تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در پاسخ به پرسش از معناى سنّت، بدعت، جماعت و تفرقه فرمودند: به خدا سوگند، سنّت، هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826736530




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خرمي؛ گوهري ناياب در خرمده


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: خرمي؛ گوهري ناياب در خرمده
روستاي خرمده از روستاهاي بخش مانه است كه با شهر پيش قلعه 120 كيلومتر فاصله دارد. احاطه شدن روستا بين كوه هاي بزداغي از سوي شمال و عبور رودخانه اترك از جنوب روستا، منظره ديدني ايجاد كرده است كه نظر هر بيننده اي را به خود جلب مي كند.خرمده 380 خانوار و 1500 نفر جمعيت دارد.يكي از اهالي با اشاره به اين كه آب آشاميدني روستا، غير بهداشتي است مي گويد: آب غير قابل استفاده است و هيچ مسئولي در رابطه با اين مشكل به اهالي پاسخ نمي دهد.وي اضافه مي كند: لوله كشي آب روستا مربوط به سال ها پيش است كه به طور كامل فرسوده و زنگ زده است. به علت زنگ زدگي، طعم و رنگ آب تغيير كرده اما ناچار به استفاده از اين آب هستيم.يكي ديگر از اهالي با اشاره به نبود امكانات و تجهيزات بهداشتي درماني در خانه بهداشت روستا مي گويد: نبود اقلام دارويي مورد نياز در خانه بهداشت مشكلاتي را براي مراجعان ايجاد كرده است.

يك كشاورز بيان مي كند: هزينه هاي زندگي مان از طريق كشاورزي و كشت و كار تأمين مي شود. بنابراين اگر مسئولان براي كاهش مشكلات كشاورزان تلاش كنند و قيمت تضميني براي محصولات تعيين كنند، مجبور به فروش محصولات با نازل ترين قيمت به دلالان نمي شويم.

به گفته وي، شرايط جوي نامساعد سال گذشته سبب شده كشاورزان، بذري براي كشت پاييزه نداشته باشند.

يكي از اهالي عنوان مي كند: نيازهاي اساسي اهالي تأمين نمي شود و روستا از داشتن حداقل امكانات رفاهي بي بهره است. كسي به مشكلات اهالي توجه نمي كند، اما اگر خود مسئولان در روستا حضور يابند و مشكلات را از نزديك لمس كنند، وضعيت روستاييان بهتر خواهد شد.

وي اضافه مي كند: سال هاست كه از ساخت حمام روستا مي گذرد و به علت فرسودگي 3 ماه است كه به طور كامل از بين رفته و اهالي نيز توان مالي براي ساختن حمام در منازل خود ندارند كه باعث ايجاد مشكلات بهداشتي در روستا شده است. در حال حاضر نيز عده اي كه توان مالي دارند، به خاطر نبود امكانات به شهرها مهاجرت مي كنند و اين امر كشاورزي و اقتصاد شهرستان را دچار مشكل مي كند.

وي مي گويد: ما كشاورزان نياز به توجه و حمايت مسئولان داريم و به داشتن حداقل امكانات قانع هستيم.

يكي از كشاورزان مي گويد: در سال جاري خشكسالي به مزارع خسارت زيادي وارد كرد كه به علت اطلاع رساني نامناسب مسئولان درخصوص دريافت خسارت، ديرتر از موعد مقرر مراجعه كردم و نتوانستم خسارتي دريافت كنم.

وي ادامه مي دهد: با وجود مشكلات كاشت، داشت و برداشت نتوانستم حداقل هزينه هاي صرف شده براي كاشت را جبران كنم و مسئولان هم جواب گو نيستند.

وي تصريح مي كند: با اجاره كردن زمين هاي كشاورزي، مشغول به كشت و زرع شده ايم كه حتي هزينه اجاره زمين را نيز نتوانستيم از محصول كشت شده به دست آوريم.

