واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: برگزاري نشست كودك بين تربيت مادر و آموزش تحصيلي
شصت و يكمين نشست ماهانه تربيتي – آموزشي باعنوان كودك بين تربيت مادر و آموزش تحصيلي در تالار اجتماعات امام خميني(ره) 22 مهر در دمشق برگزار شد.
به گزارش شبكه خبر به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،در اين نشست تربيتي – آموزشي كه با حضور دهها نفر از علاقمندان به مسائل تربيتي و آموزشي برگزارشد،خانم دكتر "سلوي مرتضي" رئيس گروه تربيت كودك دانشكده امور تربيتي دانشگاه دمشق و خانم "مريم خير بك" نويسنده ، پژوهشگر و متخصص امور تربيتي كودكان در خصوص موضوع نشست سخناني را ارئه كردند.
در ابتدا ي اين نشست،خانم دكتر "سلوي مرتضي" در سخناني باعنوان "نقش مادر در تربيت كودك"، پس از ارائه مقدمه اي در خصوص طبيعت جمع گرايي و نياز به ديگران داشتن انسان ها و اينكه بايد به سن استقلال يافتن كودك توجه خاصي مبذول شود؛ به تاثير مادر بر كودك اشاره كرد و اظهار داشت: نياز كودك به ارتباطات صميمي و عاطفي ، ثبات در برخوردها؛ برانگختين فعاليت هاي جسمي و فكري و مسائلي از اين دست بايد به وسيله روابطي بدور از هرگونه فشار و هيجان هاي كاذب همراه باشد تا باعث از بين رفتن اعتماد و نياز كودكان به مادران و والدين نگردد.
وي افزود:نقش مادر در مراحل نوجواني به مثابه عملياتي مستمر در ساخت و شكل گيري شخصيت فرزند است و در عمليات ساختاري اجتماعي هر انسان چهار مرحله از تولد تا ورود به كودكستان،از ورود به دبستان تا پايان تحصيلات و كسب مدرك علمي، ورود به بازاركار و مرحله چهارم تشكيل خانواده را پشت سر مي گذارد.
خانم دكتر "سلوي مرتضي" شرايط و ويژگيهاي لازم كه در شخصيت مادر نهفته است و به كودكان منتقل مي مي شود را ازجمله مراقبت از كودكان و اهتمام ورزيدن به آنها، عشق و علاقه پدر و اخلاص به آنها، ايثار و از خود گذشتگي،داشتن فرهنگ عمومي و توسعه و تكوين شخصيتي،اهتمام ورزيدن به وضعيت ظاهري ، تميزي و مرتب بودن محيط خانه،حفظ كرامت اخلاقي، آراسته بودن به لباس امانت،پرهيز از هرگونه انحرافات روحي،خوشبختي ديگران را خواستن و انتشار صلح و دوستي بين آنها و همچنين داوطلب انجام عمل خير و نيكي كردن به نيازمندان برمي شمرد.
وي خصوصيت هاي ناپسندي كه از مادر به كودكان منتقل مي شود را از جمله خشم ناگهاني و سريع ،خودپسندي و تكبّر ،دوستي هاي ناپسند، ناسنجيده سخن گفتن و خامي در تعامل با ديگران بر مي شمرد.
خانم دكتر "سلوي مرتضي" به نقش مادر در صحت رواني فرزندان اشاره كرد واظهارداشت: چنانچه فرزندان از مادر بعنوان نخستين كانون آموزش و تربيت ، اهتمام ، عشق ، مهرباني ، احساس امنيت و ثبات ، خودباوري ، راستگويي ، قانون مداري و مسائلي از اين دست را بياموزد بدون شك به انساني مبدل خواهد شد كه داراي تعادل روحي و رواني خواهد بود.
وي در خاتمه سخنان خود ، پيشنهادات و توصيه هايي را خطاب به مادران جهت بهتر رفتار نمودن با كودكان و دست يابي به نتايج مطلوب را ارائه نمود كه مورد توجه حاضران در نشست قرارگرفت.
سپس خانم "مريم خير بك" نويسنده ، پژوهشگر و متخصص امور كودكان در سخناني با عنوان "نقش مدرسه در تربيت كودكان"پس از مقدمه اي در خصوص چگونگي آغاز تربيت كودكان در كانون خانواده و تداوم آن بشكل مناسب در محيط آموزشي مدرسه ، به تعريف مفهوم "تربيت تحصيلي" پرداخت و سپس روشهاي مختلف اين تربيت را بطور مختصر و در قالب تقسيم بندي هاي ذيل مطرح نمود:
1-آموزش از راه برنامه هاي تحصيلي و كتاب هاي درسي : در اين بخش متون و روشهاي بكار گرفته شده در كتب تحصيلي دانش آموزان بايد با دقت و درايت خاصي تهيه و تنظيم گردند تا تأثيرات منفي و مخربي بر شخصيت و اصالت دانش آموزان به همراه نداشته باشند.
2-نقش مهم معلمان در تربيت فرزندان و دانش آموزان : شخصيت و روش تدريس معلمان و نحوة برخورد آنها با دانش آموزان از اهميت والايي برخوردار مي باشد.
3-نقش مدرسه در تربيت علمي و شخصيتي فرزندان : فرآيند تربيت يك عمليات و فرآيند چند وجهي به حساب مي آيد كه ابعاد جسمي ، روحي ، علمي و ادبي را دارا مي باشد از اين رو در امر تربيت دست اندركاران و مديران محيط هاي آموزشي بايد تمامي جنبه هاي تربيتي دانش آموزان را در كنار هم و با هم در نظر داشته باشند و از يك يا چند جنبه آن غافل نمانند.
4-مهمترين عنصر تربيتي ، خود دانش آموز مي باشد: با توجه به تفاوت هاي موجود در فرهنگ ها ، سليقه ها ، تربيت ها ، اخلاق و ... دانش آموزان و همچنين شرايط و تربيت خانوادگي آنان ، لذا از دست اندركاران آموزش و تربيتي بايد با در نظر گرفتن اين تفاوت ها به اعمال روشهايي مبادرت ورزند كه تأثير صحيح تر و در خور توجه به همراه داشته باشد و نتيجه متضادي را به دنبال نداشته باشند.
در خاتمه جلسه بصورت پرسش و پاسخ بين حاضران در نشست و استادان سخنران ادامه يافت كه در خصوص نظرات ارائه شده ، برخي از شركت كنندگان در قالب تريبون آزاد به اظهار نظر پرداختند.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]