واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مجري طرح ميان گذر درياچه اروميه: دو باند پل ميان گذر درياچه اروميه تا پايان دولت نهم به بهره برداري مي رسد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مجري طرح ميانگذر درياچه اروميه گفت: دو باند ميانگذر درياچه اروميه هفته پيش به بهره برداري رسيد و تا پايان دولت نهم نيز عمليات اجرايي دو باند ديگر به اتمام خواهد رسيد.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، توكلي مجري پروژه ميان گذر درياچه اروميه در حاشيه بازديد از پل درياچه اروميه ضمن اشاره به شروع عمليات اجرايي پل ميانگذر از بهمن 82 گفت: سال 58 عمليات خاك ريزي و سال 86 احداث پل شناور و سال 77 كارهاي مطالعاتي و تهيه طرح ميانگذر و حفاظت از خاك ريز و احداث پل ميانگذر شروع شده و در سال 81 نيز قرارداد طراحي و ساخت پل منعقد شده است.
وي در ادامه افزود: در مجموعه هزينه انجام شده جهت احداث پل ميانگذر 120 ميليارد بود كه 37 ميليارد آن تا سال 84 و 63 ميليارد آن تا مهر 87 بوده است.
توكلي ميزان مسير كاهش يافته بين تبريز و اروميه را 120 كيلومتر اعلام و خاطرنشان كرد: اين كاهش مسافت موجب صرفه جويي در هزينه هاي ملي به طور متوسط سالانه 260 ميليارد ريال است.
وي در رابطه با چگونگي صرفه جويي هاي ملي گفت: كاهش مصرف سوخت و زمان تردد هر كدام به تنهايي سبب صرفه جويي 96 ميليارد ريالي مي شود.
به گفته وي احداث اين پل سبب كاهش استهلاك خودروها و هزينه هاي جانبي آن و صرفه جويي 8/23 ميليارد ريالي، ارتقاي ايمني و تردد و كاهش تصادفات صرفه جويي 43 ميليارد ريالي را به دنبال دارد.
مجري طرح ميانگذر درياچه اروميه اظهار داشت: تاكنون جهت تكميل عمليات اجرايي پل بالغ بر 120 ميليارد تومان هزينه شده و براي تكميل ساخت باندهاي ديگر نيز حدود 20 ميليارد تومان اعتبار نياز است.
وي اذعان داشت: ميزان برآورد هزينه اين پروژه در دو قرارداد اوليه و متهم 108 ميليارد تومان بوده كه با 25 درصد افزايش 120 ميليارد تومان هزينه شده است.
توكلي در رابطه با ضمانت اجراي پروژه گفت: تضمين كيفي اين پروژه از ابتدا تا انتها به عهده شركت صدرا است و پيمان كار در زمينه مسايل مربوط به ايمني و زيست محيطي طبق استاندارد ملي و بين المللي عمل كرده است.
مجري پروژه ميانگذر درياچه اروميه با اشاره به تضمين نقدي 10 ساله اين پروژه توسط پيمان كار افزود: هر زمان كه ثابت شود خسارت به بار آمده ناشي از تعلل پيمان كار است و صدرا موظف به پاسخ گويي و جبران خسارت به عمل آمده است.
توكلي احداث پل را در كاهش آب درياچه بي تاثير خواند و گفت: احداث پل تاثيري در كاهش آب درياچه نداشته و اين كاهش به دليل برداشت زياد از آب درياچه و سدهاي ساخته شده 14 درصد و سدهاي در دست احداث نيز 11 درصد در كاهش آب درياچه نقش داشته اند.
بر اساس اين گزارش بهره برداري از ميانگذر كه در پنج قطعه به اجرا خواهد درآمد كه دو باند آن هفته گذشته افتتاح و دو باند ديگر آن تا پايان دولت سهم به بهره برداري خواهد رسيد.
اين پل با مسير رفت و برگشت جداگانه داراي سه با بر عبور شامل دو باند جدا از هم جاده اي و يك خط ريلي معرض هر بايد عبور جاده اي كه داراي دو خط 5/9 متر بوده و عرض خط ريلي نيز پنج متر است.
عرض درياچه در محل اجراي ميانگذر حدود 5/15 كيلومتر است كه ارتباط دو طرف درياچه از طريق 8/10كيلومتر سنگ ريزي از سمت اروميه و 3/3 كيلومتر سنگ ريزي از سمت تبريز و احداث در مابقي مسير تامين شده است.
در حال حاضر فاصله تبريز- اروميه از مسير شمال درياچه كه به جاده سلماس مشهود است حدود 245 كيلومتر است كه با احداث پل ميانگذر مسير تبريز اروميه حدود 120 كيلومتر كوتاهتر مي شود.
مطالعات و اجراي هم زمان آزاد راه تبريز- اروميه به طول 130 كيلومتر در پنج قطعه در دست انجام است كه هم اكنون مطالعات قطعات يك و دو پايان پذيرفته و عمليات اجرايي اين دو قطعه به طول 37 كيلومتر از شهر اروميه تا پل ميانگذر درياچه اروميه با مشاركت وزارت راه و ترابري و شركت سرمايه گذاري بانك ملي و صندوق بازنشستگي كشور آغاز شده است./144
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]