واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مجمع عمومي ساليانه اتاق بازرگاني ايران و كانادانهاونديان: ايجاد محدوديت با انگيزه سياسي، توجيهپذير نيستسفير كانادا: سعي ميكنم، مشكلات سياسي بر همكاري اقتصادي تاثير نگذارند
تهران- خبرگزاري كار ايران
گردهمايي مجمع عمومي ساليانه اتاق ايران و كانادا عصر ديروز به منظور تبادل ارتباط همكاريهاي متقابل دو كشور با حضور اعضاي اتاق بازرگاني ايران و كانادا سفير كشور كانادا در محل اتاق بازرگاني و صنايع معادن ايران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، رئيس اتاق بازرگاني ايران و كانادا با اشاره به همكاريهاي گذشته دو كشور گفت: تعامل مؤثر دو كشور طي سه دهه گذشته در بخشهاي بزرگ صنعتي، معدني، كشاورزي، كارآفريني و تحقيقاتي كشورمان در راستاي تعامل مشترك دو كشور بوده است.
علاءالدين ميرمحمد صادقي افزود: وجود مزارع بزرگ كشت كانولا و وجود دامداريهاي عظيم، كارخانجات عظيم كنسانتره، واحدهاي بزرگ و كوچك بستهبندي از قابليتهاي بسيار مهم كشور ايران محسوب ميشود.
وي همچنين با اشاره ايجاد صنايع نوين در كشور گفت: ايجاد سدهاي عظيم، پتروشيمي، نيروگاهها، استخراج و تصفيه گاز و نفت، قطعات صنعتي، ماشينآلات صنعتي، همه نشان از يادماني است از پيوندها و كوششهاي مشترك سازنده دو كشور است.
به گفته رئيس اتاق بازرگاني ايران و كانادا وجود عوامل گفته شده ميتواند امير خطير توليد و صادرات بين ايران و كانادا را افزايش دهد.
صادقي گفت: حضور مجموعه عظيم ايرانيان تحصيلكرده مقيم كانادا كه طي اين 30 سال تراز نخست مشاغل و سمتهاي برجسته كشور كانادا همچون استادي دانشگاه، رياست دانشگاه، شهردار، فرماندار و حتي كانديداتوري مجلس را به خود اختصاص دهد، ميتواند موجب تبلور تعاملات برجسته انساني و اقتصادي بين دو كشور شود.
وي با اظهار اميدواري نسبت به همكاريهاي اقتصادي متقابل دو كشور ايران و كانادا گفت: اميدوارم هر دو دولت با پيشنهادن قلمهاي كارساز براي پيگيري دوستيها جهت سهولت رفتوآمدها و ديدارها، رفع موانع ويزايي و برقراري سفرهاي خانوادگي و كاري، تشكيل نشستهاي علمي، فرهنگي، برپا داشتن سمينارها، نمايشگاهها و انجام گفتگوهاي رو در رو براي قراردادهاي اقتصادي، فرهنگي و ... آستينها را بيش از پيش بالا زده و مسير آن افق روشن را درخشانتر كند.
وي همچنين افزود: بايد كندي روابط سالهاي اخير كه دور از ديدگاههاي همه ما و فقط به واسطه برخي تنگنظريهاي سياسي، تحميل شده و از سوي ديگر كشورها بوجود آمده،هر چه سريعتر مرتفع و تمام شده محسوب شود و پيوند دو كشور به نقاط شكوفاي مورد انتظار هدايت شود.
آمادگي هر گونه همكاري اقتصادي را در چارچوب فعاليتهاي سياسي داريم
سفير كانادا در ايران نيز گفت: حضور من در اين نشست از طرف كشور كانادا به معناي تغيير تفكر در رويه سالهاي گذشته بوده و خواستار حفظ سفارت و شروع همكاريهاي جديد اقتصادي و فرهنگي و افزايش آن است.
ميشلدوسالهبري افزود: من به تنهايي نميتوانم مشكلات موجودي كه بين دو كشور وجود دارد، حل كنم. ولي سعي خواهم كرد كه مشكلات موجود سياسي بر همكاريهاي اقتصادي دو كشور تاثير نگذارند.
وي تصريح كرد: قول ميدهم كه در كنار هم كار كرده و در جهت ارتقاي كاري همكاريهاي اقتصادي در چارچوب سياسي فعاليتهاي اقتصادي را ادامه بدهيم.
دوسالهبري با اشاره به همكاريهاي متقابل اقتصادي، فرهنگي دو كشور در دهههاي گذشته گفت: ما گذشته خوبي با هم داشتيم. در مورد صنايع شير، فعاليتهاي گاوداري بين دو كشور و همچنين صنايع نفت و گاز فعاليتهاي چشمگيري بين دو كشور برقرار بود.
سفير كانادا در ايران افزود: در حال حاضر در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري حدود 300 دانشجو در رشته نفت در اين كشور تحصيل ميكنند و اين باعث ميشود خلاقيتها بوجود بيايد و بين دو كشور به صورت ديناميكي راهكارهاي همكاري ارائه شود.
وي افزود: حضور شما و من در اينجا به ما اين اميدواري را ميدهد كه آينده بسيار پرباري را داشته باشيم. من از طرف دولت كانادا آمادگي هر گونه همكاري اقتصادي را در چارچوب فعاليتهاي سياسي داريم.
ايجاد محدوديتهاي مصنوعي قالب انگيزههاي سياسي، توجيهپذير نيست
رئيس اتاق بازرگاني كشور با تاكيد بر تاريخي بودن اين نشست و با توجه به بحران اقتصادي جهاني گفت: فائق آمدن به اين بحران ضمن آنكه به نفع يكايك تمامي افراد جهان است، نيازمند همكاري، هماهنگي و مشاركت همهجانبه گروهها و دولتها در بخش اقتصادي است.
محمد نهاونديان افزود: اگر مشاركت و هماهنگي ملتها با هم به صورت پيوسته بود، امكان ايجاد چنين بحران اقتصادي، وجود نداشت.
وي تأكيد كرد: همان سياستي كه در محدوده مرزهاي ملي ايجاد ميشود، مبني بر تشويق تقاضا و تقويت بازار بايد در بين ملتها نيز افزايش يابد.
به گفته نهاونديان بايد تمامي ملتها و گروههاي اقتصادي در قالب كارهاي مشاركتي زمينههاي افزايش تقاضا بين ملتها را فراهم كند.
وي گفت: ديگر ايجاد محدوديتهاي مصنوعي كه در قالب انگيزههاي سياسي است، هيچگاه توجيهپذير نخواهد بود.
رئيس اتاق بازرگاني ايران با تاكيد بر اينكه زمان دوستي و همكاري متقابل بين ملتها است، گفت: مسائل سياسي طبيعت و راهحل خود را دارد و بهترين راهحل گفتگوهايي سياسي بين دولتها است.
وي انتقال مشكلات در حوزههاي سياسي به فعاليتهاي اقتصادي را غيرقابل توجيه خواند و گفت: بايد فعالان اقتصادي با محدوديتهاي فراسازمان ملي مقابله كنند.
نهاونديان تاكيد كرد: فعالان اقتصادي با ارائه همكاريهاي متقابل بين خود از توسعه حوزه تحريم به سمت تحريمهاي يكجانبه كه برخي كشورهاي خاص علاقهمند آن هستند، اجتناب كنند.
وي گفت: فعالان اقتصادي ميتوانند با ايجاد فضايي جديد فايدهها و مزاياي همكاريهاي متقابل اقتصادي در جامعه جهاني را در افقي دراز مدت ترسيم نمايد.
به گفته نهاونديان بررسي فرصتها و زمينههاي همكاري مشترك زمان را به نفع فعالان اقتصادي تغيير خواهند داد.
وي كانادا را كشوري مهم در منطقه آمريكا دانست و گفت: بين دو كشور ميتواند به لحاظ اقتصادي فضاهاي خوبي فراهم گردد.
رئيس اتاق بازرگاني ايران بهصورت تلويحي به ساستمداران غربي توصيه كرد: از اظهارات مخرب خودداري كنند و برخي از تعابيري كه مقامات سياسي آن سوي آبها اعلام ميكنند هيچگاه كمكي به اقتصاد و همكاريهاي اقتصادي نخواهد كرد.
وي خواستار شناسايي همكاريهاي متقابل اقتصادي دو كشور ايران و كانادا شد و گفت: حضور سفير كانادا در اين نشست و اعلام همكاري با كشور ما در زمينه اقتصادي پيام مثبتي است و نشاندهنده ارائه روش درست و مسير درست است.
وي گفت: ساختار اقتصادي ايران در حال تغيير است و در آينده نقش خود را به راحتي در اقتصاد جامعه ارائه خواهد داد.
دو كشور دروازههاي طلاييدر مناطق خاورميانه و امريكا براي همديگر هستند
رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: وضعيت كشورهاي كانادا و ايران به گونهاي است كه براي هر دو كشور همكاريهاي متقابل بسيار مغتنم و نگاه ويژهاي را ميطلبد.
يحيي آلاسحاق با اشاره به همكاريهاي نفتي دو كشور افزود: در چشمانداز بيستساله كشور و برنامههاي مصوب دولت حدود 500 ميليارد دلار بين دو كشور در اين زمينه منعقد شده است. اگر50 درصد اين همكاري نفتي بخش خصوصي متقبل شود. اين بخش ميتواند يك فرصت 250 ميلياردي را با پروژههاي تعريف شده و مشخص را از آن خود كند.
به گفته آلاسحاق ايران دروازه طلايي براي كشور كانادا در منطقه خاورميانه و كانادا نيز دروازه طلايي ايران در منطقه آمريكا است و بايد توسعه همكاريهاي دوجانبه اقتصادي فراهم گردد.
وي توسعه همكاري دوجانبه را منوط به تصميمگيريهاي دولتمردان و سفراي دو كشور دانست.
پايان پيام
كد خبر: 477368
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]