محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855670103
براي انتخابات نامزد حزبي نداريم/ شروط خاتمي بيشتر به اعلام موضع شبيه است تا شرط انتخاباتي/ حضور در انتخابات بعنوان نامزد را از مصاديق واجب كفائي ميدانم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: براي انتخابات نامزد حزبي نداريم/ شروط خاتمي بيشتر به اعلام موضع شبيه است تا شرط انتخاباتي/ حضور در انتخابات بعنوان نامزد را از مصاديق واجب كفائي ميدانم
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران گفت:در جبهه اصلاحات تاكيد بر ائتلاف است بنابراين هرنامزدي كه از سوي جبهه ائتلاف معرفي شود، بايد مورد پذيرش همه احزاب و تشكلهاي تشكيل دهنده جبهه ائتلاف باشد،وي همچنين افزود:قطعاً به غير از كروبي كه تا به امروز اعلام نامزدي كرده است، افراد ديگري نيز از جبهه اصلاحات اعلام آمادگي خواهند كرد.
محمد هاشمي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در مورد اينكه گفتمان حقيقي انتخابات چگونه شكل مي گيرد و احزاب و گروه هاي سياسي چقدر مي توانند به اين گفتمان كمك كنند، گفت: گفتمان انتخاباتي با توجه به موضوعات انتخابات متفاوت است، مثل گفتمان انتخاباتي براي خبرگان رهبري، مجلس شوراي اسلامي، شوراي شهر، رياست جمهوري، هر كدام ويژگي هاي خاص خود را دارند و متناسب با ويژگي هاي هر انتخابات، گفتمان حقيقي انتخاباتي شكل مي گيرد.
وي ادامه داد:در حال حاضر كه موضوع انتخابات براي انتخاب رئيس قوه مجريه مطرح است با توجه به ويژگي ها، مسوليت ها و وظايف قوه مجريه و با عنايت به انتظارات مردم از قوه مجريه، گفتمان اين انتخابات داراي ويژگي هاي زير است:شناخت صحيح از مشكلات كشور، شناخت از منابع و امكانات اعم از منابع مالي و نيروي انساني، آگاهي از انتظارات و توقعات مردم از قوه مجريه، تبيين و تعيين اهداف قوه مجريه براي يك دوره چهارساله، تعيين اولويت هاي اجرايي با توجه به نكات فوق الذكر، تهيه و تدوين برنامه اجرايي براي يك دوره چهارساله مبني بر اولويت ها و توجه به منابع و امكان عملياتي شدن، شناخت موانع اجرايي و پيش بيني راه حل هاي خروج از موانع.
هاشمي افزود: قوه مجريه قوه اي است كه در سايه كارگروهي و تيمي امكان رسيدن به اهداف را دارد، بنابر اين يكي از ويژگي هاي مهم و يا يكي از بحث هاي اساسي بايد درباره گروه اجرايي يا اجرا كننده باشد كه بايد ويژگي هاي آنها مورد توجه و بحث تبادل نظر قرار گيرد،بنابر اين گفتمان حقيقي انتخاباتي با ارائه برنامه ها و تبين مشكلات فعلي جامعه توسط نامزدها و يا حاميان آنها حول مباحث در پيش گفته شده شكل مي گيرد.
وي در مورد نقش احزاب و تشكل هاي سياسي در كمك به اين گفتمان گفت : واقعيت اين است كه ما در جامعه احزاب فراگير، منسجم و متشكل به معني رايج حزب در جهان نداريم اگر حزب به معني واقعي وجود داشت اين گفتمان اصولا مي بايست بين احزاب شكل بگيرد، كما اينكه در كشورهايي كه حزب به معني واقعي وجود دارد گفتمان انتخاباتي بين احزاب شكل مي گيرد و تا حصول نتيجه ادامه دارد، اما در كشور ما بيشتر اشخاص هستند كه گفتمان را مطرح مي كنند و بيشتر گفتگو بين اشخاص است تا احزاب.
هاشمي تصريح كرد: البته احزاب نقش دارند و مي توانند با روش هاي مختلف گفتمان را به ميان مردم ببرند و مردم را با برنامه يك نامزد انتخاباتي آشنا نمايند و همچنين با بيان مشكلات فعلي كشور و راه هاي خروج از مشكلات با توجه به اينكه برنامه يك نامزد انتخاباتي، تشويق و ترغيب به مشاركت در انتخابات و دادن راي به نامزد مورد نظر حزب خود نمايند. بيشتر نقش احزاب نقش واسطه است و چون معمولا احزاب همه برنامه هاي يك نامزد را قبول ندارند لذا در جريان مباحثات، نظرات احزاب را بيان مي نمايند كه اين موجب ايجاد تعهداتي براي يك نامزد مي شود كه لزوما مورد نظر و يا جزو برنامه نامزد انتخاباتي نبوده است.
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران در مورد اينكه آيا حزب كارگزاران نيز مانند سازمان مجاهدين و مشاركت تنها بر گزينه خاتمي تاكيد دارد؟گفت:تا آنجا كه من اطلاع دارم همان احزاب هم تنها بر يك گزينه تاكيد ندارند،در جبهه اصلاحات تاكيد بر ائتلاف است و تاكيد بر نامزد واحد، بنابر اين هر نامزدي كه از سوي جبهه ائتلاف معرفي شود، بايد مورد پذيرش همه احزاب و تشكلهاي تشكيل دهنده جبهه ائتلاف باشد.
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه سازمان مجاهدين اخيرا اعلام كرده است در صورت كانديدا نشدن خاتمي بر روي گزينه هايي چون عبدالله نوري تامل مي كنيم،گفت: پس با اين سوال شما معلوم مي شود سازمان مجاهدين انقلاب هم تنها بر روي يك گزينه تاكيد ندارد.
هاشمي در مورد شروط خاتمي براي كانديدا شدن در انتخابات با اشاره به اينكه به نظر من جناب آقاي خاتمي اعلام موضع كردند چون شروطشان بيشتر به اعلام موضع شبيه است تا شرط انتخاباتي،اظهار داشت: چون اولا مخاطب، شروط جناب آقاي خاتمي خيلي روشن نيست،و ثانيا برداشت خود را از خواست مردم بيان كردند كه مردم ايران از 150 سال قبل خواهان آزادي، پيشرفت و عدالت بودند.
تصور من اين است كه شروط وي نياز به توضيح دارد و بايد در باره آنها توضيح داده شود.
هاشمي ادامه داد:با توجه به موضوع انتخابات و اينكه انتخابات مربوط به انتخاب رئيس قوه مجريه است گفتمان انتخاباتي حول چه محورها و موضوعاتي خواهد بود من در اين دو پيش شرط ايشان كمتر محورهاي لازم براي گفتمان رياست جمهوري در شرايط فعلي را مي بينم، لابد اگر تصميم به حضور بگيرند، حول آن محورها نظرات خودشان را مطرح خواهند كرد.
وي در مورد برخي اظهاراتي مبني بر اينكه خاتمي و كروبي هر دو در انتخابات كانديدا شوند گفت:من بارها نظر خود را درباره انتخابات اعلام كردم، اگر جريان، جناح يا حزبي، با هدف پيروزي در انتخابات شركت نمايد تعداد نامزدها موجب تقسيم آرا مي شود و به مصلحت آن جريان نيست، ولي اگر با اهداف ديگري از جمله وزن كشي شركت نمايد در آن صورت هر كانديدايي مي تواند وزن خود در جامعه با ضريب نفوذ خود را در ميان مردم بداند.
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران در مورد اينكه چرخش قدرت در اين انتخابات به سمت چه گروهي خواهد بود؟ تصريح كرد:پاسخ اين سوال مشكل است زيرا بايد ديد كه انتخابات مديريتي است يا آزاد و در شرايط مساوي است. نتيجه اين دو شيوه انتخابات قطعا متفاوت خواهد بود.
هاشمي ادامه داد: شرايط فعلي كشور نياز به مديراني خرد گرا، عملگرا و معتدل دارد. افراط و تفريط و شعارهاي غير عملي پاسخ نداده و نمي دهد،بنابر اين بايد به دنبال عملگرايي برنامه محور و خردگرا بود تا بتوان مشكلات كشور را كه ريشه اصلي آن در تند روي و شعارهاي غير عملي بوده، حل كرد.
وي در مورد اينكه عملگراياني كه از آنها صحبت مي شود چه گروه ها و چه كساني هستند؟ گفت: به نظرم مردم اين گروه ها را خوب مي شناسند و تجربه كرده اند.
هاشمي ادامه داد: من با تحليل از عملكرد سه جرياني كه در كشور حضور دارند اعلام كردم مردم چون عملكرد هر سه جريان را تجربه كرده اند اگر انتخابات آزاد باشد گرايش مردم به طرف عملگرايان است چون نظرسنجيها اين مطلب را به وضوح نشان مي دهد، البته اضافه كردم شرايط انتخابات آتي نظير سال 76 است و براي پيروزي نياز به ائتلاف دو گروه يا دو جريان از سه جريان موجود در كشور است، جريان راست ، جريان چپ، جريان اعتدال گرا و عملگرا.
وي تصريح كرد: در جبهه عملگرا و اعتدال گرا افراط و تفريط وجود ندارد چراكه عملگرايان بيشتر به برنامه ها و عملياتي كردن آنها فكر مي كنند، اما مفهوم اين موضوع نفي ديگر گروه ها و جبهه ها نيست.
هاشمي در پاسخ به اين پرسش كه چه اشخاصي در طيف عملگرايان هستند؟ گفت:از فرد خاصي نام نبردم و فعلا نام نمي برم.
وي در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينكه آيا عملگرايان در حال حاضر در ميدان حضور دارند، افزود: اين كه عملگرايان فعلا در ميدان نيستند دليل بر عقل گرائي آنان است.
هاشمي همچنين در مورد اينكه آيا ممكن است فرد و نامزد عملگرايي از حزب كارگزاران كه خود را معتدل و عملگرا مي داند براي انتخابات پيش روي رياست جمهوري اعلام حضور كند، گفت: جريان كارگزاران را مي توان جريان عملگرا ناميد و مي توان گفت كه عملگرايي يكي از ويژگي هاي حزب كارگزاران است، اما اينكه امكان معرفي نامزد عملگرا وجود دارد يا خير را بايد از سخنگوي حزب پرسيد، چرا كه موضع حزب را تنها سخنگو عنوان مي كند.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو در رابطه با طرح پيشنهادي تشكيل شوراي حكميت با اشاره به اينكه اين طرح راهكار خوبي براي اجماع و توافق اصلاح طلبان است،تاكيد كرد:اين طرح در حال حاضر از همه طرح هاي موجود حتي از طرح نظرسنجي سنجيده تر به نظر مي رسد، اين طرح مي تواند همه شرايط اعم از برنامه ها و مجموعه شرايط يك نامزد را در بر بگيرد، اما در طرح نظر سنجي همه شرايط در نظر گرفته نمي شود و تنها در نظر سنجي نظر مردم لحاظ مي شود.
وي افزود: شوراي حكميت مي تواند براي انتخاب يك نامزد قبل از اينكه در معرض افكار عمومي قرار گيرد راهكار مناسب تري باشد.
