واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برگزاري اولين همايش خصوصي سازي باشگاه هاي فوتبال ايران ايتاليا به ايران تجربه مي فروشد
واگذاري باشگاه هاي فوتبال به بخش خصوصي براي رسيدن به پيشرفت و توسعه بيشتر، مدت هاست به عنوان هدف دولت بيان شده، اما تاكنون موانع و مشكلات بسياري در مسير اين هدف قرار گرفته است.
در همين خصوص اولين همايش بين المللي خصوصي سازي باشگاه هاي ايران، ديروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد. در اين همايش سيمونه (رئيس باشگاه لاتزيو)، جوزپه سينيوري (بازيكن اسبق تيم ملي فوتبال ايتاليا) و كايرا (عضو اتحاديه فوتبال ايتاليا) سخنراني كردند. هدف از اين همايش آشنا كردن باشگاه هاي ايران با خصوصي سازي عنوان شده بود. لذا اينكه اصل 44 قانون اساسي بر خصوصي سازي تاكيد كرده و از طرفي طبق قوانين AFC تا سال 2009 باشگاه هاي ايران بايد به سمت خصوصي سازي بروند و برگزاري اين همايش موجب آشنايي دست اندركاران و مديران فوتبال با مباني تئوري و علمي خصوصي سازي شد.
عضو اتحاديه فوتبال ايتاليا در اين همايش گفت؛ «آمده ايم تا تجارب خوب فوتبال ايتاليا را به ايران منتقل كنيم و ما نيز در ماه فوريه ميزبان مديران فوتبال ايران خواهيم بود. ما تجارب خود را به مرور به ايران منتقل مي كنيم تا بتوانيم در حل مشكل خصوصي سازي باشگاه ها در ايران كاري انجام دهيم.»
او در اين نشست افزود در بحث خصوصي سازي ارتباط تنگاتنگي با دولت وجود دارد و باشگاه ها بايد باهماهنگي تنگاتنگ با دولت كار خصوصي سازي را آغاز كنند، ضمن آنكه سرمايه گذاراني بايد وارد فوتبال شوند كه نخواهند پس از خصوصي شدن از دولت كمك بگيرند.
كايرا اشاره كرد؛ «حق پخش تلويزيوني يكي از درآمدهاي مهم فوتبال محسوب مي شود و بحث ديگر نيز بحث تماشاگران است. من روز گذشته در يكي از ورزشگاه هاي ايران حاضر و متوجه شدم براي تماشاي يك مسابقه فوتبال در ايران به طور متوسط 25 هزار نفر به ورزشگاه مي آيند كه اين موضوع براي درآمدزايي باشگاه ها بسيار مهم است. ضمن آنكه در مطالعه اينترنتي متوجه شدم جوانان ايراني در يك سال 80 ميليون sms با يكديگر رد و بدل كرده اند كه اين بحث نيز در بحث درآمدزايي باشگاه ها جايگاه خود را دارد.»
او در انتهاي سخنراني خود گفت به هر حال ما براي انتقال تجربه بيست و پنج ساله فوتبال ايتاليا در ايران هستيم اما من معتقدم تنها نبايد نگاه خود را به باشگاه ها معطوف كنيم بلكه بايد به تيم ملي نيز توجه شود. همچنين مدير تكنيكي باشگاه ترنانا ايتاليا معتقد است توجه به فوتبال پايه يي نقش مهمي در درآمدزا شدن باشگاه هاي فوتبال دارد.
جوزپه سينيوري در همايش خصوصي سازي فوتبال اظهار كرد؛ «من به تازگي از طريق تلويزيون بازي فوتسال تيم هاي ايران و ايتاليا را ديدم و با توجه به قدرت تيم فوتسال ايران از همان جا متوجه شدم كه برنامه ريزي هاي مهمي روي فوتبال ايران شده است و فوتبال ايران قصد دارد از نظر تاكتيكي و يادگيري شرايط خود را ارتقا دهد.» همچنين سيمونه مونتمري گفت؛ «يكي از راهكارها مي تواند تبليغات روي زمين باشد. مشكل اين است كه چگونه بتوانيم شخصيت ها و كارخانه ها را مطمئن سازيم كه وارد عرصه فوتبال شوند و روي آن سرمايه گذاري كنند.»
صفايي فراهاني در رابطه با خصوصي سازي معتقد است خصوصي سازي تنها سياست واگذاري نيست و باشگاه ها را از بخش دولتي به بخش خصوصي منتقل كردن، مشكل را حل نمي كند بلكه بايد در قانون نيز راهكارهاي لازم در اين زمينه مدنظر قرار گرفته شود.
او گفت؛ «بايد امكان رقابت بخش خصوصي در محيط سالم فراهم شود كه يكي از نخستين مسائل در اين راه پخش تلويزيوني مسابقات است. متاسفانه در فوتبال ما هنوز اين بحث درباره بازي هاي ملي و باشگاهي حل نشده است و باشگاه ها نمي توانند از درآمد حق پخش سودي ببرند.»
محمدي (رئيس پيشين اتحاديه مديران باشگاه هاي فوتبال) تصريح كرد از نظر ارزش افزوده شرايط براي اين كار فراهم است و از نظر نرخ رشد بهره وري نيز شرايط به گونه يي است كه ورزش ما توانايي هاي مالي را از اين نظر دارد. همچنين از نظر ثروت نيز فوتبال ما به دليل فراگير بودن فرصت لازم براي خصوصي شدن را خواهد داشت.
در پايان خبيري (كارشناس فوتبال كشور) گفت؛ «سه پيشنهاد را مي توان در اين بين مطرح كرد؛ يكي واگذاري در قالب خصوصي سازي، دوم فروش سهام باشگاه و سوم اداره باشگاه هاي پرهزينه از طريق تعدادي از شركت هاي خصوصي و افراد حقيقي به صورت سهامداران اصلي باشگاه. در هر سه پيشنهاد حمايت دولت، دادن وام هاي كم بهره، واگذاري زمين، تخفيف مالياتي و هزينه كردن بخشي از ماليات ها در ساخت و سازها بسيار مهم است.»
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]