تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816516631




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حقايقي از زندگي در فضا


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: حقايقي از زندگي در فضا
فضانوردان در هر يك از ماموريت هاي خود به مدت چندين ماه در ايستگاه هاي فضايي اسكان دارند و بدون شك عملكرد دستگاه هاي بدن آن ها دچار اختلالاتي مي شود چرا كه بدن انسان منطبق با شرايط زندگي در زمين است نه زندگي در فضا. شايد اين سوال مطرح شود كه چه نوع تغييراتي در بدن فضانوردان ايجاد مي شود. در اين مطلب به نقل از «Space.com» به بررسي واقعيت هاي زندگي در فضا مي پردازيم.

امكان حفظ اسكلت و استخوان بندي بدن به عملكرد اعصاب مغزي مربوط است. اندام هاي حركتي افرادي كه براي اولين بار در مدار زمين قرار مي گيرند دچار اختلال و ناهماهنگي مي شود. در زمين انسان ها به نيروي جاذبه عادت كرده اند و براي انجام حركت بايد بر اين نيرو غلبه كنند اما اين نيرو در فضا وجود ندارد، اگرچه عضلات كارهاي عادي خود را انجام مي دهد. بنابراين دست نه تنها به سمت جلو بلكه به سمت بالا نيز حركت مي كند. قلب با كمك جاذبه زمين خون را به تمامي قسمت هاي تحتاني بدن پمپاژ مي كند اما در فضاي بي وزني، خون در قسمت بالاي بدن متمركز مي شود. بنابراين اندام هاي فضانوردان ورم مي كند. از طرفي با ضخيم شدن زبان عملكرد حس چشايي كاهش مي يابد. شايد به همين دليل است كه بيشتر فضانوردان به خوردن غذاهاي شور تمايل دارند. دشمن ديگر فضانوردان، اشعه است. بدنه ايستگاه از بدن فضا نوردان در مقابل اشعه ها محافظت مي كند اما مشخص نيست تا چه مدت مي تواند مانع از تابش اشعه ماوراي بنفش خورشيد شود. قرار گرفتن در معرض اين اشعه سرطان زا ممكن است به سادگي اتفاق بيفتد بنابراين فضانورداني كه قصد ماموريت هاي درازمدت دارند بايد اين خطر را در نظر بگيرند. محققان در ايستگاه فضايي بين الملل از يك سال پيش، اسكلت واقعي انسان را قرار داده اند تا بتوانند تاثير مضر اشعه بر بدن انسان را بررسي كنند اين اسكلت حاوي هزاران پردازشگر است و تمامي داده ها بلافاصله به دست محققان مي رسد. عملكرد دستگاه گوارشي به غذاي مصرف شده در فضا ارتباط دارد. بنابراين رژيم غذايي فضانوردان بايد از نظر ميزان مواد مغذي، نمك و ويتامين ها متعادل باشد.نبود جاذبه زمين بر عملكرد روده ها نيز تاثير مي گذارد و باعث انقباض غيرعادي روده ها يا اسپاسم و فلجي روده ها مي شود. وزن غذا نيز در اين امر تاثيرگذار است بنابراين فضانوردان مجبورند از فيبر رژيمي و مكمل ها استفاده كنند تا دچار مشكل گوارشي نشوند. يكي از مهم ترين نكات آموزشي در ماموريت هاي فضايي تحمل فشارهاي روحي ناشي از مسافرت به فضاست.در سفرهاي فضايي به ندرت پيش مي آيد كه فرد در قسمتي از سفينه تنها بماند. معمولا در سفينه افراد در كنار هم هستند، اما مكان هايي در سفينه وجود دارد كه فرد مي تواند تنها باشد. خواب فضانوردان نيز بسيار مهم است هرگونه دستپاچگي يا نگراني روي خواب فرد تاثير مي گذارد. به گفته فضانوردان، خواب در فضا با خواب روي زمين تفاوت چنداني ندارد.

بزرگ ترين مشكل مربوط به استخوان و توده عضله است. هنگامي كه فرد در حالت ايستاده است، بيش از ۱۰۰عضله در حال كار است اما در فضا، فشاري روي عضله وارد نمي شود. از اين رو حجم عضله و توده استخوان به تحليل مي رود اما مي توان با ورزش كردن روند تحليل را كند كرد. بنابراين فضانوردان حداقل روزي ۲ ساعت بايد به ورزش بپردازند. البته بايد دانست عضلاتي وجود دارد كه تنها تحت تاثير نيروي جاذبه كار مي كند و فشار مصنوعي در بهبود عملكرد آن ها نقشي ندارد. زندگي در فضا روي استخوان و مفصل ها نيز تاثير مي گذارد. اگر استخوان تحت فشار قرار نگيرد دچار پوكي مي شود و احتمال شكنندگي آن افزايش مي يابد. اگرچه پزشكان متوجه اين خطر هستند و توجه خاصي روي وضعيت ساختاري استخوان فضانوردان دارند اما توقف كامل اين روند ناممكن است.

شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن