تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830889127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موتورسيكلت هيبريد ايراني در راه است


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: موتورسيكلت هيبريد ايراني در راه است
محققان مركز وسايل نقليه پيشرفته دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه تهران در حال طراحي موتورسيكلتي با قابليت دوگانهسوزي (هيبريد) هستند كه اميد ميرود تا پايان امسال نمونه اوليه آن آماده حركت باشد.

به گزارش ايسنا، به موازات طرحهاي مختلفي كه در چند دانشگاه و مركز تحقيقاتي كشور در زمينه ساخت خودروهاي هيبريدي در حال اجراست، جمعي از پژوهشگران دانشكدههاي برق و كامپيوتر و مكانيك پرديس فني دانشگاه تهران در تلاش براي همگامي با تحقيقات روز دنيا در حوزه طراحي و ساخت وسايل نقليه با سوخت هيبريدي، طرح ساخت موتورسيكلت هيبريدي را در دست اجرا دارند.

در شرايطي كه با توجه به مشكل فزاينده ترافيك در كلان شهرها، سهم و نقش موتورسيكلتها در سيستم حمل و نقل شهري هر روز پررنگتر ميشود، ساخت موتورسيكلتهاي هيبريدي با توجه به مزايايي كه در كاهش مصرف سوخت و آلودگي هوا دارند، اقدامي قابل توجه است، همچنان كه توليد نمونههاي خارجي چنين موتورسيكلتهايي را نيز هرچند وقت به ميزاني نسبتا محدود در سالهاي اخير شاهديم.

دكتر عقيل يوسفي كما، رييس مركز رشد دانشگاه تهران و از مجريان اين طرح گفت: توليد كنندگان موتورسيكلت در حال حاضر موتورسيكلتها را از نظر زيست محيطي و مصرف سوخت زير استاندارد توليد ميكنند، بنابراين تبديل آنها به موتورهاي الكتريكي دو گانه سوز بحثي جدي است كه علاوه بر آن كه استانداردهاي زيست محيطي در آن رعايت ميشود، افزايش راندمان را نيز به دنبال دارد و به زودي موتورسيكلتها به گونهاي ميشوند كه حداقل با دو سوخت پيش رانش كار كنند.

وي درباره ساختار اين موتورسيكلت گفت: در اين موتورسيكلت به جاي گيربكس از سيستم cvt استفاده ميشود. نحوه عملكرد سيستم بدين صورت است كه تسمهاي بر روي يك مخروط قرار دارد و وقتي سرعت افزايش پيدا ميكند، خود موتور به صورت خودكار با تعويض قطب انتقال قدرت را به تناسب تغيير ميدهد. چون با تعويض قطب نسبت انتقال قدرت هم عوض ميشود و هر چقدر سرعت بالاتر رود در قطبهاي بالاتر قرار ميگيرد، يكي مزايايي كه اين موتور دارد اين است كه در مواقعي كه كاركرد موتور بنزيني بهينه نيست مثل زمانهايي كه موتورسيكلت پشت چراغ قرمز متوقف شده است، از نيروي موتور بنزين براي شارژ كردن باتري استفاده ميشود و موقعي كه شارژ باتري تمام ميشود موتور به سيستم بنزيني وارد ميشود.

يوسفي كما خاطرنشان كرد: وقتي موتور در ترافيك شهري مثل تهران و با دندههاي يك و دو كار ميكند، در حالي كه روشن است و قدرتي بالا دارد از تمام راندمان آن استفاده نميشود و در اين حالت گشتاور توليدي هدر ميرود، بنابراين بهتر است از اين انرژي براي شارژ باتري استفاده شود.

رييس مركز رشد دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: آلودگي زيست محيطي اين موتور در مجموع نسبت به موتورهاي ديگر كمتر است، چون سيستم پيشرانش آن بهينه شده است و همچنين مجموع كاركرد دو موتور ميزان الودگي كمتري براي محيط دارد، چون بخشي از حركت از سيستم الكتريكي تامين ميشود.

به گفته وي، وقتي موتورسيكلت پنج ساعت فعال باشد، ميتواند سه ساعت از آن را به طور الكتريكي كار كند؛ بنابراين به طور متوسط ميزان آلودگي پايين ميآيد؛ البته سيستم تشخيص موتور براي انتخاب و استفاده از بين موتور بنزيني و الكتريكي خودكار است.

