واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس پارك علم و فناوري استان قزوين:صنايع قزوين براي ارتقاي سطح كيفي توليدات نيازمند پژوهش هستند
خبرگزاري فارس: رئيس پارك علم و فناوري قزوين گفت: صنايع استان براي ارتقاي سطح كيفي توليدات نيازمند پژوهش هستند و اين امر با حضور نخبگان در پارك علم و فناوري قابل تحقق است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، علي فضلوي شنبه شب در صدمين جلسه شوراي شهر قزوين كه در سالن جلسات اين شورا برگزار شد، از كمك 15 ميليون دلاري بانك توسعه اسلامي براي احداث پارك علم و فناوري دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) قزوين طي سال آينده خبر داد و اظهار داشت: مجوز پارك علم و فناوري دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) قزوين 17 تير ماه 1378 اخذ شد و در تاريخ 24 مرداد ماه سال جاري كلنگ آن به زمين زده شد.
وي افزود: زميني به مساحت 30 هكتار از اراضي 300 هكتاري دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره ) قزوين براي احداث پارك علم و فناوري استان قزوين اختصاص يافته است كه فاز نخست پارك علم و فناوري استان قزوين در مساحتي با بناي 4 هزار و 700متر مربع ساخته ميشود.
رئيس پارك علم و فناوري استان قزوين خاطرنشان كرد: احداث اين پارك نيازمند 150 ميليارد ريال سرمايهگذاري است كه 10 ميليارد ريال آن امسال اختصاص يافته و يك ميليارد ريال توسط استاندار و 760 ميليون ريال نيز توسط وزارت علوم براي احداث اين پارك اختصاص يافته است.
فضلوي تصريح كرد: امضاي تفاهمنامه بين دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) و وزارت صنايع و معادن و استانداري قزوين، تهيه و تدوين اساسنامه پارك علم و فناوري و مركز رشد و همكاري با ارگانهاي مختلف نظير دانشگاه علوم پزشكي، پيامنور، شركت شهركهاي صنعتي و غيره از جمله اقدامات صورت گرفته در راستاي احداث پارك علم و فناوري در استان قزوين است.
وي اضافه كرد: پيشبيني ميكنيم كه 200 شركت دانش بنيان و يا فناور در اين پارك و 70 شركت نيز در مركز رشد اين پارك مستقر شوند كه مراكز رشد با حمايت از شركتهاي كوچك و متوسط، بستر مناسبي براي جذب استعدادها و توانمندسازي كارآفرينان را فراهم ميكند كه اساسيترين كار اين مراكز حمايت از شركتهاي فناور است، براي اين منظور نيز فراخواني براي جذب واحدهاي فناور در مركز رشد پارك علم و فناوري دانشگاه بينالمللي تهيه شده است.
وي ادامه داد: اخذ مجوزها، تطبيق با قوانين، موانع بودجهاي، توجيه بسياري از ساز و كارهاي درون سيستمي و شناساندن اهداف از جمله موانع و مشكلات بر سر راه احداث پارك علم و فناوري استان است و يكي از مشكلات مهم ديگر در اين بخش تشكيل جلسات هيئت امنا است كه رياست هيئت امناي اين دانشگاه بر عهده رئيس جمهور است از اين رو جلسات آن دير و به سختي تشكيل ميشود، البته مساعدتهاي خوبي از سوي اين هيئت امنا صورت گرفته ولي براي تصويب موارد مختلف نياز به رايزني در اين هيئت هستيم.
رئيس پارك علم و فناوري استان قزوين با اشاره به احداث كارگاه سبك در پارك علم و فناوري گفت: كلنگ اين كارگاه در مرداد ماه سال جاري به زمين زده شده و عمليات اجرايي آن در هفته گذشته آغاز شده است كه تا نيمه نخست سال آينده به بهرهبرداري ميرسد كه اين كارگاه در 4 هزار و 644 متر مربع مساحت، هزار و 200 متر مربع زيربنا، ظرفيت حضور 32 شركت و سرمايهگذاري 23 ميلياردي احداث ميشود كه هماكنون كار آلموتوربندي، قالببندي، بتنريزي و اسكلت در حال پايان است.
وي تأكيد كرد: صنايع استان قزوين براي ارتقاي سطح كيفي توليدات خود نيازمند پژوهش هستند و اين امر مهم با حضور نخبگان جوان در پارك علم و فناوري قابل تحقق است، در نتيجه اميدوارم با احداث اين پارك در استان قزوين و حضور نخبگان، محققان، كارآفرينان و صاحبان صنايع استان، شاهد توسعه قزوين در سطح كشور و دنيا باشيم از طرفي استان قزوين علاوه بر صنعتي بودن يك شهر فرهنگي است كه بايد در اين زمينه تحقيقات گستردهاي صورت گيرد.