وي با اشاره به اين كه بانك ها وامي را به كشاورزان پرداخت نمي كنند، بيان مي كند: در سال 84 مزارع پنبه بخش مانه به طور كلي از بين رفت و ما متحمل خسارت زيادي شديم كه هنوز حمايتي از ما نشده است.

يكي از كشاورزان مي گويد: سازمان منابع طبيعي، زمين هاي ديمي كه نسل به نسل به ما رسيده و سال هاست روي آن ها كشت مي كنيم را به نام ثبت ملي از ما گرفته است و مانع از كشت در آن مي شود، كه اين امر مشكلاتي را براي اهالي ايجاد كرده است.

وي اضافه مي كند: اهالي مخارج زندگيشان را به سختي تأمين مي كنند. اين در حالي است كه منابع طبيعي با معرفي افراد به دادگستري، جريمه هاي سنگيني را بر دوش اهالي و كشاورزان تحميل كرده و با اين كار بر مشكلاتمان افزوده است.يكي از جوانان روستا مي گويد: نبود شغل و نيز سرمايه اي كه بتوان براي كسب و كار از آن استفاده كرد و وضعيت نامطلوب اقتصادي خانواده ها، جوانان روستا را نا اميد كرده است.

وي تصريح مي كند: به علت اين كه زمين هاي كشاورزي كه صدها سال است روي آن كشت مي كنيم، هنوز سند مالكيت محضري ندارد، نتوانستيم از وام هاي بنگاه هاي زود بازده استفاده كنيم.

وي اظهار مي كند: براي كار كردن و امرار معاش زندگي مجبور شده ايم به شهرهاي ديگر برويم و حداقل نيازهاي خانواده را تأمين كنيم.

يكي از اهالي مي گويد: فضاهاي ورزشي و امكانات رفاهي در روستا وجود ندارد تا جوانان و افراد علاقه مند به ورزش بتوانند از آن ها استفاده كنند.

يكي ديگر از اهالي با بيان اين كه نبود گاز در روستا، در زمستان و پاييز مشكلاتي را برايمان به وجود مي آورد، مي گويد: هر ساله با رسيدن فصل سرما براي تهيه سوخت مثل نفت و سيلندر گاز دغدغه داريم و نمي توانيم سوخت مورد نياز خود را تهيه كنيم.

وي از مسئولان خواست تا با در اولويت قرار دادن روستا براي گاز رساني، مشكلات اهالي را تا حدودي كاهش دهند.وي مي افزايد: اغلب معابر روستا تاريك است و روشنايي ندارد، هم چنين به علت اجرا نشدن طرح هادي روستا، اهالي در زمستان با مشكل رفت و آمد مواجه مي شوند.

وي تصريح مي كند: نبود سيستم جمع آوري فاضلاب روستايي باعث شده آب فاضلاب و پسماندهاي منازل در كوچه هاي روستا رها شود كه باعث شيوع بيماري هاي مختلفي مي شود.

يكي ديگر از اهالي مي گويد: براي انجام كوچك ترين كار اداري، مسير روستا تا شهر پيش قلعه و بعضا تا شهر آشخانه را طي مي كنيم كه پاسخ گو نبودن مسئولان از يك سو و نبود نمايندگي ادارات در شهر پيش قلعه سبب مي شود با صرف هزينه هاي زياد براي رفت و آمد، نتيجه اي نگيريم.وي مي افزايد: براي مراجعه به پزشك به شهر پيش قلعه مي رويم كه با نبود پزشك متخصص مواجه مي شويم و براي تهيه دارو و انجام تزريقات نيز بايد مسافت زيادي را تا شهر آشخانه طي كنيم.عضو شوراي روستا مي گويد: روستاي خرمده داراي 1500 هكتار زمين كشاورزي آبي و 200 هكتار زمين ديم است كه محصولاتي نظير گندم، جو، پنبه، برنج، چغندر قند، صيفي جات و ... روي آن ها كشت مي شود.

احمد صداقت بيان مي كند: اين روستا داراي مدرسه ابتدايي و راهنمايي است كه حدود 200 دانش آموز دارد، اما نبود دبيرستان باعث شده است كه فرزندان برخي اهالي از تحصيل باز بمانند و يا با مشكلات فراوان براي ادامه تحصيل به شهر و يا روستاهاي اطراف بروند.

