تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شادی مومن در رخسار او و اندوهش در دل است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836668390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حوزه و دانشگاه نيازمند تغيير نگاه نسبت به يكديگر هستند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حوزه و دانشگاه نيازمند تغيير نگاه نسبت به يكديگر هستند
رئيس مركز هم‌انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي كشور گفت: حوزه و دانشگاه براي وحدت بايد نگاه و ديدگاه‌هاي اساسي خود را نسبت به يكديگر تغيير دهند زيرا اين دو مجموعه بدون هم كامل نيستند.

به گزارش خبرگزاري مهر، علي فلاح رفيع صبح امروز در نشست هم‌انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي و گراميداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشكي قزوين، گفت: درباره مسئله وحدت حوزه و دانشگاه نظرات مختلفي وجود دارد طرفداران ديدگاه اول وحدت اين دو مركز را ممكن ندانسته و تحقق آن را خيالي باطل مي‌دانند كه اين ديدگاه كم و بيش در دانشگاه‌هاي ما وجود دارد.

وي افزود: اين نظريه كه تنها تجربه‌هاي ظاهري را مي پذيرد ديدگاهي باطل است و در ديدگاه دوم امكان تحقق وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد و برخي معتقدند كه اين وحدت محقق شده است. طرفداران اين ديدگاه تدريس معارف در دانشگاه همچنين حضور اساتيد دانشگاه در حوزه و اساتيد حوزه در دانشگاه را عامل تحقق وحدت حوزه و دانشگاه مي‌دانند.

فلاح رفيع تصريح كرد: نظريه سوم بازگشت و بازخواني مبناي ريشه‌هاي فكري در دانشگاه و حوزه بوده كه در اين نظريه معتقدند وحدت با تغيير ديدگاه‌هاي اساسي در حوزه و دانشگاه ميسر مي‌‌شود و يكي از بنيان‌هاي وحدت در اين ديدگاه، نگرش توحيدي به عالم است. دانشگاه و حوزه بايد هر دو اين نگرش توحيدي به عالم را باور كنند تا به وحدت برسند.

رئيس مركز هم‌انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي كشور ادامه داد: بحث وحدت حوزه و دانشگاه بحثي مورد قبول در جهان اسلام بوده و از زماني كه جدايي علم از دين در كشور مطرح شد، وجود داشته است و پيش از مطرح شدن اين موضوع وارداتي شاهد بوديم كه چنين مسئله‌اي براي انديشمنداني چون خواجه نصير و ابن سينا مطرح نبود و آنها در عين حال كه عالم تجربي بودند عالم ديني نيز به شمار مي رفتند.

رئيس مركز هم‌انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي كشور با بيان اينكه جدايي حوزه و دانشگاه از سال 1313 مطرح شد، اظهار داشت: با آمدن سيستم جديد در بحث دانشگاه افرادي اين فكر را القا كردند كه مسير حوزه و دانشگاه متفاوت است كه البته براي تحقق وحدت حوزه و دانشگاه بايد در نگاه بدبينانه حوزه‌ به دانشگاه تجديدنظر شود.

فلاح رفيع با اشاره به اينكه حوزه بايد اصالت خود را حفظ كند، افزود: همچنين دانشگاه نيز بايد نگاه خود را به حوزه تغيير دهد به نوعي هر دو مجموعه بايد محاسن يكديگر را گرفته و به سمت نگاه توحيدي بروند تا اين وحدت محقق شوند.

وي در ادامه با اشاره به لزوم آشنايي حوزه با علوم جديد گفت: اگر حوزه با علوم جديد آشنايي نداشته باشد كارايي لازم را نخواهد داشت زيرا حوزه يعني حكم شناسي و دانشگاه يعني موضوع شناسي و اگر موضوع و حكم با يكديگر ادغام نشوند هيچكدام كامل نيستند.

رئيس مركز هم‌انديشي استادان و نخبگان دانشگاهي كشور در ادامه به بحث‌هايي نظير شبيه‌سازي اشاره كرد و گفت: مراجع ما براي اعلام حكم در اين زمينه به اطلاعات دانشگاهي نياز دارند و دانشگاهيان نيز بايد بعد از صدور حكم آن را حجت دانسته و به آن عمل كنند.

وي افزود: جهان آينده در سايه وحدت پابرجاست و در آينده علم به اين نتيجه مي‌رسد كه بايد به سراغ دين برود زيرا دين به ما مي‌گويد با تفكر و تجربه پيش رويم و اين فاصله علم از دين نيز تصنعي و وارداتي است.

همچنين در ادامه رئيس دانشگاه علوم پزشكي قزوين با بيان اينكه اگر دانشگاه‌ها و مراكز آموزشي در كنار هم قرار گيرند نقش و مسئوليت خود را ايفا كرده اند، گفت: در اين صورت هرگز مسير مديريتي كشور منحرف نمي‌شود، يكي از مسائل مهم در اين بخش هم‌انديشي بوده كه سبب مي‌شود تا اساتيد از تفكرات و تجربيات يكديگر بهره برده و از ديدگاه‌هاي نو و پويايي استفاده كنند.

علي اكبر زينالو پاسداري از دستاوردها و حمايت از آنچه در مجموعه روي خواهد داد را از ديگر نتايج هم‌انديشي خواند و افزود: بايد دست‌اندركاران برگزاري هم‌انديشي اين برنامه‌ها را چندسويه ديده و ما نيز از پيشنهادات اساتيد كمك گرفته و در مديريت اعمال كنيم.

زينالو با اشاره به اهميت نقش اساتيد در هم انديشي حوزه و دانشگاه گفت: اساتيد مشاوران فكري مجموعه مديريت دانشگاه هستند از اين‌رو بايد وظايف خود را به خوبي انجام دهند و وظيفه اين افراد تنها آموزش نيست بلكه مشاركت در مديريت دانشگاه، آموزش جامعه، خودآموزي يا ارتقا توانمندي فردي و ... از جمله وظايف اساتيد است.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي قزوين در پايان گفت: جلسات هم‌انديشي سبب بهره مندي ما از نظرات اساتيد مي شود و انتظار داريم اساتيد نيز از همه پتانسيل‌هاي موجود استفاده كرده و در تصميم‌گيري‌ها و هدايت بسياري از برنامه‌ها براي اجرا، نقش خود را ايفا كنند.

در ادامه نماينده مردم رزن در مجلس نيز طي سخناني گفت: زماني كه علم در كشورهاي اسلامي توسعه فراواني داشت و اروپا در فقر علم به سر مي‌برد، دروس حوزه و دانشگاه در كشور ما باهم تدريس مي‌شدند.

محمد مهدي مفتح ادامه داد: بعد از رنسانس جهشي در حوزه علم كشورهاي غربي رخ داد و علم بر اساس روش حس، مشاهده و تجربه گسترش يافت و آنها بيان كردند كه با اين روش مي‌توان مشكلات را حل و به حقايق دنيا دست يافت و اين روش علم‌آموزي نيز به تدريج در بين دانشمندان ترويج يافت.

وي تصريح كرد: در اين روش علم‌آموزي تمامي مسائل و حقايق تنها در دنياي فيزيكي معنا پيدا مي‌كرد به همين دليل نوعي روحيه دين‌ستيزي و ضد معنويت در دانشگاه گسترش يافت.
 شنبه 30 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن