تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846676830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انسان شناسي شهري


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: انسان شناسي شهري
اشكال متعدد تركيبي و درهم آميخته از الگوهاي مختلفي كه همگي يكباره با برهم ريختن الگوهاي مختلف سنتي، قومي، قديمي، جديد، دريافتي و وارداتي و ... شكل گرفته‌اند و نقطه بروز همگي آنها در شهرها بوده است.

اشكالي خلق الساعه كه هيـچ يك بـه سـادگي و بـدون پويه شناسي از درون، قابل درك و فهميدن نيستند. بدين ترتيب با نگاهي ريزبينانه در اين وضعيت ما عملاً با پيوستاري از مجموعه‌هاي مكاني پرجمعيتي مواجه هستيم كه هيچ نام قبلي را مطابق تعاريف رايج بر آنها نمي‌توان نهاد.

در اين گونه اجتماعات حضور انسان شناسان نه به مثابه برنامه ريزان و سياست گذاران بلكه بيشتر به عنوان تفسيرگران، تحلـيل گران و شناسندگان، به عنوان پـيـش نياز برنامه ريــزي‌هاي كاربردي تر ضروري مي‌نمايد.

در اين وضعيت به نظر مي‌رسد كاري كه انسان شناسان مي‌توانند انجام دهند آن است كه همچون هميشه با توصيف و تشريح زندگي مردم در واقعيت‌هاي متنوع موقعيت‌هاي تجربه شده، آن واقعيت‌ها و موقعيت‌ها را در چارچوب‌هاي گسترده‌تر مكاني و زماني تحليل كنند ( ساوت‌هال 1973، ص 3ـ4، در فكوهي، 1383، ص 36).

با اين حال انسان شناسي شهري در ايران ـ جايي كه به طور كلي رشته انسان شناسي دوره كودكي خود را سپري مي‌كند ـ بسيار جديد و در واقع بدون پيشينه است. در مجموع همه پيشينه نهادي شدن انسان شناسي شهري در ايران به سه سال اخير باز مي‌گردد كه اين رشته به عنوان يكي از دروس تخصصي رشته انسان شناسي در رديف ساير دروس اين رشته در مقطع كارشناسي قرار گرفت و معدود رساله‌هاي دانشجويي‌اي از آن تاريخ تاكنون در اين حوزه به انجام رسيده است.

مجموعه انتشارات مرتبط با اين حوزه در ايران محدود به تعداد بسيار معدود مقاله‌هايي است كه از حد ترجمه و يا نقد كتاب فراتر نرفته‌اند و همچنين كتاب ارزشمند انسان شناسي شهري نوشته ناصر فكوهي است كه در سال جاري منتشر شده است و در حال حاضر به سان نقطه عطفي در اين حوزه خود را مطرح مي‌كند.

با اين حال اين حوزه با وجود گسترش بسيار زياد و وسيعي كه به خصوص از دهه 1980 ميلادي به بعد در كشورهاي در حال توسعه داشته است، در كشـور ما هنوز قدم‌هاي آغازين شكل گيري خود را برمي‌دارد.

از اين رو با توجه به عمق اهميت و ضرورتي كه مطالعات انسان شناسي شهري مي‌تواند در شناخت شهرهاي ما و پويايي‌هاي دروني آنها به عنوان پيش نياز براي هرگونه برنامه ريزي موثر داشته باشد، اميد است كه اين حوزه در سال‌هاي آتي مورد توجه كامل تر و بيشتري قرار گيرد و بتواند مطالعات متعدد و عميقي را ارايه نمايد.( پارسا پژوه، فصلنامه‌انديشه ايرانشهر 1383)

* انسان و شهر انسانگرا چيست آدمي؟ فرآورده طبيعت يا محصول جانبي اجتماع ؟ مقصود نهايي از «هستي او در جهان» چيست؟ به سوي كدامين هدف گام بر مي‌دارد؟ آيا انجام ماموريتي را بر عهده دارد؟ در اين صورت نهاد ماموريت مزبور چيست؟ سازندگي يا ويرانسازي؟ اينها شماري از پرسش‌هايي است كه در طول تاريخ تفكر ذهن مردمان را مشغول داشته و پيدايش بسياري از مكاتب و مذاهب فلسفي را موجب شده است.

در اين ميان اساطير يعني آن قصص باستاني كه تلاش در توضيح باورها و شعائر مذهبي و پديده‌هاي طبيعي دارند ايفاگر نقش اساسي بوده‌اند. براي نمونه مي‌توان به يكي از باورهاي اسطوره‌اي آريايي اشاره كرد كه برپايه ثنويت روح استوار است و اصالتي دوگانه مشتمل بر روح خير (اورمزد) و روح شر (اهرمن) را منشأ كائنات مي‌داند.

بر اساس اين باور، هر پديده با معيار نيروهاي دوگانه و الزامي خوبي و بدي محك مي‌خورد و در واقع رويارويي جاودانه اين دو نيروست كه به پيدايش معني در پديده‌ها منجر مي‌شود.

اورمزد، آفريننده انسان و جهان لاهوتي محسوب مي‌شود و اهرمن در معيت رويدادهاي زيانبار و جهان ناسوتي شناخته مي‌شود: او با نيرنگ بر زمين چيره شده آن را به قلمرو خود تبديل مي‌كند.

دروغ مهلك ترين و جبران ناپذيرترين گناه اخلاقي است و از اين رو زماني كه انسان به اورمزد دروغ مي‌گويد جزايش را به صورت تبعيد به زمين و در آمدن به جرگه موجودات فاني دريافت مي‌دارد، اما اين تمام ماجرا نيست.

در حقيقت اورمزد با گسيل انسان در اصل پاك آفريده به زمين و فزودن بر نيروهاي خير آن، تمايل خود را براي انقياد سرانجام آن آشكار مي‌دارد. اينجا در كشاكش با طبيعت، انسان مجال مي‌يابد تا به جزيي لاينفك از نيروهاي خير طبيعي تبديل شود.

در خلال اين فرآيند است كه او بر وجود خويشتن و به مفهوم طبيعت وقوف يافته از طريق اين آگاهي به معناي جهان دست مي‌يابد.

او پي مي‌برد كه ماموريت بزرگش نه در تسخير جابرانه زمين را كه در همگامي خردمندانه و سرشار از عشق با آن براي پيشبرد خواست الهي و مقاصد انساني خودش خلاصه مي‌شود. پس مي‌كوشد تا با نيروهاي شر و قاهر طبيعت به پيكار برخيزد و بدين منظور محيط مصنوع را برپا مي‌دارد.

او پايگاههاي خود را با احترام به نيروهاي خيـر طبيعت و در ارتبـاط مستقيم با آنها بپـا مي‌دارد و ساختـارهاي خـود را بـه اشكالي ملهم از جلـوه‌هاي گونـاگون طبيعت زينـت مي‌بخشد.




 سه شنبه 23 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن