محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846308095
رحيم صفوي در دانشگاه تربيت مدرس: امنيت منطقه بدون در نظر گرفتن ايران قابل دسترس نيست
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رحيم صفوي در دانشگاه تربيت مدرس: امنيت منطقه بدون در نظر گرفتن ايران قابل دسترس نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
سردار سرلشكر سيد يحيي رحيم صفوي، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و مشاور فرمانده كل قوا در نشستي كه به مناسبت هفته بسيج در دانشگاه تربيت مدرس در تالار شهيد مطهري اين دانشگاه برگزار شد، ضمن تشكر از برگزاركنندگان جلسه و بسيج دانشجويي و كاركنان و اساتيد دانشگاه و دعوت رييس دانشگاه تربيت مدرس گفت: همه ما بايد بدانيم اگر اكنون در كشورمان امنيت و آسايش داريم و سر كلاس دانشگاه حاضر ميشويم و درس ميخوانيم مديون فداكاريهاي بزرگ بسيج و شهدا هستيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي افزود: ملتي در ايران قيام كردند و ٢٠٠ هزار شهيد، ٣٢٠ هزار جانباز و ٤٠ هزار آزاده در اين كشور تلاش كردند تا ما اكنون بتوانيم در اين كلاس بنشينيم و اين سوال را هميشه بايد از خود بپرسيم كه آيا ما به آرمانهاي شهيدان و بسيجيان وفادار هستيم و رفتار و عملكردمان مطابق روحيهي بسيجيان بوده يا خير؟
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، با تبريك سالروز ازدواج حضرت علي (ع) و فاطمه زهرا (س) تصريح كرد: از خدا ميخواهم الگوي زندگي ما رفتار، اخلاق و فداكاري ما در راه اهداف متعالي انساني و اسلامي حضرت علي (ع) و فاطمه (س) باشد و نظام جمهوري اسلامي ايران به خواست خداوند به سمت الگوي حكومت علوي و فاطمي حركت كند و به خصوص در بعد عدالتگستري و از بين بردن فقر و محروميت در استانهاي مرزي و برخي استانها كه هنوز نتوانستهايم به آن صورت طعم شيرين عدالت را به مردم آن بچشانيم، گام بردارند.
صفوي گفت: مقام معظم رهبري بيانات و رهنمودهاي ارزشمندي به عنوان بسيج دانشجو و اساتيد طي سالهاي گذشته براي شما بيان فرمودهاند كه در يكي از اين بيانات ميفرمايند بسيجي در دانشگاه يك نگاه به دانشگاه و يك نگاه به دنيا دارد كه اين پيام مربوط به ١٨ خرداد سال ٨٢ است و در ديدار ديگري با اساتيد و دانشجويان ميفرمايند نكتهي اساسي كه هميشه در مواجهه با دانشجويان روي آن تكيه داريم، پيدا كردن قدرت تحليل مسائل و جريانهاي مهم كشور است. بنابراين متناسب با اين دو رهنمود مقام معظم رهبري بحثي را تحت عنوان خاورميانه در فضاي استراتژيك قرن حاضر آماده كردهام و اميدوارم آنچه در قلب و روحم ميگذرد را بتوانم با شما دانشجويان و اين دانشگاه كه در آن در مقطع دكترا فارغالتحصيل شدهام و علاقهي خاصي به آن دارم در ميان بگذارم.
مشاور فرماندهي كل قوا، ادامه داد: به نظر بسياري از متفكران راهبردي هماكنون جهان از نظر مسائل استراتژيكي همچون اقتصاد، سياست، امنيت، قدرت، فرهنگ، در دوران عدم قطعيت، عدم پايداري استراتژيك و يا دوران گذار از يك مرحلهي اساسي به يك مرحلهي ديگر در حال حركت است.
وي اضافه كرد: سوال اول اين است كه آيا جهان به سمت همگرايي و يا واگرايي حركت ميكند و بايد بدانيم همگرايي يعني گرايش بيشتر به سمت نظام اجتماعي، سياسي، اقتصادي و امنيتي واحد به رهبري يا مديريت ايالات متحدهي آمريكا در جهان معاصر كه البته از نظر انديشمندان اين ديدگاه مردود است يعني آنچه كه آمريكاييها بعد از فروپاشي جهان دو قطبي به دنبال تكقطبيسازي بودند از نظر بيشتر انديشمندان غير قابل تحقق خواهد بود و درواقع مسير حركت به سمت چند قطبي شدن جهاني است و در حال حاضر در حال حركت كلان جهاني به سمت واگرايي هستيم.
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: واگرايي به خصوص در كشورهاي جنوب نسبت به شمال بيشتر است و چالشها و رقابتها بر سر منابع اوليه در جنوب بين قدرتهاي بزرگ جهاني ديده ميشود و سياستهاي آمريكا در مقايسه با جهان و حتي منطقهي خاورميانه اينگونه پيشبيني ميكند كه در جهان معاصر در منطقهي ما يعني خاورميانه؛ مصر، لبنان، فلسطين، سوريه، اردن، يمن، شش كشور عربي حوزهي خليج فارس، ايران، تركيه و عراق اين موضوع وجود ندارد.
صفوي افزود: سوال اين است كه اولا منطقهي ما از چه جايگاه استراتژيكي برخوردار است و نسبت به سياست آمريكا در دورهي جديد يعني رياست جمهوري اوباما، خاورميانه اهميتش چيست و روابط آمريكا به سمت واگرايي پيش ميرود و يا همگرايي؟ و در جواب بايد بگويم دليل اينكه منطقهي ما به عنوان يك منطقهي استراتژيك مطرح است را بايد بررسي كنيم و بايد جايگاه خود را پيدا كنيم و نسبت به آنچه پيرامون ما ميگذرد تحقيق داشته باشيم و در رابطهي آمريكا با ايران بررسي كنيم كه آمريكا چه برنامههايي نسبت به ما خواهد داشت.
مشاور فرماندهي كل قوا، ضمن اينكه اهميت منطقهي خاورميانه را از شش جهت دانست، گفت: هم در فضاي جهاني و هم منطقهاي براي دهههاي آينده اين سياستها باقي ميماند؛ يعني اينكه اين منطقه به لحاظ موقعيت جغرافيايي منحصر به فرد است و همچنين ذخاير نفت و گاز كه در اين منطقه وجود دارد و تاثير و نفوذ فرهنگي و ايدئولوژيكي منطقه بر ٥/١ ميليارد مسلمان جهان و بشريت وجود دارد كه باعث بيداري نهضتهاي مقاومت و ملتها مانند ونزوئلا و يا آمريكاي لاتين در مقابل آمريكا ميشود و اگر چه مسلمان نيستند اما از ايران درس مقاومت فرا گرفتهاند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، بيان كرد: موقعيت منحصر به فرد ما به عنوان محور ارتباطي اروپا و آفريقا به آسياي جنوبي و جنوب شرقي آسيا باعث ميشود تا همه براي عبور مجبور شوند از كانال سوئز، درياي سرخ و ... عبور كنند و اگر بخواهند مسير ديگري را انتخاب كنند بايد قارهي آفريقا را دور بزنند كه هزينهها را بالا ميبرد. بنابراين منطقهي ما مهمترين مركز ارتباطي ميان سه قاره و بخش مهم ارتباط دريايي است كه اقيانوس هند را به اقيانوس كبير و اطلس وصل ميكند.
صفوي اظهار كرد: ذخاير اثبات شده نفت و گاز جهان در اين منطقه بسيار زياد است و ميدانيم كه هر كشوري براي توسعه، نياز به اين انرژيها دارد و همانطور كه ميدانيد چينيها كه ميخواستند تا سال ٢٠٠٥ بزرگترين كشور اقتصادي جهان باشند در حال حاضر دومين كشور مصرفكنندهي انرژي بعد از آمريكا در دنيا هستند.
مشاور فرماندهي كل قوا، گفت: منطقهي خاورميانه داراي ذخاير اثبات شدهي نفت خام بسياري است كه تا سال ٢٠٠٥ حدود ٧٥ درصد ذخاير كل نفت خام جهان را در اختيار داشتهاند و مطابق گزارش وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران تا سال ٢٠٠٥ ذخاير نفت جهان ٧/١٢٠٠ ميليارد بشكه نفت برآورده شده كه خاورميانه به تنهايي ٧٤٣ هزار ميليارد بشكه نفت خام يعني ٣/٢ نفت خام جهاني را در خود ذخيره دارد. همچنين از نظر گاز نيز ٤٢ درصد گاز جهان متعلق به خاورميانه است و حدود ١٣/٧٢ تريليون متر مكعب گاز در خاورميانه ذخيره است.
وي اضافه كرد: در سه ماه گذشته حدود ٩٠ تا ١٠٠ دلار قيمت نفت پايين آمده است كه بر كشور و برنامهي پنجم و همچنين برنامههاي سال ٨٨ تاثير خواهد داشت. همچنين اگر نگاهي به كشورهاي اطراف داشته باشيم در حوزهي خليج فارس عربستان ٢٢ درصد نفت خام جهان را در دست دارد و بعد از عربستان ايران حدود ٥/١١ درصد ذخاير نفت جهان را كه نصف عربستان است، داراست.
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، همچنين افزود: بر اساس اين آمارها امروز چهار ميليون و ٥٠٠ هزار بشكه نفت در ايران استخراج ميشود كه نصف آن در داخل مصرف شده و نصف آن صادر ميشود و بعد از ما نيز عراق با روزانه توليد يك ميليون و ٨٠٠ هزار بشكه نفت در رتبهي بعد قرار دارد كه البته نفت عراق هنوز با يك امضاي آمريكا و يك امضاي عراق اجازهي صادرات دارد و دولت نوري المالكي هنوز نتوانسته بدون حضور آمريكا بر امنيت كشور خود نظارت داشته باشد. همچنين مقام چهارم را كويت و مقام پنجم را امارات دارا ميباشد.
صفوي تاثير ايدئولوژيكي و فرهنگي منطقه را نيز به علت وجود مكه و مدينه مهم دانست و گفت: اين منطقه قلب جهان اسلام، محسوب ميشود كه همهي پيامبران بزرگ از جمله موسي و عيسي از اين منطقه بروز كردهاند و ميدانيم كه هيچ پيامبري از آمريكا و اروپا ظهور نكردهاند. بنابراين خاورميانه منطقهي عجيبي است كه به خصوص داراي ١ ميليارد و ٥٠٠ ميليون مسلمان است كه بر افكار جهان تاثير دارند.
مشاور فرماندهي كل قوا، با اشاره به صحبتهاي هانگتينتون كه مطرح ميكند پس از فروپاشي شوروي فرهنگ ليبرال دموكراسي با فرهنگ اسلامي روبروست و متفكران اسلامي در مقابل ليبرال دموكراسي قرار گرفتهاند و در آينده شاهد برخورد تمدن غرب و اسلام هستيم، گفت: مقام معظم رهبري نيز دو ماه گذشته اين موضوع را باز كردهاند.
وي تصريح كرد: اين منطقه از نظر قلب جغرافيايي به خاطر حضور مكه و مدينه كه متعلق به مسلمانان است قلب سياسي منطقه و اسلام سياسي و اسلام مبارز كه در مقابل آمريكا و صهيونيسم ايستادگي ميكند، وجود دارد و جمهوري اسلامي ايران به رهبري امام (ره) و مقام معظم رهبري در راس آن است و آمريكاييها به شدت نگران وحدت جهان اسلام هستند كه ايران پرچم وحدت و ايدئولوژي اسلام سياسي را در آن مطرح ميكند.
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، در مورد بازار مصرف اين منطقه، گفت: بايد بگويم اين منطقه ٣٠٠ ميليون جمعيت دارد كه ايران ٧١ ميليون، تركيه ٧١ ميليون، مصر ٨٠ ميليون و عراق و عربستان هر كدام حدود ٢٧ ميليون و ... در آن حضور دارند؛ اما متاسفانه اين جمعيت هنوز مصرفكننده است و غير از اقلام مصرفي بيشترين مصرفكنندهي سلاح و تجهيزات به خصوص در كشورهاي جنوبي مثل امارات و عربستان است كه حجم خريد سلاح آنها بسيار بالاتر از ايران است و ذخاير آنها در منطقه بيشتر از حجم منطقه است.
صفوي ادامه داد: با اين وجود آمريكاييها تلاش ميكنند ايران را به عنوان خطر به آنها معرفي كنند و ديك چني معاون بوش در سفر دو ماه پيش خود به عربستان در حالي كه با پادشاه عربستان براي تفريح به صحرا رفته بود حدود چهار ساعت با او صحبت كرد تا به او بگويد اسرائيل براي شما خطر نيست و ايران براي شما خطر دارد و البته اين را مطرح ميكنند تا بتوانند ميلياردها دلاري كه بابت فروش نفت عربستان پرداخت ميكنند با فروش اسلحه به آنها جايگزين كنند.
مشاور فرمانده كل قوا گفت: اين منطقه بازار مصرف بزرگي براي كالاهاي آمريكايي و اروپايي است و آمريكا با وجود ٣٠ هزار پايگاه نظامي كه در منطقه دارد ممكن است در دورهي اوباما تنها نيروهاي خود را از عراق به افغانستان منتقل كند اما پايگاههاي نظامي او در عراق، بحرين، قطر، عمان، امارات، افغانستان و ... براي ساليان طولاني حفظ خواهند شد و كمترين تغيير در سياست خارجي اوباما در رابطه با بحث خاورميانه شايد به فلسطين مربوط باشد.
وي اضافه كرد: رييس جمهور جديد آمريكا مثل جمهوريخواهان از بقا و امنيت رژيم صهيونيستي حمايت خواهد كرد و تغييري به وجود نخواهد آمد و در رابطه با مسائل خاورميانه حضور نظاميها فقط ممكن است آرايش آن عوض شود و در رابطه با ايران نيز به نظر فشارهاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي، حقوق بينالملل و متهم كردن ايران به عنوان حمايت از تروريسم وجود داشته باشد.
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، گفت: در اين فضاي استراتژيك منطقهي خاورميانه ايران بايد بشدت هم به مسائل اقتصادي خود و هم مسائل سياسي و امنيتي منطقه و فرهنگي آن توجه كند. در حالي كه آمريكاييها پذيرفتهاند امنيت در خاورميانه بدون ايران حاصل نخواهد شد و ايران قدرت تاثيرگذاري بر امنيت خاورميانه است.
صفوي ادامه داد: آمريكاييها بايد بفهمند هر گونه امنيت براي منطقه چه خليج فارس و چه ساير مناطق پيراموني بدون در نظر گرفتن ايران و ملاحظات و مصالح ايران قابل دسترس نيست؛ چرا كه ايران در امنيت خاورميانه تاثيرگذار است و نفوذ فرهنگي، سياسي و معنوي گستردهاي دارد و اين نفوذ از ايران به عراق و از عراق به لبنان رفته و محور ايران، عراق، سوريه، لبنان در رابطه با صهيونيستها معنا و مفهوم دارد.
مشاور فرماندهي كل قوا افزود: آمريكاييها و صهيونيستها به عنوان دو دشمن بزرگ ايران بايد درك كنند كه وزن بالاي ژئوپلتيكي و تاثيرگذاري ايران بر اين منطقه وجود دارد.
وي به بيان جملهاي از قول اسرائيليها كه در لبنان پخش شده است پرداخت و گفت: آنها پس از جنگ ٣٣ روزهي سيد حسن كه در واقع كمر اسرائيل شكسته شد گفتند واي به روزي كه بخواهيم با سيد علي درگير شويم.
در اين هنگام جمع حاضر در نشست تكبير گفتند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، گفت: آنها ميدانند ايران از رهبري با صلابتي همچون امام (ره) برخوردار است و با جمعيت ١٣ ميليون و ٦٠٠ هزار نفر بسيجي كه دارد به لحاظ اسلامي و تمدن قبل از اسلام داراي ريشههاي قوي است؛ چرا كه ايران در كنار هند، چين، يونان و مصر پنج تمدن بزرگ جهاني را تشكيل ميدهد و آنها سابقهي ما را خوب ميدانند.
صفوي تصريح كرد: به نظر ميرسد آنها فشار خود را بعد از عراق و افغانستان به سمت ايران متمركز كنند و بايد خود را براي يك دورهاي كاملا از نظر اقتصادي كشور و هم مسائل سياست خارجي آماده كنيم تا بتوانيم خود را حفظ كنيم.
مشاور فرماندهي كل قوا ادامه داد: در اين زمينه ميتوان به مثال راهآهن خرمشهر به بصره اشاره كنيم كه حدود ٣٥ هزار كيلومتر است كه الان حدود ١٥ هزار كيلومتر آن آماده شده است و اگر راهآهن خرمشهر به بصره وصل شود مفهوم آن ارتباط آسياي مركزي كه دور تا دور آن خشكي است و به دريا راه ندارد و انتقال محصولات خام و كالاهاي ساخته شدهي آن به مديترانه است. اگر چه اين مسير از افغانستان و پاكستان نزديكتر است اما به دليل نبودن حكومت باثبات در اين دو كشور و نبود زيرساختها ايران مطرح ميشود.
وي افزود: در فضاي استراتژيك قرن حاضر خاورميانه تا چند دهه آينده به عنوان مهمترين منطقهي استراتژيك باقي خواهد ماند كه ايران به عنوان منطقهي تاثيرگذار در مسائل اين منطقه بايد خود را براي يك دورهي طولاني و تاثيرگذاري خود هم در اقتصاد و سياست و امنيت و فرهنگ و حفظ آنها و هم توانايي تغييرات در منطقه آماده كند.
فرماندهي سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در پايان گفت: از خداوند ميخواهم ما و شما بسيجيان را وفادار به اسلام، ولايت فقيه و خدمتگذاران صادق براي ملت و كشور عزيزمان ايران و تاثيرگذار در مسائل منطقهاي قرار دهد.
انتهاي پيام
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]
-
گوناگون
پربازدیدترینها