تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826065329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درجلوگيري از گسترش ايدز پيشگام باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درجلوگيري از گسترش ايدز پيشگام باشيم
اجتماعي. بيماري. ايذز
مهاباد - مرحله بروز ايدز هنگامي اچ آي وي مبدل به ايدز مي‌شود كه شمار گلبولهاي سفيد آنقدر كم شود كه در انجام وظيفه معمولي آنها تداخل ايجاد شود .

گزارش از: منوچهر صمدي
روبان قرمز كه سمبل جهاني آگاهي و همبستگي با بيماران مبتلا به ‪ H.I.V‬و ايدز است مردم جهان را براي نبرد با اين بيماري متحد و ما را مكلف كرده در جلوگيري ازگسترش اين بيماري پيشگام و پيشرو باشيم .

آرماني كه استفاده ازروبان قرمز را درجهان باب كرد، آرمان آگاهي يافتن و آگاهي دادن به عموم مردم درباره بيماري ايدز است كه امروزه درجهان به عنوان طاعون قرن مطرح شده است.

ازسال ‪۱۹۸۸‬به منظور افزايش بودجه و همچنين افزايش آگاهي آموزش و مبارزه با تبعيضها روز اول دسامبر(مصادف با ‪۱۱‬آذرماه) هرسال را به عنوان روزجهاني ايدز نامگذاري كرده‌اند و هرسال براي اين روز شعار خاصي نيز در نظر گرفته مي‌شود كه هدف عمده از اينكار اين امر است كه به مردم يادآوري شود كه اچ آي وي از بين نرفته و هنوز كار زيادي است كه بايد انجام شود.

درروزجهاني ايدز مردم لباسهايي مزين به روبان قرمز بر تن مي‌كنند تا توجه و مراقبت دربرابر اچ آي وي و ايدز را متذكر شده و به ديگران نيز يادآور شوند كه به تعهد و پايبندي و حمايت آنها نياز است.

روبان قرمز حامل چهار پيام براي تمام جهانيان است ، قرمز مانند عشق كه سمبل شور و مدارا با بيماران است، قرمز مانند خون كه نمايانگر درد و رنج انسانها ازمرگ بيماران مبتلا به ايدز است، قرمز مانند خشمي كه از ناتواني دربرابر اين بيماري و نبودن امكان بهبود و درمان قطعي بيماران نشات مي گيرد و قرمز مانند علامت خطر كه بي‌توجهي به آن به منزله ناديده گرفتن يكي ازبزرگترين معضلات جهاني است.

سلامتي با ارزشترين نعمت خداوندي است كه وسيله و لازمه هرحركت و هدف توسعه و تكامل مي‌باشد، سلامتي حق انسانها و تامين آن وظيفه‌اي فردي و عمومي است و تامين حفظ و ارتقاي سلامت جامعه رسالت همه حكومتها و شرط اوليه آن مشاهده همه افراد جامعه است.

شناخت عواملي همچون بيماريها و حوادث و بلايا و ... كه سلامت فرد و جامعه را تهديد مي‌كنند اولين قدم درجهت حفاظت ازسلامت انسانهاست.

اما بعداز قرنها كه علم خود را دراوج قدرت مي‌بيند و بواسطه اكتشافات پياپي بيماريها را يكي پس ازديگري ريشه كن مي‌نمايد و به بشريت اين مژده را مي‌دهد كه ديگر انسانها به واسطه بيماريهاي عفوني و واگيردار جان خود را ازدست نخواهند داد، يكباره بروز و گسترش بيماري نوپديد و مرگ آفريني به نام ايدز كه آنرا طاعون قرن ناميده اند، محاسبات جامعه پزشكي جهان را مختل مي‌كند.

ويژگيهاي اين بيماري ازجمله سرعت انتقال و گسترش جهانگيري و ميزان كشندگي و معلوليت بالا همچنين غيرقابل درمان بودن و نهفتگي آلودگي آن درزمان حاضر به معضلي بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي مبدل گرديده كه جوامع بين المللي و سازمانهاي رسمي و غيررسمي را وادار نموده كه درمقابله با آن تلاش كنند.

اچ آي وي در واقع همان ويروسي است كه آدم را به بيماري ايدزدچار مي‌كند، ايدزمخفف اين كلمات است ‪ Acquired Immunodeficency Syndrome‬يعني نشانگان نقص ايمني اكتسابي و اين نام را رسما از سال ‪۱۹۸۲‬روي اين بيماري گذاشتند و ويروس عامل اين بيماري هم يعني اچ آي وي هم در سال ‪۱۹۸۳‬شناسايي و نامگذاري شد.