فضلوي خاطرنشان كرد: پارك علم و فناوري يكي از نهادهاي اجتماعي موثر در امر توسعه فناوري و به تبع آن توسعه اقتصاد دانشمدار و اشتغالزايي تخصصي در بسياري از كشورهاي جهان است.
وي اعلام كرد: پاركهاي علم و فناوري، محيطهايي مناسبي براي استقرار و حضور حرفهاي شركتهاي فناوري كوچك و متوسط، واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع و موسسات پژوهشي هستند كه در تعامل سازنده با يكديگر و دانشگاه، به فعاليتهاي فناوري اشتغال دارند.
رئيس پارك علم و فناوري استان بيان داشت: هدف اصلي در پارك علم و فناوري، افزايش ثروت در جامعه از طريق ارتقاي فرهنگ نوآوري و رقابت سازنده ميان شركتهاي حاضر در پارك و موسسههاي متكي بر علم و دانش است و مسئولان دانشگاه بينالمللي امام خميني (ره) نيز با هدف تكميل حلقههاي واسطه بين بخشهاي اقتصادي منطقه، بخشهاي علمي و پژوهشي و بهرهمندي از محيط هاي كسب و كار در صدد تأسيس اين پارك برآمدند.
وي عنوان داشت: نظام جمهوري اسلامي ظرفيت بالايي را در كسب جايگاه برتر جهان در بخش علم و تكنولوژي و ارائه ايدلوژي اسلامي دارد و همان طوري كه ژاپن در زمينه تكنولوژي و دانش تبديل به ابرقدرت جهان شده است، ايران نيز توانايي اين كار را دارد.
فضلوي يادآور شد: بعثت امروز امت اسلامي با توسعه علم و تكنولوژي محقق ميشود و در پارك علم و فناوري هيچ انديشه و پژوهشي بدون تصدي نميماند.
وي ادامه داد: تحقق اين امر مهم نيازمند يك مديريت متكي بر دانش روز، هماهنگيهاي منسجم تر، رفع امكانات و مشكلات مالي است كه با راهانداري پارك علم و فناوري ميتوان زمينه اين تحقق و پيشرفت را فراهم كرد.
رئيس پارك علم و فناوري استان قزوين تصريح كرد: تجربيات به دست آمده در كشورهاي صنعتي و پيشرفته نشان داده است همكاري مستمر ميان دانشگاهها، مراكز آموزشي و بخش صنعت در مراكز رشد پاركهاي علمي و فناوري، نقش بسيار مهمي در افزايش توانمنديهاي آنها داشته كه اين نتيجه ناشي از تبادل موثر اطلاعات، همكاري و بهرهبرداري از امكانات موجود است.
وي افزود: پيشرفتهترين فناوريها زماني ميتواند زمينه مناسبي را براي رشد اقتصادي جوامع به وجود آورد كه بتوان از آنها در توسعه محصولات و خدمات جديد مبتني بر نوآوري استفاده كرد، بنابراين چنين مراكزي ميتوانند با بهرهگيري از فناوريهاي نوين و پيشرفتهاي كه محققان به آنها دست يافتهاند و استفاده از آنها در كوتاهترين زمان، فرصتهاي بديع نوآوري را در اختيار حوزه صنعت قرار دهند.
فضلوي عنوان داشت: با توجه به ايجاد شكافي عميق ميان بخشهاي اقتصادي، دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي در سالهاي اخير، برنامههاي گستردهاي به منظور ايجاد حلقههاي ارتباطي واسط ميان اين مراكز مورد توجه قرار گرفته است كه از نتايج موفقيتآميز آن ميتوان به تأسيس سازمانهايي جديد با هدف كاهش فاصله بين حوزههاي مختلف صنايع، كشاورزي و خدمات و دانشگاهها و مراكز علمي آموزشي اشاره كرد.
وي اضافه كرد: يكي از مهمترين خدمات ارائه شده در پاركها و شهركهاي علمي و فناوري، خدمات آموزشي است كه حضور دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي در اين مراكز، زمينه مناسبي را براي برگزاري دورههاي آموزشي تخصصي در رشتههاي مختلف و با صرف كمترين هزينه را به وجود آورده است.
رئيس پارك علم و فناوري استان قزوين تأكيد كرد: در واقع پاركهاي علمي و فناوري، سازمانهايي هستند كه به وسيله متخصصان حرفهاي مديريت ميشوند و حلقه گمشده فناوري و رشد اقتصادي هستند.
وي در پايان يادآور شد: تكميل چرخه تحقيقات از دانشگاه تا صنايع، تسريع روند انتقال تكنولوژي، حمايت از موسسات و شركتهاي تحقيقاتي نوپا و كمك به رشد و موفقيت آنها، تجاريسازي نتايج تحقيقات، اشتغال مولد براي فارغالتحصيلان دانشگاهي و موقعيت مكاني پاركهاي فناوري از عوامل مهم در موفقيت يك پارك علمي و تحقيقاتي است.
انتهاي پيام/ح10
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]