هاشمي در ادامه در پاسخ به سوال ديگر مبني بر اينكه چرا حزب كارگزاران تا به امروز با توجه به وجود افراد شاخص و صاحب نام در اين حزب،كانديدايي براي انتخابات معرفي نكرده است گفت: در جلساتي كه حزب كارگزاران تا به امروز داشته است بحث معرفي نامزد از سوي حزب مطرح نشده است و اين كه چرا نامزد حزبي نداريم را بايد از سخنگو ي حزب پرسيد.
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران در پاسخ به سؤالي مبني بر اين كه برخي رسانهها اعلام كردندحضور شما در انتخابات بعنوان نامزد قدرت گرفته است آيا اين خبر را تأئيد ميكنيد؟ تصريح كرد: حقيقت اين است كه من حضور در انتخابات بعنوان نامزد را از مصاديق واجب كفائي ميدانم، در شرايطي كه هنوز اكثر گروهها و جناهاي سياسي نامزدهاي خود را اعلام نكرده اند، نميتوان در اين باره اظهار نظر كرد، اما پس از آنكه مشخص شود چه اشخاصي به عنوان نامزد در انتخابات شركت مينمايند، با توجه به ويژگيهاي نامزدها و برنامههاي آنان ، ميتوان در اين خصوص اعلام نظر كرد.
وي در ادامه در پاسخ به سئوالي مبني بر اين خاتمي قبلاً اعلام كرده بود رئيس جمهور يك تداركاتچي است، آيا شما رئيس جمهور و جايگاه رياست جمهوري را يك تداركاتچي ميدانيد، گفت: اگر مبنا قانون اساسي باشد، وظايف و اختيارات و مسئوليتهاي رئيس جمهور در قانون اساسي تعيين شده و رئيس جمهور بعنوان مقام دوم در نظام جمهوري اسلامي تعيين شده است،رئيس جمهور يكسري وظايف و اختياراتي دارد كه طبق آن حركت ميكند، اين كه هر كس از جايگاه رئيس جمهوري چه برداشتي ميكند، خود مختار است و افراد مي توانند هر برداشتي داشته باشند.
هاشمي همچنين در ادامه در مورد اينكه برخي اصلاحطلبان معتقدند درانتخابات پيش روي رياست جمهوري بايد نيروهاي جديد به ميدان آيند تا نيروهاي امتحان پس داده،گفت: حوزه رياست جمهوري جاي آزمون و خطا نيست، بايد از افراد شناخته شده و امتحان پس دادهاي كه در حوزه اجرايي و مديريتي كشور تجربه دارند و مردم نيز از او شناخت كافي دارند، دراين حوزه استفاده كرد.
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران سازندگي با تأكيد برمصوبه حزب متبوعش براي چگونگي حضور در انتخابات پيش رو، تصريح كرد: مصوبه حزب كارگزاران سازندگي در انتخابات دور دهم رياست جمهوري، در سه مورد تدوين شده است كه به قرار زير است: حزب كارگزاران سازندگي بطور فعال در انتخابات شركت خواهد كرد،اين حزب در قالب ائتلاف اصلاح طلبان حركت خواهد كرده و براي پيروزي اصلاحطلبان در انتخابات، با اجماع با ائتلاف اصلاح طلبان نامزد واحد معرفي ميكند.
وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه در صورت به اجماع نرسيدن اصلاح طلبان حزب كارگزاران سازندگي، خود به تنهائي نامزد حزبي ارائه ميدهد، خاطرنشان كرد: در اين مورد شوراي مركزي حزب بايد تصميم گيري نمايد.
هاشمي در ادامه با اشاره به اعلام كانديداتوري كروبي در انتخابات پيش رو، گفت:حق شهروندي و تشكيلاتي كروبي بودكه نامزد شود، و هر حزب و تشكيلاتي ميتواند براساس اين حق كانديد انتخاباتي خود را معرفي كند.
وي تأكيد كرد: قطعاً به غير از كروبي كه تا به امروز اعلام نامزدي كرده است، افراد ديگري نيز از جبهه اصلاحات اعلام نامزدي خواهند كرد.
متن كامل گفتگوي خبرنگار باشگاه خبرنگاران را با محمد هاشمي رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران سازندگي را بخوانيد:
هاشمي در ابتدا در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه گفتمان حقيقي انتخابات چگونه شكل مي گيرد و احزاب و گروه هاي سياسي چقدر مي توانند به اين گفتمان كمك كنند، گفت: گفتمان انتخاباتي با توجه به موضوعات انتخابات متفاوت است، مثل گفتمان انتخاباتي براي خبرگان رهبري، مجلس شوراي اسلامي، شوراي شهر، رياست جمهوري، هر كدام ويژگي هاي خاص خود را دارند و متناسب به ويژگي هاي هر انتخابات، گفتمان حقيقي انتخاباتي شكل مي گيرد.
در حال حاضر كه موضوع انتخابات براي انتخاب رئيس قوه مجريه مطرح است با توجه به ويژگي ها، مسوليت ها و وظايف قوه مجريه و با عنايت به انتظارات مردم از قوه مجريه، گفتمان اين انتخابات داراي ويژگي هاي زير است:
شناخت صحيح از مشكلات كشور، شناخت از منابع و امكانات اعم از منابع مالي و نيروي انساني، آگاهي از انتظارات و توقعات مردم از قوه مجريه، تبيين و تعيين اهداف قوه مجريه براي يك دوره چهارساله، تعيين اولويت هاي اجرايي با توجه به بنكات فوق الذكر، تهيه و تدوين برنامه اجرايي براي يك دوره چهارساله مبني بر اولويت ها و با توجه به منابع و امكان عملياتي شدن، شناخت موانع اجرايي و پيش بيني راه حل هاي خروج از موانع،
چون قوه مجريه قوه اي است كه در سايه كارگروهي و تيمي امكان رسيدن به اهداف را دارد، بنابر اين يكي از ويژگي هاي مهم و يا يكي از بحث هاي اساسي بايد درباره گروه اجرايي يا اجرا كننده باشد كه بايد ويژگي هاي آنها مورد توجه و بحث تبادل نظر قرار گيرد،بنابر اين گفتمان حقيقي انتخاباتي با ارائه برنامه ها و تبين مشكلات فعلي جامعه توسط نامزدها و يا حاميان آنها حول مباحث در پيش گفته شده شكل مي گيرد.
خبرنگار: احزاب و تشكل هاي سياسي چقدر مي توانند به اين گفتمان كمك كنند؟
هاشمي: واقعيت اين است كه ما در جامعه احزاب فراگير، منسجم و متشكل به معني رايج حزب در جهان نداريم اگر حزب به معني واقعي وجود داشت اين گفتمان اصولا ميبايست بين احزاب شكل بگيرد، كما اينكه در كشورهايي كه حزب به معني واقعي وجود دارد گفتمان انتخاباتي بين احزاب شكل مي گيرد و تا حصول نتيجه ادامه دارد، اما در كشور ما بيشتر اشخاص هستند كه گفتمان را مطرح مي كنند و بيشتر گفتگو بين اشخاص است تا احزاب.
خبرنگار: يعني احزاب نقشي ندارند؟
هاشمي: البته احزاب نقش دارند و مي توانند با روش هاي مختلف گفتمان را به ميان مردم ببرند و مردم را با برنامه يك نامزد انتخاباتي آشنا نمايند و همچنين با بيان مشكلات فعلي كشور و راه هاي خروج از مشكلات با توجه به اينكه برنامه يك نامزد انتخاباتي، تشويق و ترغيب به مشاركت در انتخابات و دادن راي به نامزد مورد نظر حزب خود نمايند. بيشتر نقش احزاب نقش واسطه است و چون معمولا احزاب همه برنامه هاي يك نامزد را قبول ندارند لذا در جريان مباحثات، نظرات احزاب را بيان مي نمايند كه اين موجب ايجاد تعهداتي براي يك نامزد مي نمايد كه لزوما مورد نظر و يا جزو برنامه نامزد انتخاباتي نبوده است.
خبرنگار: آيا حزب كارگزاران نيز مانند سازمان مجاهدين و مشاركت تنها براي گزينه خاتمي تاكيد دارد؟
هاشمي: تا آنجا كه من اطلاع دارم همان احزاب هم تنها بر يك گزينه تاكيد ندارند.
در جبهه اصلاحات تاكيد بر ائتلاف است و تاكيد بر نامزد واحد، بنابر اين هر نامزدي كه از سوي جبهه ائتلاف معرفي شود، بايد مورد پذيرش همه احزاب و تشكلهاي تشكيل دهنده جبهه ائتلاف باشد.
خبرنگار: سازمان مجاهدين اخيرا اعلام كرده است در صورت كانديدا نشدن خاتمي بر روي گزينه هايي چون عبدالله نوري تامل مي كنيم. نظرتان در اين باره چيست؟
هاشمي: پس با اين سوال شما معلوم مي شود سازمان مجاهدين انقلاب هم تنها بر روي يك گزينه تاكيد ندارد.
خبرنگار: ارزيابي شما از شروط خاتمي در انتخابات پيش رو چيست؟
هاشمي: به نظر من جناب آقاي خاتمي اعلام موضع كردند چون شروطشان بيشتر به اعلام موضع شبيه است تا شرط انتخاباتي.
خبرنگار: چرا؟
هاشمي: چون اولا مخاطب، شروط جناب آقاي خاتمي خيلي روشن نيست.
و ثانيا برداشت خود را از خواست مردم بيان كردند كه مردم ايران از 150 سال قبل خواهان آزادي، پيشرفت و عدالت بودند.
تصور من اين است كه شروط وي نياز به توضيح دارد و بايد در باره آنها توضيح داده شود.
خبرنگار: نظر شما چيست؟
هاشمي: ببينيد من در سوال اول شما توضيح دادم با توجه به موضوع انتخابات و اينكه انتخابات مربوط به انتخاب رئيس قوه مجريه است گفتمان انتخاباتي حول چه محورها و موضوعاتي خواهد بود من در اين دو پيش شرط ايشان كمتر محورهاي لازم براي گفتمان رياست جمهوري در شرايط فعلي را مي بينم، لابد اگر تصميم به حضور بگيرند، حول آن محورها نظرات خودشان را مطرح خواهند كرد.
خبرنگار: محمدعلي نجفي اخيرا گفته،بهتر است خاتمي و كروبي هر دو در انتخابات كانديدا شوند نظرتان در اين باره چيست؟
هاشمي: من بارها نظر خود را درباره انتخابات اعلام كردم، اگر جريان، جناح يا حزبي، با هدف پيروزي در انتخابات شركت نمايد تعداد نامزدها موجب تقسيم آرا مي شود و به مصلحت آن جريان نيست، ولي اگر با اهداف ديگري از جمله وزن كشي شركت نمايد در آن صورت هر كانديدي مي تواند وزن خود در جامعه با ضريب نفوذ خود را در ميان مردم بداند.
خبرنگار: چرخش قدرت در اين انتخابات به سمت چه گروهي خواهد بود؟
هاشمي: پاسخ اين سوال مشكل است زيرا بايد ديد كه انتخابات مديريتي است يا آزاد و در شرايط مساوي است. نتيجه اين دو شيوه انتخابات قطعا متفاوت خواهد بود.
خبرنگار: از نظر شما در انتخابات به دنبال حاكم شدن عملگرايان در كشور باشيم يا فرد گرائي؟
هاشمي: نظرم در اين باره را قبلا اعلام كردم، شرايط فعلي كشور نياز به مديراني خرد گرا، عملگرا و معتدل دارد. افراط و تفريط و شعارهاي غير عملي پاسخ نداده و نمي دهد.
بنابر اين بايد به دنبال عملگرايي برنامه محور و خردگرا بود تا بتوان مشكلات كشور را كه ريشه اصلي آن در تند روي و شعارهاي غير عملي بوده، حل كرد.
خبرنگار: عملگراياني كه از آنها صحبت مي شود چه گروه ها و چه كساني هستند؟
هاشمي: به نظرم مردم اين گروه ها را خوب مي شناسند و تجربه كرده اند.
خبرنگار: شما خودتان در مصاحبه اي اعلام كرده بوديد نتيجه انتخابات آتي به سمت عملگرايان خواهد بود اين عملگرايان چه كساني هستند؟
هاشمي: من با تحليل از عملكرد سه جرياني كه در كشور حضور دارند اعلام كردم مردم چون عملكرد هر سه جريان را تجربه كرده اند اگر انتخابات آزاد باشد گرايش مردم به طرف عملگرايان است چون نظرسنجيها اين مطلب را به وضوح نشان مي دهد، البته اضافه كردم شرايط انتخابات آتي نظير سال 76 است و براي پيروزي نياز به ائتلاف دو گروه يا دو جريان از سه جريان موجود در كشور است، جريان راست ، جريان چپ، جريان اعتدال گرا و عملگرا.
وي تصريح كرد: در جبهه عملگرا و اعتدال گرا افراط و تفريط وجود ندارد چراكه عملگرايان بيشتر به برنامه ها و عملياتي كردن آنها فكر مي كنند، اما مفهوم اين موضوع نفي ديگر گروه ها و جبهه ها نيست.
خبرنگار: چه اشخاصي در طيف عملگرايان هستند؟
هاشمي: از فرد خاصي نام نبردم و فعلا نام نمي برم.
خبرنگار:آيا عملگرايان در حال حاضر در ميدان حضور دارند؟
هاشمي: اين كه عملگرايان فعلا در ميدان نيستند دليل بر عقل گرائي آنان است.
خبرنگار: آيا ممكن است فرد و نامزد عملگرايي از حزب كارگزاران كه خود را معتدل و عملگرا مي داند براي انتخابات پيش روي رياست جمهوري اعلام حضور كند؟
هاشمي:جريان كارگزاران را مي توان جريان عملگرا ناميد و مي توان گفت كه عملگرايي يكي از ويژگي هاي حزب كارگزاران است، اما اينكه امكان معرفي نامزد عملگرا وجود دارد يا خير را بايد از سخنگوي حزب پرسيد، چرا كه موضع حزب را تنها سخنگو عنوان مي كند.
خبرنگار:نظرتان در رابطه با طرح پيشنهاد كروبي در رابطه با تشكل شوراي حكميت چيست؟
هاشمي:طرح پيشنهادي تشكيل شوراي حكميت به حكمي كه تكمين مي كند راهكار خوبي براي اجماع و توافق اصلاح طلبان است.
وي با تاكيد بر اين كه طرح تشكيل شوراي حكميت در حال حاضر از همه طرح هاي موجود حتي از طرح نظرسنجي سنجيده تر به نظر مي رسد ادامه داد: طرح تشكيل شوراي حكميت مي تواند همه شرايط اعم از برنامه ها و مجموعه شرايط يك نامزد را در بر بگيرد، اما در طرح نظر سنجي همه شرايط در نظر گرفته نمي شود و تنها در نظر سنجي نظر مردم لحاظ مي شود.
وي تصريح كرد: شوراي حكميت مي تواند براي انتخاب يك نامزد قبل از اينكه در معرض افكار عمومي قرار گيرد راهكار مناسب تري باشد.
خبرنگار:چرا حزب كارگزاران تا به امروز با توجه به وجود افراد شاخص و صاحب نام در اين حزب نامزد حزب براي انتخابات معرفي نكرده است؟
هاشمي: در جلساتي كه حزب كارگزاران تا به امروز داشته است بحث معرفي نامزد از سوي حزب مطرح نشد است و اين كه چرا نامزد حزبي نداريم را بايد از سخنگو حزب پرسيد.
خبرنگار: آقاي هاشمي برخي رسانهها اعلام كردند، حضور شما در انتخابات بعنوان نامزد قدرت گرفته است آيا اين خبر را تأئيد ميكنيد؟
هاشمي: حقيقت اين است كه من حضور در انتخابات بعنوان نامزد را از مصاديق واجب كفائي ميدانم، در شرايطي كه هنوز اكثر گروهها و جناهاي سياسي نامزدهاي خود را اعلام نكرده است، نميتوان در اين باره اظهار نظر كرد، اما پس از آنكه مشخص شود چه اشخاصي به عنوان نامزد در انتخابات شركت مينمايند، با توجه به ويژگيهاي نامزدها و برنامههاي آنان ، ميتوان در اين خصوص اعلام نظر كرد.
خبرنگار:خاتمي قبلاً اعلام كرده بود رئيس جمهور يك تداركاتچي است، آيا شما رئيس جمهور و جايگاه رياست جمهوري را يك تداركاتچي ميدانيد؟
هاشمي:اگر مبنا قانون اساسي باشد، وظايف و اختيارات و مسئوليتهاي رئيس جمهور در قانون اساسي تعيين شده و رئيس جمهور بعنوان مقام دوم در نظام جمهوري اسلامي تعيين شده است .
رئيس جمهور يكسري وظايف و اختياراتي دارد كه طبق آن حركت ميكند، اين كه هر كس از جايگاه رئيس جمهوري چه برداشتي ميكند، خود مختار است و افراد مي تواند هر برداشتي داشته باشند.
خبرنگار: برخي اصلاحطلبان معتقدند درانتخابات پيش روي رياست جمهوري بايد نيروهاي جديد به ميدان آيند تا نيروهاي امتحان پس داده؟
هاشمي: حوزه رياست جمهوري جاي آزمون و خطا نيست، بايد از افراد شناخته شده و امتحان پس دادهاي كه در حوزه اجرايي و مديريتي كشور تجربه دارند و مردم نيز از او شناخت كافي دارند، دراين حوزه استفاده كرد.
رئيس كميته سياسي حزب كارگزاران سازندگي با تأكيد برمصوبه حزب متبوعش براي چگونگي حضور در انتخابات پيش رو، تصريح كرد: مصوبه حزب كارگزاران سازندگي در انتخابات دور دهم رياست جمهوري، در سه مورد تدوين شده است كه به قرار زير است: حزب كارگزاران سازندگي بطور فعال در انتخابات شركت خواهد كرد، حزب كارگزاران سازندگي در قالب ائتلاف اصلاح طلبان حركت خواهد كرد، براي پيروزي اصلاحطلبان در انتخابات، با اجماع با ائتلاف اصلاح طلبان نامزد واحد معرفي ميكند.
خبرنگار: در صورت به اجماع نرسيدن اصلاح طلبان حزب كارگزاران سازندگي، خود به تنهائي نامزد حزبي ارائه ميدهد؟
هاشمي: اين حزب در انتخابات نامزد حزبي نخواهد داشت البته در اين مورد شوراي مركزي حزب بايد تصميم گيري نمايد.
هاشمي در ادامه با اشاره به اعلام كانديداتوري كروبي در انتخابات پيش رو، گفت:حق شهروندي و تشكيلاتي كروبي بودكه نامزد شود، و هر حزب و تشكيلاتي ميتواند براساس اين حق كانديد انتخاباتي خود را معرفي كند.
وي تأكيد كرد: قطعاً به غير از كروبي كه تا به امروز اعلام نامزدي كرده است، افراد ديگري نيز از جبهه اصلاحات اعلام نامزدي خواهند كرد./س
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
-
گوناگون
پربازدیدترینها