واضح آرشیو وب فارسی:حيات: در مقايسه با ساير كشورها؛ميزان اميد به زندگي جانبازان ضايعه نخاعي ايران 12 درصد بيشتر است
تهران - حيات
رييس مركز ضايعات نخاعي بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: ميزان اميد به زندگي جانبازان ضايعه نخاعي در ايران 12 درصد بيشتر از افراد ضايعه نخاعي در كل دنيا است.
به گزارش حيات به نقل از پايگاه اطلاع رساني ايثار، دكتر مسعود جوادي در حاشيه اردوي پزشكي «جانبازان ضايعات نخاعي مبتلا به ديابت» با بيان اين مطلب افزود: ميزان اميد به زندگي افراد ضايعه نخاعي در كل دنيا پس از 20 سال 75 درصد است در حالي كه اين ميزان در ايران به دليل اعتقادات قلبي و ايماني قوي جانبازان ضايعه نخاعي 87 درصد است.
وي ادامه داد: اين آمار بر اساس تحقيقات صورت گرفته در كشورهاي مختلف بدست آمده كه از بالا بودن روحيه و اعتقادات قوي جانبازان ايراني حكايت دارد.
جوادي روحيه جانبازان ضايعه نخاعي را فوق العاده بالا دانست و گفت: نوع نگاه به جانبازان ضايعات نخاعي نگاهي ارزشي و تكريمي است كه اين خود باعث بالا رفتن روحيه آنان مي شود.
وي اضافه كرد: در صورت ايجاد محيطي گرم در فضاي خانواده و سازگاري خانواده با شرايط جانباز مي توان شاهد افزايش روحيه جانبازان براي حضور در جمع هاي عمومي نيز بود.
وي در ادامه تصريح كرد: در حال حاضر 2 هزار و 12 جانباز ضايعه نخاعي در كشور وجود دارند كه از اين تعداد 229 جانباز نخاعي گردني (كوآدري) هستند.
جوادي افزود: جانبازان ضايعه نخاعي به علت مشكلات جسمي، حركتي در بين تمامي جانبازان بيش ترين امكانات را دريافت مي كنند كه بايد به اين صورت باشد.
جوادي با اشاره به آمار جانبازان ضايعات نخاعي مبتلا به ديابت تصريح كرد: در حال حاضر آمار اين گروه از جانبازان در كشور 145 نفر برآورد شده است كه اكثر اين افراد داراي ديابت نوع 2(35 سال به بالا) هستند و نيازي به مصرف انسولين ندارند.
جوادي با اشاره به احتمال ديابتي شدن 20 درصد جانبازان ضايعات نخاعي اظهار داشت: براساس طرح غربال گري كه در سال 1372 در بين مردم عادي به اجرا درآمد 3/7 مردها و2/7 زن هاي عادي و سالم دچار عارضه ديابت بوده اند.
رييس مركز ضايعات نخاعي بنياد شهيد و امور ايثارگران در ادامه با اشاره به جنبه هاي ارثي و ژنتيك به عنوان عوامل اوليه ايجاد ديابت اظهار داشت: اضافه وزن و تحرك بسيار كم جانبازان به مرور زمان باعث تحليل عضلات آنان شده و عوارض بعدي چون يوبوست، مشكل دفع ادرار و نهايتا عارضه ديابت را به همراه دارد.
وي همچنين بروز مشكلات چاقي ، قلبي عروقي ، مقاومت به انسولين، بيماري هاي كليه،عوارض قلبي و ضايعات چشمي را از ديگرعوارض جانبازان ضايعه نخاعي عنوان كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهداف همايش پايش سلامت جانبازان نخاعي ديابتي در شيراز گفت: ارتقاي سلامت جانبازان، افزايش اميد به زندگي، بهداشت رواني خانواده، افزايش نشاط خانواده از جمله اهداف برگزاري اين همايش بوده است.
جوادي با بيان اينكه خدمات بنياد شهيد و امور ايثارگران به جانبازان حول 4 محور ارائه مي شود گفت: بهداشت، درمان، دارو و تجهيزات و آموزش و پژوهش از محورهاي خدمات بنياد شهيد و امور ايثارگران به جانبازان در كنار ديگر مراكز همچون NGOها است.
جوادي همچنين به برگزاري كلاس هاس روان پزشكي و گروه درماني در طول اردوهاي جانبازان اشاره كرد و گفت: نتايج برگزاري اين كارگاه ها برنامه ريزي هاي آينده مركز را براي تامين آرامش در ميان خانواده هاي جانبازان مشخص خواهد كرد.
وي درباره خدمات دهي به جانبازان براساس وجود ضايعه در بخشي از اندام جانبازان در گذشته گفت: تمامي جانبازان تحت پوشش بيمه همگاني بوده و افراد دچار ضايعه شديد نيز بيمه تكميلي هستند كه هيچ سقف مالي مشخصي براي درمان اين دسته از جانبازان وجود ندارد.
وي همچنين در خصوص داروهاي مورد استفاده جانبازان از جمله فاركوپين و ژنريك اظهار داشت: اين اقلام دارويي به مقدار زياد در اختيار جانبازان قرار دارد و هيچ محدوديتي دراستفاده جانبازان از اين دارو ها وجود ندارد.
رييس مركز ضايعات نخاعي بنياد شهيد و امور ايثارگران از تاسيس نخستين بيمارستان تخصصي ضايعات نخاعي خبر داد و افزود: ضرورت وجود مركزي تخصصي ويژه مبتلايان به عارضه قطع نخاع و ديگر عوارض ناشي از آن مدت ها پيش در كشور ما كه داراي بيش از دو هزار معلول نخاعي است احساس شده و پس از مذاكرات بنياد شهيد و امور ايثارگران با وزير بهداشت به زودي مركزي ويژه افراد مبتلا به عوارض آسيب هاي نخاعي در كشور تاسيس مي شود.
جوادي با اشاره به اينكه 229 جانباز دچار آسيب هاي نخاعي ، گردني در كشور داريم گفت: 15 آسايشگاه در كشور براي نگهداري از جانبازان دچار عوارض قطع نخاع داريم كه تعداد 4 آسايشگاه آن در استان تهران است و 25 درصد جانبازان نخاعي كشور نيز متعلق به استان تهران است.
جوادي همچنين از تشكيل مراكز توانبخشي كه به صورت روزانه به ارائه خدمات به جانبازان مي پردازند اشاره كرد و گفت: در چند ماه آينده در استان تبريز مركز تخصصي جانبازان ضايعه نخاعي به بهره برداري خواهد رسيد.
وي افزود: به زودي مراحل ساخت مركز هيديو تراپي استان كرمانشاه با اهداف آموزشي ، درماني و انجام فعاليت هاي فرهنگي مختص جانبازان آغاز خواهد شد.
پايان پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]