واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
در ادامه ی مطلب قبلی با عنوان" خودسرانه بچه ها را معالجه نکنید"، در این مطلب سایر باورهای غلط درباره سرماخوردگی کودکان را برای شما بیان می کنیم.
برای كاهش دردهای عضلانی چه. كار باید كرد؟
این دردها ممكن است با عفونت و درد گوش همراه باشد. تسكین این درد باید با استامینوفن صورت گیرد، ولی متأسفانه هنوز خیلی از والدین با دود سیگار سعی در كاهش درد گوش دارند در حالی كه این كار اصلا فایده ندارد. البته گرم كردن ناحیه دردناك كمی تسكین دهنده است، منتها دود سیگار به.ویژه اگر كودك آلرژی داشته باشد، بیماری او را تشدید می.كند.
كودكی كه سرما می.خورد، مسلما اشتهایش كم است و همین مادر را نگران می.كند. آیا درست است كه در این مواقع كودك را وادار به خوردن غذای بیشتری كنیم؟
خیر، در اینجا مادر باید تعداد دفعات غذا دادن را بیشتر كند، نه اینكه او را وادار به خوردن غذای بیشتری در یك وعده كند.
به توصیه.های تغذیه.ای در دوران سرماخوردگی هم اشاره می.كنید؟
بسته به سن كودك باید توصیه.های تغذیه.ای را رعایت كرد. اگر كودك شیر.خوار بود، باید فواصل شیر.دهی كمتر شود. از مایعات زیاد استفاده شود. محدودیت غذایی راهم برای كودك ایجاد نكنیم البته اگر آلرژی در كار نبود، چون كودك در این دوره كم.اشتها است و با محدودیت غذایی ممكن است زیاد وزن از دست بدهد.
مسئله دیگری كه باعث وحشت مادران می.شود، تب كودك است و مادر فكر می.كند كه این تب منجر به تشنج می.شود. در چند درصد موارد تب كودك با تشنج همراه است؟
ببینید، مقدار تب در سرما.خوردگی.ها خفیف است و در ضمن كودك زیر 6 ماه هنگام تب به هیچ.وجه تشنج نمی.كند، مگر این كه بیماری .دیگری در كار باشد.
حالا یك سؤال دیگر. اگر مادر تمام این نكات را بداند، نیازی به مراجعه به پزشك هست؟
اگر مادر اقدامات اولیه را برای جلوگیری از عود سرماخوردگی انجام دهد، مثل استفاده از مایعات و قطره بینی و دستگاه بُخور، در صورت ادامه بیماری، باید به پزشك مراجعه كند، چون شاید بیماری را به درستی تشخیص نداده باشد.
آنتی.بیوتیك.ها تأثیری در درمان بیماری دارند؟
متأسفانه تصور غلط دیگر این است كه خیلی از مادران فكر می.كنند سرماخوردگی كودكشان با آنتی.بیوتیك برطرف می.شود و برای همین، قبل از مراجعه به پزشك، به كودك آنتی.بیوتیك می.دهند. از طرف دیگر، این گروه از مادران اصرار دارند كه حتی اگر پزشك هم برای كودك آنتی.بیوتیك تجویز نكند، كودك را به امید تجویز این دارو، به پزشك دیگری ارجاع .دهند، در حالی.كه نوع میكروب سرماخوردگی با نوع میكروب بیماری.های دیگر متفاوت است و آنتی.بیوتیك هیچ جایی در درمان آن ندارد.
آقای دكتر، تصور خیلی از والدین این است كه سرماخوردگی كودكشان، بدن او را مستعد ابتلا به سرماخوردگی بعدی می.كند یا از سرماخوردگی بعدی جلوگیری می.كند. به. نظر شما این باور درستی است؟
خیر، سرماخوردگی.ها ممكن است پی در پی بوده و عوارض داشته باشند، ولی اینكه یك سرماخوردگی منجر به سرماخوردگی بعدی .شود، اصلا درست نیست.
علاوه بر این، یك سرماخوردگی به هیچ.وجه از سرماخوردگی بعدی جلو.گیری نمی.كند، چون ما ویروس های زیادی داریم كه هر كدام برای كودك بیماری.زا هستند، مثل رینو ویروس، ویروس .آنفلوانزا و... . اگر مادر این ها را بداند، هر بار كه كودك سرما می.خورد، توهم این را ندارد كه بدن كودكش مستعد ابتلا به سرماخوردگی بعدی شده است.
واكسن آنفلوانزا و نقش ایمن.كننده آن در مقابل سرماخوردگی چیست؟
متأسفانه این واكسن به غلط به. عنوان واكسن سرماخوردگی تبلیغ می.شود، در حالی.كه بیش از صد نوع ویروسی كه وارد بدن می.شوند، شاید فقط یک یا دو تا از آنها مربوط به آنفلوانزا باشند و چون علائم آنفلوانزا شدید است، این واكسن برای ویروس.های مربوط به آن تولید می شود، نه برای بقیه ویروس.ها.
زدن واكسن آنفلوانزا از سرماخوردگی با ویروس.های دیگر جلوگیری نمی.كند.
دكتر علی.اصغر حلیمی- متخصص اطفال
استاد.یار دانشكده پزشكی دانشگاه شهید بهشتی و معاون آموزشی بیمارستان شهدای تجریش
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]