واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرماندار منوجان: وضعيت خشكسالي در شهرستان بحراني است
فرماندار منوجان در استان كرمان گفت: وضعيت خشكسالي در اين شهرستان به حد بحراني رسيده است.
جهانگير تشكري روز شنبه به ايرنا گفت: از ابتداي سال زراعي جاري تاكنون در شهرستان منوجان تنها 18 ميليمتر بارندگي شده است.
وي افزود: نشانه هاي بحراني بودن سفره هاي آب زيرزميني در روستاهاي مختلف از جمله نودژ، پاتك، دشت رضوان، چاه شاهي و مناطق كوهستاني گشميران و كندر مشاهده مي شود.
او شور و تلخ شدن آب در برخي از اين نقاط و تمام شدن سفره آب زيرزميني در روستاي پاتك را از جمله اين نشانه ها برشمرد.
فرماندار منوجان افزود: آب شور زمين را به شوره زار تبديل مي كند و پوشش گياهي را از بين مي برد.
وي همچنين ايجاد شكافهاي عميق در برخي روستاها مانند نودژ مركزي را از نشانه هاي خالي شدن سفره هاي آب زيرزميني دانست.
او با بيان اينكه از دست دادن پوشش گياهي موجب كاهش رطوبت هوا و جلوگيري از تشكيل ابر و بارندگي مي شود افزود: اگر روند خشكسالي به همين روال ادامه داشته باشد سال بسيار سختي را پيش رو خواهيم داشت.
وي با اشاره به اينكه امسال دو ميليارد و 670 ميليون ريال اعتبار براي جبران خسارات ناشي از خشكسالي به منوجان اختصاص يافته گفت: اين رقم جوابگوي نياز خسارت ديدگان نيست.
او افزود: خانواده هاي متكن و آبرومندي در اين شهرستان وجود دارند كه در اثر خشكسالي به زانو درآمده و نيازمند حمايت از طريق دستگاههاي حمايتي شده اند.
فرماندار منوجان شرايط خشكسالي در دو منطقه كوهستاني كندر و گشميران را بحراني تر از ساير نقاط دانست و گفت: اين مناطق براي حمايت و رساندن آنها به سطح توانمندي به عنوان پايلوت قرار گرفته اند.
وي باغداري را تنها منبع درآمد مردم شهرستان منوجان برشمرد و بر تغيير بينش باغداران نسبت توليد محصولات كشاورزي تاكيد كرد.
او با اشاره به كمبود منابع آب زيرزميني در منوجان گفت: باغداري و آبياري باغها به شيوه غرقابي و سنتي در اين شهرستان جوابگو نيست.
وي افزود: علاوه بر تلاش براي ايجاد سامانه هاي آبياري مدرن بايستي كشتهاي فصلي از جمله سبزيجات و ساير شاخه هاي كشاورزي مانند مرغداري در اين شهرستان رواج يابد.
او با اشاره به اينكه بسياري از كشاورزان به لحاظ خشكساليهاي 11 سال گذشته و نجات از خسارات ناشي از آن اقدام به دريافت وام از بانك كشاورزي كرده اند ادامه داد: در اين شهرستان كشاورزي وجود ندارد كه به اين بانك بدهكار نباشد.
فرماندار منوجان خواستار همكاري بانك كشاورزي براي اجراي سامانه هاي آبياري تحت فشار شد تا از اين طريق هم مصرف آب كاهش يابد و هم كشاورزان بتوانند با افزايش درآمد خود مطالبات بانك را پرداخت كنند.
تشكري عمده محصولات كشاورزي منوجان را پرتقال، ليمو و خرما ذكر كرد و از جهاد كشاورزي خواست نسبت به ارايه و معرفي الگوهاي كشت فصلي از جمله سبزيجات و گوجه فرنگي و توليد قارچ به كشاورزان اقدام كند.
منوجان با 67 هزار نفر جمعيت در 425 كيلومتري جنوب كرمان قرار دارد.
ك/3 657/660 شماره 224 ساعت 11:32 تمام
شنبه 5 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]