واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارش دنياياقتصاد از طرح تجهيز و توسعه پايانهها و پاركسوارهاي شهرداري تهرانپايانههاي هوشمند مسافربري در تهران
افسانه احمدي دوقزلوعكس :پايانه مسافربري غرب تهرانروزانه 124هزار مسافر به چهار پايانه متمركز جنوب، غرب آزادي و بيهقي مراجعه ميكنندتا به حال كمك خاصي از سوي دولت به مجموعه پايانهها وپاركسوارها نشده است
از جمله بزرگترين چالشهاي امروز كلانشهر تهران مساله توسعه حملونقل عمومي و بهبود كيفيت و كارآيي خدمات انجام شده است كه در اين راستا طيفي از اقدامات در مجاري مختلف اين بخش، طراحي و در حال اجرا است تا در چارچوب برنامههاي كارشناسي شده و توليد افكار نو، مشكلات مربوط از پيش روي افراد برداشته شده و بتوان به اهداف پايدار در اين زمينه دست يافت.
حملونقل درون شهري، سازماندهي و سامانبخشي به امور گوناگون پايانهها و پاركسوارهاي پايتخت نيز از جمله مهمترين اولويتهاي شهرداري تهران و استراتژيهاي آن اكنون يكي از اصليترين راهبردهاي حل مساله ترافيك در سطح جامعه به شمار ميرود و جايگاه اين بخش مهم به طور قطع بر كسي پوشيده نيست.
بر همين اساس و به منظور آگاهي از پروسه عملكرد سازمان پايانهها و پاركسوارهاي شهرداري تهران، مراجعه به مديرعامل اين سازمان و صحبت با وي پيرامون اين مسائل را ضروري دانستيم. وليالله آذروش، نماينده پيشين مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و مديرعامل كنوني سازمان پايانهها و پاركسوارهاي شهرداري تهران در گفتوگو با دنياياقتصاد، در زمينه برنامههاي اين سازمان به منظور بهبود و توسعه خدمات پايانهها و پاركسوارها گفت: توسعه كليه پايانههاي در دست بهرهبرداري در سطح تهران بزرگ، ارائه خدمات مطلوب كمي و كيفي به شهروندان، انتقال مسافرتهاي درونشهري به سامانههاي مترو و اتوبوسراني، احداث تونلها در ايستگاههاي پايانهها و اتصال آن به ايستگاههاي مترو كه ميتوانند به ميزان قابل توجهي موجب حذف خطرات زايد درونشهري شود، از برنامههايي است كه علاوه بر اهداف تحقق يافته سازمان، در آينده اجرايي خواهند شد.وي در زمينه تعداد پايانههاي درونشهري موجود در پايتخت به دنياياقتصاد گفت: 4 پايانه متمركز غرب، شرق، جنوب و بيهقي و پايانههاي نيمهمتمركز پاركسوار آزادي، پونك، آيتالله سعيدي و همچنين شيخفضلالله كه در دست بهرهبرداري است، از پايانههاي موجود در شهر تهران و در حال خدماترساني به شهروندان است.
آذروش در زمينه مساحت اين پايانهها گفت: در مجموع مساحت پايانههاي تهران، 90 هكتار بوده كه طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته، مقرر شده كه اين مساحت را در يك افق 5 ساله به دو برابر افزايش دهيم.
وي همچنين در رابطه با ظرفيت پايانههاي پايتخت اظهار كرد: روزانه در حدود 52هزار نفر مسافر به پايانه جنوب، 53هزار نفر به پايانه غرب، 15هزار نفر به پايانه بيهقي و 4هزار نفر نيز به پايانه شرق مراجعه ميكنند كه اين ميزان در ساعات پيك ترافيك افزايش مييابد.
آذروش افزود: در هر روز نزديك به 4هزار اتوبوس نيز به پايانههاي غرب و جنوب رفت و آمد دارند.
مديرعامل سازمان پايانهها و پاركسوارها در زمينه هزينههاي سالانه اين بخش به دنياياقتصاد گفت: اعتبارات عمراني كه در سالجاري براي احداث پايانهها در نظر گرفته شده، 200ميليارد تومان است كه 60ميليارد تومان از اين مبلغ به پايانه شرق اختصاص يافته است.
آذروش در زمينه هزينه ساير عمليات عمراني كه در پايانهها صورت ميگيرد، ابراز كرد: اين هزينهها از محل درآمدهاي خود سازمان پايانهها و پاركسوارها تامين ميشود كه 20ميليارد تومان است.وي ادامه داد: 20ميليارد تومان ديگر نيز از محل حوزه حملونقل در جهت توسعه، گسترش و ارائه خدمات مطلوب كيفي و كمي در اختيار سازمان پايانهها و پاركسوارها قرار ميگيرد.
مديرعامل اين سازمان با اشاره به مشكلات پيشروي بخش پايانهها و پاركسوارهاي شهر تهران به خبرنگار ما گفت: با توجه به اينكه طراحي و ساخت پايانههاي درونشهر به ويژه پايانه غرب، بدون در نظر گرفتن وضعيت پايانهها و امكانسنجي و نيازسنجيها صورت گرفته است، بنابراين پايانهها نيازمند به بازسازي و احداث امكانات مناسب و برقراري تاسيسات برقي الكترونيكي مدرن هستند كه اين مساله نيازمند سرمايهگذاري مجدد است و از آنجا كه از نظر ما پايانهها محل تلاقي سفرهاي برونشهري و درونشهري است، ارائه خدمات مطلوب كمي و كيفي و راهاندازي تعاونيهاي متعدد مسافربري براي شهروندان و تبديل كليه پايانهها به پايانههاي هوشمند از برنامههايي است كه سازمان در حال بررسي و عملياتي كردن آنها است.
