخي هم بالعكس. بنابراين در اين حجم ناهمگون بايد اولويتها را در كشورها در نظر داشت.
دكتر لنكراني در خصوص وضعيت بيماريهاي واگيردار در اين كشورها گفت: افغانستان، پاكستان، نيجريه و هندوستان از جمله كشورهايي با موارد بروز فلج اطفال هستند كه از اين ميان دو كشور در مجاورت ايران قرار دادند.
وزير بهداشت با اشاره به كنترلهاي داخلي مرزي در ادامه بر حذف و ريشه كني فلج اطفال در پاكستان و افغانستان با كمك كشورهاي كنفرانس اسلامي تاكيد كرد و افزود: برخي كشورهاي اسلامي واقع در قاره آفريقا در آستانه اپيدمي ايدز قرار دارند اين در حالي است كه اسلامي بودن، بحران ايدز را در اين كشورها محدودتر كرده است.
دكتر لنكراني با اشاره به وجود قابليت ريشه كني برخي از بيماريها نظير مالاريا در اين كشورها، افزود: در زمينه بيماريهاي غير واگير جهان با اپيدمي چاقي، ديابت قندي، پرفشاري خون و بيماريهاي قلب و عروق روبه روست و برخلاف تصور اوليه به اين كه اين بيماريها در انحصار كشورهاي غني و ثروتمند است 80 درصد بار بيماريهاي غير واگير مربوط به كشورهاي فقير با درآمد متوسط رو به پايين است.
وي، دريافت غذاي پركالري با ارزش غذايي كم، كاهش تحرك بدني و مصرف دخانيات را از عوامل بروز چاقي و بيماريهاي غير واگير برشمرد و افزود: هم اكنون بحران و خطر بروز بيماريهاي غير واگير در دنيا رو به افزايش است و از منظر كشورهاي پردرآمد و با درآمد كمتر بررسي ميشود.
وزير بهداشت، آمادگي در برابر بالايا و حوادث را از اهداف برگزاري اين اجلاس عنوان كرد و افزود: نابرابري در سلامت هم در همه كشورهاي دنيا حتي در پايتخت كشورهاي اروپايي وجود دارد؛ به نحوي كه طي سفري به كشور اروپايي مطرح شد با هر متر فاصله از منطقه مرفه نشين پايتخت اين كشور ميزان اميد به زندگي و طول عمر يك سال كاهش مييابد. اين در حالي بود كه 15 دقيقه پياده روي 15 سال به اميد به زندگي ميافزايد.
دكتر لنكراني با بيان اينكه بحث كاهش مرگ و مير مادران باردار طي سه سال گذشته از موضوعات مهم مورد بررسي در برخي استانها از جمله سيستان و بلوچستان بوده است، افزود: در سالهاي پيشين متوسط نرخ رشد در اين استان 8/2 و در كشور 3/1 بود اما با راه اندازي واحدهاي تسهيلات زايماني در استان و افزايش آن از 19 به 52 واحد تسهيلات زايماني در فاصله سالهاي 84 تاكنون و نيز استقرار ماماهاي تحصيل كرده و در مناطقي نيز بهورز ماما شاهد كاهش 40 درصدي مرگ مادران شديم كه حاكي از ايجاد عدالت در شاخصهاي بهداشتي است.
وي، اجراي برنامه مراقبتهاي ادغام يافته، افزايش تعداد تختهاي مراقبت ويژه نوزادان را در كاهش ميزان مرگ و مير نوزادان (زير يكماه) را موثر برشمرد و افزود: تعداد تختهاي مراقبت ويژه طي اين سالها به بيش از دو برابر افزايش يافت.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت با بيان اينكه ميانگين شاخصها گوياي تفاوتها در بخشها و استانها نخواهد بود، گفت: هم اكنون ميانگين مرگ و مير نوزادان سيستان و بلوچستاني به ميانگين كشوري نزديك شده است.
دكتر لنكراني با بيان اين كه ايران تا مدتها براي درمان بيماران قلبي نيازمند جراحي ناگزير به اعزام آنان به ساير كشورها بود، افزود: هم اكنون جراحيهاي مختلف قلب در كشور انجام ميشود و نزديك به يكصد مركز تشخيص آنژيوگرافي و 40 و اندي مركز جراحي قلب در كشور راه اندازي شده است و در پنج استان فاقد مركز جراحي قلب اين مراكز افتتاح شده است. به نحوي كه ميزان مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلب و عروق در خرم آباد كاهش يافته و در استان زنجان نيز شاهد راه اندازي اين مراكز هستيم.
وي از مباحث مهم مطرح در بهداشت خانواده را بهداشت باروري برشمرد و افزود: در رعايت سلامت خانواده به اصولي از قبيل پيشگيري از بارداري زير سن 18 سال و بالاي 35 سال، حفظ فاصله بارداري سه تا پنج ساله، جلوگيري از تولد نوزاد ناخواسته توجه ميشود.
وزير بهداشت افزود: طي سه سال گذشته در بيشتر مناطق روستايي با حضور تيم پزشك خانواده و با استفاده از حضور روحانيون محل اعم از اهل شيعه و سني در ترويج فرهنگ سلامت و بهداشت باروري موفق بوديم.
دكتر لنكراني در توضيح بهبود وضعيت اعتبارات بخش سلامت از 9 سال پيش تاكنون گفت: ميزان سرانه بهداشت و درمان از درآمد ناخالص ملي (GDP) در سال 2000 ميلادي 4 درصد و هم اكنون 2/7 درصد است كه بخش اعظمي از آن طي سه سال گذشته (از 2/5 به 2/7) بوده است.
وي با بيان اينكه براي سرانه بهداشت و درمان سال آينده نيز بايد در انتظار مصوبه نهايي مجلس بود، گفت: كميسيون تلفيق مجلس نيز علاوه بر200 ميليارد اعتباري كه دولت براي بخش بيمهاي كشور منظور كرده است يكهزار ميليارد تومان نيز اضافه كرده است.
وزير بهداشت درباره توريسم درماني نيز توضيح داد: از ساليان گذشته بحث تقويت توريسم درماني در رشتههايي نظير چشم، زنان و قلب در برنامه كاري ما قرار داشت كه براي بيماران در حوزه جغرافيايي و خارج از آن داراي جاذبه هستيم.
لنكراني افزود: در سال جاري با همكاري نهادهاي عمومي و مناطق آزاد بحث شهرهاي سلامت و تاسيس آن را مطرح كرديم. موافقت اصولي با سه مورد آن گرفته شده و مطالعه بر روي پنج مورد آن در حال انجام است.
وي با اشاره به برگزاري اولين اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در كوالالامپور (مالزي) و تصويب 10 قطعنامه گفت: برنامه خوداتكايي توليد واكسيناسيون، برنامه جهاني ريشه كني فلج اطفال، مبارزه با مالاريا در حوزه سازمان كنفرانس اسلامي، كنترل دخانيات و بهداشت زنان و كودكان از مفاد اين قطعنامه بوده است كه در اين اجلاس ضمن پيگيري مصوبات نخستين اجلاس مباحث كاربردي و راهبردي نيز از جمله عدالت در سلامت امت اسلامي پيگيري ميشود.
به گزارش ايسنا، وزير بهداشت پيشگيري از بيماريهاي واگيردار و آمادگي در برابر حوادث و بالاي از ديگر مباحث قابل پيگيري برشمرد و افزود: در كنار اين اجلاس نمايشگاهي از دستاوردها در عرصه دارو و تجهيزات پزشكي برگزار ميشود و نهادهاي وابسته به سازمان كنفرانس اسلامي از جمله ISESCO، COMSTEC ، SESRIC.IDB نهادهاي وابسته به سازمان جهاني بهداشت از جمله دفتر سازمان بهداشت جهاني در تهران، صندوق جهاني مبارزه با ايدز، سل و مالاريا، يونيسف UNFPA، ICRC و UNRAWA برخوردار است.
به گفته وي، 20 وزير بهداشت و بيش از 30 هيات در اين كنفرانس حضور دارند و اين اجلاس با استقبال 30 درصدي همراه است.
گفتني است، دومين اجلاس وزراي بهداشت كشورهاي اسلامي در سطح وسيعي از 11 اسفند ماه در تهران آغاز به كار ميكند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 366]