واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: وزیر علوم گفت: نوع مدرکی که به دانشجویان پولی داده می.شود، متفاوت است و هنگامی که این.گونه از دانشجویان روانه بازار کار می.شوند، کارفرما باید بداند که این دانشجو از چه مسیری به دانشگاه ورود پیدا کرده است.
کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم بزرگداشت سرداران و 14 هزار و شصت شهید استان فارس در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سؤال که اعلام می.شود شهریه دانشجویان پولی در هیئت امنای دانشگاه.ها تعیین می.شود و این امر موجب نگرانی مردم شده است، گفت: این موضوع به هیچ عنوان نباید موجب نگرانی مردم شود، چون این شهریه.ها را وزارت علوم مشخص می.کند و به دلیل اینکه بنده نیز جزو هیئت امنای دانشگاه هستم، .در هیئت امنای دانشگاه.ها مشخص می.شود که شهریه.ها چه سقفی داشته باشد.
وی افزود: نوع مدرکی که به این دست از دانشجویان داده می.شود، متفاوت است و هنگامی که این.گونه از دانشجویان روانه بازار کار می.شوند، کارفرما باید بداند که این دانشجو از چه مسیری به دانشگاه ورود پیدا کرده است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: ..دانشگاه پولی یک موضوع امروزی نیست و سال.های گذشته نیز این موضوع اجرایی شده است، اما اکنون می.خواهیم دانشگاه و دانشجوی پولی را ضابطه مند کنیم.
وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: شما اعتقاد دارید که این دانشجویان پولی هستند اما ما اعتقاد داریم که این دانشجویان از نوع دیگری هستند.
وی در ادامه گفت: در گذشته برخی نهادها و موسسات با دانشگاه.ها قرار داد می.بستند تا نفرات خود در این دانشگاه.ها تحصیل کنند و مدرک معادل دریافت کنند. البته این دوره.های آموزشی را شورای برنامه ریزی و شورای گسترش نیز مورد تصویب قرار می.داد.
دانشجو با بیان اینکه این دست از دانشجویان در گذشته بدون کنکور به دانشگاه. راه پیدا می.کردند و مدرک معادل پیدا می.کردند، اظهار داشت: این دست از دانشجویان که مدرک معادل دریافت می.کردند اگر قصد داشتند ارتقای تحصیلی دهند از آنان امتحانی به عمل می.آمد و سپس به ارتقای تحصیلی اقدام می.کردند اما اکنون پذیرش این دانشجویان باید از طریق کنکور باشد.
وزیر علوم با بیان اینکه ما طرح دانشجوی پولی را قانومند می.کنیم، اظهار داشت: فضا نباید به گونه.ای ترسیم شود که دانشجویان احساس کنند دانشجوی پولی بحث جدیدی است و این دسته از دانشجویان با پرداخت پول مدرک دریافت می.کنند و مطمئنا وزارت علوم نیز این موضوع را قبول ندارد.
دانشجو با بیان اینکه وزارت علوم معتقد است که کیفیت آموزش عالی باید حفظ شود، خاطرنشان کرد: بحث دانشجوی پولی راه برای منبع درآمد دانشگاه.ها است و این موضوع از گذشته نیز اجرایی بوده اما ما می.خواهیم آن را ضابطه.مند کنیم.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: شهریه.ها چه در موسسه.های غیردولتی و چه در موسسه.های دولتی بر مبنای کیفیت است.
وی در پاسخ به این سؤال که کاهش دوره.های لیسانس که در وزارت علوم مطرح بود ولی با اجرای طرح آمایش این طرح نیمه کاره مانده است گفت: در حال حاضر چنین بحثی در وزارت علوم مطرح نیست. هر گاه بررسی.ها انجام شود اعلام می.کنیم.
وی افزود: مطلبی که عنوان کردم به این معنی نیست که وزارت علوم هوش خود را برای اظهار پیشنهادات می.بندد هر پیشنهاد جدیدی در خصوص کاهش دوره لیسانس مطرح شود دریافت می.کنیم. آن را بررسی و کار کارشناسی روی آن انجام خواهیم داد.
وزیر علوم اظهار داشت: در حال حاضر فضای کلی این است که زمان.های اضافی برای دانشجویان دوره کارشناسی بسیار است و این دانشجویان به طور متوسط روزانه 3 ساعت در کلاس.های درس حاضر می.شوند. اما ما قائل به این نیستیم که این دانشجویان باید تماما در کلاس.های درس حضور داشته باشند.
دانشجو در ادامه بیان داشت: می.توان دوره.های کارشناسی را فشرده.تر کرد و شاید هم می.توان دروسی که مورد نیاز نیستند حذف کرد و سپس دوره.های کارشناسی را کوتاه کرد.
وی در ادامه گفت: از نظر من طرح کاهش دوره کارشناسی طرح منسجمی نیست. وزارت علوم کار کارشناسی در خصوص کاهش دوره کارشناسی را در اختیار اعضای هیئت علمی و مسئولان اجرایی دانشگاه.ها قرار می.دهد و هر گاه کارشناسان این امر را تایید کردند بحث کاهش دوره کارشناسی را در مسیر قانونی وارد می.کنیم تا به نتیجه.ای برسد و اگر هم به نتیجه نرسید ما مجری قانون هستیم.
وزیر علوم در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فاس که پرسید در بودجه سال 90 آیا نظارت وزارت علوم بر هزینه.های آموزش عالی مطرح شده یا خیر، گفت: باید اجازه داد تا بودجه سال 90 تصویب شود و سپس در مورد آن به بحث و بررسی اقدام کنیم.
وی افزود: باید در یک فضای کاملا دوستانه، صمیمانه و منطقی به جمع بندی برسیم. بنده به عنوان وزیر علوم در این خصوص مطالب خود را مطرح کردم اما باید ببینیم نظرات نمایندگان مجلس در این خصوص چیست.
دانشجو اظهار داشت: بنده اعلام داشتم که وزارت علوم در قبال آموزش عالی کشور پاسخگو است و طبق قاعده ابزار لازم هم در اختیار وزارت علوم قرار گیرد.
وزیر علوم تاکید کرد: اگر قرار است دانشگاه.های مناطق محروم به سرعت پیشرفت کنند باید وزارت علوم بودجه متمرکز در اختیار داشته باشند.
وی در ادامه گفت: بنده به عنوان وزیر علوم خطاب به نمایندگان مجلس اعلام کردم که اگر وزارت علوم اختیارات لازم را داشته باشد تا به دانشگاه.های مناطق محروم رسیدگی کند این دانشگاه.ها رشد سریع.تری خواهند داشت.
دانشجو با بیان اینکه استقلال دانشگاه به این معنی نیست که اعتباراتش از کجا دریافت می.شود، خاطرنشان کرد: اگر وزارت علوم تفاهم نامه.ای با دانشگاه.ها امضاء کند مطمئنا بهتر است.
وزیر علوم دانشجو اظهار داشت: اینکه دانشگاه.ها بودجه خود را از معاونت راهبردی دریافت کنند با اینکه بودجه خود را از وزارت علوم دریافت کنند چه تفاوتی دارد؟ مگر وزارت علوم جزء دولت نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این موضوع بسیار شفاف است و بنده قائل به این هستم که حرف خود را می.زنم و استدلال خود را نیز ارائه می.دهم اما در جمع بندی قانون را اجرا می.کنم.
منبع: فارس
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]