آذروش در زمينه ميزان كمكهاي دولت به اين سازمان تصريح كرد: تا به حال اين مجموعه، تنها از اعتبارات شهرداري تهران استفاده كرده و كمك خاصي از سوي دولت به اين سازمان كه سالانه به 70ميليون مسافر سرويسدهي ميكند، ارائه نشده است.
وي در ادامه كمكهايي كه دولت ميتواند به پايانهها و پاركسوارها ارائه دهد را هوشمندسازي برنامهها، جايگزيني اتوبوسهاي جديد به جاي اتوبوسهاي فرسوده به منظور كاهش تلفات جادهاي، رسيدگي به وضعيت رانندگان و ارائه خدمات مطلوب به نيروهاي انساني سازمان كه اين نيز ميتواند عامل مهمي در كاهش آمار تصادفات در سطح كشور باشد و توسط وزارت راه و مجموعه راهداري صورت گيرد، دانست.
اين مقام مسوول همچنين در مراسم افتتاح پايانه درونشهري بيهقي كه دو هفته گذشته با حضور جمعي از مسوولان ديگر شهرداري و نمايندگان مجلس و نمايندگان رسانههاي گروهي برگزار شد، بعداز افتتاح اين پايانه، به همراه مدعوين از بخشهاي تازه راهاندازي شده اين پايانه بازديد به عمل آورد و سپس به پاسخگويي به مشكلات تاكسيرانان مستقر در پايانه پرداخت.
آذروش در اين باره نيز گفت: در پاسخ به نيازهاي شهروندان و تشويق افراد به استفاده از وسايط حملونقل عمومي، پارك سوار بيهقي با هدف جلوگيري از تردد بيش از 700هزار وسيله نقليه شخصي، صرفهجويي در مصرف سوخت و كاهش آلودگي در ميدان آرژانتين ايجاد شد.
طبق اين گزارش، پايانه بيهقي با مساحت 17 هكتار در سال 1360 احداث شده و بهرهبرداري از آن در سال 1370 صورت گرفت كه حجم اتوبوسهاي ورودي و خروجي سالانه آن 165600 و حجم متوسط مسافران ورودي و خروجي آن در هر سال 6ميليون و پانصد هزار نفر است.
تعداد غرفههاي خدماتي پايانه، 23 باب غرفه و تعداد غرفههاي فروش بليت نيز 6 باب است. پايانههاي نيمه متمركز كه محل تلاقي حملونقل درون شهري و برون شهري است، نيازمند امكانات و خدماتي است كه بتواند به خوبي جوابگوي مسافران و شهروندان استفادهكننده از سيستم حملونقل عمومي باشد.
بدين منظور سازمان پايانهها با همكاري معاونت حملونقل و ترافيك و شركت واحد اتوبوسراني، پروژهاي به منظور جابهجايي ايستگاه اتوبوسهاي شركت واحد از ضلع جنوب شرقي پاركسوار بيهقي به جنوب غربي تعريف كرد.
اين پروژه كه 500مترمربع مساحت دارد، ضمن آزادسازي حاشيه ميدان آرژانتين و انتقال اتوبوسهاي شركت واحد به داخل پاركسوار، باعث اصلاح عملكرد پارك سوار و كاهش سفرهاي درون شهري خواهد شد.
مديرعامل سازمان پايانهها و پاركسوارها در زمينه نقاط قوت اين طرح و اشاره به اينكه پايانههاي درون شهري بيهقي از مشكلات ترافيكي منطقه به طور چشمگيري خواهد كاست، گفت: راهاندازي پايانه درون شهري و ارتقاي شاخص خوانايي ايستگاههاي شركت واحد از جمله نيازهاي ضروري به منظور رفاه حال مسافران و مراجعان پايانه محسوب ميشد كه براساس هماهنگيهاي به عمل آمده قسمتهاي در دست اقدام پاركسوار بيهقي در كمتر از 2 ماه آماده و به شهر رسيد.
وي افزود: با انتقال اتوبوسهاي مجاز و ميدان آرژانتين به داخل پاركسوار، عملكرد پاركسوار نيز اصلاح شده و ارتباط مستقيم بين پاركينگ و پايانه درون شهري بيهقي و ارتباط دو سامانه حملونقل عمومي شركت واحد و ايستگاه مترو مصلي ايجاد ميشود.
مديرعامل سازمان پايانهها ميزان اعتبار اين پروژه را 200ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: اين پايانه در زمان اوج سفر تا سقف 240هزار نفر را جابهجا كرده و 200هزار مترمربع وسعت دارد و كليه كارهاي اجرايي آن انجام و به منظور اجراي عمليات به پيمانكار واگذار شده است.
وي اظهار اميدواري كرد و گفت: به زودي كلنگ بزرگترين و اساسيترين پايانه خاورميانه در شرق تهران به منظور ارائه خدمات بهينه به هموطنان توسط شهردار تهران زده خواهد شد.
وي در ادامه گفت: با توجه به اينكه 50درصد سفرها از طريق پايانههاي تهران صورت ميگيرد، بايد براي ارائه خدمات مطلوب، ميزان خدمات در پايانههاي اين شهر را افزايش دهيم.
عكس :پاركسوار بيهقي
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]