دكتر يوسفي كما در مورد اين كه آيا اين تغيير استفاده از موتورها، قدرت دستگاه را تغيير ميدهد يا خير به ايسنا، گفت: اين موتور در هر حوزه كاري كه مورد نظر است از موتور مربوط به آن استفاده ميكند كه به عنوان مثال ممكن است در سربالايي موتور الكتريكي آن كشش نداشته باشد كه خود به خود از موتور بنزيني استفاده ميشود و يا وقتي در يك جاده صاف است و براي حركت به قدرت چنداني نياز ندارد از موتور الكتريكي آن استفاده ميشود و اين حالتها براي اين موتور تعريف شده است و بر روي سيستمهاي كنترلي آن نيز به كار ميرود.


وي ابراز اميدواري كرد كه طرح ساخت موتورسيكلت هيبريدي كه با نصب يك موتور الكتريكي بر موتورسيكلتي عادي ساخته ميشود تا پايان امسال تا حد پايلوت پيشرفت داشته باشد.

دكتر بهزاد آسايي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر دانشگاه تهران و از اساتيد راهنماي طرح ساخت موتورسيكلت هيبريدي هم درباره نحوه ساخت موتور سيكلت هيبريدي گفت: دراين طرح يك موتور الكتريكي روي موتورسيكلتي با موتور بنزيني نصب ميشود بدين ترتيب كه موتور الكتريكي كه از نوع دي سي بدون جاروبك است به چرخهاي جلو وصل ميشود و موتور بنزيني هم به همان چرخهاي عقب متصل است. يعني ساختار يك موتور سيكلت معمولي درآن حفظ ميشود و ميتواند مثل يك موتورسيكلت عادي تا 100 كيلومتر در ساعت هم سرعت داشته باشد.

آسايي تصريح كرد: در زين اين موتورسيكلت چهارباتري دوازده ولت تعبيه شده كه در ابتداي حركت موتورسيكلت، موتور الكتريكي آن فعال ميشود و تا سرعت 10 تا 15 كيلومتر با اين موتور حركت ميكند سپس موتور بنزيني روشن ميشود كه موتورسيكلت را جلو ميبرد و موتور الكتريكي به عنوان ژنراتور، باتري هاي خالي شده را شارژ ميكند

و به تدريج كه سرعت موتورسيكلت افزايش مييابد، توان موتور الكتريكي به جاي باتري ها به سمت چرخها سوق مييابد تا به حركت موتورسيكلت كمك شود.

وي خاطر نشان كرد: درسرعتهاي خيلي بالا، موتور الكتريكي ميتواند به كمك موتور بنزيني بيايد كه البته چون در موتورسيكلت گيربكس نداريم ازاين امكان استفاده نميكنيم ولي در خودروهاي هيبريدي كه گيربكس دارند از چنين مكانيزمي استفاده ميشود.

آسايي در تشريح علت استفاده از چنين سازوكاري درموتورسيكلت هيبريدي درحال ساخت، اظهار كرد: موتورهاي بنزيني در سرعتهاي كم و هنگام كار در جا، راندمان چندان بالايي نداشته و بيشترين آلودگي آنها هم درهمين حالت است، لذا در سرعتهاي 10، 15 كيلومتر در ساعت كه موتور بنزيني روشن ميشود، موتور الكتريكي به عنوان ژنراتور فشار بيشتري به موتور بنزيني وارد ميكند درنتيجه گشتاور و راندمان آن بالا ميرود.

وي افزود: حسن ديگر موتورسيكلت هيبريدي اين است كه ترمز مكانيكي ندارد و هنگام ترمز كردن موتور الكتريكي در حكم ژنراتور عمل ميكند يعني انرژي در زمان ترمز هدر نميرود و صرف شارژ باتري ها ميشود.

عضو هيات علمي دانشكده برق و كامپيوتر دانشگاه تهران در پايان خاطرنشان كرد: درصورت حمايت سازمانهاي ذيربط ازاين طرح دانشجويي اميدواريم به نتيجه خوبي برسيم و بتوانيم با تكميل اين پروژه و كسب تجربه، كار روي خودروهاي هيبريدي را كه از لحاظ مكانيزم تفاوت زيادي با موتورسيكلتهاي هيبريدي ندارند آغاز كنيم.
__________________








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن