واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - تاجزاده: رهبري مانع از حضور كسي در انتخابات نميشوند
سياست - تاجزاده: رهبري مانع از حضور كسي در انتخابات نميشوند
سيدمصطفي تاجزاده، عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با اشاره به برخي تفسيرهاي صورت گرفته از سخنان اخير مقام معظم رهبري گفت: به نظر من چنين چيزي به چند دليل صحيح نيست. اولا چنين اقدامي به اين معناست كه فرد خاصي از قبل انتخاب شده كه مطمئنا نظر مقام رهبري چنين نيست. دوم آنكه مقام رهبري به آقايان كروبي و روحاني گفتهاند كه نه به كسي خواهند گفت در انتخابات رياستجمهوري آينده نامزد شود و نه مانع حضور كسي در انتخابات خواهند شد. بهويژه شخصي كه حضور او، باعث افزايش مشاركت مردم در انتخابات ميشود. وي كه با پايگاه خبري ياري گفتوگو ميكرد، همچنين درباره گفته مقام معظم رهبري درباره «شاهسلطان حسين» و سوءاستفاده رسانههاي اصولگرا از اين اظهارات اصلاحطلبان گفت: تجربه بشري نشان ميدهد كه شاه سلطان حسين در يك نظام استبدادي ميتواند به قدرت برسد، حال آنكه جمهوري اسلامي بنا به تعريف و براساس قانون اساسي نظامي مبتني بر آراي مردم است. با وجود اين، به نظر من بايد اين بحث را به فال نيك گرفت و اين موضوع را شكافت كه «شاه سلطان حسينيزم» يعني چه؟ زمينههاي به قدرت رسيدن شاهسلطان حسين و پيامدهاي حكومت چنين اشخاص چيست.
وي افزود: نزد ايرانيان شاهسلطان حسين سمبل بيكفايتي در اداره كشور و بيتوجهي به خطرات خارجي و در نتيجه بر باد دادن ميهن است. پس بايد بحث كرد كدام جريان و كدام سياستها و برنامهها ممكن است خداي ناكرده ايران را بر باد دهند. فراموش نكنيم كه شاهسلطان حسين نارضايتي عمومي، فساد حكومتي و تهديدهاي خارجي را جدي نگرفت. از طرف ديگر ايرانيان بر اين باورند كه سلسله حكومتها زماني سقوط ميكنند كه اشخاص كوچك مسوول كارهاي بزرگ ميشوند و بزرگان به كارهاي كوچك گماشته ميشوند. افزون بر آن حاكمان از مسائل اصلي غفلت ميكنند و به مسائل جزئي ميپردازند و به اين ترتيب زمينه سقوط خود و حكومت را فراهم ميكنند. نكته سوم جايگزيني خرافات و طالعبيني به جاي عقلانيت و برنامهريزي امور لشكري و كشوري در عصر شاه سلطان حسين است. وي با بيان اينكه «با توجه به نكات فوق بايد بررسي كرد كدام اشخاص و جريان سياسي واجد ويژگيهاي فوق است»، گفت: امروز دو ديدگاه در برابر هم صف كشيدهاند.
طبق ديدگاه اول وضعيت كشور در حال حاضر از هر نظر عالي است و در تاريخ ايران چنين وضعيتي بيسابقه است. به همين دليل، طرفداران اين نگرش معتقدند هرگونه تغيير در اين وضعيت ميتواند به فاجعه و از بين رفتن دستاوردها منجر شود. البته بسياري از اصولگرايان چنين اعتقادي ندارند اما بعضا خود را مجبور ميبينند كه از اين ديدگاه دفاع كنند ولي بسياري هم سكوت كردهاند. طبق نگرش دوم كه ما طرفدار آن هستيم، ايران از جهات مختلف وضعيت نابساماني دارد و اگر اين وضعيت تغيير نكند، به احتمال زياد شرايط سختتري پيش خواهد آمد. به همين دليل گفتهام انتخاب مجدد آقاي احمدينژاد ايران را عبرت منطقه ميكند.
حال آنكه پيروزي چهرهاي مانند آقاي خاتمي ميتواند امنيت و پيشرفت ميهن را تامين و ايران را الگوي منطقه كند. وي همچنين با اشاره به تجربههاي عراق و افغانستان در سالهاي اخير گفت: در جهان امروز فقط مدل شاهسلطان حسيني باعث سقوط حكومتها نميشود، بلكه چهرههاي ظاهرا شجاعي چون صدام و جريانهايي چون طالبان هم سقوط ميكنند. وي همچنين با رد ادعاي كساني كه خاتمي را معادل «شاهسلطان حسين» دانسته بودند، يادآور شد كه وي در دوره هشت ساله رياستجمهوري دو بار ايران را نجات داد، يعني عكس كاري كه شاهسلطان حسين كرد. يكي در دوم خرداد 76 بود كه آمريكا درصدد بود به بهانه انفجار الخبر عربستان كه ايران را متهم آن ميخواند، به كشورمان ضربات نظامي محدود وارد كند اما مشاركت گسترده مردم در انتخابات و برگزيدن آقاي خاتمي آن حملات را منتفي كرد. ديگري پس از فاجعه تروريستي يازده سپتامبر بود كه به نظر من اگر آن زمان آقاي احمدينژاد رئيس جمهور بود، آمريكا قبل از عراق به ايران حمله ميكرد و همان پديدهاي كه امروز از آن ابراز نگراني ميشود، چند سال زودتر اتفاق ميافتاد. تاجزاده در تحليل دلايل طرح اين موضوع گفت: اصولگرايان و بهويژه طرفداران آقاي احمدينژاد هرگز موافق حضور آقاي خاتمي نبوده و نيستند.
آنان نگرانند كه با حضور آقاي خاتمي در ميدان رقابتهاي انتخاباتي، آقاي احمدينژاد اولين رئيسجمهوري شود كه فقط چهار سال دولت را اداره كرد و دوره دوم را بايد به رقيب واگذار كند. در سه دهه گذشته دو دوره هشتساله مسووليت دولت با اصلاحطلبان بود خوشبختم كه بگويم امروز از نظر عموم مردم مسوولان هر دو دولت در دوران جنگ و اصلاحات (آقايان موسوي و خاتمي) محبوبترين چهرههاي سياسي هستند و عموم مردم آنها را نجاتبخش ميدانند، نه مديران بيكفايت و ايران بر باده ده. اين اتهام متوجه اصولگراهاست.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]