واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: آيت الله هاشمي شاهرودي: بالا بودن خط فقر با وجود منابع طبيعي فراوان خلاف عدالت استقوه مجريه اطاله تصميمگيري دارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس قوه قضائيه گفت: عدالتي را كه اسلام به دنبال آن است، خيلي گستردهتر از اين تفاسير كوتاه از مفهوم عدالت است. عدالت يعني اينكه حقوق همه افراد احيا شود، فرد از امنيت اجتماعي، مالي و جاني برخوردار باشد و ظرفيتها و ثروتهاي ملي در اختيار همه قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي شب گذشته در جلسه شوراي اجرايي استان اردبيل گفت: وضعيت استان و مديريت آن بسيار عالي است و هماهنگي بين سازمانهاي سه قوه در استان جاي شكر دارد.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به گزارش استاندار اردبيل اظهار داشت: گزارش استاندار افتخارآميز و دليل بر اخلاص، همت مديران استاني و عنايت رئيسجمهور و هيات دولت به اين استان است.
وي با بيان اينكه بحث عدالت همواره در مجامع مطرح ميشود، تصريح كرد: يكي از اهداف نظام كه مورد تاكيد قرآن، اسلام، امام راحل، رهبري و خواست مردم است بحث عدالت مي باشد.
هاشمي شاهرودي به اقدامات صورت گرفته در كشور اشاره كرد و گفت: با همكاري مردم هميشه در صحنه و اخلاص مسوولان اقدامات ارزندهاي صورت پذيرفته است كه همگي آنان مشهود است. عليرغم تبليغات سوء چه در داخل و چه در خارج از كشور كه در شبنامهها بزرگنمايي ميشود، مديراني داريم كه از نظر اخلاص، تعهد و حجم كاري بينظير هستند.
رئيس قوه قضائيه اخلاص و تعهد را خلصت اكثر مديران ايراني عنوان كرد و افزود: اگر عرايضي چه از جانب بنده، چه ازجانب مقامات و نمايندگان مجلس مطرح ميشود، خداي نكرده به معناي انتقاد از مديران نيست.
هاشمي شاهرودي به وظيفه نظارتي قوه قضائيه بر اموال مسوولان دولتي اشاره كرد و گفت: پروندههاي همه مديران دولتها وجود دارد كه عموماً سند افتخاري براي نظام محسوب ميشود. مديري كه ساليان متوالي در وزارتخانهاي ثروت و منابع اصلي كشور را در اختيار داشته وقتي دوران مسووليتاش به اتمام ميرسد هنوز يك ملك شخصي ندارد و بايد رهبري به بنيادي دستور دهد كه به او براي خريد مسكن وام دهند.
وي تصريح كرد: با مشاهده وضعيت جامعه و مقايسه آمارهاي موجود ميبينيم كه هنوز براي رسيدن به اهداف بزرگ فاصله داريم. با همه تلاشهاي صورت پذيرفته هنوز شاهد فقر، فسادهاي اجتماعي - اقتصادي و رشوه هستيم. هنوز نارضايتي مردم را در ابعاد قضايي و اقتصادي كم نداريم. خروجي نسبت به قبل از انقلاب خوب شده ولي به حد مطلوب نرسيده است.
رئيس قوه قضائيه با تاكيد بر اينكه مفهوم عدالت تنها اجراي حكم نيست،گفت: عدالتي را كه اسلام به دنبال آن است، خيلي گستردهتر از اين تفاسير كوتاه از مفهوم عدالت است. عدالت يعني اينكه حقوق همه افراد احيا شود، فرد از امنيت اجتماعي، مالي و جاني برخوردار باشد و ظرفيتها و ثروتهاي ملي در اختيار همه قرار گيرد.
وي با اشاره به منابع اصلي و طبيعي كشور تصريح كرد: خلاف عدالت است كه ايران با وجود اين همه منابع اصلي خط فقرش بالا باشد و افراد زيادي در زيرخط فقر به سر برند.
وي ادامه داد: چرا با وجود اين همه ظرفيت معادن، نفت و گاز در كشور بيكاري وجود دارد، جمعيت كشور 70 ميليون است نه 700 ميليون. ايران هزار كيلومتر در شمال ساحل دارد و دو هزار كيلومتر در جنوب.
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد: ما در همه بخشها نيازمند برنامهريزي و الگوبرداري از روشهاي مدرن تجربه شده كشورهايي كه در اين زمينه پيشرفت كردهاند، هستيم. نميگوييم برويم از كشورهاي غربي كه ضد اسلام هستند الگوبرداري كنيم. بياييم از كشورهاي منطقه مانند مالزي كه پيشرفت بسيار خوبي داشته، الگوبرداري كنيم.
وي با تاكيد بر ضرورت برنامه ريزي در كشور گفت: سياستهاي اصل 44 كه چند سال است از سوي رهبري ابلاغ شده، به چه ميزان اجرايي شده است؟ هدف اصل44 جذب سرمايههاي داخلي و خارجي به نحوي كه موجب اشتغال زايي شود. بايستي سرمايه دار سالم را به كشور يا استان خود وارد كنيم، ولي براي آن شروطي قرار دهيم. به طور مثال امكاناتي در اختيارش قرار دهيم به اين شرطي كه پنج هزار كارگر را استخدام كند.
هاشمي شاهرودي با بيان اينكه با يك برنامه ريزي دقيق در استان ميتوان سرمايههاي خارجي را جذب كرد، اظهار داشت: مردم ما بهترين،هوشمندترين و پركارترين مردم جهان هستند و بايد زمينه را براي آنها هموار ساخت تا سرمايههاي خود را در داخل كشور به كار گيرند.
رئيس قوه قضائيه تصريح كرد: از سويي ظرفيتهاي كشور خيلي فوق العاده است و از سوي ديگر شاهد هستيم كارهاي انجام نشده فراواني در كشور وجود دارد.
وي گفت: اگر به فكر اشتغالزايي و از بين بردن فقر هستيم بايد در سياستهاي كلان موضوع را بررسي و براي آن راه حل پيدا كنيم.
رئيس قوه قضائيه با بيان اينكه دستگاه متبوعش اطاله دادرسي دارد و قوه مجريه نيز اطاله تصميمگيري دارد،اظهار داشت: ده سال است كه ميخواهيم در خصوص انتقال خط لوله گاز ايران به هندوستان و پاكستان تصميمگيري كنيم اگر به درستي در بحث گاز تحقيق كنيم متوجه خواهيم شد بسياري از اين گونه فرصتها از دست ميرود.
وي ادامه داد: وزير نفت ميگفت كه كشور ما 16 درصد گاز دنيا را در اختيار دارد اما تنها 1/5 درصد بازار جهاني در اختيار ايران است اما الجزاير كه دو درصد گاز جهان را در اختيار دارد 14 درصد بازار جهاني را به خود اختصاص داده است.
وي تاكيد كرد: ما نتوانستيم از نعمتهاي الهي به درستي استفاده كنيم.
هاشمي شاهرودي اظهار داشت: ما از اميرالمومنين همواره احاديثي را در خصوص تجاوز به بيت المال نقل ميكنيم. ما بايد به مباحث و احاديث مربوط به تجارت امام علي (ع) هم توجه كنيم.
پايان پيام
كد خبر: 452090
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]