واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به دستاوردهاي انقلاب اسلامي در بخش آب روستايي در استان گيلان
داخلي. اقتصادي. فجر. ۳۰
انقلاب اسلامي ايران دستاوردها و بركات زيادي براي كشور و از جمله استان گيلان در بخشهاي مختلف به همراه داشته است.
لذا به مناسبت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي نگاهي به وضعيت آب آشاميدني در روستاهاي استان گيلان داريم.
باتوجه به محدوديت آب دردنيا و اينكه تنها ۲/۵درصد از منابع آب شيرين است و از اين ميزان نيز فقط يك درصد قابل دسترسي و استحصال است لذا مسوولان كشوري و استاني براي تامين آب آشاميدني سالم و بهداشتي در مناطق روستايي استان و محروميت زدايي برنامهها و سياستهاي را به اجرا گذاشتند.
بهگفته مسوولان امر، كارآبرساني به روستاهاي استان گيلان، در بعداز انقلاب تا سال ،۱۳۷۶به عهده جهاد سازندگي بود كه پس از آن در قالب سازمان جهاد سازندگي در استان صورت گرفت وبا ساماندهي امور تخصصي ازسال ۱۳۸۱به عنوان يك شركت مستقل به وزارت نيرو ملحق و فعاليتهاي تخصصي شركت آب و فاضلاب روستايي در گيلان آغاز شد.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي گيلان گفت: قبل از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي امور آبرساني به روستاها هيچ متولي در كشور نداشت اما بعد از انقلاب، دولت جمهوري اسلامي سياست آبرساني به روستاها را در دستور كار خود قرار داد.
"سيف اله آقابيگي " روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:
شركت آبفار گيلان از بدو تشكيل شركت تا ابتداي سال جاري اقدام به هشت هزار و ۳۰۰كيلومتر لولهگذاري خط انتقال و شبكه توزيع، حفر ۴۵۵چاه عميق و نيمه عميق، بهسازي ۴۱۲دهنه چشمه، ۴۱۷واحد ايستگاه پمپاژ، ۹۶هزار و ۷۹۵متر مكعب مخازن زميني و هوايي در مناطق روستايي استان كردهاست.
وي اظهار داشت: علاوه براين كار نصب و راهاندازي ۷۷۸دستگاه كلرزن گازي و مايع و تجهيز و راهاندازي ۱۵واحد آزمايشگاه ميكروبي و شيميايي و راه اندازي يك واحد آزمايشگاه سيار در مناطق روستايي استان گيلان را در دستور كار شركت آبفار گيلان قرار داشت.
وي ادامه داد: ۲۴۹هزار و ۵۰۰خانوار روستايي استان گيلان تا قبل از دهه فجر سال جاري از آب شرب سالم و بهداشتي بهرهمند شدهاند.
وي با اشاره به تراكم بالاي جمعيت در استان گيلان و وجود دو هزار و ۷۰۰ روستا گفت: دو هزار و ۴۰روستاي بالاي ۲۰خانوار در استان وجود دارد كه از ابتداي پيروزي انقلاب با ۱۱۰ميليارد تومان سرمايهگذاري يك هزار و ۵۹۰ روستاي بالاي ۲۰خانوار استان از نعمت آب شرب سالم و بهداشتي بهرهمند شدند.
وي از اجراي مجتمع بزرگ آبرساني و پروژههاي كوچك تك روستايي و همچنين اجراي بزرگترين پروژه آبرساني روستايي كشور و خاورميانه در استان گيلان به عنوان پروژههاي بزرگ و تاثير گذار استان در بخش آب روستايي نام برد.
وي ادامه داد: اين طرح بزرگ در سطح روستاهاي جلگهاي ۱۴شهرستان گيلان در قالب ۱۲ناحيه و مشتمل بر يك هزار و ۲۶روستا انجام ميشود.
وي اظهارداشت : تاكنون بيش از ۵۰۰روستاي استان براساس اجراي اين طرح از نعمت آب سالم برخوردار شدند و بقيه روستاها نيز در دست اقدام ۴۵درصد پيشرفت فيزيكي دارند.
وي با اشاره به وجود تعداد زيادي خانوار در مناطق جلگه استان و حاشيه درياي خزر، گفت: باتوجه به اينكه منبع اصلي تامين آب مردم ساكن در اين مناطق آبهاي زيرزميني است و مسائل و مشكلاتي كه اين آبها دارند لذا توجه بيشتر مسوولان كشوري و استاني را ميطلبد تا در فرصت باقي مانده از برنامه چهارم توسعه در زمينه آبرساني به روستاهاي بالاي ۲۰خانوار گيلان اقدامات جدي تري انجام شود.
وي ابراز اميدواري كرد، با تخصيص ۱۲۰ميليارد تومان اعتبار تا پايان سال ۱۳۸۸بقيه روستاهاي بالاي ۲۰خانواراستان نيز از نعمت آب بهرهمند شوند.
وي گفت : در دهه فجر سال جاري نيز ۷۷روستاي استان گيلان با ۱۱هزار ۲۰۰ خانوار از نعمت آب آشاميدني سالم و بهداشتي برخوردار ميشوند.ك/۴ ۱۵۵۲/۶۰۵/۵۰۶
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]