شرح بيماري
ايدز عبارت است از بوجود آمدن ضعف عمده دردستگاه ايمني بدن (نقص ايمني ) اين امر باعث كاهش توانايي بدن در مقابله با عفونتها و توانايي سركوب سلملهاي غيرطبيعي مثل سلولهاي سرطاني مي‌شود.

ويروس ايدز سلولهاي ايمني موجود در خون (لنفوسيتها ) و سلولهاي ايمني موجود در بافتها مانند (مغز استخوان و طحال همچنين كبد و گره‌هاي لنفاوي) را درگير مي‌سازد.

اين سلولها درتوليد پادتن براي مقابله با بيماريها و سرطانها نقش دارند و درمجموع بايد گفت كه ايدز يك نوع نقص ايمني ثانويه است كه درسيرعفونت با ويروس ايدز ايجاد مي‌شود.

‪ ) H.I.V‬اچ آي وي )
ويروس اچ آي وي عامل بروز بيماري ايدز است هر فرد كه دچار اچ آي وي است، الزاما مبتلا به بيماري ايدز نيست بلكه اگر برخي تظاهرات باليني را بروز دهد مشخص مي‌شود كه به ايدز مبتلا شده است.

تنها نيمي از افراد آلوده به آچ آي وي درطي ‪۱۰‬سال به مرحله ايدز مبتلا مي شوند كه اين زمان درافراد مختلف متفاوت است و به وضعيت سلامتي و عادات فردي افراد بستگي دارد و امروزه برخي از داروها نيز به كنترل اين روند كمك مي‌كنند.

علت بيماري
عامل بيماري ايدز يك نوع ويروس از گروه رتروويروسهااست كه باعث كاهش توانايي سيستم ايمني بدن ميزبان مي‌شود و علايمي كه ما در بيماري ايدز مي شناسيم مربوط به بيماريهايي است كه در اثر نقص دستگاه ايمني بدن توليد مي شوند.

دراكثر بيماريهاي ويروسي وضع براين منوال است كه سلولهاي مملو از ويروس / ويروسها را آزاد كرده و اين ويروسها خود را با پادتنهاي آماده مواجه مي بينند كه در چنين وضعي بيماري شخص برطرف مي‌شود اما در مورد ويروس ايدز وضع به گونه‌اي ديگر است.

دراينجا اولين ويروسي كه وارد سلول ميزبان مي‌شوند از حمله پادتنها در امان مي‌ماند ويروسهاي جديدي كه از سلول خارج مي‌شوند بعضا توسط پادتنها خنثي مي‌شوند اما ژنهاي اوليه در درون سلول ميزبان به توليد ويروس ادامه مي دهند.

ممكن است كه ويروس دربدو ورود به سلول ميزبان بصورت غير فعال درآيد و بعداز گذشت چندين سال بامساعد شدن اوضاع فعاليت بيماريزايي خود را آغاز كند.

اين ويروس دستگاه ايمني بدن را تضعيف مي‌كند و بنابراين يك سرماخوردگي ساده هم مي‌تواند براي شخص مشكل ساز باشد.

سير بيماري و علايم آن
ابتلا به بيماري ايدز دراغلب موارد با عوارض ساده‌اي همچون اسهال و خارش پوست و افزايش خفيف حرارت بدن شروع مي‌شود كه اين عوارض پس از چند هفته خودبخود برطرف مي‌شود و شخص خيال مي‌كند كه به سرما خوردگي دچار بوده است از آنجا كه ساخته شدن پادتنهاي موثر حدود ‪۱۴‬روز طول مي‌كشد در اين زمان جدال بين ويروسها و پادتنها در جريان است كه پس ازسپري شدن اين مرحله دوراني فرا مي‌رسد كه حال شخص بيمار خوب مي‌شود اما در خون او پادتن ضد ايدز را مي‌توان تشخيص داد و از خون وي ويروس ايدز را بدست آورد.

نزديك نيمي از كسانيكه تازه به اچ آي وي آلوده مي‌شوند دردو تا چهار هفته به نشانه‌هايي همانند آنفلوانزا دچار مي‌شوند اين نشانه‌ها دربرگيرنده تب وخستگي ناراحتي پوستي ودرد مفاصل و سردرد و تورم درغدد لنفاوي است كه البته چون اين نشانه‌ها دربيماريهاي بسياري ديده مي‌شوند اگر بيمار به پزشك درباره رفتارهاي پرخطرپيشيبن خود چيزي نگويد مي‌شود از تشخيص اچ آي وي غفلت شود .

عرق كردن درشب و احساس خستگي و التهاب بيضه‌ها ازسايرعلايم بيماري است كه در مرحله بعدي كه در آن تصوير نهايي بيماري ايدز به نمايش گذاشته مي‌شود، حاصل درهم شكسته شدن كامل سيستم دفاعي بدن است و درچنين شرايطي تعداد سلولهاي لنفوسيت ‪ T4‬به شدت كاهش يافته و انواع بيماريهاي باكتريايي / ويروسيو انگلي قادرهستند كه فرد مبتلا را از پاي درآورند. ا
مرحله بروز ايدز هنگامي اچ آي وي مبدل به ايدز مي‌شود كه شمار گلبولهاي سفيد آنقدر كم شود كه در انجام وظيفه معمولي آنها تداخل ايجاد شود .

درواقع زمانيكه شمارگلبولهاي سفيد ( ‪ ) CD4+T‬به كمتر از ‪ ۲۰۰‬شماره در هر ميكروليتر خون مي‌رسد و يا هنگاميكه بدن فرد دچار عفونت بشود، بيماري ايدز رخ مي‌دهد.

انتقال و پيشگيري
هرچند اچ‌اي وي درتمام ترشحات بدن فرد مبتلا (بجزعرق)وجود دارد ولي براي انتقال و سرايت تنها سه راه اثبات شده است.

آميزش جنسي : شايعترين راه سرايت ويروس تماس جنسي است ويروس ممكن است ازفرد مبتلا به شريك جنسي اش
منتقل بشود كه سرايت ازراه تماس جنسي ‪ ۸۰‬درصد موارد را شامل مي‌شود كه بيشتر از ‪ ۷۰‬درصد آن از راه تماس با جنس مخالف و ‪۱۰‬درصد از طريق تماس با همجنس است.

تبادل خون يا فرآورده‌هاي آن: ويروس مي‌تواند از راه مصرف خون و يا فاكتورهاي انعقادي آلوده هم منتقل شود، در واقع اين ويروس قادراست از راه وريد ( مثلا درحين تزريق وريدي) مقعد واژن آلت، دهان و سايرغشاهاي مخاطي نظير چشم و مخاط داخل بيني و يا بريدگيها و زخمها وارد بدن ميزبان شود.

بيماران هموفيلي و معتادان تزريقي كه از سرنگ و سوزن بطور مشترك استفاده مي‌كنند از گروه‌هاي پر خطر در ابتلا به ايدز به حساب مي‌آيند.

هروسيله تيز و برنده كه احتمال آغشته شدن به خون آلوده را داشته باشد درصورت ضد عفوني نشدن و ايجاد زخم مي‌تواند فرد سالم را آلوده كند از اينرو ابزار پزشكي و دندان پزشكي لوازم خالكوبي سوراخ كردن گوش و حجامت، قمه زني و تيغ سلماني و مسواك ممكن است باعث انتقال آلودگي شود.

ازمادر مبتلا به جنين : ويروس مي‌تواند ازطريق مادر آلوده به جنين در داخل رحم و يا حين زايمان و يا درطي دوران شيردهي به جنين يا نوزاد منتقل شود كه اين شيوه درمورد ابتلاي كودكان بسيار شايع است بطوريكه ‪۹۰‬درصد تمامي كودكان مبتلا به اچ آي وي درسال ‪ ۲۰۰۳‬ميلادي ازطريق انتقال مادر به كودك دچار اين بيماري شدند .

راه‌هايي كه ايدز نمي‌تواند منتقل شود:
اين ويروس از طريق هوا و سرفه عطسه و بوسيدن تماس پوستي يا دست دادن و استفاده مشترك از لوازم آشپزي مانند بشقاب و قاشق و چاقو قابل انتقال نيست.

اين ويروس همچنين ازطريق حشرات و نيش يا گازحيوانات، شنا دراستخرهاي عمومي و از طريق خوردن غذايي كه توسط فرد مبتلا به اچ آي وي تهيه شده باشد نيز قابل انتقال نيست.

پيشگيري
ازآنجاكه تاكنون واكسن و يا علاج قطعي براي اين بيماري كشف نشده است و درآينده نزديك نيز امكان پذير به نظر نمي‌رسد مهمترين راه مبارزه با اين بيماري پيشگيري و آموزش است.

براي پيشگيري از انتقال اچ آي وي بهترين راه خودداري از برقراري رابطه جنسي با فرد مبتلا و درمعتادان تزريقي نيز خودداري از مصرف سرنگهاي مشترك است.
 چهارشنبه 13 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن