واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دكتر لاريجاني: شهيد مفتح هدف گرا و داراي مباني عقلاني بود
آفتاب: «رئيس مجلس با بيان اينكه حضور مردم در صحنه تداوم انقلاب اسلاميرا تضمين كرد، گفت: « در غائله 18 تير سال 1378 وقتي مردم در 23 تير به صحن آمدند، غائلهاي كه آمريكا نيز براي حمايت از آن بيانيه صادر كرده بود خنثي شد و نقشههاي دشمنان را در غائله 18 تير ناكام گذاشت».
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي شب گذشته طي سخناني در مراسم بزرگداشت شهادت شهيد آيت الله مفتح كه در مسجد قباي تهران برگزار شد با اشاره به برگزاري چنين جلساتي در گراميداشت ياد و خاطره شهداي عظيم شان انقلاب اسلاميگفت: «برگزاري چنين جلساتي سنت حسنهاي است كه هر سال به مناسبت شهادت اين عزيزان و بزرگواران برگزار ميشود. كه هم تقدير است و هم براي همه ما كه در آن شركت ميكنيم فوايد بسياري دارد».
وي افزود: «اين جلسات باعث ايجاد بيداري و توجه عقلاني ميشود و نقش اين جلسات اين است كه انسان راه طي شده را ميتواند در اين جلسات بار ديگر ببيند».
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به فوايد سلوك با شهيداني همچون شهيد آيت الله مفتح گفت: «شهيد آيت الله مفتح و دوستان او يك گروه ممتاز در عهد خود بودند و كارهاي بزرگي انجام دادند و حلقه بزرگ روحانيت كه بر عهده شهيد آيت الله مفتح و شهيداني همچون شهيد آيت الله بهشتي، شهيد باهنر و حضرت آيت الله خامنهاي بود پيگر قضاياي روز خود بودند و يك نظام استبدادي را با بسيج همگاني مردم از راه برداشتند و با آمريكا و انگليس و با كشورهاي استعمارگر مبارزه كردند».
لاريجاني در ادامه افزود: «كارهاي بزرگي كه اين عزيزان انجام دادند نشان دهنده يك بيداري در جامعه بود و حمايت آنها از مردم مظلوم فلسطين در حالي كه خودشان دچار مشكلات فراواني بودند نشان از بلوغ فكري بود كه چنين بلوغ فكري در همه كشورهاي اسلامي ديده نميشود».
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به وجود جريان هاي مختلف در آن زمان، گفت: «در زمان انقلاب جريانهاي مختلفي همچون جريان ليبراليستي در جامعه وجود داشتند كه اين جريان بعد از نهضت مشروطه در كشور آغاز شد و در زمان شهيد مفتح و علماي آن زمان اين جريان ها از افراد تندرويي همچون كسروي كه ضد تفكر اسلاميبود و همين ضديت او حساسيت زيادي را در كشور به وجود آورد تا مصدق وجود داشتند اما مصدق گرايشات كسروي را نداشت اما وقتي اختلافات او با شهيد نواب صفوي زياد شد او نيز چشمه هايي از اين تفكر را از خود نشان داد».
لاريجاني در ادامه تصريح كرد: «يكي از كارهاي مهم شخصيتهاي آن زمان همچون شهيد آيت الله مفتح ايجاد يك جريان فكري بالنده اسلامي بود».
وي با اشاره به وجود جريان هاي كمونيستي، حزب توده و فدائيان خلق در زمان شهيد آيت الله مفتح گفت: «در آن زمان يكي از نگرانيهاي مهم آيت الله كاشاني و شهيد نواب صفوي ميتينگهاي بود كه حزب توده برگزار ميكرد و در آن شعارهايي هم ميداد و اين جريان در زمان شهيد مفتح و شهيد بهشتي حيات داشت و اين جريان در دانشگاهها جريان عميقي بود كه بسياري از افراد به سمت تفكر ماركسيستي رفتند اما اين تفكر در ميان تودههاي مردم كه تابع مرجعيت بودند تاثيري نداشت».
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: «جريانهايي كه بزرگان ما بايد با آن مقابله ميكردند همين جريانهاي ماركسيستي، كمونيستي و تودهايها بودند و هر كدام از رهبران ديني ما مانند شهيد آيت الله مفتح و شهيد آيت الله بهشتي بيشتر وقت خود را صرف مبارزه با اين جريانها كردند و شهيد مفتح بيشتر ظرفيت فكري خود را در مبارزه اين جريانها صرف كرد».
لاريجاني با بيان اينكه گروه فرقان مهمترين جريان التقاطي آن زمان بود گفت: «از دغدغه هاي شهيد آيت الله مفتح مبارزه با گروه فرقان بود كه وي به دست همين گروه نيز به شهادت رسيد و اين گروه نگاه سطحي به آيات قرآن داشت و حتي فكر عميق فلسفي و عرفاني هم در آنها وجود نداشت».
وي در ادامه تصريح كرد: «بسياري از جريان حاضر در دانشگاهها حرفهاي شهيد بهشتي و مفتح را نميپذيرفتند چرا كه فضاي آن زمان بسيار مسموم بود اما اين افراد مشام بسيار تيزي داشتند و تيز بين بودند چرا كه توانستند اهداف اين افراد را بشناسند و با آنها مبارزه كنند».
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه تفكر التقاطي در آن زمان تفكرات سطح پايين نبود تفكرات التقاقي گروههاي مختلف در آن زمان دسته پائين نبود و حيات داشت و اين گروهها داراي سازمانهاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي بودند و در چنين شرايطي شهيد آيت الله مفتح حيات سياسي، اقتصادي و فرهنگي داشت و زمان زيادي از وقت خود را صرف مبارزه با اين تفكرات گمراه كننده ميكرد».
لاريجاني در ادامه اظهار داشت: «« شهيد مفتح مجبور بود در يك زمان با شاه خائن، كشورهاي استعمار گر و تفكرات ماركسيستي مبارزه كند لذا فكر او تك ساحتي نبود و علت ماندگاري تفكر و راه شهيد مفتح تك ساحتي نبودن فكر او نسبت به تفكرات انحرافي احساس تكليف ميكرد و با آنها مواجه ميشد چرا كه احساس مسئوليت داشت».
وي با اشاره به راه شهيد آيت الله مفتح گفت اگر راه شهيد مفتح موفق است و در راه خود توفيقات بسياري را داشت به خاطر اين بود كه افرادي همچون شهيد آيت الله مفتح با رهبري امام راحل راه مشخصي را براي مردم و جريانهاي مردميبه وجود آوردند.
رئيس مجلس شوراي اسلاميبا بيان اينكه بعد از مشروطه فرصتهاي خوبي را از دست داديم، گفت: «از دست رفتن اين فرصتها به خاطر اين بود كه رهبران آن زمان از فرصتها به خوبي استفاده نميكردند و در آن زمان كودتاي 28 مرداد به همين دليل موفق شد چرا كه خيليها در مقابل آن سكوت كردند و به خوبي براي مقابله با آن عمل نكردند».
لاريجاني در ادامه اظهار داشت: «در آن زمان بين مصدق و كاشاني اختلافات زياد شد و بيش از 50 نفر از نمايندگان مجلس آن زمان كه حامي مصدق بودند از مجلس استعفا دادند و مصدق تقاضاي رفراندم كرد و اين يك حركت ضد ملي از سوي مصدق بود كه كشور را بدون مجلس گذاشت و شاه هم از اين شرايط
” زماني كه آمريكا به كشور عراق حمله كرد قصد داشت تا با بهانه جويي از ايران در زمينه مسائل هستهاي ايران را تحت فشار بين المللي قرار دهد و عليه ايران اقدام كند.... “
با كمك غربي هاي سوء استفاده كرد».
وي با بيان اينكه امام (ره) بر حضور مجلس تاكيد داشتند، گفت: «آنچه كه بعد از انقلاب اسلاميايران به آن تاكيد شد حضور مجلس بود و در شرايط بسيار سخت امام خميني (ره) تاكيد ميكردند كه بايد انتخابات برگزار شود و مجلس تشكيل شود چرا كه راه مبارزه با بروز ديكتاتوري را حضور مجلس ميدانستند».
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: «چالشهاي كه پس از انقلاب با آن مواجه بوديم بيش از گذشته بود اما نتوانست شرايط ما را تغيير دهد و علت آن وجود رهبري داهيانه حضرت امام بود».
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به كتاب «اسرائيل و جنگ تمدنها» گفت: «در اين كتاب آمده است كه آمريكا در چند مرحله قصد حذف جمهوري اسلاميايران را داشت كه يكي از آنها جنگ عراق با ايران بود كه با دادن سلاحهاي شيميايي و موشكهاي دور برد به عراق قصد اين را داشت كه بر عليه انقلاب اسلاميايران يك اجماع جهاني درست كند اما امام خميني (ره) و مردم جلوي آنها ايستادند و اجازه پيش روي به آنها براي رسيدن به اهدافشان را ندادند».
وي در ادامه افزود: «زماني كه آمريكا به كشور عراق حمله كرد قصد داشت تا با بهانه جويي از ايران در زمينه مسائل هستهاي ايران را تحت فشار بين المللي قرار دهد و عليه ايران اقدام كند».
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: «امروز آمريكا آنچنان بر عراق در گل مانده است كه ديگر هوس حمله به ايران از سر او افتاده و فهميده است كه نميتواند به اين راحتيها به يك كشور اسلامي حمله كند».
لاريجاني با بيان اينكه ايران در منطقه بيداري را ايجاد كرد گفت: «بيداري كه امروز در بين كشورهاي منطقه و كشورهاي اسلامي ايجاد شده است باعث شد كه برج دموكراسي كه آمريكا قصد ايجاد آن را در عراق داشت محقق نشود و امروز امريكا در چاهي افتاده است كه بايد چند مقني او را از اين چاه خارج كنند».
وي با اشاره به حمله اسرائيل به لبنان و پيروزي حزب الله لبنان در جنگ 33 روز با رژيم صهيونيستي گفت: «زماني كه آمريكاييها به اسرائيل موشكهاي 10 تني داده بودند و رژيم صهيونيستي اين بمبها را در مناطق مختلف لبنان استفاده ميكرد مقام معظم رهبري فرمودند زمان مقاومت در مقابل دشمنان است و ملاحظه كرديم كه فرمايشات ايشان محقق شد و حزب الله با مقاومت توانست رژيم صهيونيستي تا بن دندان مسلح را شكست دهد».
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه رهبران صدر انقلاب فكر معقولي داشتند اضهار داشت: «رهبران ما در صدر انقلاب با اصالت فكري رفتار ميكردند و اين فكر باعث شد تا با پديدههاي مختلف به خوبي مواجه شوند و آنها مباني عقلي براي مسائل مختلف كشور داشتند».
لاريجاني نقش رهبران صدر انقلاب را بسيار خوب و گسترده توصيف كرد و اظهار داشت: «حركتهايي كه شهيد آيت الله مفتح در اين مسجد پايهگذاري كرد كمر رژيم سلطنت را در آن زمان شكست و سخنرانيهاي او ضربههاي مهلكي را در پيكره رژيم سلطنتي آن زمان وارد ساخت و شرايط انقلاب را به خوبي تعريف كرد».
وي افزود: «كشور ما از وضعيتي كه مستشاران امريكايي
” چالشهاي كه پس از انقلاب با آن مواجه بوديم بيش از گذشته بود اما نتوانست شرايط ما را تغيير دهد و علت آن وجود رهبري داهيانه حضرت امام بود.... “
در آن داشتند به شرايط امروز رسيد كه دشمنان اعتراف ميكنند با كشوري قدرتمند مواجهاند و نوع رهبري رهبران انقلاب باعث وجود چنين شرايطي شد».
لاريجاني با اشاره به ويژگيهاي شهيد آيتالله مفتح گفت: «شهيد مفتح هدف گرا و داراي مباني عقلاني بود، اهل شعار نبود با خداي خود معامله كرده بود و زماني كه پاي اسلام در ميان بود با تمام وجود خود به ميدان ميآمد و پاي تفكر اصيل اسلامي ايستادگي ميكرد».
وي با بيان اينكه اداره كشور بايد از يك عقلانيت برخوردار باشد گفت: «دليل اينكه كشور ما از اين بحران ها به سلامت عبور كرد به خاطر وجود عقلانيت و حضور مردم در صحنه بود كه به وسيله افرادي همچون شهيد آيت الله مطهري، شهيد آيت الله بهشتي و شهيد آيت الله مفتح ايجاد ميشد و كمر شاه خائن را همين عقلانيت و حضور مردم شكست و نابود كرد».
رئيس مجلس شوراي اسلاميبا اشاره به غائله 18 تير 1378 گفت: «در غائله 18 تير سال 1378 وقتي مردم در 23 تير به صحن آمدند اين غائله نا كام ماند، غائلهاي كه آمريكا نيز براي حمايت از آن بيانيه صادر كرده بود اما حضور مردم در صحنه نقشههاي دشمنان را در غائله 18 تير خنثي كرد و اين حضور تداوم انقلاب اسلامي را تضمين كرد».
لاريجاني با بيان اينكه افرادي همچون شهيد مفتح با كفار و استكبار جهاني ستيز داشتند گفت: «همه شهداي صدر انقلاب اسلامي در خصوص فلسطين سخن ميگفتند و از مبارزه آنها حمايت ميكردند و در مقابل دشمن و استكبار جهاني با قدرت ميايستادند اما با افراد و گروهها و گروههاي خودي هيچ وقت زاويه ايجاد نميكردند و در مقابله با آنهه سعه صدر داشتند».
وي در ادامه اظهار داشت: «ما امروز در برخي از مواقع با حركتهاي افراطي مواجه هستيم كه تفرقه را در كشور دامن ميزند و امروز ما نيازمند سعه صدر در جامعه هستيم و وجود حركتهاي تندروانه مورد پسند شهيد مفتح و ديگر شهيدان نيست و اين رفتارهاي افراطي نشان ميدهد كه عمق اطلاعات افراد از اسلام كم است و كم سواد هستند».
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه افرادي همچون شهيد آيتالله مفتح پايههاي محكميرا در جامعه قرار دادند گفت: «آنچه كه بايد از اين شهدا بياموزيم اين است كه آنها پايههاي محكم و استواري را در جامعه قرار دادند كه يك بعد آن ديني و يك بعد آن مسائل حكومتي و حساسيت نسبت به مسائل فرهنگي سياسي و اداره كشور است و اگر امروز نابسامانيهايي را در كشور مشاهد ميكنيم به خاطر عبور از اين مسائل مهم است».
لاريجاني در پايان با اشاره به راهكارهاي كاهش تورم در كشور، گفت: «براي كاهش تورم بايد نگاه علميبه مسائل مختلف داشته باشيم و ويژگي شهداي انقلاب اين بود كه حكيم و عقلگرا بودند و اداره امور را در پناه يك عقلانيت ميدانستند و اگر اين چنين نشود مشكلات بسياري در كشور به وجود ميآيد».
در مراسم گراميداشت سالروز شهادت شهيد آيت الله مفتح خانواده شهيد آيت الله مفتح، فرزند شهيد آيت الله بهشتي، حسيني وزير اقتصاد و دارايي، منوچهر متكي وزير امور خارجه، مهدي كروبي رئيس حزب اعتماد ملي، فرشيدي اولين وزير آموزش و پرورش دولت نهم، جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، محمدي گيلاني عضو جامعه روحانيت مبارز، جمعي از فرماندهان ارتش و سپاه و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]