وي مي افزايد: روستا داراي يك باب مسجد است كه با خشت خام ساخته شده و در حال حاضر معتمدان و شوراها تصميم به ساخت يك مسجد جديد با زيربناي 600 متر مربع و اعتبار يك ميليارد و 200 ميليون ريال دارند كه تحقق اين امر نياز به همياري مسئولان دارد.وي تصريح مي كند: در رابطه با بحران سال 84 و خسارت ديدن صد در صد محصولات كشاورزي، اعضاي شورا براي پي گيري اين قضيه به ستاد حوادث غير مترقبه در تهران رفتند كه آن ها قول مساعد دادند تا وضعيت را بهبود دهند اما تاكنون هيچ گونه اقدامي انجام نشده است. اين در حالي است كه امسال نيز با خشكسالي و سرماي شديد بر مشكلات كشاورزان افزوده شد و آنان ديگر قادر به ادامه كار نيستند.

وي در خصوص بيمه گندم مي گويد: امسال به علت اطلاع رساني نشدن به روستاها، عده اي از كشاورزان كه محصولات خود را بيمه كرده بودند، نتوانستند از اين صندوق، خسارتي دريافت كنند.

وي اظهار مي كند: بخش مانه هنوز يك مركز تحقيقاتي پنبه ندارد، اين در حالي است كه بيشترين پنبه استان در اين بخش توليد مي شود.

وي تأكيد مي كند: آب آشاميدني روستا بهداشتي نيست و براساس آزمايش هاي انجام شده، غير بهداشتي و غير قابل استفاده شرب است.

وي اظهار مي كند: طرح هادي روستا از طرف بنياد مسكن بررسي و اعتبار آن تأمين شده است كه با عقب نشيني اهالي در سال جاري اجرايي خواهد شد.

وي اضافه مي كند: 60 درصد اهالي را جوانان تشكيل مي دهند كه به علت نداشتن زمينه اشتغال در روستا مجبورند براي كار كردن به شهرهاي ديگر بروند و با مشكلاتي كه گريبان گير آن ها مي شود، دست و پنجه نرم كنند.

بخشدار مانه مي گويد: اهالي روستا خرمده تقاضاي يك چشمه از چشمه گاوگل دارند كه ايجاد اين چشمه نياز به اعتبار دارد و هم چنين بايد به صورت يك مجتمع احداث شود كه روستاهاي ديگر نيز بتوانند از آن استفاده كنند.

رضايي در رابطه با فرسوده بودن شبكه هاي آب تصريح مي كند: تعمير كردن شبكه هاي فرسوده روستا جزو برنامه اداره مربوطه است و با فرصت دادن به اداره آب و فاضلاب، اين مشكلات برطرف خواهد شد.وي با اشاره به اين كه حمام هاي عمومي در بخش مانه قديمي و كاملا فرسوده و وضعيت بهداشتي آن ها بسيار نامطلوب است، مي گويد: درخصوص حمام عمومي روستاي خرمده گزارشي ارسال نشده است. اگر گزارشي درخصوص خرابي حمام عمومي روستا دريافت شود، در اسرع وقت بازديد و مشكل را برطرف خواهيم كرد.وي هم چنين مي افزايد: با پيگيري هاي مكرر، درخواست اورژانس 115، افزايش پزشك و پزشك ثابت را براي شهر پيش قلعه داده ايم كه تحقق اين امر نياز شهروندان و اهالي روستاهاي اطراف را تا حدودي برطرف خواهد كرد.

وي درخصوص گاز رساني به روستاي خرمده گفت: با به پايان رسيدن گازرساني به شهر پيش قلعه در بيست و دوم بهمن ماه، براساس اولويت بندي، درخصوص گاز رساني به روستاهاي زير 20 كيلومتر اقدام خواهيم كرد.
 دوشنبه 27 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1023]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن