تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821187471




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قدم به قدم با باستان شناسان


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: قدم به قدم با باستان شناسان
قدم به قدم با باستان شناسان
اولین چیزی که برای شروع به کار باستان شناسی لازم داریم، "پروانه حفاری" است. یعنی همان طور که یک راننده به گواهینامه احتیاج دارد، هر کسی هم مجاز نیست در سایتهای باستان شناس حفاری کند. در ازای گرفتن "پروانه"، باستان شناس متعهد می‌شود که نتایج یافته هایش را در اختیار همه بگذارد. بعد از این باید جای مناسبی برای کار پیدا کرد. باید حدس زد که کدام نقاط مورد سکونت انسانها قرار گرفته است. به عنوان یک باستان شناس باید مهارتهای یک تاریخ دان، زمین شناس و یک کارآگاه را با هم جمع کنید تا بتوانید از پس این کار بربیایید. بعد از حدس زدن، متوجه می‌شوید که مثلا دره ای به وسعت چندین هکتار برای کار مناسب است. اما شما نه وقت و نه پول لازم برای حفر کردن تمام این منطقه را دارید. پس چه باید کرد؟ اولین کار "شبکه بندی" منطقه حفاری است. این طوری زمین کار به واحدهایی تقسیم می‌شود که می‌شود فهمید که کار باید در کدامشان دنبال شود. ابزارها و وسایل را هم باید آماده و دم دست داشته باشیم اغلب یک متر نواری، بیلچه، ماله و حتی فرچه لازم است. با استفاده از این وسایل و دقت و حوصله بسیار "دست ساخته ها" را پیدا می‌کنیم. "دست ساخته" هر چیزی است که انسانها ساخته باشند یا اثری از خود روی آن به جا گذاشته باشند. این اشیا مانند "آثار انگشت" به کارآگاهی که شما باشید کمک می‌کنند تا نحوه زندگی پیشینیان را پیدا کنید.
قدم به قدم با باستان شناسان
موقع حفاری متوجه می‌شوید که خاک لایه های زیادی دارد. به لایه رویی "خاک سطحی" می‌گویند و آخرین لایه که نه چیزی در آن می‌روید و نه شی ای در آن پیدا می‌شود "بستر" نام دارد. خاک هر لایه از نظر رنگ، جنس یا بافت لایه های دیگر تفاوت دارد و ما باید حفاری را تا رسیدن به خاک بستر انجام بدهیم.اگر دلتان می‌خواهد حفاری را امتحان کنید، می‌توانید روی شکل زیر کلیک کنید. البته این حفاری استخوانهاست اما اصول کار درست مانند کار یک باستان شناس است!
قدم به قدم با باستان شناسان
 در حالیکه حفاری می‌کنید به دو چیز باید توجه کنید. یکی اینکه در کجای نقشه سایت هستید و دیگر اینکه در چه عمقی خاک برداری می‌کنید.
ما دنبال گنج نمی گردیم
چرا عمق خاکی که شی ای در آن پیدا می‌شود، خیلی اهمیت دارد؟ خاک با گذشت زمان روی اشیای قدیمی را می‌پوشاند. پس هر چه جسمی پایین تر قرار گرفته باشد، قدیمی تر است. عمق نسبی هر دو شی هم نشان دهنده فاصله زمانی آنهاست. در واقع باستان شناس از ناحیه مورد حفاری خودش یک نما یا نمودار مخصوص تهیه می‌کند که در آن عمق پیدا کردن هر شی را نشان می‌دهد. به این شکل نگاه کنید:
قدم به قدم با باستان شناسان
آن خط سیاه و سفید پایینی نوعی خط کش است که نشان می‌دهد که نقشه به چه نسبتی کوچک شده است. این خط کش را در هر عکس تهیه شده از سایت هم می‌بینید. دوست دارید در این مورد خودتان را امتحان کنید؟ روی شکل زیر کلیک کنید.
قدم به قدم با باستان شناسان
 بعد از انجام حفاری، باید مطمئن باشید که هیچ شی ای هر چند کوچک جا نمانده است. برای این اطمینان چه می‌کنید؟ بهترین راه غربال کردن خاک است. این طوری حتی خرده های سفال شکسته هم گم نخواهد شد.
قدم به قدم با باستان شناسان
دوست دارید بدون خاکی شدن همه این کارها را امتحان کنید؟ شکل زیر در خدمت شماست.
قدم به قدم با باستان شناسان
 حالا همه چیز را پیدا کرده اید و از نحوه پیدا شدن هم نمودار دقیقی دارید.گام بعدی چیست ؟ * صفحات مرتبطما دنبال گنج نمی گردیمنمودار خاکبازی صبر و حوصلهمعمای پنج کیسهجواب درست مترجم: ساناز فرهنگی





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن